Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 10:15)
lawanda, taviškė irgi visa buvo išberta  blink.gif ? kažką praklausius buvau  doh.gif

buvo ir labai stipriai, ant kūnelio nebuvo neišbertos ir neišsausėjusios, neparaudusios vietos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2009 04 21, 07:07)
Labas rytelis. Ruosiames su suneliu i sportus savo - mama sportuoja klube, o sunelis laksto sale thumbup.gif

Amica minejo, kad tu daug darzoviu davineji savo leliui. Gal gali pamineti pagrindines ir ka is ju darai? blush2.gif  ax.gif

oho, kaip sauniai bigsmile.gif o as sikart lietuvoje neinu pasportuoti, gaila.. ax.gif

oi, net nejaukiai jauciuos tiek apie musu mityba rasydama doh.gif biggrin.gif jokia as eksperte..
musu megstamiausios saldzios darvoves: pastarnokas, saldzios bulves, saldus moliugas..
dazniausiai verdu kosytes ir sriubytes... kartais toki mesos pyraga (cia turbut daugiau angliskas maistas) - su malta mesyte, darzovem ir bulviu kosyte ant virsaus. padarau sveikuoliska ir valgom visi biggrin.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 07:29)
O mane tai labai sudomino emu tauku kapsules kaip omegu saltinis -

as sito gamintojo emu alieju esu naudojus drinks_cheers.gif

o valgymui, bent jau as, jei negaletume vartot zuvu tauku ir riebios zuvies, manau, rinkciausi augalines kilmes omegu saltini ax.gif

(jei teisingai supratau, emu taukai neturi EPA ir DHA)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 21 balandžio 2009 - 10:35
QUOTE(Lince1 @ 2009 04 21, 09:26)
O kaip ruoši soras, bandžiau, bet labai jau neskanios.O avižos mus irgi alergizuoja.geraiusiis tai kukurūzų košė eina.

Isverdu paprastai ir viskas smile.gif . Pries tai, tiesa,dar permalu su kombainu, nes man jos tokios kietokos. Pati sau tai labai skaniai verduosi - su dziovintais abrikosais - niam niam, pati skaniausia kose patapo, bet maziui tai nedristu abrikosais gardint. O kad jis pas mus ir taip valgo biggrin.gif , 8 menesius ziurejo ziurejo vaikas kaip mes valgom, seilyte varvino, tai kai pagaliau daviau ir jam sio to - kemsa be problemu kaip didziausia skanesta. Juokiames su vyru, kad kai paragaus kada vaikas ko nors sveciuose paauges, tai sakys "jau mano teveliai tai s... valgo" lotuliukas.gif . Ka padarysi, labai jau neskanus tas sveikuoliskas maistas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 09:25)
Mamos,o kaip jūs verdat tas kukurūzų kruopų košes? Ar ilgai reikia virti? Ar dedat ką nors paskaninimui? Kažkada viriau,tai kažkas man ten nesigavo,gal per trumpai viriau g.gif . Gal jas reikėjo pamirkyti prieš verdant?

Chm, kad as tai nemirkau - 10 minuciu ir "gatavos". Bet gal, kad zepteriniam puode verdu, tai greiciau isverda? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 10:31)
(jei teisingai supratau, emu taukai neturi EPA ir DHA)

Nezinojau, reikes pasidomet. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 10:31)
... kartais toki mesos pyraga (cia turbut daugiau angliskas maistas) - su malta mesyte, darzovem ir bulviu kosyte ant virsaus. padarau sveikuoliska ir valgom visi  biggrin.gif

Gal receptuka galima? 4u.gif
Atsakyti
Skaitau skaitau ir niekaip nerandu, kokius jus ten sausus pusrycius perkate savo aukseliams? ax.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 20, 22:28)
kiti, girdejau, imaiso muskato ar cinamono, datuliu, klevu sirupo, kanapiu seklu, goji uogu ir pan..

Įsivaizduoju tokią situaciją:

"Ką davei šiandien vaikui pusryčiams?"
"Ai, išviriau kanapių košės"

lotuliukas.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 07:55)
Mes tai dar valgom kalakutiena ir paskutiniu metu triusiena - labai dziaugiuosi, kad IKI prekybos centre atradau.

O tiesa, Amica, kazkada lyg ir sakei, kad kukuruzu koses dar nevalgot - tai yra zinok Maximoj jos pirkti. Ta prasme kukuruzu kruopu yra pirkti, bet jos tokios smulkios, kad pries verdant nei smulkinti nereikia. Gali pasakyt mamytei, kad ieskotu  ax.gif

Dėkui už info apie kukurūzų košę mirksiukas.gif . O vat su triušiena atsargiai - ji gali stipriai alergizuoti unsure.gif . Tokių atvejų buvo jau ne vienas doh.gif . Bet jei tinka, tai liuks 4u.gif

QUOTE(truputukas @ 2009 04 21, 08:07)
Labas rytelis. Ruosiames su suneliu i sportus savo - mama sportuoja klube, o sunelis laksto sale thumbup.gif

Nuoširdus didelis ačiukas už tokią išsamią informaciją.  wub.gif  4u.gif Ir už nuoširdžius atsakymus

Šaunuolė bigsmile.gif 4u.gif . O aš nemėgstu sportų blush2.gif

Prašom smile.gif , svarbu, kad iš viso to būtų nauda 4u.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 08:44)
Mes, pvz., valgom ryzius, kukuruzus, soras, miezius, ir taip sukam rata. Avizos mus alergizuoja, kvieciai/rugiai is viso  schmoll.gif

Aš anksčiau duodavau soras, bet permaldavau su kavamale ir tada virdavau, maišydavau su avižų dribsniais. Man skanu buvo, mažius irgi valgė. Bet paskui pediatrė liepė neduoti, akd gali atseit alergizuoti g.gif . Bet ar jos tikrai mano vaikį alergizuoja tai ir nežinau. Jaučiu reikės vėl pabandyti.

Papildyta:
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 21, 08:56)
Be to, ir alergologe sake, jeigu gautume kur nors laukiniu naslaiciu, tai zandukus galime ju nuoviru plauti.

Preita sav. po bulves ir obuolio vel reikejo vaika hormonais tepti

Girdėjau ir aš apie laukines našlaites, bet su jomis irgi reikia atsargiai, nes žolės gali alergizuoti kaip ir bet kas kitas. Bet jums tinka, tai puiku bigsmile.gif

Abu nauji produktai? Tai kuris netiko? Ar abudu?

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 09:06)
Laba ryta  4u.gif
as linu semenu alieju visad naudojau, kol bijojau bandyti zuvu taukus.
isidrasinom, pabandem, tiko, tai juos dabar ir naudojam.
atrodo jau anksciau rasiau  g.gif , abu sie omegu saltiniai turi savus trukumus ir privalumus. vistik juos ivertinus, as pirmenybe teikiu zuvu taukams.

O žuvų taukus pirkai UK? Beskonius? Aš vis bijau su žuvų taukais prasidėti unsure.gif

QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 09:15)
mum ten grybelis įsimetęs... vakar buvom pas gydytoją jau .. ir aplink burną, ir už ausyčių  .. . O tepalo pirkt jokio tokiam vaikui nėr - vakar išnaršėm visur.. plečias žvėrišku greičiu, ypač po maudynių  unsure.gif . O viskas prasidėjo nuo skiepo 

Bional žuvų taukai mano abiem gerai tinka - čia į temą apie taukus.

Amica -  smagu,kai gerėja  4u.gif
Super daug patari visom - hi.gif , medalį už pasiaukojimą skyreliui reik duot !

Pas mus dabar trasoj - liežuvis - niu, labai mėgsta.

blink.gif Vajeiiii.... O tikrai grybelis paminėtas tarp galimų to skiepo pašalinių poveikių? Sutapimo jokio nėra? Aš irgi sustojau su skiepais doh.gif . Ir nesirįžtu nei už ką kol kas skiepyti schmoll.gif

O jie beskoniai tie taukai?

Dėkui dėkui blush2.gif , aš tuo medaliu dalinuosi su visomis čia dalyvaujančiomis mamomis 4u.gif

Ot nepagalvojau, kad nupirkti vaikui liežuvio doh.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif stengiuosi saziningai sekti temele, nepykit, kad retai parasau, kazkaip ner pas mus naujienu, viskas po senovei, vargstame taip sakant doh.gif Gerai bent saulute dziugina ir nuotaika pakelia, o tai be jos butu sunku smile.gif
As jau del meeto galvoju... mamytes Otaip ir Lawanda ar jus vaziuosite i meeta? Su lelytemis? Laikau jums vietas rezervuotas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 21, 13:17)
Ot nepagalvojau, kad nupirkti vaikui liežuvio  doh.gif

Nepagalvojau ir aš blush2.gif Gerai, kad čia temoje daug galvų ir minčių thumbup.gif

Meduve - mano mažių alergizavo įprastinės bulvės, kaip ir kitos daržovės. Iš nuosavo daržo arba ekologiškos tinka puikiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Uztaisiau avizniu dribsniu su obuoliuku - kepsiu blynukas pirma kart - kai mazius pabus. Paskiau leksim i parduotuve duonyte rugine musu baigesi. Pasiskambinau ir ryt varau daryti Domantukui tyrimo is kraujo 36 maitiniams alergenams. Ziuresim ka parodys, nors alergologe pakonsultuos tik po geguzes 4 dienos. Bet gal jus jei ka galesite man tyrus paanalizuoti ax.gif 4u.gif
Kazkokia paranoja ir baime mane apemus. Vyras sako, kad cia man tik tie berimai ir vaidenasi. Kad tos kelios mazytes demeles nieko baisaus ir kad as cia veltui taip del visko parinuosi. Bet...Zinot taip noreciau, kad vaiko zandukai butu lyguciai, nors jie ir nezymiai bet siek tiek paberti.O dar ir rugsejis arteja - i darzeli laikas - bijau pagalvoti...O gal is tikro as cia be reikalo parinuosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truputukas: 21 balandžio 2009 - 14:10
Nusipirkau ryžių pieno bigsmile.gif Pasirodo,kai gerai paieškai,tai visko randi biggrin.gif
Mažiukas dar neragavo,nes miega,bet man tai visai nieko,toks ryžių-saulėgrąžų aliejaus skonio lotuliukas.gif
Pabandysiu išvirti kukurūzų košę ir paskanint ryžių pienu,gal visai skanu bus bigsmile.gif

Daddygirl ir mane labai domina tavo mėsos apkepo receptas biggrin.gif
Ir dar laukiu,gal užmatysi kokių gerų sausų pusryčių ax.gif lotuliukas.gif

Mamos,o kokius jūs savo vaikams sausanius duodat. Kažin kurie čia būtų geriausi g.gif Čia klausimas toms kurių vaikai gali valgyti kvietinius miltus ax.gif

Vakar pabandėm spagečių,tai kaip patiko mažiukui thumbup.gif ant viršaus dar fermentinio sūrio užtarkavau(mes jį labai mėgstam ir galim valgyt)

O maniškis,tai dabar jau liežuvį nelabai pradėjo valgyt,turbūt atsivalgė biggrin.gif
Aš tai pati verdu jautienos liežuvį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 21 balandžio 2009 - 14:35
QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 08:15)
mum ten grybelis įsimetęs...

Apie sėmenų aliejų daaaaaug kalbėta anose temose (  kažkas klausė). Man tai labai keista, kai žmonės sako, kad neturi laiko po temas knaisiotis - mant tai TOOOKS LOBIS senos temos

Daddygirl medalį tau už tiek info

kai pamenu,kiek mes vargo turėjom, kol gavom triušienos prieš gerus pussantrų metų    o vaikui nepatiko . Ir dabar nevalgo. Pas mus dabar trasoj - liežuvis - niu, labai mėgsta.

kaip jum LT saulytė - a tinka?

oi, kaip gaila mazytes verysad.gif sveikt jai greiciau 4u.gif
speju, kad reiks jau kokio rimto vaisto..
bet kalbant apie naturalias priemones nuo grybelio, pirma mintis - arbatmedzio eterinis aliejus. aisku, gryno ant vaikiuko odos nenaudot, bet pvz as turiu arbatmedzio kremuka. pirkau, kai seniai Gretai itare grybeli kaklo odoje. bet taip ir nepanaudojau, nes sudocremas uzgyde visa reikala. ne grybelis ten buvo.

oi, as irgi stebiuosi musu mamyciu kantrybe wub.gif Amica ar Laiskriste1 (ir, zinoma, daug kitu) daugybe kartu kantriai ta pati atsakineja... pacios atsakingiausios ir pasiaukojancios mamos musu temoj thumbup.gif

aciu aciu uz medali biggrin.gif
o jei rimtai, tai pagalvoju, turbut jus cia visos tyliai is manes juokiates, kai tokia tik tik kojas lt apsilus aiskina jums kur ka cia nusipirkt doh.gif

tai va, ir as suabejojau siandien maximoj.. radau triusi, bet 'ciela' doh.gif noretusi mazesnio gabaliuko - pabandymui biggrin.gif Ausru, o kaip tu perki?

drinks_cheers.gif liezuvi Greta tik atvaziavus pabande thumbup.gif As didele liezuviu myletoja, tai tik atvaziavus nusiperku, tuo paciu ir jai tenka biggrin.gif

kam gi saulyte nepatinka? thumbup.gif tik, zinokit, kaip mane nustebino pirmas vaizdas - as kazkaip isisvaizdavau, kad labai panasus tie orai, tiek cia, tiek londone. bet pas mus tai jau dauguma medziu, narcizai, tulpes nuzydeje... o cia medziai be lapu blink.gif nu, bet jau baigiu priprast.. ir laukiu antro pavasario ax.gif thumbup.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 09:39)
Gal receptuka galima? 

tikrasis (t.y. pagal recepta) tas 'pygaras' kiek kitoks, bet as ji adaptuoju pagal musu poreikius smile.gif
zodziu, galimos variacijos smile.gif bet esme tokia: pakepinti jautienos farsa, uzpilti sultiniu, grietine, pomidoru padazu, ideti prieskoniu ir troskinti. atskirai pakepinti pora, morka (anksciau jos nededavau), kitas turimas darzoves smile.gif (pvz dedu kalafijora). darzoves sumaisyti su issitroskinusia mesyte, sudeti i inda. o ant virsaus - bulviu kose. inda dedu po grilium, kol graziai pagelsta bulviu kose.

tikiuosi nieko svarbaus nepraleidau.. smile.gif

QUOTE(truputukas @ 2009 04 21, 11:04)
Skaitau skaitau ir niekaip nerandu, kokius jus ten sausus pusrycius perkate savo aukseliams?

as perku, nes labai jau mano dukryte megsta. suvalgo be pagardinimu (t.y. tik sausi pusryciai + ryziu pienas) suaugusio zmogaus porcija ir dar labai pyksta, kad daugiau neduodu doh.gif
as perku uk.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 04 21, 12:17)
smile.gif
Įsivaizduoju tokią situaciją:

"Ką davei šiandien vaikui pusryčiams?"
"Ai, išviriau kanapių košės"

O žuvų taukus pirkai UK? Beskonius? Aš vis bijau su žuvų taukais prasidėti  unsure.gif

O jie beskoniai tie taukai?

dabar galvoju, gal ne taip isverciau doh.gif biggrin.gif as jau kai ka tik angliskais 'vardais' vadinu blush2.gif nu, bet atrodo tikrai kanapes smile.gif oi, pas mus tai baisiai populiarus sveikuoliu maistas (seklos, aliejus..)

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 13:31)
Nusipirkau ryžių pieno bigsmile.gif

ta pati? smile.gif
Atsakyti
Daddygirl tavo Gretutei tinka pomidorų padažas bigsmile.gif Bet čia turbūt pati darai jį ax.gif

Aš,tai tokį dar darau mėsos apkepą ax.gif
Supjaustau smulkiai mėsytę pabarstau druska,pipirais ir dedu į kepimo indą. Ant viršaus dedu ploną sluoksnį svogūnų,česnakų,morkų,obuolio. O viršų pabarstau fermentiniu sūriu ir kepu orkaitėj.
Na čia toks nesveikuoliškas receptas,bet tinkantis mums visiems biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 16:37)
ta pati? smile.gif

Tą patį biggrin.gif Tik mūsų pakuotė 500ml,o tavo man atrodo iš foto 1l. Buvo dar su migdolais. Ir toks ryžių pienas su migdolais gerti su šiaudeliu vaikams, bet kažkaip mane tie migdolai gasdina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 21, 14:42)
Daddygirl tavo Gretutei tinka pomidorų padažas bigsmile.gif Bet čia turbūt pati darai jį ax.gif
Papildyta:

Tą patį biggrin.gif Tik mūsų pakuotė 500ml,o tavo man atrodo iš foto 1l. Buvo dar su migdolais. Ir toks ryžių pienas su migdolais gerti su šiaudeliu vaikams, bet kažkaip mane tie migdolai gasdina g.gif

anksciau smulkiai ipjaustydavau pomidoru ir viskas. kelis paskutinisu kartus idejau siek tiek pirktinio pomidoru padazo - nieko blogo neatsitiko.

as irgi be migdolu pirkau drinks_cheers.gif
Atsakyti