Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

Labas visoms 4u.gif
Otaip ir lawanda džiugu,kad vis pasirodot mirksiukas.gif nelįskit į pogrindį jūsų patirtis labai daug kam praverstų. Jūs gi ir vandenį ir ugnį praėjot biggrin.gif 4u.gif

Merginos nepamirškit,kad sekmadienį 12val. Megoj susitinkam mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 04 19, 14:02)
Sveikutės...

Beveik visą naktį be miego - užkilo tempa mano mažiui, vaistai numušdavo tik truputį ir tik porai valandų. Visą naktį vaikas degė  verysad.gif . Paskui staiga krito, tai visas šlaputis, perrengiau. Negana to viduriuoti pradėjo  blink.gif . Ir dabar dar viduriuoja, gleivėm ir vandeniu, tempa irgi laikosi, tik tiek, kad valgo ir geria, nors ir nedaug, bet...

Kas gi vėl tavo mažiukui? doh.gif Kaip šiandien? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 20, 10:17)
Labas visoms 4u.gif
Otaip ir lawanda džiugu,kad vis pasirodot mirksiukas.gif nelįskit į pogrindį jūsų patirtis labai daug kam praverstų. Jūs gi ir vandenį ir ugnį praėjot biggrin.gif

bandom bandom nedingt blush2.gif ką ten ugnį ir vandenį, man vis atrodo, kad kaip nežinojau nieko apie AD taip ir toliau nežinau doh.gif man tai kažkokia man nesuprantama mistika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2009 04 20, 09:01)
Sakykit, kurios esate susidurusios su siais tyrimasi - kokius alergenus pagal juos gali nustatyneti? Karatsi mastau geriau gal is kraujuko pabanyti atlikti tyrimus? Nuo rugsejo i darzeli - tai bijau net ir pagalvoti. Uz tat noriu atlikti visokius tyrimus ir jei rodys kazkam didele alergija, gal ieskosim tada alergisku vaiku darzelio, kur labiau ziuri ka vaikui duoda valgyti.

Lopo tyrimais galima nustatyti alergija konkretiems produktams - mes dejom vienu metu 17 vnt. - cia nuo vaikucio nugarytes dydzio priklauso.
Su durio tyrimais nesusiduriau.
Del kraujo tyrimu - mums 4 men. nerode nieko, virs metuku jau parode. Beje kraujo tyrimas ir lopo tyrimas mums skirtingai rode - bet sudarinedama meniu kreipiu demesi i abu.
QUOTE(lawanda @ 2009 04 20, 09:59)
apie Vaičiulionienę ir Astrauskaitę mano nuomonės nekokios

Gal turit geriau ka pasiulyt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 04 20, 09:12)
man tai kažkokia man nesuprantama mistika  unsure.gif

ir man drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 20, 12:25)
Gal turit geriau ka pasiulyt?   smile.gif

Tai kad nelabai ax.gif Save laikau labiau išprususia šioj srity nei su kiek medikų teko susidurt biggrin.gif Šiaip tai man nieko pasirodė iš antakalnio alergologinio Kuprienė, bet irgi teko kalbėt tik du kartus, bet jos "politika" gydymo man buvo priimtinesnė, t.y. tokia neskubanti prie hormonų, na bent jau man taip pasirodė tuo metu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 20 balandžio 2009 - 12:26
smile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 19, 22:02)
Radau siandien maximoj ryziu gerima. sudetis kiek gausesne nei ryziu pieno, kuri perkam uk, bet visai gera.

jei ka, parasyk iki birzelio men - nupirksiu ir idesiu i siuntinuka  drinks_cheers.gif

vienu ju nelabai as megstu - idedu i darzoviu kosytes. jas reikia netrumpai pavirt.

del TS parasysiu uz keliu savaiciu, bet greiciausiai nebebus iki birzelio  unsure.gif

Skanus? Ar jau išbandėte? Koks pavadinimas ir kurioje vietoje Maximoje ieškoti? Beje, o tu su juo tik sausus pusryčius Gretai duodi ar dar kur naudoji?

Dėkui 4u.gif , gal ir reikėtų pabandyti g.gif

Tos kruopos, kaip suprantu, yra nealergizuojančios (aišku, individualių variantų gal ir pasitaiko, bet šiaip visomuje gal ne g.gif ), tai tikiuosi mums tiktų bigsmile.gif

Ojei blink.gif , tai neužteksim unsure.gif . Reikės mažinti sutepamą kiekį, nesinori kol kas cheminių kremų tepliot, kai TS užtenka.

Papildyta:
QUOTE(truputukas @ 2009 04 20, 08:01)
Pas mus situacija buvo tokia, kad kai suneliui buvo apie 3 menesiu prasidejo visi berimai. Visi koju ranku linkiai buvo raudoni, sritis kur pampersas - rauona, pilvukas raudonas, kakliukas raudonas ir siek tiek slapiavo. Tik vaikui niekui neniestejo, miegodavo gerai, tik kad oda labai negraziai atrode. Laikiausi ir hipoalergines dienos ir niekas nepadejo. Ir hormonais tepiau. Odele drekinai Exomega arba Esexx.Taip kankinomes gal 3-4 menesiu. Apsilankem pas homeopate Gema. Pradejom gerti zirniukus, bet tuo metu jau kaikurias vietas retsykiais tepdavau Elideliu. Sutapimas ar ne. Bet kaip eme viskas nykti - taip ir sunyko.
Buvau pastebejus, kad jei ilgiau valgo kviecius veiduka labiau paberia. Labai ziuriu ka vaikas valgo. Pas mus zandukai nera visiskai svarus - siek tiekrausvoki,bet nyzymiai - todel man ganetinai sunku pasakyti ar duotas naujas produktas alergizuoja doh.gif Tarkim Naturalu jogurta daviau gal savaite valgyti kasdien ir tik tada pastebejau, kad lyg labiau paberti zandukai. O valgom mes buvytes, kopustus, obuolius, kiauliena, jautiena, grikiai, sviestuko siektiek, kukuruzai - anksciau avizos, bet po zarnyno infekcijos absoliuciai atsisako ju valgyti. Geriam rytais Aptamil Pepti. Kartais ryziu ribsnius, bet jei idedu tyreles, beria doh.gif Taip kad velnia suprasi. Valgem zuvi ir gerem zuvu taukaus, bet buvo lyg paberta, bet itariu, kad ne nuo jos - tai planuoju vel pradeti duoti..Vat su arbatelem beda. Vanenuko vieno negeria. Virus buvau razinu nuovira, bet lyg bere. Bet tai ar ir neissiaiskinta iki galo. Obuoliu kompota viriau. Dabar gal koki menesi valgem kviecius - t.y. duoavau duona, bet jau kelios dienos duodu tik rugine duona ir be mieliu. nes itariu, kad kazkam arba mielem arba kvieciam alergiskas.MISTIKA VIENU ZODZIU TOS ALERGIJOS. Laukiu, kada alergologe paskirs mumi pasimatyma ir ruosiames darytis durius ir lopus. Sakykit, kurios esate susidurusios su siais tyrimasi - kokius alergenus pagal juos gali nustatyneti? Karatsi mastau geriau gal is kraujuko pabanyti atlikti tyrimus? Nuo rugsejo i darzeli - tai bijau net ir pagalvoti. Uz tat noriu atlikti visokius tyrimus ir jei rodys kazkam didele alergija, gal ieskosim tada alergisku vaiku darzelio, kur labiau ziuri ka vaikui duoda valgyti.

Ojei... Grikiai jums tinka? Nes tai vienos iš alergizuojančių kruopų. Jei geriat spec. mišinuką, vadinasi jums netinka paprastas mišinukas. O kaip su jautiena tada? Neberia nuo jos? Sviestuko aš neduočiau, geriau jau vartoti ajurvediškai ruoštą sviestą Ghi (yra info apie tai temos pradžioje). O aliejų naudojate? O kokią tyrelę dedat į ryžius, kad beria? Jei vandenuko vieno negeria, virkit kompotą iš saldžių obuolių, būtų gerai, kad be cukraus apsieitumėte arba bent su mažu kiekiu. O daržoves kokias valgote? Nes radau minimus tik kopūstus g.gif . Dėl tyrimų... Ne visada jie teisybę parodo, bet bandyt galima. O darželį aš bet kuriuo atveju rinkčiausi alergiškiems vaikams, nes kita priežiūra. Man ramiau būtų.

Papildyta:
QUOTE(rieduliukas @ 2009 04 20, 08:40)
MB vis burba kad patept hormonais, aš vis dar laikausi... kolkas sekasi...

Laikykitės laikykitės 4u.gif , vyk SB toliau su tais hormonais. Ale ot kaip žmonės nesidomi apie jų poveikį doh.gif , kište kiša savo vaikui blink.gif . Gerai, kad pati esi protinga ir suprantanti kas ir kaip 4u.gif

QUOTE(lawanda @ 2009 04 20, 08:59)
ai mums nuo bėrimų, jau ir mažiukei išbandžiau, labai tinka vonelės su beržų lapais-pumpurais  thumbup.gif

Čia visiems tavo vaikams tos vonios tinka? Kaip dažnai jose maudai?

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 20, 09:17)
Kas gi vėl tavo mažiukui? doh.gif  Kaip šiandien? 4u.gif

Šiandien jau geriau, naktis rami, be tempos, viduriavimas irgi pasitvarkė. Vakar prieš naktį aptikau vos vos išlindusią iltį. Manau gali būti dėl dantukų, nes ir kita iltis jau jau prie pat durų. Tuoj migdysimės pietų, pamatuosiu tempą, nes šiandien nesimatavom, tai net nežinau ar yra kažkiek, ar visai be tempos.

Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 04 20, 11:12)
bandom bandom nedingt  blush2.gif  ką ten ugnį ir vandenį, man vis atrodo, kad kaip nežinojau nieko apie AD taip ir toliau nežinau  doh.gif man tai kažkokia man nesuprantama mistika  unsure.gif

Man atrodo čia mums visoms tas AD kokia tai nesuprantama mistika doh.gif
O dabar dar pradėjom pablogėjimus tapatint su mėnulio fazėm lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 04 20, 14:32)
smile.gif
Skanus? Ar jau išbandėte? Koks pavadinimas ir kurioje vietoje Maximoje ieškoti? Beje, o tu su juo tik sausus pusryčius Gretai duodi ar dar kur naudoji?

biggrin.gif aha aš ir to pačio noriu paklaust ir dar prie kokių produktų jo ieškot,kokiam skyriuj? biggrin.gif
Papildyta:
Amica gerai jei tai,tik iltinukų kaltė mirksiukas.gif O mums dar kol kas jie nelenda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 20, 12:25)
Gal turit geriau ka pasiulyt?  smile.gif

Bent as suneliu lankomes pas Odilija Rudzeviciene. Pakolkas patenkinti. mirksiukas.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 20, 14:32)
Ojei... Grikiai jums tinka? Nes tai vienos iš alergizuojančių kruopų. Jei geriat spec. mišinuką, vadinasi jums netinka paprastas mišinukas. O kaip su jautiena tada? Neberia nuo jos? Sviestuko aš neduočiau, geriau jau vartoti ajurvediškai ruoštą sviestą Ghi (yra info apie tai temos pradžioje). O aliejų naudojate? O kokią tyrelę dedat į ryžius, kad beria? Jei vandenuko vieno negeria, virkit kompotą iš saldžių obuolių, būtų gerai, kad be cukraus apsieitumėte arba bent su mažu kiekiu. O daržoves kokias valgote? Nes radau minimus tik kopūstus  g.gif . Dėl tyrimų... Ne visada jie teisybę parodo, bet bandyt galima. O darželį aš bet kuriuo atveju rinkčiausi alergiškiems vaikams, nes kita priežiūra. Man ramiau būtų.

O jei atvirai - tai tikrai nebezinau kas mumi tinka. Kaip jau minejau nera vaikas baisias isbertas ar baisiom demem ismetytas. Tik vat ant kojyciu jos kaip atsirado pries 2-3 men tai ir nenykta doh.gif O grikius lyg no 7 men pradejom nemnioti.Dabar nuemiau visai kviecius ir mieles jei kur ieina, juodaja arbata, jei nenyks, tada beliks bandyti grikius.
Jautiena jis retai gauna, bet ir lyg nieko. Is tikruju sunku man labai nuspresti, nes jau kaip ir sakiau, pas ji zandukai nera idealus. Siek tiek rausvoki, tai ir nuspresti ar netinka maistas sunku, nes jo niekad iskat neberria ir jis neraudonuoja. Net tarkim jei netycia apelsina uzvalgo gal po 3-4 val gali parausti, bet taip ir nesuprasi ar nuo maisto ar nuo to kad susilo doh.gif
Su misiniu pas mus ir kaip buvo. Jam anksciau duodavau HIPP HA, bet tuo pat metu mes dar gerem ir gelezi (Ferum lek), nes hemoglobinas vasara buvo baisiai nukrites. Po kokio menesio vartojimo ji pradejo berti, tuo metu nustojau gert gelesi. Berimu apmazejo bet vis vien siek tiek buvo. Pakeiciau misini. Dar apmazejo, bet veidukas vis vien iki galo neissivalo.
Alieju vaikui karatis dedu alyvuogiu. Bet retai.
Su tyrelem - tai dejus buvau obuoliu arba obuoliai su melyne, tai vaikas aplink lupas visas savaite isbertas buvo.
Darzoves tik kopustas ir bulve, anksciau cukinija.Kartais morka.
Nebezinau ka vaikui ir ivairesnio is maisto duoti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 20, 14:54)
Man atrodo čia mums visoms tas AD kokia tai nesuprantama mistika doh.gif
O dabar dar pradėjom pablogėjimus tapatint su mėnulio fazėm  lotuliukas.gif
Papildyta:

Šiaip tai skaito, kad organizmas valosi per delčią.Mums dažnai pablogėja per delčią tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 20, 12:32)
smile.gif

Dėkui  4u.gif , gal ir reikėtų pabandyti  g.gif

Tos kruopos, kaip suprantu, yra nealergizuojančios (aišku, individualių variantų gal ir pasitaiko, bet šiaip visomuje gal ne  g.gif ), tai tikiuosi mums tiktų  bigsmile.gif

Ojei  blink.gif , tai neužteksim  unsure.gif . Reikės mažinti sutepamą kiekį, nesinori kol kas cheminių kremų tepliot, kai TS užtenka.

Šiandien jau geriau, naktis rami, be tempos, viduriavimas irgi pasitvarkė. Vakar prieš naktį aptikau vos vos išlindusią iltį. Manau gali būti dėl dantukų, nes ir kita iltis jau jau prie pat durų. Tuoj migdysimės pietų, pamatuosiu tempą, nes šiandien nesimatavom, tai net nežinau ar yra kažkiek, ar visai be tempos.

man tas ryziu gerimas skanus smile.gif, bet, zinoma, savito skonio - ne toks kaip karves pienas. vaikams turetu patikti, nes toks saldokas. Gretai tiko smile.gif
naudoju visur kaip pieno pakaitala (pvz uzbalinti koses).

radau prie pieno produktu; tiksliau ne prie paciu pienu, o prie geriamu jogurtu/jogurtiniu gerimu smile.gif

Pagamintas Italijoje, tai gal ir pas jus parduoda wink.gif

user posted image

quinoa kruopos pas mus siulomos kaip vienas pirmuju maistu kudikiams. manau, del ju maistingumo (labai jau daug visokio gerio jose, iskaitant gelezi, visus organizmui reikalingus baltymus, omega 6 ir kt), kad jos be gluteno, kad reciau alergizuoja.

smagu, kad tavo mazuliui geriau. oi, tie dantys kankintojai. mes jau turim visus 4 iltinius karsta.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 20, 14:58)
quinoa kruopos pas mus siulomos kaip vienas pirmuju maistu kudikiams. manau, del ju maistingumo (labai jau daug visokio gerio jose, iskaitant gelezi, visus organizmui reikalingus baltymus, omega 6 ir kt), kad jos be gluteno, kad reciau alergizuoja.

o kokias duodavai - paprastas ar raudonas? ir kiek laiko jas virdavai, nes kai verdu ~20 min, jos dar nesimaltu, jos tokios kaip kruopytes ir lieka g.gif
bandau koses ivesti saviskiui - nu nevalgo visiskai schmoll.gif doh.gif, pirmas dienas verkia bet dar kelis saukstus ikisu, 3-cia diena verkia uzsiciaupes doh.gif jauciu ryt reikes bulve virt g.gif

mamukai, as turbut meete nedalyvausiu verysad.gif nes mes isvaziuojam savaitgaliui, t.y. bandysim isvaziuoti jau 3 karta, o tai pirma karta neisvaziavom, nes su mazuliu atgulem i ligonine, kita karta mano drauge sveciu turejo, tai dabar us dublis 3 biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif ,

aš irgi susitikime nedalyvausiu. Susirgo dukrytė vėjaraupiais doh.gif . Ir man keletas neaiškių spuogiukų iškilo unsure.gif .
Atsakyti