Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

Daddygirl skaitau tavo receptą ir čiapsiu biggrin.gif kaip užimaniau pati lotuliukas.gif
Tik gal pradžioj pabandysiu su grynais pomidorais,nes jie tai mums tikrai tinka. O sultinį kokį tu čia pili iš pokelių kokį g.gif ar ir pati darai biggrin.gif

Nu bet kiek tu čia naujų vėjų įnešei į mūsų meniu biggrin.gif dėkui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 21 balandžio 2009 - 15:49
Sveikutes 4u.gif

pasisakysiu ax.gif

kadangi esame triusio "fanai", tiksliau dukryte ji labai valgo, tai bent jau Vilniuje ji dazniausiai perku arba Mindaugo Maximoj, arba Akropolio. Dazniausiai buna cielas, bet ten paprasius ji perjauna isilgai - tai pliusas, kad nereikia daug saldyti. Bet Mindaugo maximoje daznai buna triusio daliu - kulseliu, juosmenines dalies ir t.t.
O triusis is IKI dingo dar pernai pavasari, bet jau rasot, kad vel atsirado, "eisiu ieskoti" g.gif

Daddygirl, aciu tau uz silkiniu pataliuku nuoroda, vakar gavom kaldryte, pagalve pamirso ideti doh.gif nu bet man su anglais-ligoniais visada "sekasi"... nezinau ar jie padejo, bet vakare vietoj pusvalandzio miegelio isparpe beveik 2 val rolleyes.gif o ir diena buvo miegojes labai normaliai...

Daddygirl, ir jei dar netycia TS liktu (nors jau rasei, kad nebe), tai mes irgi rezervuotume, pranesk, kai zinosi 4u.gif

Jo... kinvos yra raudonos ir paprastos, raudonos nebandziau, bet pardaveja sake, kad jai raudona buvo skanesne, reikes pabandyti

Amica, aciu uz "moliugo" minti, visai is galvos isgaravo, o as jo dar is darzo, be nitratu turiu ir saldyto ir nesaldyto 4u.gif

as kukuruzu kose paprastam puode verdu, tai geriau is vakaro uzmerkti, tada verdi apie 10 min, bet pastoviai maisant, nes traukia, o poto dar palieki puode 15-20 min pabrinkti... esu kazkus skaiciusi, kad kisa i orkaite pabrinkti 4u.gif

o man dar toks klausimas, ka mamytes i vonia pilat, kai maudote vaikucius, na is tu kas nesausina ir mums avizos netinka schmoll.gif

turbut viskas siam kartui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 17:02)
as kukuruzu kose paprastam puode verdu, tai geriau is vakaro uzmerkti, tada verdi apie 10 min, bet pastoviai maisant, nes traukia, o poto dar palieki puode 15-20 min pabrinkti... esu kazkus skaiciusi, kad kisa i orkaite pabrinkti  4u.gif

Va va ir man traukė ir dar nemirkius kruopų buvau doh.gif .Bandysiu dar kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 21, 12:17)
O žuvų taukus pirkai UK? Beskonius? Aš vis bijau su žuvų taukais prasidėti  unsure.gif

O jie beskoniai tie taukai?

as pirkau lietuvoje, Lysi. naturalaus skonio.

o tie, apie kuriuos dabar kalba merginos, kaip suprantu, paskaninti (lyg citrinos skonis).

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:48)
Daddygirl skaitau tavo receptą ir čiapsiu biggrin.gif kaip užimaniau pati lotuliukas.gif
Tik gal pradžioj pabandysiu su grynais pomidorais,nes jie tai mums tikrai tinka. O sultinį kokį tu čia pili iš pokelių kokį g.gif ar ir pati darai biggrin.gif

Nu bet kiek tu čia naujų vėjų įnešei į mūsų meniu biggrin.gif dėkui mirksiukas.gif

sultini perku del Gretos ekologiska, toki labai nebeloga esu suradus.

thumbup.gif saunu

QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 15:02)
Daddygirl, aciu tau uz silkiniu pataliuku nuoroda, vakar gavom kaldryte, pagalve pamirso ideti  doh.gif nu bet man su anglais-ligoniais visada "sekasi"...

Daddygirl, ir jei dar netycia TS liktu (nors jau rasei, kad nebe), tai mes irgi rezervuotume, pranesk, kai zinosi  4u.gif

dziaugiuosi, kad buvau naudinga 4u.gif
eik tu biggrin.gif man tai nebuna, kad pamirstu doh.gif biggrin.gif kartais dali prekiu atsiuncia veliau, nes tuo metu ju neturi...

sumazintos kainos gaut nepavyko? turbut tik gyvenat uk taip galima g.gif

del TS parasysiu 4u.gif

Atsakyti
http://mama.balsas.l...lergiska-vaika-
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 04 21, 14:03)
Meduve - mano mažių alergizavo įprastinės bulvės, kaip ir kitos daržovės. Iš nuosavo daržo arba ekologiškos tinka puikiai mirksiukas.gif

Mus irgi savos bulves nealergizuoja. O dabar mums didziausias galvosukis is kur tokiu metu gauti kitu ekologisku darzoviu?

Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 15:37)
tai va, ir as suabejojau siandien maximoj.. radau triusi, bet 'ciela'  doh.gif noretusi mazesnio gabaliuko - pabandymui  biggrin.gif Ausru, o kaip tu perki?

Joo, mes visa perkam smile.gif . Bet kiek ten to triusio - jei seimyna "rimtai" valgo, tai vienam kartui - kudas tas triusis. Jei vien tik vaikui - ilgam uztenka. As tai issiverdu visa, dali patroskinu su darzovemis vienos dienos pietums, o dali mesytes sumalu, sudalinu i kelias porcijas ir i saldikli - issiimu kada reikia, imaisau i darzoviu kosyte.

Beje, aciu uz recepta - reikes isbandyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 21 balandžio 2009 - 19:19
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:31)
Mamos,o kokius jūs savo vaikams sausanius duodat. Kažin kurie čia būtų geriausi g.gif  Čia klausimas toms kurių vaikai gali valgyti kvietinius miltus ax.gif

Aš tai pati verdu jautienos liežuvį ax.gif

Aš duodu sveriamus Gaidelio sausainius, iš LT.

Tai liuks mirksiukas.gif , gal dar geriau nei kiaulienos g.gif

Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 09:29)
Pabandyk - jeigu nealergizuoja, tai kodel gi neduoti? As tai maziukui dar jo nedaviau, bet pati daznai salotas su juo darausi - kazkaip nepastebejau, kad per pienuka alergizuotu.
Tai vat, kad nezinau ar nealergizuoja. Na, bet nei viena neparaset, kad tai blogis - tai rizikuosim.
O zuvu taukus mums uzdraude, kad neiserzintume odos.
QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 10:15)
Apie sėmenų aliejų daaaaaug kalbėta anose temose ( rolleyes.gif kažkas klausė). Man tai labai keista, kai žmonės sako, kad neturi laiko po temas knaisiotis -<...>
Nugis nepamenu, kad neperseniausiai kalbeta. O anu temu cielu 12 yra, o tas spartusis internetas pas mane ne toks jau spartus 4u.gif Zodziu sorry jei ka cool.gif
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 10:25)
Mamos,o kaip jūs verdat tas kukurūzų kruopų košes? Ar ilgai reikia virti? Ar dedat ką nors paskaninimui? Kažkada viriau,tai kažkas man ten nesigavo,gal per trumpai viriau g.gif . Gal jas reikėjo pamirkyti prieš verdant?
Man kadangi pamirkytos koses neskanu (kazkoks skonis kaip isplautas patampa) ir to super greitpuodzio as neturiu - tai as tas koses sutinu: paverdu kokias 5 min. ir kisu i toka porolonine kisene - nu ir laikau jau kol valgyt, tai minutem nezianu (gal ne trumpiau kokiu 15 min.). Bet reikia vandens nepagailet pripilt. Na ir tipo energija susitaupo.....o svarbiausia, tai, kad prie puodo stovet nereikia, nes tikrai kukuruzai kimba prie dugno ir dar spjaudosi zarazos. Mes valgom virta ant vandens tik su druska ir alyvugiu aliejum.

Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 15:37)
oi, as irgi stebiuosi musu mamyciu kantrybe  wub.gif Amica ar Laiskriste1 (ir, zinoma, daug kitu) daugybe kartu kantriai ta pati atsakineja... pacios atsakingiausios ir pasiaukojancios mamos musu temoj  thumbup.gif

as perku, nes labai jau mano dukryte megsta. suvalgo be pagardinimu (t.y. tik sausi pusryciai + ryziu pienas) suaugusio zmogaus porcija ir dar labai pyksta, kad daugiau neduodu  doh.gif
as perku uk.

dabar galvoju, gal ne taip isverciau  doh.gif  biggrin.gif as jau kai ka tik angliskais 'vardais' vadinu  blush2.gif nu, bet atrodo tikrai kanapes smile.gif oi, pas mus tai baisiai populiarus sveikuoliu maistas (seklos, aliejus..)

Oi, baikit girti doh.gif , net nebepatogu darosi blush2.gif . Aš daug mamų čia galėčiau išvardinti, kurios yra tikri lobiai šioje temoje 4u.gif , kurių sukaupta patirtis, žinios, patarimai yra neįkainojami 4u.gif . Daddygirl, tu tikrai esi tarp tų mamų mirksiukas.gif .

Nesigirk kur perki, nes tuoj užsiprašysim cool.gif lotuliukas.gif

biggrin.gif Gal viskas ir teisingai išversta, tik mane toks juokas suėmė apie kanapes paskaičius doh.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 16:02)
Amica, aciu uz "moliugo" minti, visai is galvos isgaravo, o as jo dar is darzo, be nitratu turiu ir saldyto ir nesaldyto 4u.gif

as kukuruzu kose paprastam puode verdu, tai geriau is vakaro uzmerkti, tada verdi apie 10 min, bet pastoviai maisant, nes traukia, o poto dar palieki puode 15-20 min pabrinkti... esu kazkus skaiciusi, kad kisa i orkaite pabrinkti  4u.gif

o man dar toks klausimas, ka mamytes i vonia pilat, kai maudote vaikucius, na is tu kas nesausina ir mums avizos netinka  schmoll.gif

Prašom mirksiukas.gif

Va dabar aš ačiū sakysiu biggrin.gif - žinosiu kaip virti kukurūzų košę bigsmile.gif

Aš nieko nepilu, paprastas vanduo ir tiek. Lawandos vaikučiams bežų lapai ar pumpurai (ot smegeninė doh.gif , nebepamenu unsure.gif ) tinka į vonią. Kai kas lakišiaus nuovirą pila. Kai kas aliejukus.

Paskaičiau Laiskriste1 postą apie tai, kad ryžių pienas yra paprastas ir su migdolais. Rašau mamai per skype, kad tik nepirktų to su migdolais, kad žiūrėtų gryno. Mama po kelių minučių atrašo, kad laiku ją perspėjau - ji jau nupirkus ir migdolinį doh.gif . Tai dabar pati jį gersiu, o vaikiui nupirks gryną, be priedų biggrin.gif
Papildyta:
Gal jau skaitėte apie šią tetą, tapusią UK sensacingu atradimu biggrin.gif . Fantastika tikrai wub.gif

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 21, 07:23)
Mamos, ar duodat leliams kurie virs metuku linu semenu aliejaus? Prisiskaiciau, kad jis super duper su Omega rugsttim ir tt. Tai galvoju gal kartais vietoj alyvuogiu aliejaus ilasint  g.gif

Mes kadangi zuvu taukams alergiskos, duodu linu semenu alieju. Pilu i kruopu kose po pora a.s.

QUOTE(truputukas @ 2009 04 21, 14:09)
Uztaisiau avizniu dribsniu su obuoliuku - kepsiu blynukas pirma kart - kai mazius pabus.

Isduok recepta 4u.gif Ar uzpili avizinius pabrinkinimui? Maniske kai alergiska kvieciams, labai noriu ja palepinti "nepiktais" skanestais.

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:31)
Nusipirkau ryžių pieno bigsmile.gif Pasirodo,kai gerai paieškai,tai visko randi biggrin.gif

Nagi, isduok kur radai bigsmile.gif

QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 16:02)

Kazkas rase, kad verda Zepteriuose, bet yra ir pigesniu, panasaus principo puodu. Cia kalbu apie tuos, kurie storesniu trigubu ar pan. dugnu, kurie ilgiau islaiko siluma. Paprastam puode nksciau kruopas virdavau proporcija 1 dalis kruopu+2 dalys vandens. Uzvirus pavirdavau 5 min pamaisydama, ppaskui i laikrasti ir po pagalve. Dabar turiu ta puoda trigubu dugnu (pirkau Senukuose, tiesa, nepigus-kainavo apie 80 Lt nedidskas poros litru puodukas). Tai su juo paverdu ir, tiesiog palieku 10 min isjungta ir uzdengta.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 04 21, 22:52)
Kazkas rase, kad verda Zepteriuose, bet yra ir pigesniu, panasaus principo puodu. Cia kalbu apie tuos, kurie storesniu trigubu ar pan. dugnu, kurie ilgiau islaiko siluma. Paprastam puode nksciau kruopas virdavau proporcija 1 dalis kruopu+2 dalys vandens. Uzvirus pavirdavau 5 min pamaisydama, ppaskui i laikrasti ir po pagalve. Dabar turiu ta puoda trigubu dugnu (pirkau Senukuose, tiesa, nepigus-kainavo apie 80 Lt nedidskas poros litru puodukas). Tai su juo paverdu ir, tiesiog palieku 10 min isjungta ir uzdengta.

nu as irgi ale ne paprastam, berger su storu dugnu verdu... ir vandens man tom 8-10 virimo minutems 2 daliu neuztenka (1 dalis kruopu), as pilu daugiau - 3 dalis, nes dar kai bringsta jos sugeria vandeni, o ir verdant maziau dugnas traukia su tokia proporcija... jooo visas menas gavosi kukuruzo koses virimui doh.gif lotuliukas.gif

jei kam tinka, as tokius blynelius kepu - is moliugo ir kukuruzu miltu 4u.gif
300 ml virto blenderiuoto moliugo
300 ml kukuruzu miltu
1 kiausinis (kam netinka galima galime keisti tik tryniu ar krakmolu)

ir kepam, labai skanu su melyniu uogiene, ar siaip su uogiene biggrin.gif skanaus 4u.gif

siandien labanakt, mazius ko tai "veluoja visa valanda valgyti g.gif kiba bulve su moliugu keliai saukstais pasisotino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 04 21, 14:35)
As jau del meeto galvoju... mamytes Otaip ir Lawanda ar jus vaziuosite i meeta? Su lelytemis? Laikau jums vietas rezervuotas biggrin.gif

ačiū Olgina kad mūsų nepamiršti, ale aš pabūsiu nedraugiška, atsisakysiu blush2.gif Jei važiuosiu, tai su savo mašinike, nes noriu gal ir MB užgriebt, tiek nedaug laiko pabūnam be bernų mūsų banditukų, tai būt proga kažkur išlekt tik su dukrele, tuo pačiu Megą jis pamatytų ax.gif Bet dar net nežinau, ar pavyks nuvažiuot į meetą, MB dėl savo darbų nežino dar, o ir senelis dar nežino ar galės mano berniokus prižiūrėt verysad.gif
Olgina, kaip supratau tu tikrai važiuosi? Ar galėsi prigriebt iš daddygirl man pastą, jei netyčia man nepavyktų nulėkt, kadangi netoli manęs gyveni, tai drįstu prašyt blush2.gif
Atsakyti