vakar kepiau laaaaabai skanų obuolių-svogūnų pyragą
tik neišsigąskit šio derinio
patiko net MB,kuris iš esmės nepripažįsta tokių dalykų,kaip daug užkeptų svogūnų ir dar su vaisiais
bet kadangi nebuvo informuotas kas viduje,tai valgė apsilaižydamas ir paprašė iškepti jo gimtadienio proga į darbą dendradarbius pavaišinti
originalas čia rusų kalba.o dabar vertimas:
OBUOLIŲ-SVOGŪNŲ PYRAGAStešlai:
1 stiklinė miltų (persijoti)
1 a.š. kepimo miltelių - sumaišyti su miltais
žiupsnelis druskos
100 g varškės (pertrinti per sietelį arba sublenderiuoti)
4 v.š. pieno
4 v.š aliejaus visus ingredientus sumaišyti,išminkyti tešlą ir pusvaladžiui padėti šaldytuvan (aš visada iškart iškočiuoju,iškloju formą ir po to tik dedu į šaldytuvą)
įdarui:400 g svogūnų supjaustyti žiedais (ar pusžiedžiais-nesvarbu) ir pakepinti
1 v.š sviesto. ataušinti šiek tiek
4 obuolius (geriau tokius ale antaninius.tik ne per daug saldžius
) nulupti,išimti sėklas ir plonai supjaustyti
dubenyje sumaišyti:
3 kiaušinius
1 stiklinę grietinės
100 g tarkuoto sūriosudėti ten svogūnus,obuolius.išmaišyti.
prieskoniai pagal skonį - dėjau
biškį druskos,muskatinio riešuto ir pipirų tešlą iškočiuoti,sudėti į sviestu ar aliejumi apteptą formą (aš kepiau 26 cm),suformuoti bortelius ir apibarstyti manų kruopomis.iškrėsti įdarą.ant viršaus pabarstyti
50-80 g kubeliais supjaustytos karštai rūkytos šoninės ar bet kokios kitos mėsos (kad tik truputį lašinuko būtų).originaliame recepte nurodytą,kad ją apkepti reikia,bet aš kitą kartą to nedarysiu (nebent šoninė būtų rieboka ir reikėtų dalies riebalo atsikratyti tokiu būdu.nes ir taip neblogai apskrunda)
kepti 180 C apie valandą
man skonis 10 balų
P.S. pamiršau paminėti,kad skanus ir karštas ir šaltas