Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(mamucis @ 2009 04 06, 20:55)
Dar klausimas del Zyrtec dozavimo metu vaikui. Gyd. mums paskyre po 1/4 tabl. per diena (cia kai galvojo, kad vejaraupiai). O viena atopiuko mama sako  galiu drasiai duoti po 1/3 tabl. 3 k. per diena (cia kai berimai suintensyvejo). Ar nebus daugokoka?

Mamos, is patirties sakykit ar Bioderma su cinku  tinka tepti neslapiuojancius berimus? Siaip cinkas sausina oda, bet ant kremo raso "very dry, iritated skin". Pasimeciau  unsure.gif

O Zyrteką dėl ko liepė duoti? Aš vat šitų visų Zyrtekų, Aerius ir pan. vaistų davimo esmės nepagaunu iki šiol - čia nuo niežėjimo jie ar alergijos slopinimui? Mums skyrė irgi kažką tokio kaip Zyrtek, tik ispaniškus, tai būtent dėl niežėjimo, bet negirdau aš jų schmoll.gif

Aš tepu kartais, bet ne sausus senokus bėrimus, o tokius šviežius, nu net nemoku ir paaiškinti kaip jie atrodo g.gif . Nešlapiuojančius, ne ne ne schmoll.gif . Bet jei bėrimai senesni ir sausi, tai tada tik TS ar kuo kitu kaip kada tepu.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 04 06, 22:55)
Mamos, is patirties sakykit ar Bioderma su cinku  tinka tepti neslapiuojancius berimus? Siaip cinkas sausina oda, bet ant kremo raso "very dry, iritated skin". Pasimeciau 

Aš tepu, man šis kremas tinka viskam-ir pašutimams pažastyse, užpakaliuko raukšlėse, spuogeliams , paraudimams.Jis ramina, bet tikrai neišsausina.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 05, 21:47)
O kaip atrodo tie bėrimai?
mano mažutei ant žanduko buvo raudonas taškiukas- spuogiukas, paskui ėmė plėstis , tada sausuoti...

Mūsų bėrimai tai tokie maži rausvi taškeliai, kai labai išberia tai jie kai kur susilieja ir atrodo kaip didesnė rausva dėmė, kuri po kiek tai dienų išsausėja.
Ar yra mūsų tarpe Klaipėdiečių, kažkaip nepastebėjau ax.gif pas kokius gytytojus- alergologus lankotės? nes mes jau lankėmės pas kelis dermatologus, alergologę ir mano galva aš apie AD daugiau žinau ( dėka šio forumo mamyčių thumbup.gif ) negu jie ax.gif nes jie apart hormoninių tepalų ir banalaus bukleto apie AD nieko pasakyt daugiau negali doh.gif
negražiai čia apie gydytojus parašiau , bet taip jau yra pas mus
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2009 04 06, 22:39)
Labas 4u.gif  Taip ir turi būti mirksiukas.gif  jei gerai parinkti vaistai, tai ir turi pasireikšti pablogėjimas 2-5 dieną, o po to turi pamažu gerėti ir per dvi tris savaites matosi akivaizdus pagerėjimas ax.gif
Mes taip pat neseniai pradėjome gydytis ir tikrai nemanau mesti šio reikalo, nes kaip manau, tai vienintelis būdas kuris gydo smile.gif

homeopatiškai gydomės 5 savaites, geriam žirniukus ir kepenis tvarkančius vaistus. Mums tiksliai taip ir buvo 2-7 dieną pablogėjimas , vėliau pradėjo gerėti, po 3 savaičių gydymosi ypatingai pagerėjo. Nežinau ar tas gydymas padėjo, ar pradėtas papildomas primaitinimas ar naujas drėkiklis ( a-derma exomega) ar pagerėjas oras - daug laiko praleidžiam lauke , bijau dar labai džiaugtis bet tai pirmas mūsų matomas pagerėjimas per 4 ligos mėnesius.
nemanau kad homeopat vaistukai gali pakenkti - jie gi praktiškai be veiklios medžiagos, jie tik gali nepadėti arba padėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 06, 10:34)
O suaugusiems dantų pastų ar galėtum pasiūlyti? Nors tai truputuką ne į temą, bet rašau čia, gal ne man vienai aktualu mirksiukas.gif
Kai laukiausi dantenos visiškai ištino, sukraujavo, nepadėjo jokia išbandyta pasta(parodontax, lacalut, elgydium ir t.t.), akmenų nuvalymas, skalavimas chlorheksidinais...

va va mano bedos irgi doh.gif daddygirl mane irgi domina blush2.gif vaikiskos irgi noreciau pabandymui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 06, 22:49)
O Zyrteką dėl ko liepė duoti? Aš vat šitų visų Zyrtekų, Aerius ir pan. vaistų davimo esmės nepagaunu iki šiol - čia nuo niežėjimo jie ar alergijos slopinimui? Mums skyrė irgi kažką tokio kaip Zyrtek, tik ispaniškus, tai būtent dėl niežėjimo, bet negirdau aš jų  schmoll.gif

Aš kaip suptantu juos duoda profilaktiškai, , kad AD nepereitų į šienligę arba astmą. Kažkuri gydytoja mums taip aiškino, nes dažniausiai AD pereina į šias ligas. Na kažkiek nuima niežėjimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 07 balandžio 2009 - 09:53
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 06, 07:01)
Vadinaasi čia aš pati jam tą ligą įvariau  verysad.gif

tikrai nera prasmes save kaltinti.
juk AD daugumoje atveju paveldetas - tai iseina, mes visi 'kalti' del savo vaiku ligos.
aisku, sutinku su tavim, kad reikia visais imanomais budais stengtis sumazinti ta tikimybe... bet daznai pries alergijas nepapusi.

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 06, 08:34)
Labas ,
O suaugusiems dantų pastų ar galėtum pasiūlyti?

pasiulyti/rekomenduoti tai nelabai.
naturaliu suaugusiems yra, esu kelias pirkus. bet mano vyrui nepatikdavo ju specifiniai skoniai, tai daugiau ir nepirkau g.gif
nepasakysiu, kiek jos tau butu veiksmingos.

QUOTE(Amica @ 2009 04 06, 14:46)
Ai, nu gal reikia pabandyti  g.gif .

Va va, įdomu ar yra suaugusiems sveikos dantų pastos ir kiek kaštuoja tas sveikumas?  bigsmile.gif

muila tureciau atvezti

pasta 50ml apie 20Lt
Gretai naudoju jau virs metu, ir galo nesimato smile.gif O mums tai, aisku, greitai susinaudotu. Beje, ji neputoja.

o kodel sakai, kad jums dar nereikia? g.gif as jau seniai Gretai valau, pradejau gal kai turejo 4 dantukus ( o dabar turim 16) g.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 06, 20:49)
O Zyrteką dėl ko liepė duoti? Aš vat šitų visų Zyrtekų, Aerius ir pan. vaistų davimo esmės nepagaunu iki šiol - čia nuo niežėjimo jie ar alergijos slopinimui?

as suprantu, kad jis antihistaminas? ir turetu slopinti alergijos pasireiskima (pvz odos raudima, niezuli, ciaudejima, asarojima, tinima ir pan)

QUOTE(lawanda @ 2009 04 07, 07:39)
va va mano bedos irgi  doh.gif  daddygirl mane irgi domina  blush2.gif vaikiskos irgi noreciau pabandymui  rolleyes.gif

tureciau atvezti vaikiska
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 07 balandžio 2009 - 11:22
QUOTE(Amica @ 2009 04 05, 11:01)
doh.gif  Nors pas mane anglų kalba gerokai šlubuoja, bet supratau daugmaž kas ir kaip  blink.gif . Gaila tokių straipsnių nėra lietuviškai  unsure.gif . O gal?  g.gif . Ausru, vertėja galėtum pabūti, santraukas daryti  ax.gif

smile.gif As mielai, jei para ne 24 val. turetu, o kokias pvz 58. Paskutiniu metu jau ir valgyt nelabai randu kada pasigaminti, jau nekalbant, kad giliai i stalciu nukistas guli nebaigtas diplominis ir kruvos vertimo uz pinigus. Kazkaip nieko nespeju g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 07, 12:02)
pasta 50ml apie 20Lt
Gretai naudoju jau virs metu, ir galo nesimato  smile.gif O mums tai, aisku, greitai susinaudotu. Beje, ji neputoja.

tureciau atvezti vaikiska

tai jei dar vietelės savo tašikėje surasi, atvežk prašau vaikiškos blush2.gif ačiukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 07, 11:02)
pasta 50ml apie 20Lt
Gretai naudoju jau virs metu, ir galo nesimato  smile.gif O mums tai, aisku, greitai susinaudotu. Beje, ji neputoja.

o kodel sakai, kad jums dar nereikia?  g.gif as jau seniai Gretai valau, pradejau gal kai turejo 4 dantukus  ( o dabar turim 16) g.gif

g.gif O tai kaip ji tą pastą išskalauja, nenuryja? Maniškis aplamai nesiduoda dantų valyti doh.gif , būna kelias dienas negaliu išvalyti arba tik krūminukus pratrinu ir vsio. Dabar iltys eina, tai prie burnos išvis nesileidžia nei prisiliest unsure.gif . Vakar ir tempa pakilo, virkavo visą pusdienį net su papu dantyse unsure.gif . Šiaip tai ta pasta mane domina, imčiau, bet įsivaizdavau, kad dar per anksti tokiems mažiems su pasta valyti g.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 07, 12:34)
smile.gif As mielai, jei para ne 24 val. turetu, o kokias pvz 58. Paskutiniu metu jau ir valgyt nelabai randu kada pasigaminti, jau nekalbant, kad giliai i stalciu nukistas guli nebaigtas diplominis ir kruvos vertimo uz pinigus. Kazkaip nieko nespeju  g.gif .

Aš rodos nieko svarbaus neveikiu, o man irgi paros neužtenka unsure.gif . Bet čia gal nespėju nieko todėl, kad nieko svarbaus neveikiu g.gif . Kažkaip mano manymu kuo esi daugiau užimtas, tuo daugiau ir spėji g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 06, 21:12)
Mes tai turbūt mesim tuos žirnelius ir imsimės gerųjų bakterijų. Šiaip ar taip mums jau gerėjo, o dabar nuo tų žirniukų lyg ir kažkokių smulkių spuogiukų atsirado.
O jums pagerėjimas atėjo kokio amžiaus? Mums dabar tik 5 mėnesiukai.

Su homeopatija reikia daug kantrybės. 1 ar 2 mėnesius tikrai neužtenka pagerti žirniukus,reik kur kas daugiau. Mums tris kartus juos keitė ir visad būdavo pablogėjimas. Tik va mes juos pradėjom gerti,kai mums buvo 10 mėn ir jau buvo tikrai didelis pagerėjimas.Pagerėjimas buvo visą vasarą ir dar rudenį,tik žiemą vėl pablogėjo,o dabar vėl daug geriau biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mamucis @ 2009 04 06, 21:55)
O kokie pozymiai buvo to tariamo folikulito?

Folikulitas,tai plauko šaknelės uždegimas. Tai toks raudonas spuogelis su pūlinuku viduj,kuris po kiek laiko nudžiūsta ir išnyksta ir vėl atsiranda naujas spuogelis toks pats. Mums neseniai buvo folikulitas,tai žinau,nes ir pas dermatologą buvau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 07, 12:02)
as suprantu, kad jis antihistaminas? ir turetu slopinti alergijos pasireiskima (pvz odos raudima, niezuli, ciaudejima, asarojima, tinima ir pan)

drinks_cheers.gif tikrai taip mirksiukas.gif AD sergantiems vaikams Zyrtecą skiria niežėjimui sumažinti. Mano vyresnėliui pernai pavasarį buvo atsiradus alergija ,akys ašarojo buvo paraudę ir perštėjo,tai mums jį ir liepė gert,tikrai padėjo labai.Netgi mažiukui sergant sloga pediatrė rekomendavo jį gerti,nes tipo sausina nosį g.gif . Žodžiu vaistas nuo visko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 07 balandžio 2009 - 15:12
QUOTE(Puk @ 2009 04 06, 21:39)
Labas 4u.gif  Taip ir turi būti mirksiukas.gif  jei gerai parinkti vaistai, tai ir turi pasireikšti pablogėjimas 2-5 dieną, o po to turi pamažu gerėti ir per dvi tris savaites matosi akivaizdus pagerėjimas ax.gif
Mes taip pat neseniai pradėjome gydytis ir tikrai nemanau mesti šio reikalo, nes kaip manau, tai vienintelis būdas kuris gydo smile.gif

Nebūtinai schmoll.gif Mes jo taip ir nesulaukėm. Tiesa, daugiau pas homeopatę nebesilankėm rolleyes.gif .

QUOTE(Amica @ 2009 04 07, 14:14)
g.gif  O tai kaip ji tą pastą išskalauja, nenuryja?

Gal ir nuryja kiek, bet būna pastų būtent tokiems žiopliukams, kurie dar kartais nuryja:mirksiukas:

Dar kartą pasidžiaugsiu ir gal kiek padėsiu nusiraminti naujai prisijungusioms mamytėms - sulaukėme didžiulio pagerėjimo. Be jokių vaistų, kremų, tepalų ir t.t., vien tik dieta ir stebuklingasis TS. Jau antra savaitė, kai sūnelio kojytės be jokios dėmelės thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 07 balandžio 2009 - 16:02