QUOTE(čikuraku @ 2009 04 13, 20:06)
ka i kiausinukus dejot?
kiaušinukai yra tradicinis mūsų patiekalas Velykų stalui, be jų neapsieina ir mūsų Kūčios
nes labai tinka prie tų 12 patiekalų
O įdarau taip- išsiverdu džiovintų grybų (mes džiovinamės patys rudeninį derlių, bet gal yra ir pirkti
tada išvirtus smulkiai susipjaustau, smulkiai supjaustau svogūnus, pakepinu. Išimtus virtus trynius pertrinu šakute, dedu daug druskos ir pipirų (kažkaip trynys labai "sugeria" pipirų kvapą ir skonį, tad pipirų dedu daaaug
tada grybus su svogūnais sumaišau su tryniu ir tada dedu į baltymus
labai skanu
išbandyta, patikrinta
QUOTE(July @ 2009 04 13, 21:13)
mmmmm
recepto, recepto, recepto!!!
Aguoniuko receptas1 a.š cukraus, 1 kiaušinis, 1 didelis šaukštas pieno, 200 gr sviesto (galima ir kepimui skirto margarino, bet su sviestu skaniau
2 a.š actu nuplikytos sodos (aš dėjau analogišką kiekį kepimo miltelių)
0,5-1 stiklinė aguonų
1 indelis kondensuoto pieno, miltų
Išsukame cukrų, kiaušinį, pieną, kep. miltelius. Supilame ištirpintą sviestą, suberiame aguonas. Dedame miltų tiek, kad neliptų prie rankų, būtų net sausoka, bet nebyrėtų į gabalėlius
čia sunkiausia dalis, nes sunku nustatyti, kada jau tinkama...tik patirtis gali padėti
Padaliname tešlą į 3-4 gabalėlius, gabalėlius suvyniojame į foliją ir 1-3 val laikome šaldytuve. Po to išimame ir nuvynioję foliją vieną gabalėlį sutarkuojame burokine tarka ir trupinius kepame skardoje (sausoje, be vašk. pop). Taip iš eilės sutarkuojame visus gabalėlius, iškepame trupinius. Tada visus trupinius užpilame kondensuotu pienu ir gerai išmaišome, tada dedame į norimą formą ir stipriai stipriai suslegiame. Suslėgti reikia itin gerai, kad nepasitaikytų oro tarpų, tada pyragas bus trupantis...ir paliekame iki kitos dienos
skanaus
p.s kondensuotas pienas turi būti 1 val. pavirintas