Įkraunama...
Įkraunama...

Auksinis Ūsas

QUOTE(Smurfiukas @ 2011 01 27, 22:58)
Paleistuve labai gerai sloga gydo. Mama auksini ūsą naudoja sąnariams gydyti.

Trumpas straipsnis apie auksinį ūsą:

„Aukso ūso“ nuoviras – puikus dezinfekuojantis vaistas, jis net keletą mėnesių nesurūgsta laikant kambario temperatūroje.

Netiesa... nono.gif Arbata termose surūgsta per pora dienų... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 01 31, 17:01)
Netiesa... nono.gif Arbata termose surūgsta per pora dienų... tongue.gif

g.gif internete rasta informacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2006 08 22, 22:44)
Nu bet jo augimo tempai  blink.gif  Gavau ūsą liepos pradžioj, dar nepasodintą, bet jau su vandenyje išaugintomis šaknytėmis. Po pasodinimo per pirmą  swoon.gif  savaitę išaugino du lapus, šiuo metu yra paaugęs daugmaž du su puse karto ir leidžia du ūsiukus. Kažin kas bus po metų  hihihi.gif

verysad.gif

esu Vilniuje. Noriu gydytis siuo supervaistu bronchita, galite parduoti/dovanoti daiga?
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2011 01 24, 00:20)
Fonda, dėkui už auksinio ūso arbatos receptą, nes nuo rudens "užderėjo" du dideli kelmai ir niekaip neprisiruošiau išsiaiškint, kaip jų "atsikratyt". Tai jau ryt lapai keliaus į arbatą.... Ar galima ūsą derint su kitom žolelėm, pvz čiobreliais, šalavijais, mėtom? Iš anksto dėkoju už atsakymą

lotuliukas.gif

esu Vilniuje, ieskau sio vaistinio augalo daigelio. Gal parduodate/dovanojate? Bandyciau iveikti bronchita.
Atsakyti
gal yr akoks budas kaip isgydyti su juo sloga ir kosuli??
turiu uzpilta su spiritu , bet kaip kompresa gal galima ant krutines det g.gif penkiu metu vaikui.
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2011 04 13, 17:46)
gal yr akoks budas kaip isgydyti su juo sloga ir  kosuli??
turiu  uzpilta su spiritu , bet kaip kompresa gal galima ant krutines det  g.gif    penkiu metu vaikui.

ejigu desite - skeiskite 1/4, nes degtine reikia per puse skeisti, oda nenudeginktie.

nezinau kaip usas, bet paskutinis mano vaikams padejes reikalas yra toks: sildyti kojas druska+garstigios po sauksta, kokiu 15 min (arba keik sugeba) ant koju ir pirstu paduku tepti jodo, vilnones kojines, celovanas, vel kojines.

as vaikus abu sodinau iki puses i vonia su druska be garstyciu, tepiau jodu, kojines dejau be celofanu, dar jodu tepiau krutine nugara ir gerkle (isoreje). na kaip ir padejo nuo kosulio g.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, kur galima nusipirkti šį augalą?
Atsakyti
būna pas bobutes Kalvarijų turguje smile.gif
p.s turi mano mama (paklausiu ar būtų atžalų, rugsėjo pabaigai galėčiau parsivežti į Vilnių)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojira: 31 rugpjūčio 2011 - 12:44
Laba diena, tos kurios darėtės ūso užpilą, sakykit man prašau, kokios spalvos jis buvo? Nes literatūroj rašo, kad turi būti rausvai violetinis, nu bet kiek kartų dariau jis buvo žalsvas, bet ne violetinis.. biggrin.gif Nieko nesuprantu, gal per trumpus lapus imu ar kaip čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Eglė @ 2011 10 11, 14:56)
Laba diena, tos kurios darėtės ūso užpilą, sakykit man prašau, kokios spalvos jis buvo? Nes literatūroj rašo, kad turi būti rausvai violetinis, nu bet kiek kartų dariau jis buvo žalsvas, bet ne violetinis..  biggrin.gif  Nieko nesuprantu, gal per trumpus lapus imu ar kaip čia  g.gif

Na aš užpilinėju ūsus, ne lapus, tai man gaunasi rusvai violetinis....
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 10 12, 10:41)
Na aš užpilinėju ūsus, ne lapus, tai man gaunasi rusvai violetinis....
Ot velnias, vadinasi kažką ne taip darau doh.gif g.gif Arba ūsas gal dar per jaunas..
Atsakyti
Dovanoju ūsą už didelę pieniško šokolodo plytą. Nieko aš iš jo nedarau, o kerojasi stipriai ir nebetelpa ant palangės. Gal jums labiau reikėtų jo nei man.
Atsakyti
QUOTE(*Eglė @ 2011 10 12, 10:23)
Ot velnias, vadinasi kažką ne taip darau  doh.gif  g.gif Arba ūsas gal dar per jaunas..

šiaip ūsą aš imu vaistams, kai jau būna 9-ir daugiau nariukų. Iš kitos pusės gal šviesos jam mažai, tada ir pats ūsas būna šviesesnis. Maniškio ūsai tamsiai violetiniai, o kur trūksta šviesos, būma beveik žali..
Atsakyti