kisu savo nosi
guobao vistienaReikes:
300 gr. vištienos file,
50 gr. kukuruzu krakmolo(galima ir bulviu, skirsis truputi skonis),
6 valg. šaukštai tamsaus soju padažo,
2,5 valg. šaukštai acto,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
puse arbatinio šaukštelio,
6 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis tarkuoto imbiero,
aliejaus, virtu ryžiu,
Marinatui:
3 valg. šaukštai tamsaus soju padažo,
1 valg. šaukštas acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
puse arbat. šaukštelio imbiero,
Padažui:
3 valg. šaukštai tamsaus soju padažo,
1,5 valg. šaukštai acto,
2 valg. šaukštai cukraus,
puse arbat. šaukštelio imbiero.
GAMINIMAS:
Supjaustome griežineliais vištienos file, sudedame i
inda ir užpilame paruoštu marinatu ir pastatome i saldytuva 2-3 valandoms.
Prasimarinavusia vištiena užberiame dalimi krakmolo,
kad ji apsivoliotu jame. I ikaitusia keptuve suberiame
apvoliotus griežinelius ir kepame kol pagels. Tuo tarpu
jau sumaišyta padaža supilame i kita keptuve ir paverdame
kol neprades burbuliot. Iberiame 1/4 dali šaukštelio
krakmolo ir pamaišome. Turi gautis kisieliaus konsistensija.
I paruošta lekšte suberiame traškius vištienos gabalelius
ir užpilame padažu. Tiekiame kartu su virtais ryžiais.
varskes apkepasdariau is to ka radau
apie 400gr varskes
pora stikliniu manu kruopu
450gr grietines
5 kiausiniai
cukrus, druska
ir dar sugalvojau kad per tirsta tai ipyliau slakeli pieno
kepiau apie 40min