sveikos
su graziu pavasariu visas
uzkrete tas geras oras,kad vakar tokia darbinga diena pasitaike tai ir mirkiau ir karpiau ir persodinejau savo orchidejas
su viena orche problemu buvo,kai as ja nusipirkau ji man pradejo kazkaip negraziai augt,ta prasme vyst gal,nukrito pumpurai,lapai pradejo gelsti,tai vis sprendziau klausima ar nukirpt jos ziedkoti ir gaivint kaip nors,nes saknu nedaug buvo, ar laukt gal kas pasikeis,bet tai istraukiau as ja is vazono,saknys geros lyg ir,tik kad ju nedaug,tai tik lapus nukirpau (tris net
) pamirkiau silpnam fungicido tirpale (kazkur skaiciau lyg,kad neputu saknys) ir nudziovinus bandziau sodint.kadangi as dar tik pradedancioji sioj sriti,tai is seniau turbut bloga orchidejoms substrata nusipirkau per nezinojima
nes jame buvo zieves ir dar plius durpiu,tai zaidziau as ten atrinkinedama tas zieves,smulkinau jas ir vien i zieves pasodinau ta ligone.tikiuosi gal prigis ji man,nebevys daugiau
stai jos nuotrauka,labai man jos spalva grazi,tai gaila butu prarast ja
isskleide ji 4 ziedus,o visi kiti pumpurai nukrito
ir lapai jau tik trys liko.kad tik isgyventu
as pastebejau kad pradejo musytes ant kitu geliu skraidyt.ka daryt?kaip naikint?jos kenkia?
gal pamenat kaip buvai idejus vienos orches lapus,kad karputes ant ju atsirado ir kazkuri is jusu pataret fungicidu vilgyti..as taip ir darau,bet jie nenyksta
bet ir nedaugeja ju.o plius ta gele man atrodo keiki leidzia (tikiuosi) baisu,kad ir jis neuzsikrestu..na,bus matyt kaip bus,labai letai jis lenda,tai neaisku ar saka ar keikis.
sudejau geles ant pietines palanges siandien dienai,tai pumpurai beveik apyse sprogsta