Vištiena su paprikomis ir pievagrybiais kiniškaičia vat nuoroda jei kam reikia šaltinio
http://www.gaspadine...s_kiniskai.html Vištienos filė, 400 gramų
Paprika, 2 vienetai
Pievagrybiai, 200 gramų
Česnakai, 5 skiltelės
Imbieras, tarkuotas, 1 šaukštas
Sultinys, vištienos, 1 stiklinė
Krakmolas, kukurūzų, 2 šaukštai (naudojau bulvių krakmolą)
Cukrus, 2 šaukštai
Sojos padažas, šviesus, 2 šaukštai (neturėjau, tai pyliau tamsų
)
Sojos padažas, tamsus, 2 šaukštai
Austrių padažas, 2 šaukštai
Aliejus, kepimui, 4 šaukštai
Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo gabalėliais (pailgais). Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo. Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, pievagrybius riekutėmis.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies. Kai aliejus įkaista, beriame česnaką ir imbierą. Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių. Tada sumetame vištienos gabalėlius, maišydami kepame, kol vištiena pasidaro balta iš visų pusių. Tuomet į keptuvę įmetame paprikas ir pievagrybius, maišydami kepiname apie 5 min. Vėliau įpilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus. Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Valgome su virtais ryžiais.