Baltus, zalius kiausinius apdejau svogunu lukstais, ryziu kruopomis ir viska sudejau i koine, apvyniojau siulais...ir i vandenik su dazais kol isverda...tada atvesusius kiausinius aliejuota ranka apglostau, kad blizgetu
Su artejanciomis
QUOTE(Briliantas @ 2009 04 11, 10:57)
Baltus, zalius kiausinius apdejau svogunu lukstais, ryziu kruopomis ir viska sudejau i koine, apvyniojau siulais...ir i vandenik su dazais kol isverda...tada atvesusius kiausinius aliejuota ranka apglostau, kad blizgetu
Su artejanciomis
Su artejanciomis
Oho koki faini kiaušinukai
Reiks ir man su vaikais eit margint
QUOTE(Briliantas @ 2009 04 11, 09:57)
Baltus, zalius kiausinius apdejau svogunu lukstais, ryziu kruopomis ir viska sudejau i koine, apvyniojau siulais...ir i vandenik su dazais kol isverda...tada atvesusius kiausinius aliejuota ranka apglostau, kad blizgetu
faini kiausinukai
Dėjau svogūnų lukštus, tie kur su taškučiai tai perlinės kruopos, tada kiaušinį į kojinę ir į įvairius dažus
na kad jau kiaušinaujam, tai įmesiu ir savo tik truputį su dažais susimoviau, nes šiemet pirkau jau, anksčiau turėjom senų palikimo, visad su jais darydavom, tai toks pirmas blynas su naujais dėjau petražolių lapelių, grikių ir ryžių, svogūno lukštų, barsčiau dažų, ir sukau į medžiagos gabaliuką, į vandenį acto ir druskytės, aš atskirai spalvų nebeberiu
QUOTE(JoanaS @ 2009 04 11, 15:03)
na kad jau kiaušinaujam, tai įmesiu ir savo tik truputį su dažais susimoviau, nes šiemet pirkau jau, anksčiau turėjom senų palikimo, visad su jais darydavom, tai toks pirmas blynas su naujais dėjau petražolių lapelių, grikių ir ryžių, svogūno lukštų, barsčiau dažų, ir sukau į medžiagos gabaliuką, į vandenį acto ir druskytės, aš atskirai spalvų nebeberiu
Kokie gražūs
as tai kaip dazniausiai ne i tema bet jau pusvalandi grybauju mamose ir nerandu saltienos recepto gal kuri pades
QUOTE(RDA @ 2009 04 11, 15:22)
as tai kaip dazniausiai ne i tema bet jau pusvalandi grybauju mamose ir nerandu saltienos recepto gal kuri pades
as cia ir nerandu,ikeliu is savo archyvu.
dariau pagal nerytes recepta
ŠALTIENA Cool
5 litru puodui-gaunasi 4 dubeneliai saltienos.
1 ausis,3 kojos,1 karka ir bet koks gabalelis jautienos del skaidrumo saltienos.
viska sudet i puoda,uzpylt vandeniu ir pavirt 20min. tuomet viska isimu lauk,su peiliuku perskutu,perplaunu ir vel i svaru puoda ir uzpylt vandeniu dar vandens virs visos mesos turi but kokie 7cm. idedu nuluptas 3 morkas,svoguna,pipiru,3 saukstus druskos, lauro lapu ir uzkaiciu,kai uzverda ugni sumazinu ir verdam 2-3 val kol mesa nusinera nuo kaulu,tuomet viska isgrebiu mesa supjaustau,skysti perkosiu,morkas supjaustau,tada vel viska verciu i puoda ir pakaitinu iki uzvirimo,tuomet palaukiu kol pravesta ir supilstom i indelius
QUOTE(RDA @ 2009 04 11, 15:22)
as tai kaip dazniausiai ne i tema bet jau pusvalandi grybauju mamose ir nerandu saltienos recepto gal kuri pades
saltiena
Grazus ir Jusu kiausiniai
kokiu kiausiniuku
Upetakis, keptas orkaiteje.Nuskutau, itryniau cenaku su aliejumi oda ir pabarsciau dziuvesiais, isskleidziau blekoje, nukaulinau, truputi pabadziau ir gerai apslaksciau vorcesterio padazu(man gavos daug skaniau, nei su citrina)paskui patepliojau majonezu ir vel cesnako kelias skilteles supjausciau, pipiru visokiausiu, druskos siek tiek ir palikau pusdieniui,Kepiau orkaiteje 200temp. pusvalandi.
Upetakis, keptas orkaiteje.Nuskutau, itryniau cenaku su aliejumi oda ir pabarsciau dziuvesiais, isskleidziau blekoje, nukaulinau, truputi pabadziau ir gerai apslaksciau vorcesterio padazu(man gavos daug skaniau, nei su citrina)paskui patepliojau majonezu ir vel cesnako kelias skilteles supjausciau, pipiru visokiausiu, druskos siek tiek ir palikau pusdieniui,Kepiau orkaiteje 200temp. pusvalandi.