Omletas pusryčiams.
Į indą įmušiau kiaušinius,sudėjau supjaustytas dešrelės, šaukštą grietinė, pieno, druskos /pipirų, šiek tiek svogūnų laiškų ir viską išplakiau. Masę supiliau į keptuvę ir uždengiau ir kepiau.
Rūgštynių sriuba.
Iš rūkytos mėsytės įdėjus sutarkuotą morką,svogūną,lauro lapus,saliero biški, druskos,išverdamas sultinys,vėliau sudedamos bulvės,prieskoniai.Ant pačio galo sudedamos smulkintos rūgštynės,pipirai ir virtas kiaušinis (aš neturėjau ).
Valgome su grietinė.
Salotos.
Pomidorai,agurkai,salotų mišinys (yra pirkti),alyvuogės,ridikai,krapai,petražolės,kepta vištiena. Užpyliau su aliejaus/citrinos/cukraus padažu.
Bulviniai blynai.
Bulvės tarkuojamos su burokinė tarką, sumaišome su druska,prieskoniais, dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame blyną...Pateikiame su sūdyta lašiša ir grietinė
Lašiša.
Lašiša apibarstome mėgstamais prieskoniais, kepame folgoje orkaitėje.Bulvės supjaustome, apibarstome druska,pipirais, biški česnako,aliejaus ir irgi į orkaitė.
Šaldytas daržovės išverdame.Paruošiame padažą..aš maišiau grietinę,jogurtą,krapus,druska/pipirai,citrinos biški, turėjau smulkių krevečių irgi įmečiau...ir užpyliau ant karštos žuvies....
Elena tu ziauri ir sazines ne uz kapeika neturi
as mat ugdau valia, sedziu be pusryciu iki pietu, o cia tik sast per visa monitoriu sitoki skanumynai nu ir kur tu cia issedesi nekramcius nieko????? nu neimanoma varau sausainio ieskot
as mat ugdau valia, sedziu be pusryciu iki pietu, o cia tik sast per visa monitoriu sitoki skanumynai nu ir kur tu cia issedesi nekramcius nieko????? nu neimanoma varau sausainio ieskot
QUOTE(Srove @ 2009 04 10, 17:04)
Nezinau, kaip vadinasi tas patiekalas ,bet jis is sm nukopintas.(idejo laana)
Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
Ilitra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu.Galima valgyti su bet kokiu padazu, grybu, spirguciais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosu dzemu
Nerytes tarta- vistienos pyragiukas irgi
Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
Ilitra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu.Galima valgyti su bet kokiu padazu, grybu, spirguciais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosu dzemu
Nerytes tarta- vistienos pyragiukas irgi
kaip idomiai atrodo
Tik nosį įkišau ir nokautą gavau nuo tokių vaizdų .Po balioną visoms kulinarėms
Elena lasisa tiesiog fantastiskai atrodo
QUOTE(Naktine Fėja @ 2009 04 27, 00:48)
skaniai skamba
QUOTE(Elena @ 2009 04 27, 09:29)
Lašiša.
Lašiša apibarstome mėgstamais prieskoniais, kepame folgoje orkaitėje.Bulvės supjaustome, apibarstome druska,pipirais, biški česnako,aliejaus ir irgi į orkaitė.
Šaldytas daržovės išverdame.Paruošiame padažą..aš maišiau grietinę,jogurtą,krapus,druska/pipirai,citrinos biški, turėjau smulkių krevečių irgi įmečiau...ir užpyliau ant karštos žuvies....
Lašiša apibarstome mėgstamais prieskoniais, kepame folgoje orkaitėje.Bulvės supjaustome, apibarstome druska,pipirais, biški česnako,aliejaus ir irgi į orkaitė.
Šaldytas daržovės išverdame.Paruošiame padažą..aš maišiau grietinę,jogurtą,krapus,druska/pipirai,citrinos biški, turėjau smulkių krevečių irgi įmečiau...ir užpyliau ant karštos žuvies....
lasisa atrodo super, tik sakyk nuo ko toks padazas geltonas? lyg ir neradau recepte sviesto
QUOTE(ajaz @ 2009 04 27, 09:46)
SKANIAI ATRODO
dekui
Nerytė, prieskonių mišiunukas toks yra.. ten įeina čiberžolė
Norėjau tavęs paklausti kaip specės Ar galima jogurto padažą kaitinti?Nes man skaniau būtų karštas.Įdomu kaip jogurtas reaguos į kaitinimą???
Norėjau tavęs paklausti kaip specės Ar galima jogurto padažą kaitinti?Nes man skaniau būtų karštas.Įdomu kaip jogurtas reaguos į kaitinimą???
QUOTE(Elena @ 2009 04 27, 12:13)
Nerytė, prieskonių mišiunukas toks yra.. ten įeina čiberžolė
Norėjau tavęs paklausti kaip specės Ar galima jogurto padažą kaitinti?Nes man skaniau būtų karštas.Įdomu kaip jogurtas reaguos į kaitinimą???
Norėjau tavęs paklausti kaip specės Ar galima jogurto padažą kaitinti?Nes man skaniau būtų karštas.Įdomu kaip jogurtas reaguos į kaitinimą???
aisku labai grazi spalva padaziuko
prajuokinai su ta spece, kokia as spece... as tik megeja. Jogurto niekad nebandziau kaitinti, jei kaitinu padaza tai gaminu is pieno arba grietine, grietineles... o jogurta dazniausiai tik salotom naudoju
Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais (pagal J.Oliveri )
RECEPTAS -kadangi netycia aptikau ji nete ir pilnuteli kaip is knygos- tai taip ir keliu
as naudojau dziovintus tiek ciobrelius, tiek rozmarina, nes neturejau kitokiu su svieziai turetu but dar skaniau -butinai isbandysiu
mano vaizdelis buvo toks cia nufotografuota dar pries kumpi sutrupinant ant bulviu skonis nerealus
RECEPTAS -kadangi netycia aptikau ji nete ir pilnuteli kaip is knygos- tai taip ir keliu
as naudojau dziovintus tiek ciobrelius, tiek rozmarina, nes neturejau kitokiu su svieziai turetu but dar skaniau -butinai isbandysiu
mano vaizdelis buvo toks cia nufotografuota dar pries kumpi sutrupinant ant bulviu skonis nerealus
QUOTE(Nerytė @ 2009 04 27, 13:16)
aisku labai grazi spalva padaziuko
prajuokinai su ta spece, kokia as spece... as tik megeja. Jogurto niekad nebandziau kaitinti, jei kaitinu padaza tai gaminu is pieno arba grietine, grietineles... o jogurta dazniausiai tik salotom naudoju
prajuokinai su ta spece, kokia as spece... as tik megeja. Jogurto niekad nebandziau kaitinti, jei kaitinu padaza tai gaminu is pieno arba grietine, grietineles... o jogurta dazniausiai tik salotom naudoju
del jogurto kaitinimo galiu pasidalinti patirtimi ir as: kuomet ruosiu jautienos juosteles, naudoju jogurta "uzdarymui", t.y. padazui, ji kaitinu supylusi ant sutroskintu juosteliu su darzovemis, dedu prieskonius, t.t. (bandyta ir su kalakutienos kumpelio juostelemis) - buna viskas ok, tikrai labai skanu, jogurtas konsistencijos nekeicia, be to nepalyginamai liesiau nei grietine/grietinele.