Sveikos,
kažkada mačiau receptą, vištos pagal Oliverį, išbandžiau pati...gaunasi labai skanu Kepta vista su citrina ir rukyta desra pagal J.OliveriReceptas buvo toks:
"Reikes
apie 2 kg cielos vistos
apie 1 kg zaliu bulviu supjaustytu mazdaug bulve i 4-6dalis
4 citrinos
pagal Oliveri -reik astrios ispaniskos rukytos desros 150 gr - pjaustytos 1,5 cm plocio griezineliais
sauja petrazoliu
pora didesniu cesnako skilteliu
druska
malti pipirai (geriau ka tik grusti)
veiksmas
bulves ir dvi cielas citrinas sudeti i puoda, i verdanti vandeni ir virti 5 minutes. Nukosti, bulves sudeti i skarda, padruskint ir papipirint, o karstas citrinas subadyti peiliu ir jomis bei petrazoliu stiebeliais ikimsti vista. Tada vista irgi itirnt druska ir pipirais ir uzdeti ant bulviu ant vistos bei bulviu sudeti rukyta desra ir apibarstyti kapotom petrazolem. Ir kepti 200 laipniuose apie 1,20 val
Kol kepa vista, supjaustyti likusiu dvieju citrinu zieveles, cesnakus ir petrazoles, sumaisyti, padruskint, papipirint. Iskepus vistai, atsipjovus gabala, uzdeti tos zoleliu mases "
Mano pastebėjimai: a
š vištą aptepiau sojos ir medaus padažu, tada apdėjau dešra. Skanaus!