Mamos, ar duodat leliams kurie virs metuku linu semenu aliejaus? Prisiskaiciau, kad jis super duper su Omega rugsttim ir tt. Tai galvoju gal kartais vietoj alyvuogiu aliejaus ilasint
QUOTE(Amica @ 2009 04 20, 17:37)
, man dar toks klausimas kilo - o kokią mėsą ir kaip dažnai duodat savo vaikui apart jautienos?
Mes tai dar valgom kalakutiena ir paskutiniu metu triusiena - labai dziaugiuosi, kad IKI prekybos centre atradau.
O tiesa, Amica, kazkada lyg ir sakei, kad kukuruzu koses dar nevalgot - tai yra zinok Maximoj jos pirkti. Ta prasme kukuruzu kruopu yra pirkti, bet jos tokios smulkios, kad pries verdant nei smulkinti nereikia. Gali pasakyt mamytei, kad ieskotu
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 21, 09:23)
Mamos, ar duodat leliams kurie virs metuku linu semenu aliejaus? Prisiskaiciau, kad jis super duper su Omega rugsttim ir tt. Tai galvoju gal kartais vietoj alyvuogiu aliejaus ilasint
Man irgi įdomu
O dar kitas klausimas; mačiau eurovaistinėj žuvų taukai iš BIONAL, rašo, kad gerai maitinančioms.
Man labai svarbi jūsų nuomonė prieš perkant
Labas rytelis. Ruosiames su suneliu i sportus savo - mama sportuoja klube, o sunelis laksto sale
Nuoširdus didelis ačiukas už tokią išsamią informaciją. Ir už nuoširdžius atsakymus
Amica minejo, kad tu daug darzoviu davineji savo leliui. Gal gali pamineti pagrindines ir ka is ju darai?
QUOTE(Amica @ 2009 04 20, 23:18)
O kaip su vaisiais duodi? Su kokiais?
Gal vietoje kruopų košių daugiau duokite daržovių košių? Va Daddygirl taip daro
Gal vietoje kruopų košių daugiau duokite daržovių košių? Va Daddygirl taip daro
Nuoširdus didelis ačiukas už tokią išsamią informaciją. Ir už nuoširdžius atsakymus
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 20, 23:28)
musu irgi einamiausi vaisiai - bananas ir obuolys
bet tiktu ir kiti.
aplamai sakoma, kad quinoa - ryziu pakaitalas (t.y. gali naudoti visur, kur gali buti naudojami ryziai.. tai praktiskai bet kur ir su bet kuo )
kiti, girdejau, imaiso muskato ar cinamono, datuliu, klevu sirupo, kanapiu seklu, goji uogu ir pan.. nu cia gal labiau angliski sveikuoliski variantai... lietuvoj tokie produktai gal netokie populiarus. bet gerai tiks ir paprastas bananas ar obuolys.
bet tiktu ir kiti.
aplamai sakoma, kad quinoa - ryziu pakaitalas (t.y. gali naudoti visur, kur gali buti naudojami ryziai.. tai praktiskai bet kur ir su bet kuo )
kiti, girdejau, imaiso muskato ar cinamono, datuliu, klevu sirupo, kanapiu seklu, goji uogu ir pan.. nu cia gal labiau angliski sveikuoliski variantai... lietuvoj tokie produktai gal netokie populiarus. bet gerai tiks ir paprastas bananas ar obuolys.
Amica minejo, kad tu daug darzoviu davineji savo leliui. Gal gali pamineti pagrindines ir ka is ju darai?
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 21, 07:23)
Pabandyk - jeigu nealergizuoja, tai kodel gi neduoti? As tai maziukui dar jo nedaviau, bet pati daznai salotas su juo darausi - kazkaip nepastebejau, kad per pienuka alergizuotu.
O mane tai labai sudomino emu tauku kapsules kaip omegu saltinis - http://www.emu-oil-w...egory.php?id=20 Kadangi zuvu tauku gerti negaliu (mus tikrai alergizuoja), tai bandysiu situ uzsisakyti. Tik kazkodel i LT jie nesiuncia . Parasiau laiska, bandau aiskintis del tokios diskriminacijos
Papildyta:
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 21, 08:07)
Man irgi įdomu
O dar kitas klausimas; mačiau eurovaistinėj žuvų taukai iš BIONAL, rašo, kad gerai maitinančioms.
Butent sitie mus ir sualergizavo - tik 2 dienas pageriau, o kaip uzsidege sunelio veidukas!
Otaip, skundeisi del dukriuko sikniuko - pabandyk puiklapiu alieju, jis tikrai puikus . Musu subinyte irgi dege, o dabar su puiklapiais dar galutinai nepraejo, bet jau tokia vos vos rausva. Tau kaip vilnietei juk Kvapu namai po ranka.
QUOTE(truputukas @ 2009 04 20, 15:45)
Mamytes - pasidalinkite kokias kruopas jusu stebukliukai valgo? O kaip ar lesiai tinka?Gal zirnius pabandyti isvirti, bet bijau, kad bilvuka pusti gali maziui. O ar skanios tos quinoa kruopos ?
Mes, pvz., valgom ryzius, kukuruzus, soras, miezius, ir taip sukam rata. Avizos mus alergizuoja, kvieciai/rugiai is viso
laba ryta vioms
Mums jau pora dienu kaip geriau. Nezinau ar cia del to, jog sildyma atjunge ir naktimis vesiau, ar del to, kad zandukus paplaunu su laukiniu naslaiciu nuoviru, bet pfu..pfu..pfu.. berimu nedaugeja. Del laukiniu naslaiciu tai as cia is savo babos atsimenu. Jinai sakydavo, jog tai pats geriausias vaistas nuo isgascio, jautriems zmonems ir alergijai gydyti. Be to, ir alergologe sake, jeigu gautume kur nors laukiniu naslaiciu, tai zandukus galime ju nuoviru plauti.
Skaiciau jusu diskusijas apie maisto produktus. Man si sritis yra didziausias galvosukis. Vaikui ne uz kalnu 6men. bet viska pradedame is pradziu ragauti. Man kantrybes kartais neuztenka
Preita sav. po bulves ir obuolio vel reikejo vaika hormonais tepti
Mums jau pora dienu kaip geriau. Nezinau ar cia del to, jog sildyma atjunge ir naktimis vesiau, ar del to, kad zandukus paplaunu su laukiniu naslaiciu nuoviru, bet pfu..pfu..pfu.. berimu nedaugeja. Del laukiniu naslaiciu tai as cia is savo babos atsimenu. Jinai sakydavo, jog tai pats geriausias vaistas nuo isgascio, jautriems zmonems ir alergijai gydyti. Be to, ir alergologe sake, jeigu gautume kur nors laukiniu naslaiciu, tai zandukus galime ju nuoviru plauti.
Skaiciau jusu diskusijas apie maisto produktus. Man si sritis yra didziausias galvosukis. Vaikui ne uz kalnu 6men. bet viska pradedame is pradziu ragauti. Man kantrybes kartais neuztenka
Preita sav. po bulves ir obuolio vel reikejo vaika hormonais tepti
Laba ryta
as linu semenu alieju visad naudojau, kol bijojau bandyti zuvu taukus.
isidrasinom, pabandem, tiko, tai juos dabar ir naudojam.
atrodo jau anksciau rasiau , abu sie omegu saltiniai turi savus trukumus ir privalumus. vistik juos ivertinus, as pirmenybe teikiu zuvu taukams.
jeigu ju vartot zmogus negali, tai, zinoma, tenka ieskot alternatyvu.
o, reikes ir man paieskoti. dar neragavom triusio
sunku ka nors pasakyti, kai net sudetis pilna neparasyta
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 21, 06:23)
atrodo jau anksciau rasiau , abu sie omegu saltiniai turi savus trukumus ir privalumus. vistik juos ivertinus, as pirmenybe teikiu zuvu taukams.
jeigu ju vartot zmogus negali, tai, zinoma, tenka ieskot alternatyvu.
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 06:55)
Mes tai dar valgom kalakutiena ir paskutiniu metu triusiena - labai dziaugiuosi, kad IKI prekybos centre atradau.
o, reikes ir man paieskoti. dar neragavom triusio
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 21, 07:07)
Labas gražus rytas !
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 09:29)
Otaip, skundeisi del dukriuko sikniuko - pabandyk puiklapiu alieju, jis tikrai puikus . Musu subinyte irgi dege, o dabar su puiklapiais dar galutinai nepraejo, bet jau tokia vos vos rausva. Tau kaip vilnietei juk Kvapu namai po ranka.
dėkui už patarimus.
mum ten grybelis įsimetęs... vakar buvom pas gydytoją jau .. ir aplink burną, ir už ausyčių .. . O tepalo pirkt jokio tokiam vaikui nėr - vakar išnaršėm visur.. plečias žvėrišku greičiu, ypač po maudynių . O viskas prasidėjo nuo skiepo .. dičkė nė į vieną skiepą nesuregavo, o va mažutė - psio, jokio daugiau jai nebeduosim - nei privalomų,nei nuo erkiu, gripo,vėjaraupių ar kokių ten bebūtų- ir tempa buvo,ir pienligė,ir herpesas - na,viskas po to skiepo susimetė. Antras vaikas kitaip reaguoja . Ir nieko čia labai nepatarinėsiu - pati norėjau skiepyt, kai dičkei viskas čiki buvo po jų,kažkaip ramiau man pačiai buvo - bet va, mažei, matau,netinka - tai ir rauksim šitą reikalą.
Bional žuvų taukai mano abiem gerai tinka - čia į temą apie taukus.
Apie sėmenų aliejų daaaaaug kalbėta anose temose ( kažkas klausė). Man tai labai keista, kai žmonės sako, kad neturi laiko po temas knaisiotis - mant tai TOOOKS LOBIS senos temos - - kairėj puslapio pusėj įmeti reikiamą žodį,frazę, apie ką nori sužinot - ir išmeta visas žinutes, kur buvo vartotas tas terminas - taigi - gėėėėėris nerealus ta paieškos sistema SMe - nereik per visus lapus eit.
lawanda, taviškė irgi visa buvo išberta ? kažką praklausius buvau
Amica - smagu,kai gerėja
Super daug patari visom - , medalį už pasiaukojimą skyreliui reik duot !
Daddygirl medalį tau už tiek info
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 10:06)
kai pamenu,kiek mes vargo turėjom, kol gavom triušienos prieš gerus pussantrų metų - o vaikui nepatiko . Ir dabar nevalgo . Pas mus dabar trasoj - liežuvis - niu, labai mėgsta.
kaip jum LT saulytė - a tinka?
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 10:29)
Butent sitie mus ir sualergizavo - tik 2 dienas pageriau, o kaip uzsidege sunelio veidukas!
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 11:06)
Laba ryta
reiks ir man taip pabandyti
QUOTE(Otaip @ 2009 04 21, 11:15)
: kai dičkei viskas čiki buvo po jų,kažkaip ramiau man pačiai buvo - bet va, mažei, matau,netinka - tai ir rauksim šitą reikalą.
mat kaip, vadinas vėl bandymų keliu eit teks...ir kas belieka
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 21, 11:06)
kai žiūrėjau vaistinėje, tai sudėtį mačiau, bet tiksliai nepakartosiu
Labas visoms
Mamos,o kaip jūs verdat tas kukurūzų kruopų košes? Ar ilgai reikia virti? Ar dedat ką nors paskaninimui? Kažkada viriau,tai kažkas man ten nesigavo,gal per trumpai viriau . Gal jas reikėjo pamirkyti prieš verdant?
Į mūsų meniu įeina miežių,avižų ir kviečių košės
Otaip sveikit. Jau tas grybelis
Mamos,o kaip jūs verdat tas kukurūzų kruopų košes? Ar ilgai reikia virti? Ar dedat ką nors paskaninimui? Kažkada viriau,tai kažkas man ten nesigavo,gal per trumpai viriau . Gal jas reikėjo pamirkyti prieš verdant?
Į mūsų meniu įeina miežių,avižų ir kviečių košės
Otaip sveikit. Jau tas grybelis
QUOTE(ausru @ 2009 04 21, 09:44)
Mes, pvz., valgom ryzius, kukuruzus, soras, miezius, ir taip sukam rata. Avizos mus alergizuoja, kvieciai/rugiai is viso
Mes panasiai, tik valgom ruginę duoną O kaip ruoši soras, bandžiau, bet labai jau neskanios.O avižos mus irgi alergizuoja.geraiusiis tai kukurūzų košė eina.