Įkraunama...
Įkraunama...

Globėju paplepėjimai 3

QUOTE(Andro @ 2009 04 14, 20:15)
Manau Dainiui tai padejo Lego.pasiseke kai as uz 1o litu visa kibira labdarkej  detaliu nupirkau. Tai jau pries du metus.Dabar statyt jau normaliai pradejo,stengiausi tai tikrai palikti jam paciam. Pirkau PUZLE pacia lengviausia -kur 3-4-i7 metu vaikams.Tai sudedavo viena,apatine ar virsutine linija. Tai buvo apie Naujus metus. Dabar jau sudeda. Darzeli tai Puzles nemegsta,aukletojos juokiasi-matosi ,kad namuose  vargsta. Po to dar kankinu ir su raidem-ant duru plakatas  su abecele.Dabar palikau ramybej kuriam laikui. Varginu klausdama kiek pirstu,kiek ko yra.Irgi nepasiduoda.Bet po kurio laiko noredamas man itikti-pats sako. Uzduotis duodu kur 4-u  metu vaikams(jam greit 6).labai tikiuosi kad  nereiks adaptuotos  programos....

o siaip tai matosi-auga musu  vaikeliai ir auga vargeliai...Buvau su saviskiu pas drauge  pas kuria jis nebuvo buves. Tikejosi ,kad vaziuosim pas kita drauge kur jau subendravo su jos vaiku.Zodziu buvo ne pagal ji,tai sugebejo taip pavaizduoti kad jam skauda pilva,kad beveik patikejau kad koks apendicitas pakilo. Drauge is sono  komentavo- jo toks pavydejimas taves ,kad negali pakesti kaip as bendrauju su kuo nors .Siaip tai as ji retokai kur taip i zmones veduosi,o tai kitai draugei tai manes nepavydi,nes jos sunus jos pavydi dar labiau,tai kazkaip jam normaliai  jauciasi.Su savo dickiais as nesymyluoju,o dukra-ji mokine,smuikininke,mergaite-nu cia kazkaip jam irgi dar nieko,nu bet pasirodo kitiems schmoll.gif Man atrodo jiems tokia zala  padar schmoll.gif tai-kad ka bedarytum-neuzgydysi zaizdu...

Žiūriu mūsų panašaus amžiaus, mano tuoj bus šeši. Nu gudri, tikrai skaičiuot moka net nežinau tiksliai iki kiek, iki 20 gal, skaityt neskaito, bet parašyt savo vardą, mama, tėtė, moka, raides beveik pažysta, labai yra krapštukė, labai gražiai piešia, lipdo, sudeda įvairias figūras, labai gražiai iš puzlių dėsto, sumaišytos yra trys nedidelės puslės į vieną maišą, tai tik pažeria ir per kelias minues sudeda jas. Labai gražiai iš kaladėlių sudeda visokius namus, sodus, mašinas, ornamentus. Va tokia jos raida. Labai turi gerą vaizduotę, kai sukurs ką nors , tai gražu žiūrėt. Dar turi tokią savybę, ji prisimena tokius dalykus, arba tiksliau jai tai matyt užsifiksuoja, kad ji bet kur bet kada matytus žmones, paveikslėlius, kažkokį vaizdą, piešinuką, prisimins kažkokiu netu, kaip pamatys panašų arba tokį patį. Sakykim aš gal nekreipiu dėmesio kokios spalvos servietėlės stovėjo kavinėje ant stalo kai buvom prie jūros, o ji prisimins, ji parduotuvėje pasakys, kad va tokia spalva kaip prie jūros buvom. Ir paskui kai primena tikraipagalvoji,kad okia spalva buvo. Turim kitokių ,,kvailysčių,, , manau iš to išaugs.
Atsakyti
Reikės pabandyti su pupelėm, gal jau nebekiš visų į burną... Seniau tai tie rūšiavimo žaidimai tuo ir baigdavosi - kad visi smulkūs daikteliai "susirūšiuodavo" tiesiai burnon smile.gif O puzliai dar ne, turim paprasčiausią iš 4-ių detalių, bet ir su tuo kol kas nesigauna, pagal formą dar bando taikyti, o vat kad paveiksliuką reikia žiūrėti, kažkaip nesupranta. Nors šiaip irgi be galo pastabus, panašiai kaip Dar pasakojo, viską prisimena. Paskutinis bajeris buvo, kai pasikeičiau padangas į vasarines. Jis to nežinojo, bet kai pirmą kartą po to atėjom prie mašinos, kad ims šūkauti - "nauji ratai, nauji ratai", tai aš taip ir likau išsižiojus. Šimtą metų turbūt pati nepastebėčiau ir neatskirčiau, jei nebūčiau pati keitus, o pro jo akelę niekas nepraslys smile.gif
Atsakyti
SVARBU NETIK KIEK METU VAIKUI DABAR YRA BET IR KELIU METU VAIKAS ATSIDURE SEIMOJE.
Atsakyti
nebūtinai schmoll.gif
mano mergiotė dėliones dėlioja, eilėraščius deklamuoja. 4 metukų. tikiuosi iki penkto gimtadienio (rugsėjį) suspėsim į namus.
Atsakyti
Mokslininkai irode kad vaikai prabuve vaiku namuose tris menesius jau suleteje savo vystimasi . VAIKAI PRABUVE VAIKU NAMUOSE TRIS METUS NUO GIMIMO labai daznai atsilieka ir gana smarkiai. Vaikai paimti i namus iki triju metu iskiriami kita grupe ,nes tokiem vaikam lengviau adaptuotis musu visuomeneje ir pasivyti bendraamzius.
nezinau kaip tavo mergina bet maniske buvo paimta 9 menesiu ir buvo pries dvi savaites pradejusi sedeti. Namuose 10 menesiu nezinojo ka daryti su kojom as jas dedavau ir vis aiskindavau kad taip isikibusi galima vaikscioti ir tai 10 menesiu vaikui, beabejo dabar ji jau prisivisjo .
Atsakyti
Norėjau paklausti kaip lavinti vaiko pastabumą g.gif Berniokas tikrai protingas, imlus ir gabus, bet kasdieninėse situacijose toks žioplas, kad net stebina doh.gif Paklausia kur kas nors padėta-sakau ant stalo. Jei daiktas sprindis nuo stalo neras niekaip. Jei džinsai ant lovos (mano pasakymu), o jie nukritę-nemato. Kas tai, vyriškas taškinis matymas, ar.... g.gif Gerai, kad nors išmoko sakyt NEMATAU, o ne NĖRA rolleyes.gif Nes iki tol iki isterikų rėkdavo, kad NU NĖRA TEN KUR SAKAI lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2009 04 15, 18:09)
Mokslininkai irode kad vaikai prabuve vaiku namuose tris menesius jau suleteje savo vystimasi . VAIKAI PRABUVE VAIKU NAMUOSE TRIS METUS NUO GIMIMO labai daznai atsilieka ir gana smarkiai. Vaikai paimti i namus iki triju metu iskiriami kita grupe ,nes tokiem vaikam lengviau adaptuotis musu visuomeneje ir pasivyti bendraamzius.
nezinau kaip tavo mergina bet maniske buvo paimta 9 menesiu ir buvo pries dvi savaites pradejusi sedeti. Namuose 10 menesiu nezinojo ka daryti su kojom as jas dedavau ir vis aiskindavau kad taip isikibusi galima vaikscioti ir tai 10 menesiu vaikui, beabejo dabar ji jau prisivisjo .

Na nenoreciau sutikti su mokslininku tokiom isvadom. Jie nenurode, kad visiems, galbut pavieniams. Juk ne visi gabus viskam.

Mano mazyle moka skaiciuoti, pazista skaicius, raso. Skaityti moka, pazista visas raides. Paraso savo varda. Mokykloje mokytoja sake, she is smart girl. Na jeigu lietuviskai issireiksciau, tai butu sumani, isradinga. Isties ji tokia. Viskuom domisi.

Viskas jau senokai susitvarke. Nebera slapinimusi i lova. Kazkaip vienu metu nustojo ir dabar ramu. Tik problema buvo verkimo. Kazkaip visi i tai kreipdavo demesi isskyrus mane. Nutiko viena vakara taip, reikejo skaityti, o ji sedi ir verkia neva nieko nesupranta ir nepamena. Kai as ja izvelgiu, kad jos verksmas nenuosirdus, tai nekreipiu jokio demesio. o svarbiausia neziuriu jai i akis. Ir ta vakara liepiau namiskiam i ja neziureti, tylet ir nekreipt demesio, svarbiausia neziuret jai i akis. Tai atsistojus kambari verke gera valanda. Ir mes visi kambari sedim, o ji tai i viena tai i kita pasiziuri. As jai sakau, kam verkti juk niekas nekreipia demesio. nenustoja nors tu ka. Mano vyresnele neiskentus sako jai, paziurek kur niekas nekreipia demesio i tave, tai kam verkt. O mazyle sako, - tai as einu is cia. blink.gif Staiga apsisuko, nustojo verkt ir isejo is kambario. Sito is jos tikrai nesitikejom... Jau dvi dienos nera verkimo.. nei vonioje, nei rytais ir t.t. As net klausiau mazyles, sakau kam verki, o ji man atsako su sypsena, todel kad zmones mane mato kaip as verkiu doh.gif O siu verkimu ir zodzius visus perskaite puikiausiai ir viska prisimine kuo geriausiai bigsmile.gif

Nemanau, kad jie atsilike. Pasiveja ir vyresni, jeigu tinkamai suteikiama pagalba. ir kiekvieno gabumas bet kam yra skirtingas.

Šelma, mano vyresnėlė tokia maža buvo. Nieko nerasdavo, nieko nematydavo, tol kol pirštu neparodydavau doh.gif Ar kas pasikeitė? Šiek tiek. Tiesiog ji lėtesnė, ramesnė. O vat jaunėlė viską mato, viską žino, nuo jos nieko nepaslėpsi. Akys kaip pas pelėdą, ausys kaip pas zuiki, uoslė kaip šuns. Tik skirtumas budavo toks, kad kai vyresnelei reikedavo, oi kaip greit surasdavo, taciau jeigu man asmeniskai ko reikedavo, nieko nerasdavo. Tik vat nesuprantu iki siol, kodel? g.gif
Atsakyti
Na tikiuosi išaugs, nes jam pačiam sunku nerasti nieko. Bet tas (nežinau kaip pavadinti) žioplumas ne tik tame, na nežinau, kaip išsireikšti-moksle genijus, o buityje.... doh.gif Vakar paprašiau bernų, kad kuris man padangą dviračio pripūstu-priekinė be oro buvo, galinė kaip kaulas kieta. Klaidas galvotrukščiais-aš galiu wub.gif Pripūtė priekinę ir..išleido galinę lotuliukas.gif Ta prasme atsuko ventilį ir oras pššššš...dingo doh.gif O padangos skirtingos, pompa tinka tik priekinei, galinės pas tėtį mašinoj kuris išvykęs doh.gif Klausiu-kam tą ventilį išsukai, juk matei, kalbėjom-tik priekinė tuščia, galinė superinė. O jis-nepagalvojau doh.gif Ir labai dažnai tas nepagalvojau, jau kaimynei langą keitėm jo išmuštą-spyrė, paprašėm kamuolio kieme nespardyt, neštis į aikštelę, tai po to karto kelis kartus kaimynams, mums ir mašinos langan biggrin.gif Namie kamuoliui tabų, šukių nespėjam rinkti, bet ..... Na gal normalus berniokiškas užsimiršimas, bet pamačius jo rankose kamuolį primenu apie tai, o po sekundės bumt-nepagalvojau lotuliukas.gif
Atsakyti
blink.gif nu lengva nebus nei vienai cia is musu.mergaiciu intelektas vistiek anksciau pasirodo.Va ir mano bernai seseriai baltai pavydi jos gebejimo groti smuiku,man priekaistauja kad ju neverciau ko nors daryti daugiau nei vidutiniskai.As irgi si Dainium turiu problema,kuria turbut reikes kaip per ispazinti pasakyti psichologui,tik tikrai labai neturiu laiko eiti pas juos del darbo ir vyresniuju vaiku poreikiu. Tai va -bijau ,kad jam nebutu taip kaip tiems kurie kelnes nusimauna ir jaucia malonuma kai juos mato,issigasta ir jaucia poreiki taip elgtis. Dainiui tai susije su kakojimu-reikia priminti,raginti eiti i tualeta, vos ne ziureti kaip jis kakoja,girti ar bent jau pykti,nervuotis,nu zodziu reikia mano reakcijos. Ir tai tik su manim .Kai praeita vasara nuveziau pas teta,pabande ir su ja ,tai ji po antro apsikakojimo uzlupo su rykste ir viskas.Priminti reikedavo bet sake daugiau problemu nebuvo.Vakar -parejes is darzo jau kazkoks ne toks.Bandziau nematyti,tai bevalgant jau net raitytis pradejo ant kedes.Bet as buvau isejus is virtuves,tai buvo tetis.Kai vistik itarimai pasitvirtino-tevas jam ramiai leido susitvarkyti( apsiprausti ir triusikus issiskalbti jau moka profesionaliai)ir nusivedes i kambari su trumpu paaiskinimu ikirto su rykste.Nereke,tik sudejevo.Atejo man pasisakyti-jau tetis man dave. As nereagavau. Siandien ryte aiskiai matau jo veide- nu negi tu nesusinervuosi? zodziu pasimete,kad as nereaguoju. parejus is darbo jis jau man raportuoja- as neprikakojau i kelnes. As i tai nereagav blink.gif u, jis tai pakartojo dar karta- neregavau.Pasimetes buvo visa vakara.Viena vieninteli karta darzeli sededamas aukletojai ant keliu apsikakojo,tai buvo gal prie 1,5 metu, tai jam buvo 4-i.Vakar,beje,mes irgi labai glaustemes. Siaip as nesimyluoju per daug.Manes vaikai nevadina mamyte,tai yra pas mus svelnybiu nera labai daug.Man jo svelnybes jau irgi atstumiancios nes asocijuojasi su tokiais reikalais. Atstumiantis jis jau ir mano vyrui, kitu vaiku stengiuosi i tai neitraukti. Tai buvo visada,tik budavo pertrauku. Nu stengiuosi nestebeti,nekontroliuoti tik juk matydavau-buvo tualete, nu nenusivale gerai, bet juk tai visai kas kita.Su slapinimusi kazkaip savaime isaugo is to be didesniu problemu. Man baisu matyti jo tam tikra veido israiska po to-nu esu kelis kartus tuos iskrypelius macius tai l.panasu kai jie laukia reakcijos.Paskui tai gi jau nematai kaip ten jie atrodo pasitenkine...Tai va,ispazinau savo beda.Esme tame,kad vaikas darosi atstumiantis, l.sunku ji myleti. As sakau-su charakteriu galiu susitvarkyti,su ribotu intelektu irgi galima rasti vietos po saule, nu bet liga ar diagnoze-tai verysad.gif
Papildyta:
verysad.gif tikrai labai noreciau patarimu is asmenines patirties arba gal kas zinot panasius atvejus.Kaip elgtis ir ar tai panasu i tas problemas kurias itariu.Naujam darzeli niekas neitaria kad jis turi tokia problema,zodziu viska parnesa namo.Pernai pavasari as buvau pas drauge be jo,tai vyras skambina-jau prisidirbo.Vyras sutvarke.Parvaziavus namo jau miegojo,tai ryte -tipo toks manes bijantis( vel ta veido israiska laukiant reakcijos) .As nereagavau tai apsikakojo pakartotinai-tipo tu ka, nereaguosi...Vyras siulo tai palikti jam, lyg tai vakarykstis variantas suveike.Nes man tai sirdies plota jau surakina kai stengiuosi nereaguot.Matyt jaucia tuos impulsus,tas magnetines bangas...
Atsakyti
As belandziodama internete skaitinejau kazkoki straipsniuka apie tai, kad nereikia kreipti demesio ir neziureti i akis. Nes vaikas to ir telaukia... ir kaip dziaugiuos, kad suveike. Mazyle kas nakt keldavosi, ateidavo i miegamaji ir sakydavo, 'as prisisiojau'. Keldavaus as, i tualeta kartu, paskui kelnes keisti ir i lova. Tuomet ji miega iki 10 val ar 11 val. O as neissimiegu doh.gif Pradejau naktim nesikelti. PAti susitvarkydavo. O kai pradejau nebeatsakineti naktimis, tuomet pati dar keldavosi, o galop ir nustojo. bigsmile.gif Baigesi sisiojimas. Taip ir nesuzinosiu ar tai buvo siaip sau, ar tai buvo priezastis.

O su verkimu tas pats. Pravirko, kad subariau kam triusiuka ant lovos padejau. Pradejo verkti. Atidariau duris ir i kiema. Stovek nieks nemato ir verk. Po minutes grizta kambarin biggrin.gif kai niekur nieko. As kaip sakau, nesileisk manipuliuojamas ir viskas bus gerai.

As net pati save kazkiek izvelgiu. jeigu manes kas gaili, tai as tokia silpna... doh.gif , bet jeigu visai nekreipia demesio... esu tokia stipri, kad as galiu ir sugebu. Tai matyt ir pas vaikus tas pats. ax.gif

Andro, o kiek vaikui metu? ax.gif
Atsakyti
Ašku Andro, tau spręsti, bet kaip ir sakiau mes irgi turime tuštinimosi problemų. Pas mus tai nėra jos tokios didelės, kaip pas jus, bet vistiek turime. Ir kai mes buvome pas psichiatrę, tai sakė, kad čia nervai. Taip pat apie tas problemas pasakiau ir šeimos gydytojai, tai taip pasakė, kad čia nerviniu pagrindu. Tad ir problemą sprendžiame, kaip ligą, tai yra gydome. Geriam raminančius vaistus, masažai ir pan. Galiu pasakyti, kad padėtis tikrai gėrėja, nes "nelaimių" būna vis rečiau. Psichiatrė kaip tik sakė, kad nereikia dėl to pykti ant vaiko, reikia reaguoti ramiai, nes vaikas tai daro nesąmoningai, netyčia. Na pripažinkime, kad tai yra nenormalu, kai tokie vaikai daro į kelnes, o jeigu tai nenormalu, manau, kad reikia ieškoti priežasčių ir gydyti. Nes nemanau, kad ir tavo Dainiui tai patinka, tuo labiau, kad po to pats turi viską susitvarkyti, o tuo labiau kai tai įvyksta prie svetimų žmonių. Mano vaikas ten kalbėti man apie tai su gydytoja draudžia, o jeigu jau taip būna esant ne namie, tai bėga pasislėpti.
Tiesa pasakius, aš manau, kad ieškokite pagalbos, nes manau savaime šita problema neišsispręs.
Atsakyti
smile.gif Labutis. As dar naujoke.Labai noreciau paplepeti.Radau mane dominancia tema.Skaitau cia jusu problemeles ir matau kazka panasaus.Be problemu,nervu neapsieinam ir mes.Tik truputi didesni mes.Jau pirmokas!Bet vidines vaiko problemos oi kaip trukdo vaikui mokykloj!! Ir kiek kantrybes reikia!Kur rasti tokia mokytoja,kuri noretu pagelbeti,suprastu,prisitaikytu(manu kartais reikia)prie vaiko?Pradziai tiek. Begu.As karts nuo karto uzsuksiu, paziuresiu kaip gyvenat. ax.gif
Atsakyti