Daddygirl skaitau tavo receptą ir čiapsiu kaip užimaniau pati
Tik gal pradžioj pabandysiu su grynais pomidorais,nes jie tai mums tikrai tinka. O sultinį kokį tu čia pili iš pokelių kokį ar ir pati darai
Nu bet kiek tu čia naujų vėjų įnešei į mūsų meniu dėkui
Sveikutes
pasisakysiu
kadangi esame triusio "fanai", tiksliau dukryte ji labai valgo, tai bent jau Vilniuje ji dazniausiai perku arba Mindaugo Maximoj, arba Akropolio. Dazniausiai buna cielas, bet ten paprasius ji perjauna isilgai - tai pliusas, kad nereikia daug saldyti. Bet Mindaugo maximoje daznai buna triusio daliu - kulseliu, juosmenines dalies ir t.t.
O triusis is IKI dingo dar pernai pavasari, bet jau rasot, kad vel atsirado, "eisiu ieskoti"
Daddygirl, aciu tau uz silkiniu pataliuku nuoroda, vakar gavom kaldryte, pagalve pamirso ideti nu bet man su anglais-ligoniais visada "sekasi"... nezinau ar jie padejo, bet vakare vietoj pusvalandzio miegelio isparpe beveik 2 val o ir diena buvo miegojes labai normaliai...
Daddygirl, ir jei dar netycia TS liktu (nors jau rasei, kad nebe), tai mes irgi rezervuotume, pranesk, kai zinosi
Jo... kinvos yra raudonos ir paprastos, raudonos nebandziau, bet pardaveja sake, kad jai raudona buvo skanesne, reikes pabandyti
Amica, aciu uz "moliugo" minti, visai is galvos isgaravo, o as jo dar is darzo, be nitratu turiu ir saldyto ir nesaldyto
as kukuruzu kose paprastam puode verdu, tai geriau is vakaro uzmerkti, tada verdi apie 10 min, bet pastoviai maisant, nes traukia, o poto dar palieki puode 15-20 min pabrinkti... esu kazkus skaiciusi, kad kisa i orkaite pabrinkti
o man dar toks klausimas, ka mamytes i vonia pilat, kai maudote vaikucius, na is tu kas nesausina ir mums avizos netinka
turbut viskas siam kartui
pasisakysiu
kadangi esame triusio "fanai", tiksliau dukryte ji labai valgo, tai bent jau Vilniuje ji dazniausiai perku arba Mindaugo Maximoj, arba Akropolio. Dazniausiai buna cielas, bet ten paprasius ji perjauna isilgai - tai pliusas, kad nereikia daug saldyti. Bet Mindaugo maximoje daznai buna triusio daliu - kulseliu, juosmenines dalies ir t.t.
O triusis is IKI dingo dar pernai pavasari, bet jau rasot, kad vel atsirado, "eisiu ieskoti"
Daddygirl, aciu tau uz silkiniu pataliuku nuoroda, vakar gavom kaldryte, pagalve pamirso ideti nu bet man su anglais-ligoniais visada "sekasi"... nezinau ar jie padejo, bet vakare vietoj pusvalandzio miegelio isparpe beveik 2 val o ir diena buvo miegojes labai normaliai...
Daddygirl, ir jei dar netycia TS liktu (nors jau rasei, kad nebe), tai mes irgi rezervuotume, pranesk, kai zinosi
Jo... kinvos yra raudonos ir paprastos, raudonos nebandziau, bet pardaveja sake, kad jai raudona buvo skanesne, reikes pabandyti
Amica, aciu uz "moliugo" minti, visai is galvos isgaravo, o as jo dar is darzo, be nitratu turiu ir saldyto ir nesaldyto
as kukuruzu kose paprastam puode verdu, tai geriau is vakaro uzmerkti, tada verdi apie 10 min, bet pastoviai maisant, nes traukia, o poto dar palieki puode 15-20 min pabrinkti... esu kazkus skaiciusi, kad kisa i orkaite pabrinkti
o man dar toks klausimas, ka mamytes i vonia pilat, kai maudote vaikucius, na is tu kas nesausina ir mums avizos netinka
turbut viskas siam kartui
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 17:02)
Va va ir man traukė ir dar nemirkius kruopų buvau .Bandysiu dar kartą
QUOTE(Amica @ 2009 04 21, 12:17)
O žuvų taukus pirkai UK? Beskonius? Aš vis bijau su žuvų taukais prasidėti
O jie beskoniai tie taukai?
O jie beskoniai tie taukai?
as pirkau lietuvoje, Lysi. naturalaus skonio.
o tie, apie kuriuos dabar kalba merginos, kaip suprantu, paskaninti (lyg citrinos skonis).
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:48)
Daddygirl skaitau tavo receptą ir čiapsiu kaip užimaniau pati
Tik gal pradžioj pabandysiu su grynais pomidorais,nes jie tai mums tikrai tinka. O sultinį kokį tu čia pili iš pokelių kokį ar ir pati darai
sultini perku del Gretos ekologiska, toki labai nebeloga esu suradus.
saunu
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 15:02)
Daddygirl, aciu tau uz silkiniu pataliuku nuoroda, vakar gavom kaldryte, pagalve pamirso ideti nu bet man su anglais-ligoniais visada "sekasi"...
dziaugiuosi, kad buvau naudinga
eik tu man tai nebuna, kad pamirstu kartais dali prekiu atsiuncia veliau, nes tuo metu ju neturi...
sumazintos kainos gaut nepavyko? turbut tik gyvenat uk taip galima
del TS parasysiu
QUOTE(dautan @ 2009 04 21, 14:03)
Meduve - mano mažių alergizavo įprastinės bulvės, kaip ir kitos daržovės. Iš nuosavo daržo arba ekologiškos tinka puikiai
Mus irgi savos bulves nealergizuoja. O dabar mums didziausias galvosukis is kur tokiu metu gauti kitu ekologisku darzoviu?
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 15:37)
tai va, ir as suabejojau siandien maximoj.. radau triusi, bet 'ciela' noretusi mazesnio gabaliuko - pabandymui Ausru, o kaip tu perki?
Joo, mes visa perkam . Bet kiek ten to triusio - jei seimyna "rimtai" valgo, tai vienam kartui - kudas tas triusis. Jei vien tik vaikui - ilgam uztenka. As tai issiverdu visa, dali patroskinu su darzovemis vienos dienos pietums, o dali mesytes sumalu, sudalinu i kelias porcijas ir i saldikli - issiimu kada reikia, imaisau i darzoviu kosyte.
Beje, aciu uz recepta - reikes isbandyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:31)
Mamos,o kokius jūs savo vaikams sausanius duodat. Kažin kurie čia būtų geriausi Čia klausimas toms kurių vaikai gali valgyti kvietinius miltus
Aš tai pati verdu jautienos liežuvį
Aš tai pati verdu jautienos liežuvį
Aš duodu sveriamus Gaidelio sausainius, iš LT.
Tai liuks , gal dar geriau nei kiaulienos
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 09:29)
Pabandyk - jeigu nealergizuoja, tai kodel gi neduoti? As tai maziukui dar jo nedaviau, bet pati daznai salotas su juo darausi - kazkaip nepastebejau, kad per pienuka alergizuotu.
Tai vat, kad nezinau ar nealergizuoja. Na, bet nei viena neparaset, kad tai blogis - tai rizikuosim.O zuvu taukus mums uzdraude, kad neiserzintume odos.
QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 10:15)
Apie sėmenų aliejų daaaaaug kalbėta anose temose ( kažkas klausė). Man tai labai keista, kai žmonės sako, kad neturi laiko po temas knaisiotis -<...>
Nugis nepamenu, kad neperseniausiai kalbeta. O anu temu cielu 12 yra, o tas spartusis internetas pas mane ne toks jau spartus Zodziu sorry jei ka QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 10:25)
Mamos,o kaip jūs verdat tas kukurūzų kruopų košes? Ar ilgai reikia virti? Ar dedat ką nors paskaninimui? Kažkada viriau,tai kažkas man ten nesigavo,gal per trumpai viriau . Gal jas reikėjo pamirkyti prieš verdant?
Man kadangi pamirkytos koses neskanu (kazkoks skonis kaip isplautas patampa) ir to super greitpuodzio as neturiu - tai as tas koses sutinu: paverdu kokias 5 min. ir kisu i toka porolonine kisene - nu ir laikau jau kol valgyt, tai minutem nezianu (gal ne trumpiau kokiu 15 min.). Bet reikia vandens nepagailet pripilt. Na ir tipo energija susitaupo.....o svarbiausia, tai, kad prie puodo stovet nereikia, nes tikrai kukuruzai kimba prie dugno ir dar spjaudosi zarazos. Mes valgom virta ant vandens tik su druska ir alyvugiu aliejum.QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 15:37)
oi, as irgi stebiuosi musu mamyciu kantrybe Amica ar Laiskriste1 (ir, zinoma, daug kitu) daugybe kartu kantriai ta pati atsakineja... pacios atsakingiausios ir pasiaukojancios mamos musu temoj
as perku, nes labai jau mano dukryte megsta. suvalgo be pagardinimu (t.y. tik sausi pusryciai + ryziu pienas) suaugusio zmogaus porcija ir dar labai pyksta, kad daugiau neduodu
as perku uk.
dabar galvoju, gal ne taip isverciau as jau kai ka tik angliskais 'vardais' vadinu nu, bet atrodo tikrai kanapes oi, pas mus tai baisiai populiarus sveikuoliu maistas (seklos, aliejus..)
as perku, nes labai jau mano dukryte megsta. suvalgo be pagardinimu (t.y. tik sausi pusryciai + ryziu pienas) suaugusio zmogaus porcija ir dar labai pyksta, kad daugiau neduodu
as perku uk.
dabar galvoju, gal ne taip isverciau as jau kai ka tik angliskais 'vardais' vadinu nu, bet atrodo tikrai kanapes oi, pas mus tai baisiai populiarus sveikuoliu maistas (seklos, aliejus..)
Oi, baikit girti , net nebepatogu darosi . Aš daug mamų čia galėčiau išvardinti, kurios yra tikri lobiai šioje temoje , kurių sukaupta patirtis, žinios, patarimai yra neįkainojami . Daddygirl, tu tikrai esi tarp tų mamų .
Nesigirk kur perki, nes tuoj užsiprašysim
Gal viskas ir teisingai išversta, tik mane toks juokas suėmė apie kanapes paskaičius
Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 16:02)
Prašom
Va dabar aš ačiū sakysiu - žinosiu kaip virti kukurūzų košę
Aš nieko nepilu, paprastas vanduo ir tiek. Lawandos vaikučiams bežų lapai ar pumpurai (ot smegeninė , nebepamenu ) tinka į vonią. Kai kas lakišiaus nuovirą pila. Kai kas aliejukus.
Paskaičiau Laiskriste1 postą apie tai, kad ryžių pienas yra paprastas ir su migdolais. Rašau mamai per skype, kad tik nepirktų to su migdolais, kad žiūrėtų gryno. Mama po kelių minučių atrašo, kad laiku ją perspėjau - ji jau nupirkus ir migdolinį . Tai dabar pati jį gersiu, o vaikiui nupirks gryną, be priedų
Papildyta:
Gal jau skaitėte apie šią tetą, tapusią UK sensacingu atradimu . Fantastika tikrai
http://www.youtube.c...feature=related
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 21, 07:23)
Mamos, ar duodat leliams kurie virs metuku linu semenu aliejaus? Prisiskaiciau, kad jis super duper su Omega rugsttim ir tt. Tai galvoju gal kartais vietoj alyvuogiu aliejaus ilasint
Mes kadangi zuvu taukams alergiskos, duodu linu semenu alieju. Pilu i kruopu kose po pora a.s.
QUOTE(truputukas @ 2009 04 21, 14:09)
Uztaisiau avizniu dribsniu su obuoliuku - kepsiu blynukas pirma kart - kai mazius pabus.
Isduok recepta Ar uzpili avizinius pabrinkinimui? Maniske kai alergiska kvieciams, labai noriu ja palepinti "nepiktais" skanestais.
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:31)
Nagi, isduok kur radai
QUOTE(Mortele @ 2009 04 21, 16:02)
Kazkas rase, kad verda Zepteriuose, bet yra ir pigesniu, panasaus principo puodu. Cia kalbu apie tuos, kurie storesniu trigubu ar pan. dugnu, kurie ilgiau islaiko siluma. Paprastam puode nksciau kruopas virdavau proporcija 1 dalis kruopu+2 dalys vandens. Uzvirus pavirdavau 5 min pamaisydama, ppaskui i laikrasti ir po pagalve. Dabar turiu ta puoda trigubu dugnu (pirkau Senukuose, tiesa, nepigus-kainavo apie 80 Lt nedidskas poros litru puodukas). Tai su juo paverdu ir, tiesiog palieku 10 min isjungta ir uzdengta.
QUOTE(mamucis @ 2009 04 21, 22:52)
Kazkas rase, kad verda Zepteriuose, bet yra ir pigesniu, panasaus principo puodu. Cia kalbu apie tuos, kurie storesniu trigubu ar pan. dugnu, kurie ilgiau islaiko siluma. Paprastam puode nksciau kruopas virdavau proporcija 1 dalis kruopu+2 dalys vandens. Uzvirus pavirdavau 5 min pamaisydama, ppaskui i laikrasti ir po pagalve. Dabar turiu ta puoda trigubu dugnu (pirkau Senukuose, tiesa, nepigus-kainavo apie 80 Lt nedidskas poros litru puodukas). Tai su juo paverdu ir, tiesiog palieku 10 min isjungta ir uzdengta.
nu as irgi ale ne paprastam, berger su storu dugnu verdu... ir vandens man tom 8-10 virimo minutems 2 daliu neuztenka (1 dalis kruopu), as pilu daugiau - 3 dalis, nes dar kai bringsta jos sugeria vandeni, o ir verdant maziau dugnas traukia su tokia proporcija... jooo visas menas gavosi kukuruzo koses virimui
jei kam tinka, as tokius blynelius kepu - is moliugo ir kukuruzu miltu
300 ml virto blenderiuoto moliugo
300 ml kukuruzu miltu
1 kiausinis (kam netinka galima galime keisti tik tryniu ar krakmolu)
ir kepam, labai skanu su melyniu uogiene, ar siaip su uogiene skanaus
siandien labanakt, mazius ko tai "veluoja visa valanda valgyti kiba bulve su moliugu keliai saukstais pasisotino
QUOTE(Olgina @ 2009 04 21, 14:35)
As jau del meeto galvoju... mamytes Otaip ir Lawanda ar jus vaziuosite i meeta? Su lelytemis? Laikau jums vietas rezervuotas
ačiū Olgina kad mūsų nepamiršti, ale aš pabūsiu nedraugiška, atsisakysiu Jei važiuosiu, tai su savo mašinike, nes noriu gal ir MB užgriebt, tiek nedaug laiko pabūnam be bernų mūsų banditukų, tai būt proga kažkur išlekt tik su dukrele, tuo pačiu Megą jis pamatytų Bet dar net nežinau, ar pavyks nuvažiuot į meetą, MB dėl savo darbų nežino dar, o ir senelis dar nežino ar galės mano berniokus prižiūrėt
Olgina, kaip supratau tu tikrai važiuosi? Ar galėsi prigriebt iš daddygirl man pastą, jei netyčia man nepavyktų nulėkt, kadangi netoli manęs gyveni, tai drįstu prašyt