QUOTE(karveliene @ 2009 04 01, 23:30)
Mano sunui tika suejo 6 metai didelis klausimas seimoje ar leisti siemet i mokykla?gal kas galite padeti turite panasaus amziaus vaiku ?ka jus galvojete?as pati linkusi i tai kad sunus eitu i pirma klase buvome pas psichologe ir ji leidima dave . 

Tai kad cia nesvarstomas reikalas

visi vaikai kuriems tais metais sueina 5-6 metai eina i paruosiams, o tiems kur sueina 7 tais metais eina i 1 klase.
Istatymai tokie

Antrus metus nelaiko nei paruosiamoje, nei darzelyje, tik 1 klaseje gali antrus metus palikti, jei pageidavimas ir poreikis yra.
cia yra vienos mamytes ikeltas istatymas, ir diskusiju truputi apie tai.
http://www.supermama...;#entry25325712
http://www.supermama...;#entry25325712
Jokie išmislai. Jei vaikui kalendoriniais metais sueina 7 m., jis privalo eiti į 1-ą klasę.
Karveliene, į tavo klausimą sunku atsakyti. Kodėl tu svarstai, ar leisti savo šešiametį sūnų į mokyklą? Gal jis pasižymi ypatingais gabumais ir intelektu, socialinių įgūdžių vystymusi, bendravimu ir t. t. lenkia bendraamžius? Jei taip, manau gali rudenį leisti į mokyklą.
Karveliene, į tavo klausimą sunku atsakyti. Kodėl tu svarstai, ar leisti savo šešiametį sūnų į mokyklą? Gal jis pasižymi ypatingais gabumais ir intelektu, socialinių įgūdžių vystymusi, bendravimu ir t. t. lenkia bendraamžius? Jei taip, manau gali rudenį leisti į mokyklą.
QUOTE(karveliene @ 2009 04 02, 09:42)
na istatymo jokio nera mamytes cia musu ismislai..kalbejau su mokyklos direktoriumi,aciu aisku uz atsakyma 

Neismislai, nes mano vaiko logopede man ta Svietimo istatyma dave, as ji namie turiu-atsisvieciau,pacituosiu si ta:
7 str. 3 punktas - ikimokiklinis ugdymas teikiamas vaikui nuo 1iki 5 (arba 6)metu
8 str. 2 punktas - priesmokiklinis ugdymas pradedamas teikti vaikui, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 6 metai (taip kaip ir jusu vaikui Karveliene)
Dar turiu vienos mamos laiska siusta 2009-01-07 del 1 klases atidejimo ir atsakyma "....kad svietima reglamentuojantys teises aktai nenumato isimciu, kad vaikas, tais kalendoriniais metais sulaukes 7 m, galetu nesimokyti pagal pradinio ugdymo programa."
Vat jums ir ismislas...darykit isvadas apie tos mokyklos direktoriaus zinias
QUOTE(karveliene @ 2009 04 02, 00:30)
Mano sunui tika suejo 6 metai didelis klausimas seimoje ar leisti siemet i mokykla?gal kas galite padeti turite panasaus amziaus vaiku ?ka jus galvojete?as pati linkusi i tai kad sunus eitu i pirma klase buvome pas psichologe ir ji leidima dave . 

Labuks karveliene

Man įdomu, kaip čia yra. Įstatyme aiškiai parašyta, kad vaikas turi pradėt lankyt tais metais, kai jam sukanka 7. Tačiau vaikai masiškai eina , t.y. yra vedami, per tas komisijas, kad galėtų anskčiau pradėt lankyt mokyklą. Tai ar žmonės, esantys tose komisijose nežino įstatymų? Kaip jie gali nežinot, kad jų išvados, kad vaikas gali eit į mokyklą anksčiau kaip ir prieštarauja įstatymams? Toks pat įtarimas kyla matant kai kurių auklėtojų, mokytojų ir direktorių požiūrį....
Mano vaikas gimes sausio 5 tai dabar galvoju į pirma klase leisti kai jam bus 6 ar kai 7.
jai leisiu į pima klase kai jam bus sausį suėja 7 tai po pusmečio jis bus pirmokas aštuntmetis
tai gal geriau kai jam sausį sueis 6 tada rugsėji leist į pirma klase o po pusmečio tada jau jam bus 7.
kaip jūs manot?

QUOTE(karveliene @ 2009 04 02, 09:42)
na istatymo jokio nera mamytes cia musu ismislai..kalbejau su mokyklos direktoriumi,aciu aisku uz atsakyma 

Na jau na jau

QUOTE(Brasa @ 2009 04 03, 11:52)
Man įdomu, kaip čia yra. Įstatyme aiškiai parašyta, kad vaikas turi pradėt lankyt tais metais, kai jam sukanka 7. Tačiau vaikai masiškai eina , t.y. yra vedami, per tas komisijas, kad galėtų anskčiau pradėt lankyt mokyklą. Tai ar žmonės, esantys tose komisijose nežino įstatymų? Kaip jie gali nežinot, kad jų išvados, kad vaikas gali eit į mokyklą anksčiau kaip ir prieštarauja įstatymams? Toks pat įtarimas kyla matant kai kurių auklėtojų, mokytojų ir direktorių požiūrį....
Viskas tvarkoj, vaikas gali eiti anksčiau į mokyklą (jei jam 6 metai sueina tais kalendoriniais metais), o va kai jau sueina 7 metai (vėlgi kalendoriniais metais) jis jau privalo eiti į pirmą klasę
beje, kitam skyrelyje yra tokia pati tema. Prašom:
http://www.supermama...howtopic=430292
Papildyta:
QUOTE(aistule28 @ 2009 04 03, 15:57)
Mano vaikas gimes sausio 5 tai dabar galvoju į pirma klase leisti kai jam bus 6 ar kai 7. : kaip jūs manot? 

Manau, kad viskas priklauso tik nuo paties vaiko. Jūs mama, gi pažįstat savo vaiką
QUOTE(aistule28 @ 2009 04 03, 15:57)
Mano vaikas gimes sausio 5 tai dabar galvoju į pirma klase leisti kai jam bus 6 ar kai 7.
jai leisiu į pima klase kai jam bus sausį suėja 7 tai po pusmečio jis bus pirmokas aštuntmetis
tai gal geriau kai jam sausį sueis 6 tada rugsėji leist į pirma klase o po pusmečio tada jau jam bus 7.
kaip jūs manot? 

Manau, kad reikia žiūrėti ne į metus, o į patį vaiką. Jei manote, kad 6.5 m. jis jau bus subrendęs mokyklai, galite vesti. Maniškiui kitų metų vasarį sueis 6 m, bet nė nemanau rudenį leisti į mokyklą. Ne dėl to, kad yra žioplas. Spės į tą mokyklą. Geriau lai dar pabūna metus darželyje. Man nė kiek nekeista, kad pirmoje klasėje jam sukaks 8 m. Na ir kas