QUOTE(Urartu @ 2009 04 09, 09:43)
Visi pirmokai metų eigoje jau rašo "tekstus su nosinėm"... Nes lietuvių kalboje toks dalykas yra... Tik, atvirai kalbant, nemaniau, kad kažkam tokie tekstai yra toks didžiai tragiškas dalykas...Nes jie tikrai nesudėtingi... Nebent vaikas yra rusakalbis ir paprasčiausiai "negirdi" tų ilgųjų ir trumpųjų balsių
Ir tai dar labiau patvirtina mano nuomonę, kad visgi čia pagrindinis dalykas yra vaiko gebėjimai...
Jai vaikas pakankamai gabus - jis sėkmingai gali eiti į mokyklą 6 metų...
Aš kažkada pavarčiau savo mamos "atminimų sąsiuvinį" (ar kaip jis ten vadinosi). Tai ten 80% jos klasiokų, būdami 9-toj klasėj, vis dar "negirdėjo" tų ilgųjų ir nosinių. Tame 80% nebuvo nė vieno rusakalbio.... Žinoma, tai vyko kaimo mokykloje tarybiniais laikais. Tiesiog norėjau pasakyt, kad tai nėra "įgimtas" ir pastangų bei suvokimo nereikalaujantis dalykas. Jei tie 15 - mečiai nesugebėjo girdėt tų garsų, tai tikrai nėra super lengva 6-mečiui pirmokėliui.... Žinoma, nesakau, kad neįmanoma išmokyt to pirmoko, tačiau visgi nėra ir labai lengva....
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2009 04 09, 09:48)
Papildyta:
Betgi kai darželyje vaikus kėlė į parengiamąją grupę, jau tuomet keletui vaikų nerekomendavo į ją eit, nes jie dar nebuvo pasiruošę jai... (kadangi parengiamojoje grupėje vaikai jau turi tą savo "mokinio krepšelį" antrus metus jie joje likti negali). O iš tos parengiamosios automatiškai - į mokyklą tapu tapu...
Tai kažkaip nieko ir nebesvarstėm... Tiesiog pasikliovėm darželio auklėtojų rekomendacijom, kad vaikas jau pasirengęs eit į paruošiamąją grupę...
Matot, čia labai ir nuo auklėtojos priklauso. Mūsų auklėtoja šiuo klausimu yra gan kategoriška. Jos žodžiais tariant, nė vieno vaiko, net genealaus, net labiausiai subrendusio, ji nesiūlytų vest į mokyklą anksčiau nei jam priklauso.... Apie mano dukrą ji jau prieš metus sakė, kad ji pilnai pasirengusi mokyklai, tačiau vest nerekomendavo.... Taip , kad spręst liko patiems tėvams.