Bet priėmimą į mokyklą jaunesnius lemia ir daugiau veiksnių nei mokėjimas skaityti, skaičiuoti ir rašyti? Yra kažkokie psichologiniai aspektai ir pan. Man teko girdėti, kad vaikams vėliasniam amžiuj, ne pradinukams, būna kažkokių problemų, jeigu jie per anksti nueina į mokyklą, bet neesu tikra, pati nesusidūriau.
QUOTE(Andrea85 @ 2013 01 25, 13:26)
Na va kokia skirtinga musu patirtis As taip pat ejau i mokykla lygiai 6 (rugpjucio 25 suejo 6 ir ejau i mokykla) ir visada tuo labai patenkinta buvau,nes siais laikais tiek metu reikia mokytis, kad man atrodo kad juo anksciau tuo geriau bent ta viena specialybe gauti. Ir aplamai man kaip tik mokykla su vaikyste labai asocijuojasi. Visada megau eiti i mokykla, nekenciau atostogu. Uztekdavo man ir savaitgalio pailseti nuo mokyklos. O dar kai musu seimoje visi aukstugiai esame tai merginoms daznai buna kompleksas kai lenkia visus klasiokus. Mano dukra ir dabar nors darzelio grupeje yra pati jauniausia, bet auksciausia ir daugiausiai mokanti. Uztat labai ir nenoriu, kad eitu i mokykla tik 7,5 metuku.
Gal čia mūsų abiejų bėda ir yra, kad šią situaciją vertiname iš asmeninių potyrių. O juk mūsų vaikams nebūtinai turi patikti ar nepatikti tie patys dalykai ar tai veiklos, kurios patiko mums Kaip pvz galėtų būti kad ir tai: aš nepernešiau darželio, esu labiau individualistė, o štai mano berniukėlis ašaras lieja, kai išgirsta, kad į darželį niekas šiandien neves.
Delusion, na kiek aš pažįstu žmogeliukų, pradėjusių eiti į mokyklą šešerių metukų, nei vienas jų jokių problemų, nei psichologiniu nei nepsichologinių neturėjo Ir aplamai, mano nuomone kiekvienas žmogus labai individualus, o juos nuo pat mažų dienų vis bando įsprausti į kaži kokius rėmus, vertinti pagal velnias žino kokius standartus O ištikrųjų gali turėti ir tas septinmetis psichologinių bėdų, tiek tas šešiametis.. Ta pati adaptacija mokykloje nuo žmogaus individualių savybių priklauso..
Pirma leidau 7,4m o antra planuoju 6m
QUOTE(Kaimynė @ 2009 06 25, 23:29)
Darželis negali laikyti vaiko ilgiau, jei jam tais metais sukanka 7-eri, tik tėvai galėtų jį dar palaikyti namuose, gal lavindami privačiai, jei vaikelis nemotyvuotas, nors, specai teigia, kad po metų jis netaps labiau motyvuotas, verčiau jau pradėti mokslus pirmoje klasėje nevėluojant. O kai vaikas nuo ketverių skaito laikraštinius tekstus - jis nebūtinai galėtų eiti į mokyklą. Gal fizinės jėgos trūksta, gal buitinių įgūdžių, gal nėra emocinio stabilumo, gal neišsėdėtų ramiai iki pamokos pabaigos, gal labai nuvargtų. Skaitymas - nėra svarbiausias rodiklis.
Mums gruodi sueina 7metai, tai taip išeina,kad sausi busim išmesti iš darželio? Ar dar bus leista mums ji lankyti iki rugsėjo?
i mokykla turesite eiti rugseji nepilnai 7 metu sulauke
Dukra vasarą gimus, tai kaip ir nėra bėdų, birželį suėjo 7, rugsėjį jau ėjo į mokyklą. Buvo minčių ir 6 metų leist, bet pagalvojau spės dar tos mokyklos prisiragaut, tegu pasidžiaugia vaikyste
QUOTE(ennga @ 2013 04 05, 14:09)
Mums gruodi sueina 7metai, tai taip išeina,kad sausi busim išmesti iš darželio? Ar dar bus leista mums ji lankyti iki rugsėjo?
Jūsų vaikas turės šį rugsėjo mėn keliauti į pirmą klasę. Nebent kažkokiu būdu Jūsų vaikas šiuo metu darželyje dar nelanko priešmokyklinės grupės ir ją lankys tik nuo rugsėjo. Bet šiaip jei jis gimęs 2006 m tai nuo 2013 rugsėjo privalo būti pirmokas.
Mano sūnus šį rugsėjį keliaus į pirmą klasę ir jam bus 6 metai ir 9 mėn, nes gimęs lapkričio gale.
ladangi dukra gime vasara tai jokiu broblemu jai bus 7,2
7-erių.