Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Amica @ 2009 04 04, 23:16)
O kaip šampūno sudėtis? Be tų visų š....?

dauguma sampunu vistik turi sudetyje koki nors sulfata. naturalesni SLS dazniausiai pakeite i ALS, bet is principo jie panasus, nors ir antrasis maziau kenksmingas.
esu macius kelis sampunus be sulfatu. klausimas, kaip jie tinka kiekvieno plaukui, bet bandyt galima. kai nebetiks dukrytei muilas, bandysim juos g.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 05, 10:01)
Nors pas mane anglų kalba gerokai šlubuoja, bet supratau daugmaž kas ir kaip  blink.gif . Gaila tokių straipsnių nėra lietuviškai  unsure.gif .

Daddygirl, važiuodama į LT, jei tik turi, įsimesk kokį savo tonizuojantį muiliuką sausai/normaliai odai - pas mane spaudimas kaip pas nabašniką  doh.gif , tai mane reikia tonizuoti iš visų pusių, išorės ir vidaus  biggrin.gif . Šiaip jau po dušo kai visą kūną ištepu kakavos sviestu, tai labai atsigaunu  rolleyes.gif . Dušo želė pasibaigė, norėjau naują pirkti, ale paskaičiau Ausru įmestą straipsnį ir atšoko noras

sugebejau ir as ta puslapiuka atsidaryti smile.gif
kazin ar verta tuo stebetis - taigi nuo kudikystes vartojami produktai jau su tais parabenais... unsure.gif liudna, kai paskaitai masiniu beibiu produktu etiketes...

muilo sausai odai su tonizuojanciu kvapu nelabai turiu g.gif gal bandyk drusku muila, nors as ji siulau riebesnei odai, esu skaicius, kad kiti ir turintys egzema ji naudoja. zodziu, jis potencialiai gali tikti ivairaus tipo odai. anksciau ji kvepindavau eteriniu misiniu 'clear mind' smile.gif dabar dejau kitoki, bet vistiek toks 'pazadinantis'. parasyk man, jei sugalvosi.

QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 05, 17:09)
O mus man atridi beria nuo tų Gemos žirniukų  blink.gif
Šiandein geriam jau trečia diena, jau dvi dienos kaip neturėjom iš vis nei vieno, tik likusias balkšvas dėmeles, o dabar jų vietoje vėl rausvų smulkių pabėrimų atsirado  doh.gif oi kaip aš to nenooooriu  unsure.gif Nereikėjo mums turbūt nieko daryti 

kaip merginos rase, gali buti nuo bet ko.
kai ka nors keiti ir isberia, kalte, zinoma, suverti naujovei.
bet paskutiniu metu man vis dazniau nebera kam ta kalte suverst doh.gif biggrin.gif

QUOTE(orchidejaa @ 2009 04 05, 20:34)
Dėkui Daddygirl už TS 

4u.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 05, 22:36)
Aš kažkaip atsargiai žiūriu į gydymą homeopatiškai  g.gif

as irgi. kaip ir i bet koki gydyma, tiesa sakant.
del to ir nesiryzau 3 men Gretos vesti pas homeopata.. nors ir labai svarsciau ta galimybe. o ka cia dabar zinosi, kaip butu buve geriau...
bet kokiu atveju, as jei buciau vedus/vesiu - tai tik pas homeopata su med issilavinimu.
anksciau gyvenom rajone, kur mums priklause seimos gydytojas, kuris kartu ir homeopatas. tada man tai visai nebuvo idomu - nei as nei MB nesirgom ir pas ji nevaiksciojom smile.gif dabar net labai noreciau tureti toki seimos gydytoja - juk nei konsultacijos nei paskirti vaistai, tyrimai, spec drabuziai nemokami. butu labai idomu, ka jis sakytu ir kaip gydytu...
bet, deja, sitam rajone tenka vargti su super abejingu musu AD seimos gydytoju unsure.gif

Tiesa, viena mamyte paprase atvezti vaikiska naturalia dantu pasta. jei kas noretu, parasykit, tuo paciu paimciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 06 balandžio 2009 - 01:22
O aš iš vis nevilty sad.gif Vakar betvarkydama spintą radau savo alergijos tyrimus, kuriuos dariausi besilaukdama 5 mėn. Mat kelionės po Meksiką metu nuo kažko buvo lyg ir dilgėlinė prasidėjus blush2.gif
Tai vat grįžus iš karto buvau nusiųsta tas alergenų paletes pasidaryt valgomų ir įkvepiamų, na ir lyg ir nebuvo nieko pastebėta - visur nuliukai, o vakar dar kartą permečiau akimis ir ką jūs galvojat - aš alergiška KETĖMS! Net 2 lygį rodo iš 4 doh.gif O katę mess įsigijom dar prieš gimstant sūneliui doh.gif
Vadinaasi čia aš pati jam tą ligą įvariau verysad.gif
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif

Noriu Jusu pagalbos pirmajame puslpelyje perskaiciau, kad Kiprolina Vitela Zn tepaliuka maise su kitais kremukais del drekinimo, gal zinote kas su kokiais, nes mes taip pat grizome is ligonines antakalnyje ir mus jis labai padejo tad ir namie siule naudoti tik nezinau su kuo paqmaisyti, kad odytei dregmes butu blush2.gif

Lauksiu ziniu, aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 06, 03:02)
Tiesa, viena mamyte paprase atvezti vaikiska naturalia dantu pasta. jei kas noretu, parasykit, tuo paciu paimciau.

Labas ,
O suaugusiems dantų pastų ar galėtum pasiūlyti? Nors tai truputuką ne į temą, bet rašau čia, gal ne man vienai aktualu mirksiukas.gif
Kai laukiausi dantenos visiškai ištino, sukraujavo, nepadėjo jokia išbandyta pasta(parodontax, lacalut, elgydium ir t.t.), akmenų nuvalymas, skalavimas chlorheksidinais... Padėjo tik vienas dalykas -juodųjų ridikų sultys (maišytos su burokėlių ir obuolių sultimis).Tuo metu su šiuo kokteiliu "tvarkiau kraują" ir išgydžiau dantenas blink.gif >Deja dabar maitinu ir nesiryžčiau tokios baisybės gerti :DNuo ridikų- labai aitru , smirda ir šiaip doh.gif ...
Beje, su TS šiuo metu tepuosi veidą rytais mirksiukas.gif ir kulnus, po pedikiūro ax.gif
Atsakyti

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 06, 01:02)

bet kokiu atveju, as jei buciau vedus/vesiu - tai tik pas homeopata su med issilavinimu.

Oi, pilnai sutinku 4u.gif
Bet siaip daktaru kainekuriu lygis doh.gif As patyliu. Budama mama nori nenori pati puse daktaro pasidarai....

QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 06, 08:01)

Vadinaasi čia aš pati jam tą ligą įvariau  verysad.gif

Nereikia taip saves kaltinti. Gal su genais viskas persidave-negali to zinoti ir nesuzinosi, tai kam save grauzti. Mes abu su MB turim sienlige, tai man dar bunant nesciai gine ispejo, kad tikimybe, jog vaikas nebus alergiskas-tik 20%. Ir ka? Iki 10 menesio dziugavau kaip mano vaiko nuo nieko neberia, o paskui bac doh.gif

Atsakyti
Bet siaip daktaru kainekuriu lygis  doh.gif  As patyliu. Budama mama nori nenori pati puse daktaro pasidarai....

Sutinku pilnai, jei ne pačios noras domėtis, SM patarimai ir ne internetas būčiau vaiką iki šiol hormonais nuo folikulito gydžius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 06, 01:02)
muilo sausai odai su tonizuojanciu kvapu nelabai turiu  g.gif gal bandyk drusku muila, nors as ji siulau riebesnei odai, esu skaicius, kad kiti ir turintys egzema ji naudoja. zodziu, jis potencialiai gali tikti ivairaus tipo odai. anksciau ji kvepindavau eteriniu misiniu 'clear mind' smile.gif dabar dejau kitoki, bet vistiek toks 'pazadinantis'. parasyk man, jei sugalvosi.

Ai, nu gal reikia pabandyti g.gif . Kiek ten aš skolinga būsiu už tas druskas? biggrin.gif . Bet va kai jau gaminsi ką nors sausai odai su "pažadinimais" kokiais nors, tai imsiu būtinai rolleyes.gif . Pasibaigė muilas mano vaikui unsure.gif , nebežinau ką pirkti kol gausiu iš tavęs naują doh.gif . Turiu visokių mėginukų dušo želė, gal reikės su jais prausti kol kas g.gif .

Mums pastos dar nereikia, bet jau kai reikės, tai turėsim omeny bigsmile.gif . Beje, o kokia kaina ir koks tūris?

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 06, 09:34)
O suaugusiems dantų pastų ar galėtum pasiūlyti? Nors tai truputuką ne į temą, bet rašau čia, gal ne man vienai aktualu mirksiukas.gif
Kai laukiausi dantenos visiškai ištino, sukraujavo, nepadėjo jokia išbandyta pasta(parodontax, lacalut, elgydium ir t.t.), akmenų nuvalymas, skalavimas chlorheksidinais... Padėjo tik vienas dalykas -juodųjų ridikų sultys (maišytos su burokėlių ir obuolių  sultimis).Tuo metu su šiuo kokteiliu "tvarkiau kraują" ir išgydžiau dantenas blink.gif >Deja dabar maitinu ir nesiryžčiau tokios baisybės gerti  :DNuo ridikų- labai aitru , smirda ir šiaip  doh.gif ...
Beje, su TS šiuo metu tepuosi veidą rytais mirksiukas.gif ir kulnus, po pedikiūro  ax.gif

Va va, įdomu ar yra suaugusiems sveikos dantų pastos ir kiek kaštuoja tas sveikumas? bigsmile.gif

Aš veidą tepu su KS kasdien, o kūną 1-2k savaitėje smile.gif . Mano mamai KS irgi labai patinka, net geriau už TS biggrin.gif . O mažiui dabar tik TS tepu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 06, 15:14)
Sutinku pilnai, jei ne pačios noras domėtis, SM patarimai ir ne internetas būčiau vaiką iki šiol hormonais nuo folikulito gydžius  doh.gif

O kaip išgydei folikulitą? ax.gif
Atsakyti
O dėl homeopatijos,tai galiu pasakyt tiek,kad mes žirniukus gėrėm 9 mėnesius.
Negaliu pasakyt,kad jie mums būtų kiek padėję ax.gif ,bet nebuvo ir blogiau bigsmile.gif . Mums pagerėjimas atėjo pagėrus Linex thumbup.gif . Susitvarkė virškinimas,atsirado apetitas,dingo bėrimai ax.gif . Nežinau,gal tai ir sutapimas,o gal nea biggrin.gif . Bet yra kaip yra mirksiukas.gif

Temoje ramu,visos džiaugiasi geru oru thumbup.gif . Reik manyti,kad visiem vaikučiams gerėja wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 06 balandžio 2009 - 16:29
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 06, 09:11)
O kaip išgydei folikulitą? ax.gif

"Išgydžiau" išsiaiškinus, kad tai ne folikulitas o atopinis dermatitas! O AD gydomės iki šiol...
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 06, 09:27)
O dėl homeopatijos,tai galiu pasakyt tiek,kad mes žirniukus gėrėm 9 mėnesius.
Negaliu pasakyt,kad jie mums būtų kiek padėję ax.gif ,bet nebuvo ir blogiau bigsmile.gif . Mums pagerėjimas atėjo pagėrus Linex thumbup.gif . Susitvarkė virškinimas,atsirado apetitas,dingo bėrimai ax.gif . Nežinau,gal tai ir sutapimas,o gal nea biggrin.gif . Bet yra kaip yra mirksiukas.gif

Mes tai turbūt mesim tuos žirnelius ir imsimės gerųjų bakterijų. Šiaip ar taip mums jau gerėjo, o dabar nuo tų žirniukų lyg ir kažkokių smulkių spuogiukų atsirado.
O jums pagerėjimas atėjo kokio amžiaus? Mums dabar tik 5 mėnesiukai.
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 06, 20:12)
"Išgydžiau" išsiaiškinus, kad tai ne folikulitas o atopinis dermatitas! O AD gydomės iki šiol...
Papildyta:
Mes tai turbūt mesim tuos žirnelius ir imsimės gerųjų bakterijų. Šiaip ar taip mums jau gerėjo, o dabar nuo tų žirniukų lyg ir kažkokių smulkių spuogiukų atsirado.
O jums pagerėjimas atėjo kokio amžiaus? Mums dabar tik 5 mėnesiukai.

O kokie pozymiai buvo to tariamo folikulito?

Nes mums visu berimu pradzia buvo tokie spuogiukai ant veiduko. ausyciu, rankyciu ir kojyciu. Spuogiukai tokie kaip uodo ikandimai, tik zymiai mazesni. Buvome Egipte, tai galvojau sukando uodai g.gif Paskui stebejau, tai mazajai nenieztejo, bet ir negijo tie spuogiukai. Paskui grizus i LT patepiau dar nebandytu kremu nuo darganos "Bubchen" , kita ryta veidukas buvo labai stipriai isbertas. As net itariau vejaraupius. Bet vaikui nei tempos buvo, nei elgesio kokie pokyciai... Po geru 3 sav tie berimukai kazkiek pablanko, bet rozines demeles like iki siol (jau apie 2,5 men). O va pries menesi atsirado sausa demele ant pilvo, kuri pries gera savaite pavirto berimu ant viso pilvo , kaklo ir veiduko sad.gif Kai pamaciau sausa deme, iskart itariau AD, pradejau dometis kas ir kaip verysad.gif

Del homeopatijos, tai jus dar tik neseniai juos vartojat? Mamos rase, kad dazniausiai pirmom dienom buna pablogejimas-tai normalu ir rodo, kad parinkti zirniukai tinka. As jusu vietoje tesciau. Homeopatija juk naturalus gydymas, naturalu, kad rezultatai ne iskarto pasimato. As kazkaip labai pozityviai nusiteikusi, tikrai gersim tuos zirniukus o po poros men. vel eisime pas homeopate pasirodyti.

Dar klausimas del Zyrtec dozavimo metu vaikui. Gyd. mums paskyre po 1/4 tabl. per diena (cia kai galvojo, kad vejaraupiai). O viena atopiuko mama sako galiu drasiai duoti po 1/3 tabl. 3 k. per diena (cia kai berimai suintensyvejo). Ar nebus daugokoka?

Mamos, is patirties sakykit ar Bioderma su cinku tinka tepti neslapiuojancius berimus? Siaip cinkas sausina oda, bet ant kremo raso "very dry, iritated skin". Pasimeciau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 06 balandžio 2009 - 21:01
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 05, 19:09)
O mus man atridi beria nuo tų Gemos žirniukų  blink.gif
Šiandein geriam jau trečia diena, jau dvi dienos kaip neturėjom iš vis nei vieno, tik likusias balkšvas dėmeles, o dabar jų vietoje vėl rausvų smulkių pabėrimų atsirado  doh.gif oi kaip aš to nenooooriu  unsure.gif Nereikėjo mums turbūt nieko daryti  verysad.gif

Labas 4u.gif Taip ir turi būti mirksiukas.gif jei gerai parinkti vaistai, tai ir turi pasireikšti pablogėjimas 2-5 dieną, o po to turi pamažu gerėti ir per dvi tris savaites matosi akivaizdus pagerėjimas ax.gif
Mes taip pat neseniai pradėjome gydytis ir tikrai nemanau mesti šio reikalo, nes kaip manau, tai vienintelis būdas kuris gydo smile.gif
Atsakyti