QUOTE(salibaba @ 2009 04 20, 13:12)
klausykit,o kas nusega rutu vainikeli ai jau su juo atsisveikinama po dvyliktos nakties? ar as tai turiu padaryti,ar jaunosios mama ar vyriausia pamerge? labai prasau pagalbos!
QUOTE(salibaba @ 2009 04 20, 15:04)
pas mane vienos dienos vestuves,tad teks po 12 h nuimti vainikeli,taip pat desiu i dezute ir nuometa kartu graziai suvyniojus,tikiuosi tilps

o jus nuometa po jaunosios desit vyriausei pamergei ar ne? as galvojau gal jaunosios mamytei duoti nuimti,bet po jusu patarimu nuimsiu as pati
Įvairiai nuima - ir po 12, ir antrą rytą.
Pagal senas tradicijas, nuometą ir rūtas nuima jaunojo mama. Nes apgobimas (seniau taip vadindavos ta procedūra) - reikšdavo jaunosios perėjimą į šeimininkes. O kadangi jaunoji atitekėdavo į vyro namus, tai anyta taip sutikdavo prisiimti naują šeimininkę.
Aš nuometo nuėmimą darysiu antrą rytą. Mano jaunoji rūtų nesegės, tai šventės metu jaunosios mama padės lėkštutę su rūtos šakelėmis. O antrą rytą tas rūtas aš dėsiu į dėžutę, ir palinkėsiu, kad jos jauniesiems į namus laimė neštų. Tada jaunojo mamos paprašysiu užrišti jaunąjai prijuostėlę. Nežinau ar rišiu skarelę, dar neapsisprendžiau, bet labiau linkus esu tik prijuostelę užrišti.