Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 19, 09:35)
Labas rytas, aš  be jo norėčiau, bet deja, neišeina... verysad.gif
Susisuko  dėl vaistų anotacijos- tas , kuris lengvesnis-tik nuo dvylikos metų galimas, o tas, kuris stipresnis nuo vienerių  metų... g.gif

Hidrokortizonas buna skirtingo stiprumo. Ten kur tu ziuri anotacija internete - tas daug stipresnis uz sita, kuri mes naudojam. Mums gydytoja israse tinkama pagal musu amziu - t.y. 8 menesius. Sito kur mes pirkom anotacijos internete nera.

Dar karta nurasau tikslu pavadinima p a r a i d z i u i :

Hidrokortizonas
(Hydrocortisoni acetas)
1% kremas Gamintojas - Homeofarm

Ir musu anotacijoj nei zodzio nuo kada tinkamas vartoti - vadinasi galima visokiame amziuje.
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 19, 00:06)
Mamytes, jeigu vaikas trecia diena is po nakties atsikelia isbertas, tai problema patalyneje, taip iseina? Ar cia gali vis veikti maisto alergenas bet jei mes to maisto jau pora dienu nebevartojame?
Nebezinau ka daryti. Visus kambarius issiploviau, vaiko patalyne pakeiciau. O ji kaip beria taip beria.... verysad.gif
Dar pagalvojus, jo pataliuku uzvalkalai is medvilnes. Ne jau medvilniniai uzvalkaliukai bus kalti g.gif

Pas mus buvo panaši situacija. Bet pabėrimas būdavo iš ryto ir tik ant galvytės, paskui pastebėjau, akd būtent ant tos pusės kur miega, taigi pradėjau drėkinti miegamajį su drėkintuvu, prieš kiekvieną miegą 15 min. atidarau langą, kad temperatūra pakristų iki 22C, nes šiaip pas mus labai šilta ir plius ploniau aprengiu miegui. Tuo ir baigėsi mūsų pabėrimai - turbūt tai ne alergija buvo o prakaitinė blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės...

Beveik visą naktį be miego - užkilo tempa mano mažiui, vaistai numušdavo tik truputį ir tik porai valandų. Visą naktį vaikas degė verysad.gif . Paskui staiga krito, tai visas šlaputis, perrengiau. Negana to viduriuoti pradėjo blink.gif . Ir dabar dar viduriuoja, gleivėm ir vandeniu, tempa irgi laikosi, tik tiek, kad valgo ir geria, nors ir nedaug, bet...

QUOTE(Otaip @ 2009 04 19, 08:52)
Amica   4u.gif  - tempi mane iš pogrindžio,o gal geriau čia man ir tupėt - nes dažnai labai kategoriška būnu  blush2.gif  - charakteris toks, o dar kai gydomės "ginčytinai" - tai geriau patylėt man  lotuliukas.gif

biggrin.gif , Ne ne, lįsk dienos švieson mirksiukas.gif . Trūksta tavo postų čia, bent jau man 4u.gif . O gydymasis jūsų unikalus, stebiu, gerbiu ir tikiuosi viskas bus ok rolleyes.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 19, 09:13)
Bet ir sitie maziausiai dirgina tada, kai isskalbusi skalbimo masina, dar kelis kartus perskalbiu rankomis.

Aš visada po skalbimo skalbianką dar užstatau dviems papildomiems skalavimams.

Daddygirl, ar pas tavo brolį Šaunuolį biggrin.gif dar yra TS? Jei taip, tai rezervuočiau 200gr 4u.gif . Intensyviai mes čia tepliojamės, žiūriu, kad iki sekančio tavo siuntinio tikrai tikrai neužteksim g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 19, 11:26)
Hidrokortizonas buna skirtingo stiprumo. Ten kur tu ziuri anotacija internete - tas daug stipresnis uz sita, kuri mes naudojam.

Taip, ten parasyta, kad hidrokortizono yra 10 mg 1 grame.
Atsakyti
Padėkit man matytės, kurios turi patirties. Aš nebežinau kaip elgtis. Turėjom mes AD plėmuotą visa pilvą, kojytes, rankytes, o veidukas būdavo švarutėlis. Na vienas kitas spuogutis ir viskas. Pradėjus gert Neocate susitvarkė kūnelis - dabar vos matyti balkšvos plėmų žymės, už tai pradėjo bert veiduką, nes vos tik tie plėmai dingo pradėjom papildomą maitinimą. Bet ir tas bėrimas, na nežymus, ne spuogeliais o tokiais dažniausiai sausais taškiukais.
Tai vat ir svarstau g.gif ar čia dabar jau reiškia, kad tie mūsų produktai įvesti netinka (valgom tik avižas, bulvę ir cukiniją pradėjom), ar čia šiaip tas pabėrimas nuo naujo maisto? Nebežinau, o gal ieškau bėdų ir tiek? Ir tų spuogelių taip vos vos, na nedaug visai... Patarkit gal kas buvot susidūrę? Jau kirba galvoj mintis išimt visus produktus ir vėl tik ant mišinio pabūt, o tada vėl lėtai po truputį įvedinėt viską iš naujo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 19, 12:26)
Hidrokortizonas buna skirtingo stiprumo. Ten kur tu ziuri anotacija internete - tas daug stipresnis uz sita, kuri mes naudojam. Mums gydytoja israse tinkama pagal musu amziu - t.y. 8 menesius. Sito kur mes pirkom anotacijos internete nera.

Dar karta nurasau tikslu pavadinima p a r a i d z i u i :

Hidrokortizonas
(Hydrocortisoni acetas)
1% kremas                          Gamintojas - Homeofarm

Ir musu anotacijoj nei zodzio nuo kada tinkamas vartoti - vadinasi galima visokiame amziuje.

aciuks.gif užsirašiau.
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 19, 14:45)
Padėkit man matytės, kurios turi patirties. Aš nebežinau kaip elgtis. Turėjom mes AD plėmuotą visa pilvą, kojytes, rankytes, o veidukas būdavo švarutėlis. Na vienas kitas spuogutis ir viskas. Pradėjus gert Neocate susitvarkė kūnelis - dabar vos matyti balkšvos plėmų žymės, už tai pradėjo bert veiduką, nes vos tik tie plėmai dingo pradėjom papildomą maitinimą. Bet ir tas bėrimas, na nežymus, ne spuogeliais o tokiais dažniausiai sausais taškiukais.
Tai vat ir svarstau  g.gif  ar čia dabar jau reiškia, kad tie mūsų produktai įvesti netinka (valgom tik avižas, bulvę ir cukiniją pradėjom), ar čia šiaip tas pabėrimas nuo naujo maisto? Nebežinau, o gal ieškau bėdų ir tiek? Ir tų spuogelių taip vos vos, na nedaug visai... Patarkit gal kas buvot susidūrę? Jau kirba galvoj mintis išimt visus produktus ir vėl tik ant mišinio pabūt, o tada vėl lėtai po truputį įvedinėt viską iš naujo...  doh.gif

Iš tiesų sunku kartais pasakyti nuo ko, dėl ko beria. Kartais maistas gali visai neturėti tam įtakos. Gali vaikui neduoti nieko valgyti, o jį bers. Va mano vaikiui kurį tai laiką buvo taip - viena ausytė durniuoja, su kita viskas ok, kai ta durniuojanti ima tvarkytis ir beveik pasveiksta, tai ima durniuoti ta, su kuria viskas buvo ok. O veidukas tuo tarpu normos ribose. Suprask kaip nori tas ausis doh.gif . Jei tie jūsų bėrimukai vos vos, tai gal ir ne maistas čia kaltas g.gif . Aš jūsų atveju toliau duočiau ką duodu ir stebėčiau. Jei bėrimai plėsis, padėtis blogės, tuomet jau žiūrėčiau ką išimti iš meniu ar dar kažką daryti. Kol kas bandykit apsiriboti tik su tais produktais, kuriuos dabar duodate, neįvedinėkite naujų. Kokią savaitę dvi taip pagyvenkite, žiūrėkite kaip ir bus ir jei nesidarys blogiau, galite pabandyti dar ką nors nauja smile.gif . Gal kitos mamytės dar ką nors protingesnio patars 4u.gif
Atsakyti
pasakykit, prasom mamytes, musu mergyte kai miega(lauke vezime ar namie), veidukas baltas, kai pabunda uzraudonuoja, prasideda berimai, zandai raudoni blizga. siaip yra "lakstantys"ivairus berimai ant koju, ranku, kaklo, zandu, aplink akis. ar cia taip budinga AD kad kai vaikas miega ramus, nubala veidas, ar cia kaip yra?
pritepem TS visur, ant virsugalvio daugiau, nes ten jau susidare "luobas" su kruvinu itrukimu, dabar maudant vakare geriau plauti su sampunu, ar tik su vandeniu? i vandeni pilsiu asiuklio, irgi nzn ar cia gerai?
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2009 04 19, 11:29)
pasakykit, prasom mamytes, musu mergyte kai miega(lauke vezime ar namie), veidukas baltas, kai pabunda uzraudonuoja, prasideda berimai, zandai raudoni blizga. siaip yra "lakstantys"ivairus berimai ant koju, ranku, kaklo, zandu, aplink akis. ar cia taip budinga AD kad kai vaikas miega ramus, nubala veidas, ar cia kaip yra?
pritepem TS visur, ant virsugalvio daugiau, nes ten jau susidare "luobas" su kruvinu itrukimu, dabar maudant vakare geriau plauti su sampunu, ar tik su vandeniu? i vandeni pilsiu asiuklio, irgi nzn ar cia gerai?

Kiek skaičiau alergologai pataria šampūno iki metukų nenaudoti g.gif Mums po plovimų šampūnu irgi buvo pleiskanos užsidėję, bet išsivalem tokiu būdu: tepam Aderma kremuku , po kokiu 10 min. iššukuoju ir po to maudomes dažniausiai. Po kokių 6 kartų dingo tas luobelis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2009 04 19, 19:29)

Grynas oras daugeliui vaikuciu padeda - ramina odele. O tie veiduko berimai lauke nedingsta - jie tiesiog pabala. Bet jeigu labai akivaizdziai namie berimu bukle paumeja, tai pabandykit pastebeti. Pvz. jei isvaziuojate is namu ilgesniam laikui - ar kinta bukle? Nes galima ne tik maisto, bet ir aplinkos alergija. O alergenas gali buti jsu namuose.
Pas mano suneli luobas ant galvytes laikesi tol, kol pasalinome aplinkos alergena.
Sampunu iki metuku mes nenaudojom. Kadangi luobas itrukes - jums reikia ji uzgydyti - tiktu priemones slapiuojanciai odai. Tik butinai gausiai ir nuolat papildomai maitinkite ir drekinkite odele, nes jei ji perdziuna, tai ir vel itruksta. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mamyts 4u.gif Mes jau buvom pradeje galvoti, kad kas susije su alergijom ar ad pas mumi isnyko. Praejo metukai ir vel kazkokios negrazios demes ant koju atsiranda. Tokios raudonos ir sausos. Vaikui 1,5, meniu jo ir taip jau skurdus ir nebezinau kas galicia jam taip viska pauminti g.gif Pradedu galvoti ar gali bti kalta juoda arbata. Nes Hippui turejau itarima, kad beria. Tai darau tokia silpna juoa arbatyte.Ka manot? O ar razinos daznas alergenas ar ne? Gal ju nuovira duoti?
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 04 19, 18:55)
Pas mano suneli luobas ant galvytes laikesi tol, kol pasalinome aplinkos alergena.

O koks buvo tas aplinkos alergenas pas jus?
Atsakyti