Įkraunama...
Įkraunama...

Priaugtas svoris ir ūgis nuo gimimo iki metukų

QUOTE(grauslytee @ 2009 08 27, 17:40)
na, kiekvienas vaikutis skirtingai svorio priauga...juk ir mamytes visos nepanasios biggrin.gif  tad jei kurios sveria maziau- nesijaudinkit. jei kas blogai- gydytojai visada pasakys biggrin.gif

kad kartais tie gyd doh.gif mano mazai kai svorio priaugdavo, sake nebemaitinti mp, o duoti misinuko schmoll.gif o pieno pakankamai
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 27, 18:42)
kad kartais tie gyd doh.gif mano mazai kai svorio priaugdavo, sake nebemaitinti mp, o duoti misinuko schmoll.gif o pieno pakankamai

tikrai tikrai, ir man taip pat patarinėdavo.nu nekreipiau dėmesio, negavo mano vaaikas mišinuko paragaut, nors visąlaik su mažesniu svoriu žygiavom.nors pediatrė liepė primaitinti. o dabar žmogus jau 10 metų tuoj turės, nu ne iš kūdųjų tapo, niekad jokių mažakraujysčių neturėjo. Manau, jei kartais svosrio augimas ir pamažėja maitinant mp, neverta kreipti dėmesio į jokius patarimus primaitinti, užsispirti ir maitinti toliau.
Papildyta:
QUOTE(Loral @ 2009 08 26, 23:23)
Mano mazyliukui vienas menuo ir 4 dieneles, mes tik 600g priaugom  verysad.gif  nezinau, gal jam mano pienuko mazai, jau nusipirkau misinuka, bandysiu primaitint kartais... ziuresim kaip bus... Kazkaip baisu, kad truksta pienelio ir neauga normaliai kleckas mano...

baikit, jei norit nebemaitinti, tai... užtenka to svorio. vaikas per mėn turi priaugti 500 g, jūsų 600 g, neskubėkit su tuo mišinuku, duokit dažniau krūtį ir bus gerai (nors ir dabar viskas gerai). juk vaikelis nebus toks pat kaip kitas, tad ir svorio priauga visi nevienodai. ieni maži storuliukai būna, kiti ne(tik sustorėja užaugę0 rolleyes.gif
Atsakyti
na va mes po apziuros: 5,5kg ir 66cm. Tik 400g per menesi, bet +5cm g.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 28, 11:45)

vaikas turi priaugti 1kg svorio per menesi. nesu pries krutines maitinima bet patarciau nusipirkti medelos elektrine pieno pompa ir nusiexspresinti pienuka ir taip maitinti nes bus galima kontroliuoti kiek vaikutis suvalgo . o is krutines tai tik pasizaisti duoti ... plus reikia vitaminus gerti specialiai maitinancioms krutimi kad pienas butu kokybiskas.jis gi ryte vienoks per pietus kitoks... ir valgyti reikia tikrai sociai ir maistingai smile.gif) sako vaikuti maitinti mamos pienu yra pigiau nes pienukas gi uz dyka. bet as manau kaip tik tai yra didele prabanga, kas is to pieno jei mamos maisto turinys nekoks. bulves smile.gif kaip lietuvoje yprasta...
Atsakyti
QUOTE(catyte @ 2009 08 28, 16:42)
vaikas turi priaugti 1kg svorio per menesi. nesu pries krutines maitinima bet patarciau nusipirkti medelos elektrine pieno pompa ir nusiexspresinti pienuka ir taip maitinti nes bus galima kontroliuoti kiek vaikutis suvalgo . o is krutines tai tik pasizaisti duoti ... plus reikia vitaminus gerti specialiai maitinancioms krutimi kad pienas butu kokybiskas.jis gi ryte vienoks per pietus kitoks... ir valgyti reikia tikrai sociai ir maistingai smile.gif) sako vaikuti maitinti mamos pienu yra pigiau nes pienukas gi uz dyka. bet as manau kaip tik tai yra didele prabanga, kas is to pieno jei mamos maisto turinys nekoks. bulves smile.gif kaip lietuvoje yprasta...

na as nutrauktu pienu ir maitinu.. o mityba mano gera..
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 28, 15:36)
na as nutrauktu pienu ir maitinu.. o mityba mano gera..

vaikutis turi priaugti nuo nuo 100g iki 250 g per savaite . reiskia nuo 400g iki 1kg per menesi yra normalu. bet siaip man tai dziaugsmas yra kai priauga kila smile.gif yra uz kur pamurkyti, iznybti i maza lasinuka. jie kai pradeda vaikscioti tie lasinukai gi istirpsta. bet siaip kiekvienas vaikas gi individualus , vienas mazesnis, kitas storesnis. kazin kaip vaikai karo metu augdavo, juk nebuvo tada jokiu misinuku, mamos pusbades vaiksciojo ir krutimi maitino, ir nieko gi uzaugdavo vaikai.
siandien kai tiek daug visokiu misinuku atstojanciu mp - patarciau kaip sako top up on the top formula wub.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 28, 15:45)

o kokio svorio gime Emilija? Nes isties priaugus mazokai.. blush2.gif mano maze isties i menesi po minimum priaugo ir 3,5 menesiu buvo 6,2 kg... blush2.gif o gime, 3,5 ..
Papildyta:
QUOTE(catyte @ 2009 08 28, 17:42)

As labai atsiprasau bet kur parasyta, kad vaikas turi priaugti po kg per menesi? blink.gif kiekvienas vaikas yra individulus ir svorio priauga taip pat individualiai.. mane pvz mama maitino misinukais, suvalgydavau as po pusantros normos ir svorio kaip truko taip truko..
kas cia per kvaili patarimai del nusitraukimo? atgyvenes cia metodas... ir zinokite viena :kad joks pientraukis neistrauk pieniuko taip gerai kaip vaikiukas... ir isvis vaikui labai svarbus pats zindimo procesas, buvimas salia maos nuogos kruties ir t.t. tai jam suteikia saugumo jausma, ramina.. ir nors jis ir kaip sakote zaidzia bet tas zaidimas jam yra givybiskai svarbus..
dar kas cia per nesamone, kad tik geriancios vitaminus motinos pienas yra geras???? blink.gif visiska nesamone.. ir pasakysiu as taip : tie sintetiniai vitaminai yra visiskas s***s... pvz mano lelyte nuo ju taaaaaaip isbere buvo... nereikia jokiu vitaminu, tik reikia pilnavertes mitybos.. o tie visi vitaminai maitinancioms ir t.t. kaip ir misiniai - yra sintetika.. ir jokios naudos is ju .. tikri vitaminai yra - pomidorai, morkytes, obuoliukai, kriauses is mociutes sodo ir t.t.
o puikiausia kontrole kiek vaikiukas suvalgo yra pats vaikiukas - jeigu jis energingas, slapinasi bent 6k. per para, tai vadinasi viskas ok, tiesiog vaikiukas nelinkes i dideli priaugi..
dar vienas dalykas - kad ir ka mama bevalgytu - bulves, makaronus, cipsus ar sunu edala - mp liks mp... jis pasiims is mamos organizmo paskutinius naudingus dalykus ir vaikutis vistiek su mp gaus visko ko reikia ir kad ir mama kombikormais mistu - mp vistiek bus geriausia, ka vaikiukui gali duoti mama...taipkad nesupykit, savo nesamones pasilaikykit sau, pasiskaitykit bent kiek apie zindyma, pasikonsultuokit su daktarais (ne tais, kuriems svarbiausia lenteles ir priaugis pagal jas, bet tais, kurie isties ismano apie zindyma, galu gale su zindymo konsultantais, suzinokite bent biski, o tada vaidinkit issimokslinusia ir viska suprantancia.... nes dabar jusu snekos yra visiski neismaneles pezalai..
smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 29, 10:17)
o kokio svorio gime Emilija? Nes isties priaugus mazokai..  blush2.gif mano maze isties i menesi po minimum priaugo ir 3,5 menesiu buvo 6,2 kg...  blush2.gif o gime, 3,5 ..

Emilija gime 3370g, po savaites kai paleido namo mus buvo 3159g. Menesio svere 3,6kg, 2-ju 4,6kg, 3-ju 5,1kg, o 4-iu 5,5kg.
Mama sake kad man su svoriu irg nekas budavo, tai priaugdavau, tai net numesdavau doh.gif
o nusitraukineju, nes mano panelyte neima kruties verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 29, 11:38)
Emilija gime 3370g, po savaites kai paleido namo mus buvo 3159g. Menesio svere 3,6kg, 2-ju 4,6kg, 3-ju 5,1kg, o 4-iu 5,5kg.
Mama sake kad man su svoriu irg nekas budavo, tai priaugdavau, tai net numesdavau doh.gif
o nusitraukineju, nes mano panelyte neima kruties verysad.gif

Jeigu Emilija energinga, zaisminga, domisi aplinka, nenusilpus tai manau, kad pieniuko jai uztenka blush2.gif o kodel neima kruties? o maitini tik MP? jokiu arbateliu neduodi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 08 29, 10:43)
Jeigu Emilija energinga, zaisminga, domisi aplinka, nenusilpus tai manau, kad pieniuko jai uztenka  blush2.gif o kodel neima kruties?  o maitini tik MP? jokiu arbateliu neduodi?  blush2.gif

maitinau tik mp, bet pradejom dabar jau duoti banano, kosytes, tyreliu.. o taip ji labai energinga, nenustygsta vietoj, istisai duodasi su kojytem, rankytem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 08 29, 11:56)
maitinau tik mp, bet pradejom dabar jau duoti banano, kosytes, tyreliu.. o taip ji labai energinga, nenustygsta vietoj, istisai duodasi su kojytem, rankytem smile.gif

o nuo kada jau pradejot primaitinti ir kokiais kiekiais, kaip pradejot? nes as jau irgi galvoju apie savo lelytes primaitinima, bet kazkaip nedrasu... blush2.gif ir ar pradejot su gydytojos palaiminimu ar savo iniciatyva? ax.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif ir mes turime tokia pacia problemele su svoriu,pirma menesi sunelis priaugo virs kilogramo,o paskui vis maziau,4 menesiu svere 6300kg.gydytoja sake mazokai ir pradeti duoti koseles ir misinuko damaitinti.siaip sunelis be galo judrus,vietoje nenustygsta tai sakau gal dar del to tas svoris mums taip neauga,nors ir valgo tikrai normaliai unsure.gif neuzilgo reikes eiti pas daktare nes sake pasirodyti kai bus sesiu menesiuku tai ir vel baiminuosi kad priskaitys man moralo verysad.gif mes su teciu esame abu zemaugiai,as pati visad vaikysteje buvau kaip coliuke tai manau juk visa tai gali buti paveldima,kaip tie gydytojai nesupranta doh.gif
Atsakyti