Prisikaupė receptėlių
"
Burtininko košė"
0,5 kg bulvių,
4 pieniškos dešrelės,
10 griežinėlių šaltai rūkytos dešros,
1 svogūnas,
3 v. š. grietinės,
3 v. š. majonezo,
svogūnų laiškų, krapų,
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
Bulves nuskusti, išvirti be druskos, sugrūsti, dešreles pakepinti su puse svogūno, sukrėsti į bulves, sudėti pjaustytą dešrą, likusį svogūną, supjaustytus žalumynus, įdėti grietinės, majonezo, prieskonius ir labai gerai visą masę išsukti mediniu šaukštu.
Valgėme su kopūstų salotomis ( kopūstas, morka, druska, cukrus, alyvų aliejus, truputį acto, daržoves sutarkuoti ir sumaišyti su prieskoniais ) ir burokėlių salotomis ( virti burokėliai, mėlynas svogūnas, druska, cukrus, alyvų aliejus, lašelis vyno acto ).
Receptuką kažkur kažkada girdėjau ir nusirašiau
dariau jau daug kartų, mums labai patinka
"Įdarytas žiedinis kopūstas "Receptukas berods
Elenos Žiedinį kopūstą apvirti apie 10 min. pasūdytame vandenyje, tuo tarpu pasiruošti faršą, pas mane buvo šernienos ir vištienos faršas, iš kopūsto išpjauti po keletą žiedinėlių ir į jų vidų prikišti paruošto faršo, prikišame visas skylutes
kopūstą vyniojame į foliją ir kepame orkaitėje apie 50 min. 180 laipsnių. po to nuimame foliją ir ant kopūsto užberiame tarkuoto ferm. sūrio ir dar įkišame į orkaitę, kol išsilydo sūris
kadangi dukra tokių " nesąmonių " nevalgo, tai jai šalia kopūsto iškepiau įdarytų faršu bulvių.
Valgėme su šviežiomis daržovėmis
aš tokį patiekalą galėčiau valgyt 3 dienas iš eilės
man labai skanu.
Ačiū autorei
"
Skryliai"
2 stiklinės miltų ( priklauso nuo miltų, kitą kartą ir daugiau dedu )
1 kiaušinis,
1 pakelis varškės,
druskos.
Suminkyti tešlą, iškočioti, ir su formele daryti skrylius. Čia buvo dukros sumanymas, kad skaniau būtų valgyti
valgėm su padažiuku, turėjau lydytą sūrelį su kumpiu, į jį įdėjau pagal skonį grietinės, truputį tą masę pašildžiau mikrobangėje, gerai išmaišiau ir uždėjau ant skrylių
mmergyte, nieko sau " prasta kokybė "
norėčiau taip mokėt, labai gražu