Įkraunama...
Įkraunama...

Priaugtas svoris ir ūgis nuo gimimo iki metukų

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 29, 11:01)
o nuo kada jau pradejot primaitinti ir kokiais kiekiais, kaip pradejot? nes as jau irgi galvoju apie savo lelytes primaitinima, bet kazkaip nedrasu...  blush2.gif ir ar pradejot su gydytojos palaiminimu ar savo iniciatyva?  ax.gif

na pradejom po pora sauksteliu ir taip dauginom.. Dabar jei kas patinka tai valgo nespeji kisti lotuliukas.gif o pradejom nuo 3.5men, gyd pati sake pradet jau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(janneta @ 2009 08 29, 12:50)
sveikutes 4u.gif ir mes turime tokia pacia problemele su svoriu,pirma menesi sunelis priaugo virs kilogramo,o paskui vis maziau,4 menesiu svere 6300kg.gydytoja sake mazokai ir pradeti duoti koseles ir misinuko damaitinti.siaip sunelis be galo judrus,vietoje nenustygsta tai sakau gal dar del to tas svoris mums taip neauga,nors ir valgo tikrai normaliai unsure.gif neuzilgo reikes eiti pas daktare nes sake pasirodyti kai bus sesiu menesiuku tai ir vel baiminuosi kad priskaitys man moralo verysad.gif mes su teciu esame abu zemaugiai,as pati visad vaikysteje buvau kaip coliuke tai manau juk visa tai gali buti paveldima,kaip tie gydytojai nesupranta doh.gif

na mes 4men sveriam 5.5kg ax.gif
Atsakyti
Paskaičiau paskutinius komentarus ir jei sąžiningai, tai aš bėgčiau nuo tokių gydytojų blush2.gif

Mano mažoji gim 3770 g, 1 mėnesio buvo 4,9 kg (+1130 g), 2,5 mėn- 6,3 kg (+ 1400 g), 3 mėn ir 1 sav.- 6,8 kg (+500 g), 4 mėn- 6,9 kg (+100 g). Bet nuo gimimo iki 4 mėn į ūgį išstypo 15 cm. Maitinu tik MP ir be 6 mėnesių apie primaitinimą net negalvojam. Mūsų gydytoja sako, kad svarbu ne aklai sekti svarstyklių parodymais, ir griežtai laikytis prieaugio normų, o žiūrėti plačiau- koks bendras vaiko svoris, kaip vaikas jaučias, kas kiek laiko valgo, kiek per tą laiko paauga į ūgį, kaip dažnai šlapinasi ir tuštinasi.

Mano didžioji panelė irgi priauginėjo panašiai kaip mažiukė. Per pirmus mėnesius po 1 kg ir daugiau, o nuo 3 mėnesio per mėnesį priaugdavo nuo 0 iki 400 g.
Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2009 08 29, 17:39)
Paskaičiau paskutinius komentarus ir jei sąžiningai, tai aš bėgčiau nuo tokių gydytojų  blush2.gif

Mano mažoji gim 3770 g, 1 mėnesio buvo 4,9 kg (+1130 g), 2,5 mėn- 6,3 kg (+ 1400 g), 3 mėn ir 1 sav.- 6,8 kg (+500 g), 4 mėn- 6,9 kg (+100 g). Bet nuo gimimo iki 4 mėn į ūgį išstypo 15 cm. Maitinu tik MP ir be 6 mėnesių apie primaitinimą net negalvojam. Mūsų gydytoja sako, kad svarbu ne aklai sekti svarstyklių parodymais, ir griežtai laikytis prieaugio normų, o žiūrėti plačiau- koks bendras vaiko svoris, kaip vaikas jaučias, kas kiek laiko valgo, kiek per tą laiko paauga į ūgį, kaip dažnai šlapinasi ir tuštinasi.

Mano didžioji panelė irgi priauginėjo panašiai kaip mažiukė. Per pirmus mėnesius po 1 kg ir daugiau, o nuo 3 mėnesio per mėnesį priaugdavo nuo 0 iki 400 g.

tai va kad kartais tu gydytoju nesuprasi,drauges daktare tik uz maitinima krutimi o manoji nuo pat pradziu vis apie misini kalba,tai ji vis kai klausdavo kaip maitinu sakydavau kad ir pati ir misinuko duodu nors neduodavau as jo visai,tik dabar nuo puses metuku pradejau duoti misinuko nes man pieno labai sumazejo ir nebeuztenkam g.gif
Atsakyti
na nzn kaip gydytojos ka, bet mes valgydavom, o musu mazyte ziuredavo ir verkdavo doh.gif pradejo gaut ne tik mp, tai taip jau nebebuna ir dabar jau geriau jauciasi, ramiau ir ilgiau miega g.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 29, 22:38)
na nzn kaip gydytojos ka, bet mes valgydavom, o musu mazyte ziuredavo ir verkdavo doh.gif pradejo gaut ne tik mp, tai taip jau nebebuna ir dabar jau geriau jauciasi, ramiau ir ilgiau miega g.gif

na mano sunelis kai valgydavo tik mp tai valgydavo labai daznai,kas valanda kartais pusantros istempdavo,o dabar kai gauna kosyciu ir misinuko tai valgome kas tris valandas kartais ir ilgeliau isbuname g.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 29, 22:38)

Todėl ir būtina gi žiūrėti į kiekvieną situaciją. mirksiukas.gif Čia negali būti vieno recepto- nepriaugo per mėnesį 1 kg, vadinasi vaikas badauja, reikia jam kišti mišinuką, košytes ir t.t. arba priaugo 300 gr, tai jam visko pakanka, nereikia primaitinti, o vaikas pastoviai neramus, vangus... O tokių gydytojų, kurios vos ne aklai laikosi įsikibusios rekomenduojamų normų, ne viena ir ne dvi.

Mano mergytės tikrai nebadauja. Mažiukė ramiai išmiega visą naktį nesikeldama valgyti. Dieną valgo kas 3-4 valandas. Yra linksma, žvali, rami mergytė. Daug juda. Kakina per dieną ne mažiau 3 kartų, sysina bent 1 kartą per valandą. Kąsnių neskaičiuoja, tuo labiau neverkia kai valgom biggrin.gif

Mano didžiosios dukrytės svorio ir ūgio prieaugis iki metukų buvo štai toks:

gimė- 3860/ 54
1 mėn.- 4900/ 58 (+ 1040/ + 4)
2 mėn ir 1 sav- 5600/ 61 (+700/ +3)
3 mėn- 6360/ 63 (+ 760/ +2)
4 mėn- 6800/66 (+ 440/ +3)
5 mėn- 7200/ 66 (+ 400/ 0)
6 mėn- 7555/ 67 (+355/ +1)
7 mėn- 8065/ 69 (+ 510/ +2)
8 mėn- 8205/ 70 (+ 140/ +1)
9 mėn- 8810/ 71 (+ 605/ +1)
10 mėn- 9020/ 75 (+ 210/ +4)
11 mėn- 9600/ 76,5 (+ 580/ +1,5)
12 mėn- 9260/ 78 (- 340/ +1,5)

Svorį mums visada matuoja tiksliai, nes sveria visiškai nuogutę, elektroninėmis svarstyklėmis ir pradžioje uždeda vystyklą, išminusuoja jo svorį ir tik tada sveria dukriuką.
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 29, 07:17)
o kokio svorio gime Emilija? Nes isties priaugus mazokai..  blush2.gif mano maze isties i menesi po minimum priaugo ir 3,5 menesiu buvo 6,2 kg...  blush2.gif o gime, 3,5 ..
Papildyta:

As labai atsiprasau bet kur parasyta, kad vaikas turi priaugti po kg per menesi?  blink.gif kiekvienas vaikas yra individulus ir svorio priauga taip pat individualiai.. mane pvz mama maitino misinukais, suvalgydavau as po pusantros normos ir svorio kaip truko taip truko..
kas cia per kvaili patarimai del nusitraukimo? atgyvenes cia metodas... ir zinokite viena :kad joks pientraukis neistrauk pieniuko taip gerai kaip vaikiukas... ir isvis vaikui labai svarbus pats zindimo procesas, buvimas salia maos nuogos kruties ir t.t. tai jam suteikia saugumo jausma, ramina.. ir nors jis ir kaip sakote zaidzia bet tas zaidimas jam yra givybiskai svarbus..
dar kas cia per nesamone, kad tik geriancios vitaminus motinos pienas yra geras????  blink.gif visiska nesamone.. ir pasakysiu as taip : tie sintetiniai vitaminai yra visiskas s***s... pvz mano lelyte nuo ju taaaaaaip isbere buvo... nereikia jokiu vitaminu, tik reikia pilnavertes mitybos.. o tie visi vitaminai maitinancioms ir t.t. kaip ir misiniai - yra sintetika.. ir jokios naudos is ju .. tikri vitaminai yra - pomidorai, morkytes, obuoliukai, kriauses is mociutes sodo ir t.t.
o puikiausia kontrole kiek vaikiukas suvalgo yra pats vaikiukas - jeigu jis energingas, slapinasi bent 6k. per para, tai vadinasi viskas ok, tiesiog vaikiukas nelinkes i dideli priaugi..
dar vienas dalykas - kad ir ka mama bevalgytu - bulves, makaronus, cipsus ar sunu edala - mp liks mp... jis pasiims is mamos organizmo paskutinius naudingus dalykus ir vaikutis vistiek su mp gaus visko ko reikia ir kad ir mama kombikormais mistu - mp vistiek bus geriausia, ka vaikiukui gali duoti mama...taipkad nesupykit, savo nesamones pasilaikykit sau, pasiskaitykit bent kiek apie zindyma, pasikonsultuokit su daktarais (ne tais, kuriems svarbiausia lenteles ir priaugis pagal jas, bet tais, kurie isties ismano apie zindyma, galu gale su  zindymo konsultantais, suzinokite bent biski, o tada vaidinkit issimokslinusia ir viska suprantancia.... nes dabar jusu snekos yra visiski neismaneles pezalai..
smartass.gif

kada gi tu suspejai savo pupytei vitaminu duoti? ji gi dar ne metuku neturi hm...
skin to skin kontakta su vaikuciu as darau i diena po kelis kartus ir tai darau nemaitindama krutimi. o kas apie vitaminus tai cia parduotuvese parduodamus vitaminus gereme pries pastojant 2men kurie skirti mamytei ir teciui, po to kai pastojau iskart pradejau gerti "pregnacare original, through all of pregnancy & breast-feeding" kiekviena miela diena po viena piliule visus 8 menesius, gime dukryte ir vel tuos pacius vitaminus visa ta laika kol mano piena vartojo. o kas liecia nusitraukinejimu tai jai buciau vien krutimi maitinusi mano vargse krutine kuri turi mazus spenelius butu alkana vaikuti palikusi. su "medela" elektrine pientrauke iki 180 miligramu nusitraukdavau. tai va todel gimusi 2.400g pasivijo visus isnesiotus vaikus. 2 su puse menesio ji svere 6000kg. rugsejo 5 bus 3men. todel ir patariau nusitraukti piena - tik aisku nerankomis, nerankine pompa o medelos elektrine pompa.
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 29, 23:38)

na tiesa pasakius ta nelabai tikiu, kad jusu mazyle samoningai suprasdavo, kad va, jus valgot ir pati alkio grauziama rekdavo schmoll.gif

QUOTE(catyte @ 2009 08 30, 03:15)
kada gi tu suspejai savo pupytei vitaminu duoti? ji gi dar ne metuku neturi hm...
skin to skin kontakta su vaikuciu as darau i diena po kelis kartus ir tai darau nemaitindama krutimi. o kas apie vitaminus tai cia parduotuvese parduodamus vitaminus gereme pries pastojant 2men kurie skirti mamytei ir teciui, po to kai pastojau iskart pradejau gerti "pregnacare original, through all of pregnancy & breast-feeding" kiekviena miela diena po viena piliule visus 8 menesius, gime dukryte ir vel tuos pacius vitaminus visa ta laika kol mano piena vartojo. o kas liecia nusitraukinejimu tai jai buciau vien krutimi maitinusi mano vargse krutine kuri turi mazus spenelius butu alkana vaikuti palikusi. su "medela" elektrine pientrauke iki 180 miligramu nusitraukdavau. tai va todel gimusi 2.400g pasivijo visus isnesiotus vaikus. 2 su puse menesio ji svere 6000kg. rugsejo 5 bus 3men. todel ir patariau nusitraukti piena - tik aisku nerankomis, nerankine pompa o medelos elektrine pompa.

as sneku apie vitaminus, kuriuos pati geriau... ir nuo ju mazyle bere, nes tik nustojau juos gert ir jokiu bedu nebera thumbup.gif
dar vienas dalykas : pasaulyje yra ne tik medelos pompos, o ir chicco, avent, Canpol babies ir dar milijonas kitu ir kiekviena mamyte gali geriausiai pasirinkti, kuri jai tinka labiausiai.. nes jeigu tau tinka medela, kitai gali buti visiska kancia trauktis su ja... taipkad kvaila ir velgi tamstos reklama, arba tiesiog labai siauras akiratis.. blush2.gif
dar vienas dalykas - negirk dienos be vakaro... tai, kad dabar viskas gerai tavo maziukui dabar, nereiskia, kad jam paaugus jis nuo tu sintetiniu vitaminu, kuriuos pumpavai i save viso nestumo ir maitinimo periodu netaps alergisku tam tikros grupes vitaminui.. taipkad tavo snekos man labai panasios mazai apsiskaiciusios r nelaai ka ismanancios mamytes... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(catyte @ 2009 08 29, 23:15)

Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 30, 08:10)
na tiesa pasakius ta nelabai tikiu, kad jusu mazyle samoningai suprasdavo, kad va, jus valgot ir pati alkio grauziama rekdavo  schmoll.gif

na nemanau, kad is alkio, nes pieno tai turejom belekiek.. visus musu kasnius zvilgsniu iki burnos lydedavo, negaledavai prie vaiko jau ir valgyt. O dabar viskas thumbup.gif , ir mp daug daugiau isgeria.
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 30, 05:10)
na tiesa pasakius ta nelabai tikiu, kad jusu mazyle samoningai suprasdavo, kad va, jus valgot ir pati alkio grauziama rekdavo  schmoll.gif
as sneku apie vitaminus, kuriuos pati geriau... ir nuo ju mazyle bere, nes tik nustojau juos gert ir jokiu bedu nebera  thumbup.gif
dar vienas dalykas : pasaulyje yra ne tik medelos pompos, o ir chicco, avent, Canpol babies ir dar milijonas kitu ir kiekviena mamyte gali geriausiai pasirinkti, kuri jai tinka labiausiai.. nes jeigu tau tinka medela, kitai gali buti visiska kancia trauktis su ja... taipkad kvaila ir velgi tamstos reklama, arba tiesiog labai siauras akiratis..  blush2.gif
dar vienas dalykas - negirk dienos be vakaro... tai, kad dabar viskas gerai tavo maziukui dabar, nereiskia, kad jam paaugus jis nuo tu sintetiniu vitaminu, kuriuos pumpavai i save viso nestumo ir maitinimo periodu netaps alergisku tam tikros grupes vitaminui.. taipkad tavo snekos man labai panasios  mazai apsiskaiciusios r nelaai ka ismanancios mamytes...  blush2.gif

wach your thoughts
they become words
wach your words
they become actions
wach your actions
they become habits
wach your habits
they become your character
wach your character
it becomes your destiny.
Atsakyti
sulaukusi metukų priaugo 7 kg, užaugo 28 cm smile.gif