Mergaitės, sakykit, viena mano orchidėja leidžia labai daug orinių šaknų. Ar, tai drėgmės trūkumas ar kas kita. Man, tai gražu tos orinės šaknelės, bet nei viena iš kitų turimų jų tiek neturi
QUOTE(Fira @ 2009 04 02, 10:49)
Mergaitės, sakykit, viena mano orchidėja leidžia labai daug orinių šaknų. Ar, tai drėgmės trūkumas ar kas kita. Man, tai gražu tos orinės šaknelės, bet nei viena iš kitų turimų jų tiek neturi
tai cia visiskai nieko blogo cia kaip tik gerai - orchidejai pas tave patinka, sudarytos geros augimo salygos
Su saknim, kaip ir su ziedstiebiais, geles labai skirtingos. Pas mane viena isvis neturi ir neleidzia oriniu saknu (vienas galas is substrato islindo ), o viena jau visai is vazono lipa su orinemis saknimis, bet kadangi beveik be pertraukos zydi, tai nelabai noriu persodineti, gal jai ir nereikia persodinimo. Kitos augina orines saknis sakingai
Bent jau Kaune maximose falnopsiai po 19.99 lt, manau reikes nusipirkt dar viena
Aleksoto Maksimoje po 15,99
Visose maximose iki velyku falenopsiai 15,99
Sveikos gėlininkės
Niekad nemaniau, kad papulsiu į šitą temą, bet... O situacija tokia, neturėjo merga problemų, gavo dovanų orchidėją Niekada nemokėjau auginti gėlių ir tuo tiesiog neužsiiminėjau, bet dabar gaila prarast tokį grožį.
Perskaičiau krūvą medžiagos, bet elementariausias dalykas ir neaiškus Apžiūrėjau savo gėlės šaknis, na žalios jos, kaip ir sveikos atrodo, bet vietomis tokios parudavusios. Kaip dabar man žinot, puvinys čia ar kas Ir dar matau, kad tos vadinamos orinės šaknys džiūva, kaip suprantu trūksta drėgmės. Pas mus namie ganėtinai sausoka, tai jei kas rytą apipurkšiu turėtų pagerėt?
Įkeliu savo gėlės nuotraukas, būčiau laaaabai dėkinga, jei kuri pažiūrėjus pasakytų, man čia pult ją persodinėt ar palikt ramybėj kol kas
Niekad nemaniau, kad papulsiu į šitą temą, bet... O situacija tokia, neturėjo merga problemų, gavo dovanų orchidėją Niekada nemokėjau auginti gėlių ir tuo tiesiog neužsiiminėjau, bet dabar gaila prarast tokį grožį.
Perskaičiau krūvą medžiagos, bet elementariausias dalykas ir neaiškus Apžiūrėjau savo gėlės šaknis, na žalios jos, kaip ir sveikos atrodo, bet vietomis tokios parudavusios. Kaip dabar man žinot, puvinys čia ar kas Ir dar matau, kad tos vadinamos orinės šaknys džiūva, kaip suprantu trūksta drėgmės. Pas mus namie ganėtinai sausoka, tai jei kas rytą apipurkšiu turėtų pagerėt?
Įkeliu savo gėlės nuotraukas, būčiau laaaabai dėkinga, jei kuri pažiūrėjus pasakytų, man čia pult ją persodinėt ar palikt ramybėj kol kas
Mano akimis ziurint gelyte atrodo gerai. Ten kur ant zaliu saknu matomi tokie rusvi-rausvi ploteliai, tai cia pas tas violetines, bordines saknu spalva daznai tokia buna. As esu viena tokia pat istraukus persodint, nes galvojau, kad puva saknys, bet pasirodo, kad ten sveikos, kietos, sultingos saknys, tik galai turi atspalvi. Siaip jei turi galimybe ikisk pirsta ir paciupinek. Puvinys buna labai minkstas
Orines saknis, tas vietas kur sudziuve ir susirauksleja visai, gali apkarpyti Jei kirpsi iki sveikos vietos, tai zaizdele dezinfekuok pabarstydama cinamono
Orines saknis, tas vietas kur sudziuve ir susirauksleja visai, gali apkarpyti Jei kirpsi iki sveikos vietos, tai zaizdele dezinfekuok pabarstydama cinamono
QUOTE(pupute @ 2009 04 02, 12:40)
rimtas kai nukerpi lapa ar sakni reikia cinamonu pabarstyti?????
Taip, reiketu
Lorute, ačiū tau labai
Truputi pasikasiau iki tos rudos šaknies, kieta ji, vadinasi tik šiaip spalvota, o aš čia jau puoliau į paniką Matysim kaip bus toliau
Truputi pasikasiau iki tos rudos šaknies, kieta ji, vadinasi tik šiaip spalvota, o aš čia jau puoliau į paniką Matysim kaip bus toliau
QUOTE(toscana @ 2009 04 02, 12:46)
Lorute, ačiū tau labai
Ner uz ka Stebek tu jas, jei matysi kad pleciasi ar minksteja tai kirpk, bet as manau, kad tikrai cia tos spalvotos saknys kaip ir pas mane