[quote=kvepia liepos,2009 04 04, 10:42]
Kiaušiniene krepšelyje
pagal Glacee
Iškloti formeles virtu kumpiu. Įberti pakepintų pievagrybių, sūrio, užleisti kiaušinį, prieskonių.
Kepti orkaitėje apie penkiolika minučių.
skanaus
Čia tai bent
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 04, 09:08)
As noriu pagirti Nerytes bloge esancius amerikietiskus blynelius kepsiu tik juos o ir kiti patiekalai liuksiniai reiktu knyga isleisti
knyga gal kada nors isleisiu (noriu) kai pasotobulinsiu
kvepia liepos, super atrodo
Daržovių pyragas.
Nusiperku bemielės mantingos sluoksniuotos tešlos, imu lapelį, perlenkiu į vidurį įpilu šaldytų daržovių sumaišytų su tarkuotu sūriu (man labiausiai patinka žirneliai, morkos, kalafijorai, dar kartais dedu, kur yra kukurūzų ar pomidoro gabaliukų) ir tada gražiai užspaudau kraštelius, gaunasi toks krepšelis- pyragėlis, o jei noriu didelio pyrago, tai iš kelių tešlos lapelių suformuoju vieną didelę "drobulę"- ten supilu daržoves su sūriu ir užspaudau kraštelius...paruošto pyrago viršų patepu suplaktu kiaušiniu
Ir viskas- kepu padarau dar pievagrybių padažą ir voila` labai skanu o padažas paprastas- pakepinti pievagrybiai, grietinės šaukštas, vanduo, grybų padažas, miltai ir viskas Gavosi skaniai
Nusiperku bemielės mantingos sluoksniuotos tešlos, imu lapelį, perlenkiu į vidurį įpilu šaldytų daržovių sumaišytų su tarkuotu sūriu (man labiausiai patinka žirneliai, morkos, kalafijorai, dar kartais dedu, kur yra kukurūzų ar pomidoro gabaliukų) ir tada gražiai užspaudau kraštelius, gaunasi toks krepšelis- pyragėlis, o jei noriu didelio pyrago, tai iš kelių tešlos lapelių suformuoju vieną didelę "drobulę"- ten supilu daržoves su sūriu ir užspaudau kraštelius...paruošto pyrago viršų patepu suplaktu kiaušiniu
Ir viskas- kepu padarau dar pievagrybių padažą ir voila` labai skanu o padažas paprastas- pakepinti pievagrybiai, grietinės šaukštas, vanduo, grybų padažas, miltai ir viskas Gavosi skaniai
nemegstu nei saldytu darzoviu nei grybu, taciau pamacius pyragelius su grybu padazu net seiliu prisikaupe
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 04, 12:01)
knyga gal kada nors isleisiu (noriu) kai pasotobulinsiu
kvepia liepos, super atrodo
Tik kad nebutu labai brangi, nes jau Oliverio knygu neiperku o gal kas turit pigiau parduoti?
[quote=Srove,2009 04 03, 19:57]
Greitas kiaulienos guliasas.
Greitas, bet matosi, kad labai skanus jusu guliasas.
Greitas kiaulienos guliasas.
Greitas, bet matosi, kad labai skanus jusu guliasas.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 04, 15:54)
Tik kad nebutu labai brangi, nes jau Oliverio knygu neiperku o gal kas turit pigiau parduoti?
dar nezinia ar bus, o tau reikia maziau konditeriniu knygu pirkti ir ant Oliverio uzteks
Vištiena su jogurto ir daržovių padažu
šiaip reikia: marinuoto viščiuko arba marinuotų vištos šlaunelių, pusė litro natūralaus jogurto, šaukštelis maltų aitriųjų paprikų, po šaukštelį druskos ir cukraus, 2 česnako skiltelių, 2 paprikų, poro, pomidoro.
Aš ėmiau tris vištos ketvirčius, padalinau kiekvieną į dvi dalis, nemarinavau, o ištepiau vištos prieskoniais, sudėjau vištienos gabaliukus į sviestu išteptą kepimo indą. Sumaišiau natūralų jogurtą, maltas aitriasias paprikas, druską, cukrų ir smulkintus česnakus. Šį padažą supyliau į indą su vištiena ir pašoviau į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių, kepiau 30 min. O keptuvėje aliejuje apie 7 min. pakepinau kubeliais supjaustytas paprikas (ėmiau raudonas) ir porą, įdėjau susmulkintą pomidorą, išmaišiau ir nukėliau nuo ugnies. Šį mišinį supyliau į indą su vištiena, lengvai pamaišiau ir dar kepiau orkaitėje 30 min. Patiekiau su ryžiais.
šiaip reikia: marinuoto viščiuko arba marinuotų vištos šlaunelių, pusė litro natūralaus jogurto, šaukštelis maltų aitriųjų paprikų, po šaukštelį druskos ir cukraus, 2 česnako skiltelių, 2 paprikų, poro, pomidoro.
Aš ėmiau tris vištos ketvirčius, padalinau kiekvieną į dvi dalis, nemarinavau, o ištepiau vištos prieskoniais, sudėjau vištienos gabaliukus į sviestu išteptą kepimo indą. Sumaišiau natūralų jogurtą, maltas aitriasias paprikas, druską, cukrų ir smulkintus česnakus. Šį padažą supyliau į indą su vištiena ir pašoviau į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių, kepiau 30 min. O keptuvėje aliejuje apie 7 min. pakepinau kubeliais supjaustytas paprikas (ėmiau raudonas) ir porą, įdėjau susmulkintą pomidorą, išmaišiau ir nukėliau nuo ugnies. Šį mišinį supyliau į indą su vištiena, lengvai pamaišiau ir dar kepiau orkaitėje 30 min. Patiekiau su ryžiais.
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 04, 17:50)
dar nezinia ar bus, o tau reikia maziau konditeriniu knygu pirkti ir ant Oliverio uzteks
tikra tiesa
QUOTE(Srove @ 2009 04 03, 19:57)
Apsirijimas
O aš nieko naujo neparodysiu, bet pirmą kartą pabandžiau kepti čeburekus. Ir vieną receptą padariau iš dviejų
Reikia:
Miltų
Aliejaus
400 g faršo (kokio tik norite)
Svogūno
Kefyro
Dviejų kiaušinio trynių
Pusės pakelio varškės
Pusės stiklinės pieno
Prieskonių
Paruošimas:
Užkaitiname puode 1/3 stikl. vandens plius šaukštelis druskos ir du šaukštai aliejaus. Į verdantį vandenį suberiame 1/3 miltų, gerai išmaišome. Tada pašildome pieną, įpilame jį į šitą masę, įmušame du kiaušinių trynius, metame pusę pakelio varškės, viską gerai išmaišome ir beriame tiek miltų, kad minkant nebeliptų prie rankų. Tada paruošiame įdarą - paimame faršą, beriame prieskonių (čia pagal skonį - aš bėriau vegetos, pipirų, petražolių ir krapų), įpilame 1/3 stiklines kefyro, sudedame sukapotą svogūną (vėlgi pagal skonį). Tešlą kočiojame ir kokiu nors dangčiu arba lėkšte "išpjauname" skritulius. Per vidurį dedame mėsytės ir labai "užsandariname" čebureką, nes kai sultinys, susidaręs jo viduje, išteka į karštą aliejų, tai būna "fejerverkai" švelniai tariant Galima kraštus prispausti su šakute, kad gražiai atrodytų. Na ir toliau tiesiog kepti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Iš to kiekio, kurį nurodžiau, gavosi 9 vidutinio dydžio čeburekai
Skanaus!
Mano paprastuciai pietus
Makaronai su grudeta varske
Reikia issivirti makaronus pasudytame vandenyje, nukosti. Tada supilti sutrintus marinuotus pomidorus. Palaukti kol uzvirs ir pavirti apie 2-3 min. Galiausiai sudeti pakeli grudetos varskes, gerai ismaisyti, pabarstyti pipiru, baziliku ir detis i lekste
Makaronai su grudeta varske
Reikia issivirti makaronus pasudytame vandenyje, nukosti. Tada supilti sutrintus marinuotus pomidorus. Palaukti kol uzvirs ir pavirti apie 2-3 min. Galiausiai sudeti pakeli grudetos varskes, gerai ismaisyti, pabarstyti pipiru, baziliku ir detis i lekste