QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 20, 13:54)
Amica gerai jei tai,tik iltinukų kaltė
O mums dar kol kas jie nelenda
Na, aš taip spėju
, tikiuosi, kad nieko blogiau nėra
. O vaikai dabar serga ir viduriuoja kažkodėl, nes va kiek draugių pasiskundė dėl to
.
Sveikite
QUOTE(truputukas @ 2009 04 20, 14:19)
O jei atvirai - tai tikrai nebezinau kas mumi tinka. Kaip jau minejau nera vaikas baisias isbertas ar baisiom demem ismetytas. Tik vat ant kojyciu jos kaip atsirado pries 2-3 men tai ir nenykta
O grikius lyg no 7 men pradejom nemnioti.Dabar nuemiau visai kviecius ir mieles jei kur ieina, juodaja arbata, jei nenyks, tada beliks bandyti grikius.
Jautiena jis retai gauna, bet ir lyg nieko. Is tikruju sunku man labai nuspresti, nes jau kaip ir sakiau, pas ji zandukai nera idealus. Siek tiek rausvoki, tai ir nuspresti ar netinka maistas sunku, nes jo niekad iskat neberria ir jis neraudonuoja. Net tarkim jei netycia apelsina uzvalgo gal po 3-4 val gali parausti, bet taip ir nesuprasi ar nuo maisto ar nuo to kad susilo
Su misiniu pas mus ir kaip buvo. Jam anksciau duodavau HIPP HA, bet tuo pat metu mes dar gerem ir gelezi (Ferum lek), nes hemoglobinas vasara buvo baisiai nukrites. Po kokio menesio vartojimo ji pradejo berti, tuo metu nustojau gert gelesi. Berimu apmazejo bet vis vien siek tiek buvo. Pakeiciau misini. Dar apmazejo, bet veidukas vis vien iki galo neissivalo.
Alieju vaikui karatis dedu alyvuogiu. Bet retai.
Su tyrelem - tai dejus buvau obuoliu arba obuoliai su melyne, tai vaikas aplink lupas visas savaite isbertas buvo.
Darzoves tik kopustas ir bulve, anksciau cukinija.Kartais morka.
Nebezinau ka vaikui ir ivairesnio is maisto duoti.
Tiesą sakant tas jūsų meniu man toks sumakaluotas atrodo
. Apelsino tai gal jau neduočiau, nors... Jei tikrai matote, kad neberia - pirmyn po truputį retkarčiais. Ispanijoje apelsinai, mandarinai dedami į vaisių tyreles vaikams jau nuo 4mėn amžiaus. Mano vaikui tinka paprastas mišinukas, tai mums ir jautiena berods problemų nekelia
. Alyvuogių aliejų, jei jis jums tinka, tikrai vartokite dažniau, nes jis daug sveikiau nei paprastas sviestas tokio amžiaus vaikui. Pilkite maždaug arbatinį šaukštuką į daržovių košę. O sviestą vis gi bandykite daryti ajurvediškai. Viena medikė man sakė aplamai vaikui paprasto sviesto neduoti iki 3 metų, nes vaiko organizmui per sunku virškinti sviestą. Kiek tame tiesos - nežinau
. Vietoje tyrelių į ryžių košę galite dėti banano, jei tik jums bananas tinka. Tikrai skanu, saldu ir bent jau maniškis noriai valgo. Į kitas košes aš patarkuoju saldų paprastą obuolį, ypač skanu avižinių dribsnių košė su obuoliu. Bet jūs berods avižų nevalgote. Tai tiks ir į kitą košę - pvz miežių ar miežių su rugiais (yra Millyn Paras miežinių, ruginių kruopų dribsniai, užtenka juos pavirti kelias minutes, nors aš miežines kruopas ir šiaip verdu su daržovėmis kartu). Morka daug ką alergizuoja, bet jei jums tinka - galite valgyti, tik patartina neduoti vaikui morkos šerdies. O kodėl nebeduodate cukinijos? Beria? Iš daržovių galite bandyti ir brokolius, ir kalafiorus, ir porą (dedu riekutę į košę, aišku išverdu kartu su kitom daržovėm), ir saldųjį moliūgą, ir pastarnoką, ir kaliaropę (ją geriau į verdamą košę sutrakuoti per burokinę tarką, o ne pjaustyti gabaliukais), ir dar.... Daddygirl čia viename poste labai daug daržovių išvardino
. Tik ne viską iš karto, duokite po truputį ir stebėkite kaip vaiko organizmas reaguos. Nes šiaip jau daržovių tai jūs laaaabai mažai valgote
. Tiesa, galima bandyti duoti kefyrą. Tik, kaip jau sakiau, pasistenkite daryti didesnius tarpus tarp naujai duodamų produktų.
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 04 20, 14:20)
Šiaip tai skaito, kad organizmas valosi per delčią.Mums dažnai pablogėja per delčią tikrai.
Reikės specialiai mėnulį pasekti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 20, 14:58)
man tas ryziu gerimas skanus
, bet, zinoma, savito skonio - ne toks kaip karves pienas. vaikams turetu patikti, nes toks saldokas. Gretai tiko
naudoju visur kaip pieno pakaitala (pvz uzbalinti koses).
quinoa kruopos pas mus siulomos kaip vienas pirmuju maistu kudikiams. manau, del ju maistingumo (labai jau daug visokio gerio jose, iskaitant gelezi, visus organizmui reikalingus baltymus, omega 6 ir kt), kad jos be gluteno, kad reciau alergizuoja.
smagu, kad tavo mazuliui geriau. oi, tie dantys kankintojai. mes jau turim visus 4 iltinius
Oi koks didelis ačiū tau už info
. O tų kruopų tai jau noriu
, tad jei tik galėsi įdėti - labai dėkinga būsiu
Oho, tai jūs jau iltuotos
. Šiaip jau maniškiui visi dantukai dygo be problemų, o va iltys, matyt, pakankins
Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 04 20, 15:14)
jauciu ryt reikes bulve virt
Kažin ar viena bulvė patiks
. Neblogai būtų su moliūgu gal
QUOTE(egle33 @ 2009 04 20, 15:24)
Sveikos, mamytės
,
aš irgi susitikime nedalyvausiu. Susirgo dukrytė vėjaraupiais
. Ir man keletas neaiškių spuogiukų iškilo
.
Vajei
. Sveikite
Papildyta:
QUOTE(lawanda @ 2009 04 20, 15:42)
ant dičkio nebandžiau, prisibijau kai jam alergijos daugumai medžių, bet sakiau reiks pabandyt pavilgus ant nubertų vietų kai atsiras paūmėjimas...bet abiems mažuliams tiko, maudžiau vieną ir kitą kai buvo paūmėjimas, kas antrą dieną kažkur po 10 min o kitas dienas tik aptrindavau "arbatėle", čia prieš miegelį, o rytais ištepdavau Uriage Xemose, nes šiaip nors ne kaip lakišius, bet pasausina berželiai odelę, taip savaitėlę, užteko kad oda pagražėtų ir vėl grįžom tik prie kremukų, mažiukė išvis visa buvo nusėta spuogais
ir kažkaip ramiau miegodavo, sakau gal kažkiek niežulį apmalšina
nu nežinau, o gal sutapimas tiesiog....prie viso to dar ant dietos sėdėjom, vaistus visus nutraukę buvom, tai va kompleksiškai ir gavos pagerėjimai.
Supratau
. Turėsim omeny jūsų patirtį
, dėkui
QUOTE(truputukas @ 2009 04 20, 15:45)
Mamytes - pasidalinkite kokias kruopas jusu stebukliukai valgo? O kaip ar lesiai tinka?Gal zirnius pabandyti isvirti, bet bijau, kad bilvuka pusti gali maziui. O ar skanios tos quinoa kruopos ?
Jūs gal nepradėkite žirnių ar lęšių, geriau daugiau daržovių, nes pas jus meniu labai skurdus daržovių atžvilgiu
, o jos labai reikalingos vaikui
QUOTE(ausru @ 2009 04 20, 16:14)
Amica, o tu man pasakyk kaip tu musu Maximose apsipirkineji, jei pati Ispanijoj tupi?
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 20, 16:17)
Atsakysiu aš
Tikiuosi Amica nesupyks
Amica turi nuostabią mamą,kuri viską jai perka ir siunčia į Ispaniją
Laiskriste jau atsakė (tikrai dėl to nėra ko pykti
) - jei ne mano mama, tai ojeiiiiiii....
. Mamai didelis ačiū už tai
Papildyta:
Truputukas, man dar toks klausimas kilo - o kokią mėsą ir kaip dažnai duodat savo vaikui apart jautienos?