QUOTE(vanagyne07 @ 2009 04 13, 23:14)
Na kaip visada saunuoles mamytes stebinat kieviena karta. visu marguciai grazus ir nepakartojami
tik sakykit man ka su tais kiausiniais dayrist po to nes sveciu nemazai turejom ir visi nese isijuose tuos dazytus kiausinukus taid bar turiu ju koki penkisdesimtis ju. ivairiu salotu ir taip nuo svenciu liko savaitei tai ka su jais daryti neisivaziduoju. gal sakau saldyti ar ka bet ar kas girdejo kad butu kiausiniai saldomi
Va, išmėgintas receptukas. Pabandyk, sueina visi likę kiaušiniai...
KIAUŠINIŲ KOTLETAI:
Būna, kad kitą dieną po Velykų lieka daug kiaušinių, tai aš juos sunaudoju kotletams: 10 virtų kiaušinių, 1 žalias kiaušinis, šaukštas grietinės, šaukštas dziuvėsėlių, 1 svogūniukas, prieskoniai, miltai apvoliojimui ir aliejus ar sviestas kepimui. Virtus kiaušinius pertriname per sietelį, į juos verčiame pakepinto svogūniuko, prieskonių, grietinę, džiuvesėlius ir įmušame žalią kiaušinį, šiek tiek padruskiname. Išmaišytą masę kabiname šaukštu, formuojam nedidelius kotletukus. Pavoliojam džiuvėsiuose arba miltuose. Apkepiname iš abiejų pusių karštame svieste (skaniau nei aliejuje) ir patiekiam su lapinemis salotomis. Tinka sviesto-grietinės padažiukas.