Gal kas žino kokį geriausiai kremuką nuo saulės naudoti turint AD+ mažiuko oda labai plona,išblyškusi jau atsirado pirmosios strazdanos
QUOTE(Lagūna @ 2009 04 17, 15:29)
Gal kas žino kokį geriausiai kremuką nuo saulės naudoti turint AD+ mažiuko oda labai plona,išblyškusi jau atsirado pirmosios strazdanos
Aš turiu Garnier vaikams, 50 spf, nežinau ar jis pats tinkamiausias, bent jau pernai gerai buvo, svarbu, kad apsauga didelė būtų
QUOTE(Meda01 @ 2009 04 17, 07:40)
Aš turiu Garnier vaikams, 50 spf, nežinau ar jis pats tinkamiausias, bent jau pernai gerai buvo, svarbu, kad apsauga didelė būtų
O aš galvojau kad kaip tik saulytė padeda AD sergantiems ir savo vaikuti vis ant saulutes laikau... tai gal del to pabertas veidukas?
O mums paberimai bangom uzeina. Homeopates patarta as vis periodiskai pabandau itariamus produktus, paskui vel darom pertrauka.
Uzvakar gavau siuntinuka is Daddygirl, ta proga pasibandem avizu muiliuka ir TS. Nezinau, ar cia isitikinimas, ar siaip sutapimas, ar TS mums tiesiog labai tiko, bet susidariau ispudi, kad nelyginamai geriau padrekina, nei A-derma. Demeles pamazejo, pasidare blyskios, odele nelyginamai maziau serpetoja. O ir paberimai ant zanduku nebe tokie zymus. As imu nedideli kieki TS ir stipriai patrinu tarp delnu. Jis susyla, suskysteja ir tada spaudziamaisiais judesiukais papleksnodama patepu problemines vieteles. Ir man paciai po "slapio" namu tvarkymo tikra atgaiva rankoms
Praejusia sav. kalbejote apie sausus pusrycius. Tai vat VCUP esancioj eko parduotuvej yra ekologiski corn-flakes'ai naturaliai be glitimo. Tik ten berods parasyta, kad yra riesutu pedsaku ir dar kazko-as butent del to ir suabejojau ar tiks mazajai Vaziavau kynvos, o ja ispirko
Tiesa, kas del apsaugos nuo saules, tai manau vaikui privalu tepti. Mes naudojame Spirig losjona nuo saules.
Uzvakar gavau siuntinuka is Daddygirl, ta proga pasibandem avizu muiliuka ir TS. Nezinau, ar cia isitikinimas, ar siaip sutapimas, ar TS mums tiesiog labai tiko, bet susidariau ispudi, kad nelyginamai geriau padrekina, nei A-derma. Demeles pamazejo, pasidare blyskios, odele nelyginamai maziau serpetoja. O ir paberimai ant zanduku nebe tokie zymus. As imu nedideli kieki TS ir stipriai patrinu tarp delnu. Jis susyla, suskysteja ir tada spaudziamaisiais judesiukais papleksnodama patepu problemines vieteles. Ir man paciai po "slapio" namu tvarkymo tikra atgaiva rankoms
Praejusia sav. kalbejote apie sausus pusrycius. Tai vat VCUP esancioj eko parduotuvej yra ekologiski corn-flakes'ai naturaliai be glitimo. Tik ten berods parasyta, kad yra riesutu pedsaku ir dar kazko-as butent del to ir suabejojau ar tiks mazajai Vaziavau kynvos, o ja ispirko
Tiesa, kas del apsaugos nuo saules, tai manau vaikui privalu tepti. Mes naudojame Spirig losjona nuo saules.
QUOTE(ausru @ 2009 04 17, 12:09)
Mano entuziazmas jau perdege -
Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu.
Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu.
nelabai supratau o tai kodel tai blogis?
be to gi rasai, kad tik kelias kruopelytes tos druskos dedi.. tai ir poveikis nedidelis.
o del to, kaip vertintu gydytojai, tai pati gi zinai, kiekvienas gydytojas vertintu skirtingai
zinoma, atsargiai, bet bandyt juk vistiek naujas priemones reikia
tiesa pasakius, as turbut is tu bailesniu, o su laiku pasidariau dar atsargesne - labai su vaiku neekperimentuoju.
bet ir as turbut daug kam per drasi - pati vaikui 'paskiriu' bakteriju kursa, cinka, pacioj pradzioj bandziau is eiles kelis naturalius tepaliukus, kremukus... i vonia irgi vis ka nors nauja ipildavau
QUOTE(Lagūna @ 2009 04 17, 13:29)
koki geriausiai, tai nezinau
bet mes naudojam Laveros Neutral (30 SPF). skirtas vaikams su alergiska oda. su mineraliniais filtrais.
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 17, 15:07)
O aš galvojau kad kaip tik saulytė padeda AD sergantiems ir savo vaikuti vis ant saulutes laikau... tai gal del to pabertas veidukas?
kai kam saule padeda, kiti saulei alergiski... cia jau kaip kam.
bet apsauga vaikams reikalinga. ypac tuo metu, kai saule ypac aktyvi.
liuks variantas (ir dantims, ir odai, ir nagams, ir plaukams, ir kad netirptų rankos)
Labiau liuks varianto neismasciau, nes dieta tai visai be pieno produktu buvo Ir dar kaip tik plaukai pradejo slinkti (tik veliau issiaiskinau, kad cia normalu 3-4 men. po gimdymo. Bet tada galvojau, kad jau psio - byru QUOTE(Amica @ 2009 04 15, 23:53)
O dėl vitaminų, tai man genetikai dar besilaukiančiai sakė, kad kuo mažiau visokių vitaminų vartočiau, kad tai nėra gerai ir t.t.
Reikejo man pas genetikus, o ne pas savo gine eit Bet tada buvau jauna, durna ir apie alergija zinojau tiek, kiek apie menuli, net gal maziau .QUOTE(Granatas @ 2009 04 16, 12:08)
O vat kremai ir prausikliai Nepatinka man .....net A-Derma prausiklis dirgina akis labai stipriai Ieškau alternatyvos kuom jį pakeisti. Bandysim AVEENO - gal geriau tiks nei A-derma
O sakykit, kurios bandet prausiklius - ar pastebejot, kad su prausikliais geriau nei be ju?? Nes mes kazkaip neturim tokio daikto ir nenaudojam
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 16, 21:31)
Valgėm slyvų tyrelę, bet kai pabėre veiduką ją išėmiau iš raciono - kaži ar galėjo nuo jų berti? Juk juodosios slyvos toks nekaltas reikalas ? Gal kas buvot susidūrę?
Beja mamos gal kas galit pasidalinti patirtimi, kokia dar grūdinę košę verčiau bandyti - kukurūzų ar miežių?
Beja mamos gal kas galit pasidalinti patirtimi, kokia dar grūdinę košę verčiau bandyti - kukurūzų ar miežių?
Gal slyvos ir nekaltos, o kalta tyrele.Buna, kad namie sutrynus tos pacios rusies vaisiu/uoga nealergizuoja, priesingai nei nuo pirktiniu tyreliu.
Mes kruopines koses nuo kukuruzu pradejom.
QUOTE(kistex @ 2009 04 17, 11:58)
TS? ir ar tokiems leliukams jis tinka vartoti? kol kas maudau lakisiuje, bet paskaicius matau kad nenaudojate jo, kodel?
Laba prisijungus TS leliukams galima, jei baisu - pabandykit maza ploteli patepti
Lakisius mums labai netiko - siaubingai issausino oda.
QUOTE(Daddgirl @ 2009 04 17, 20:25)
bet ir as turbut daug kam per drasi - pati vaikui 'paskiriu' bakteriju kursa, cinka, pacioj pradzioj bandziau is eiles kelis naturalius tepaliukus, kremukus... i vonia irgi vis ka nors nauja ipildavau
bet mes naudojam Laveros Neutral (30 SPF). skirtas vaikams su alergiska oda. su mineraliniais filtrais.
Ir is kur mergattei tiek drasos Saunuole.
Oi, tik nesakyk, kad ta Laveros Neutral (30 SPF) tik GB galima gauti
QUOTE(ausru @ 2009 04 17, 14:09)
Mano entuziazmas jau perdege - http://www.sinelite.lt/index.php?id=20
"Negyvosios jūros druska - tai 100 proc. ekologiškai švarus ir natūralios kilmės produktas. Bendras Negyvosios jūros druskos vonių poveikis nusakomas sekančiai: organizmas absorbuoja druskas per odą ir kraujo kapiliarus, skiriantis histaminui ir jonams. Fizinis ir cheminis poveikis pasireiškia per poveikį vegetacinei nervų sistemai, kuri veikia endokrinines liaukas, o per jas vidaus organus (streso poveikis). Taikant biologinę terapiją yra pasveikstama dėl šių pokyčių organizme bei organizmo apsauginių pajėgumų mobilizavimo.
Gydymo druskos voniomis sėkmę galima aiškinti ir tokiu būdu: cheminės, mineralinės medžiagos, esančios druskoje, odos kapiliarus veikia kaip elektrolitai, o smulkiąsias arterijas per odoje esantį histaminą, adenilo rūgštis ir acetilcholiną. Šio proceso metu odoje ir kituose audiniuose vyksta jonų mainai. Todėl druskos vonios fiziniu-cheminiu būdu stimuliuoja vegetacinę sistemą bei užkerta kelią adrenerginėms simpatinėms reakcijoms, dėl kurių pasireiškia ūmūs spazmai, kaip, pavyzdžiui, sergant lėtiniu reumatizmu.
Paveikta vegetacinė sistema t.p. įtakoja vidaus endokrininius organus, liaukas ir normalizuoja medžiagų apykaitą bei visus kitus gyvybinius procesus. Veikdamos visą organizmą, vonios pasižymi stimuliuojančiu ir stresiniu poveikiu. Dėl to mobilizuojami apsauginiai organizmo mechanizmai ir galutinai pasveikstama. Šie stresai po keleto vonių atpažįstami iš bendro silpnumo, kartais iš širdies veiklos reakcijų. Tokiais atvejais pacientas turėtų būtinai 2-3 dienas poilsėti nuo druskos vonių."
Galvoju ar man pasivaideno siryt ar mano zuikio sirdute labai jau smarkiai plaka. Ir kur mano protas! Juk net sanatorijose mineralines vonias ne visiems skiria, nes jos stimuliuoja kraujotaka ir sirdies veikla. Kaip as cia tik dabar susiprotejau . Teks grizti prie hormonu ir elidelio . Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu.
"Negyvosios jūros druska - tai 100 proc. ekologiškai švarus ir natūralios kilmės produktas. Bendras Negyvosios jūros druskos vonių poveikis nusakomas sekančiai: organizmas absorbuoja druskas per odą ir kraujo kapiliarus, skiriantis histaminui ir jonams. Fizinis ir cheminis poveikis pasireiškia per poveikį vegetacinei nervų sistemai, kuri veikia endokrinines liaukas, o per jas vidaus organus (streso poveikis). Taikant biologinę terapiją yra pasveikstama dėl šių pokyčių organizme bei organizmo apsauginių pajėgumų mobilizavimo.
Gydymo druskos voniomis sėkmę galima aiškinti ir tokiu būdu: cheminės, mineralinės medžiagos, esančios druskoje, odos kapiliarus veikia kaip elektrolitai, o smulkiąsias arterijas per odoje esantį histaminą, adenilo rūgštis ir acetilcholiną. Šio proceso metu odoje ir kituose audiniuose vyksta jonų mainai. Todėl druskos vonios fiziniu-cheminiu būdu stimuliuoja vegetacinę sistemą bei užkerta kelią adrenerginėms simpatinėms reakcijoms, dėl kurių pasireiškia ūmūs spazmai, kaip, pavyzdžiui, sergant lėtiniu reumatizmu.
Paveikta vegetacinė sistema t.p. įtakoja vidaus endokrininius organus, liaukas ir normalizuoja medžiagų apykaitą bei visus kitus gyvybinius procesus. Veikdamos visą organizmą, vonios pasižymi stimuliuojančiu ir stresiniu poveikiu. Dėl to mobilizuojami apsauginiai organizmo mechanizmai ir galutinai pasveikstama. Šie stresai po keleto vonių atpažįstami iš bendro silpnumo, kartais iš širdies veiklos reakcijų. Tokiais atvejais pacientas turėtų būtinai 2-3 dienas poilsėti nuo druskos vonių."
Galvoju ar man pasivaideno siryt ar mano zuikio sirdute labai jau smarkiai plaka. Ir kur mano protas! Juk net sanatorijose mineralines vonias ne visiems skiria, nes jos stimuliuoja kraujotaka ir sirdies veikla. Kaip as cia tik dabar susiprotejau . Teks grizti prie hormonu ir elidelio . Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu.
Nu joooo...mamukai tu nurimk Taip negalima Šitą straipsnį skaičiau prieš porą savaičių. Čia norima pasakyti, kad neg.j.druskos pagalba gydomi vegaticiniai nervų sistemos sutrikimai Be to, mes vaikučius maudome juokingoje koncentracijoje
O dabar pasakysiu tau nelabai linksmą dalyką , dėl kurio tikrai vertėtų sunerimti. Paskaityk apie Elidelį anglų kalba. Būsi labai susinervinusi. Amerikoje jo jau nebevartoja, kadangi oficialiai pripažintas kaip priemonė, labai skatinanti odos vėžį. Vaikams jo išvis neskiria, nebent yra išskirtiniai tragiški atvejai, kai nebepadeda jokie hormonai.
Mes gyvenam trečiarūšėje šalyje.....dėl ko man labai liūdna....ir niekam nerūpi kad priemonė labai pavojinga...svarbu tik pinigai....
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 17, 08:41)
mes turim kelis visiskai naujus Aveeno prausiklius (pradejau naudoti maudynems muiliukus, ir nuo to laiko sitie taip ir liko stoveti nepanaudoti).
jei dar nenusipirkot, galeciau 'isparduoti'
jei dar nenusipirkot, galeciau 'isparduoti'
Tai mūsų "avinas" jau keliauja iš Amerikos Jeigu tiks, tai mielai nupirksiu O kokiais muiliukais prausiatės?
Papildyta:
QUOTE(kistex @ 2009 04 17, 11:58)
Sveikos mamytes, musu dukrytei (dabar 2men)pasireiske AD pozymiai, kol kas tik pradedu dometis kaip gydoma ir gyvenama su juo siais laikais, nes MB turi nesunkia forma, karts nuo karto paberia, laukiam eileje pas alergologus, (jos kaip zinote ilgos) tuo tarpu reikia kazkaip drekinti ir riebinti odele. Todel norejau paklausti, ka jus vadinate TS? ir ar tokiems leliukams jis tinka vartoti? kol kas maudau lakisiuje, bet paskaicius matau kad nenaudojate jo, kodel? labai aciu is anksto uz atsakyma
????? lakišius ??????????? Jis labai sausina odą. Juo galima daryti pavilgus ant šlapiuojančių vietų...bet maudytis.... labai nusausėsit
Papildyta:
Iš ten, kur mes pirkom druską, druską perka psoriazininkų draugijos nariai. ir perka 252 kg. maišais....ir maudosi ir turbūt dėkoja dievui, kad toks dalykas yra
Papildyta:
Teks grizti prie hormonu ir elidelio . Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu.
o aš pakraupus nuo daktarės, kuri skyrė elidelio VAIKUI.
"In 2006, the FDA updated the labeling to include a warning about a possible risk of cancer with these medications. Because long-term side effects of Protopic and Elidel are not known, they should not be the first prescription treatment you try for eczema. They are often prescribed if topical steroids are not controlling your eczema symptoms."
Ir dar. Naudojant elidelį, BŪTINA naudoti apsauginį kremą nuo saulės einant į lauką. Tikiuosi jums tai pasakė? Tai yra iš tikrųjų pavojinga priemonė. Pagalvok, ar jums tikrai taip blogai ir išbandėt visus steroidus, kad naudojat elidelį?
Papildyta:
Labi daug mamyčių rašo , kad šiomis dienomis pablogėjo AD. Ir mus tas pat -ir mažei mūsų, ir man ir tėčiui įdomu....kaži kas čia įtakoja...gal koks mėnuliuks?
Papildyta:
Ir dar AUSRU. Yra tokia gydytoja Vaičiulionienė. Ji alergologė. Turi privačią kliniką Vilniuje ir dirba Respublikiniame alergologijos centre. Internete yra staripsnis, kur ji rašo, kad AD sergančius leliukus gerai maudyti neg.j. druskos voniose
Esi labai persitempusi...taip atrodo. Patariu. Vakare, kai lelius tavo užmigs. Prisipilk vonią šilto vandens, įsipil 300 gr. tos druskos ir ATSIPALAIDUOK kokias15 min. Pagerės Ir sau į akis gali pabandyti įsipilti. pamatysi - tikrai negraužia
QUOTE(Granatas @ 2009 04 18, 00:22)
Ir dar AUSRU. Yra tokia gydytoja Vaičiulionienė. Ji alergologė. Turi privačią kliniką Vilniuje ir dirba Respublikiniame alergologijos centre. Internete yra staripsnis, kur ji rašo, kad AD sergančius leliukus gerai maudyti neg.j. druskos voniose
Brangioji, as tos gydytojos pavarde girdedama uzaugau . Tu dar gal po stalu stacia vaiksciojai, o as jau zinojau, kas tokia yra gydytoja Vaiciulioniene. Ir zinai ka? Dabar po 20 metu ant savo brolio puikiai matau tos gydytojos gydymo pasekmes. Esi dar labai jauna, brangioji, galvoji, kad daug zinai ir kad esi labai patyrusi.
QUOTE(kistex @ 2009 04 17, 10:58)
labai aciu is anksto uz atsakyma
Užjaučiu . Pradžiai patarčiau atidžiai perskaityti info temos pradžioje
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 17, 16:07)
Be apsauginio kremo specialiai laikyti saulytėje tikrai nereikėtų
Papildyta:
QUOTE(Granatas @ 2009 04 18, 00:22)
Mes gyvenam trečiarūšėje šalyje.....dėl ko man labai liūdna....ir niekam nerūpi kad priemonė labai pavojinga...svarbu tik pinigai....
Granatas, aš gyvenu Ispanijoje, nu rodos ne trečiarūšė šalis , bet vat mano vaikui alergologė irgi Elidelį labai kišo, kai tuo tarpu ligoninėje mus apžiūrėjęs pediatras pasakė, kad jis Elidelio neskirtų mano vaikui vien todėl, kad jam dar nėra 2 metų, o Elidelis rekomenduojamas vaikams nuo 2 metų. Žodžiu, visur bardakas .
Ausru, o aš nieko labai blogo neįžiūriu ir nelabai suprantu kodėl tu taip baisiai sunerimai . Juk galima maudyti pvz tik kartą savaitėje ir dėti labai mažai tos druskos. Juk ir masažai ne visiems tinka. Jei jau taip pažiūrėti, tai prie visko galima prisikabinti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 17, 19:25)
nelabai supratau o tai kodel tai blogis?
be to gi rasai, kad tik kelias kruopelytes tos druskos dedi.. tai ir poveikis nedidelis.
Daddygirl, na jeigu jau tu nesupratai, tai kazin ar isvis kas daugiau galejo suprasti ?
MAMOS, nedarykit tokios nesamones savo vaikui, kokia dariau as! Tik nurasinejant Amicai nuo pokelio apie neg. j. druska man dasilo, ka as darau savo vaikui. Negyvosios juros druska dar yra vadinama MINERALINE DRUSKA. Taip, ji turi teigiama gydomaji poveiki su protu ir tikslingai naudojant, bet neatsargiai be saiko naudojant ji gali pridaryti daug ZALOS. Tame psl, kurio nuoroda imeciau, labai gerai aprasyta kaip ji veikia. Netgi isryskinau vietas, i kurias turetumete atkreipti demesi. "Veikdamos visą organizmą, vonios pasižymi stimuliuojančiu ir stresiniu poveikiu" - nesuvokiate ka tai reiskia? Mineraline druska gydo sukeldama organizme stresa, "mobilizuodama organizmo apsaugines pajegas". Ar reikia aiskinti, kas yra organizmo apsaugines pajegos? Jeigu pastoviai organizmas yra verciamas isgyventi stresa ir mesti i kova savo paskutines jegas - jis tik dar labiau issenka. Butent streso metu suaktyveja zmogaus kraujotaka, pagreiteja sirdies veikla - organizmas is paskutiniuju stengiasi susidoroti su stresa sukelusiu faktoriumi. Bet jeigu mes pastoviai stimuliuosime kraujotaka ir sirdies darba tokiame jautriame organizme kaip kudikio, kaip manote iki ko tai prives?
Netgi sanatorijose mineralines vonios yra skiriamos toli grazu ne visiems pacientams. Tiems, kas turi padidina kraujospudi ar sirdies veiklos sutrikimu jos is viso nerekomenduojamos arba taikomos tik su gydytojo prieziura.
Kaip rasiau, as naudojau maza kieki, bet juk saukstas vonelei ir puse arb. saukstelio stiklinei vandens - dar klausimas kur koncentracija buvo didesne? Ir juk tepiau kiekviena diena ir dar kelis kartus per diena! Ir dar stebejausi kodel staiga nei is sio nei is to, guledama salia savo vaiko, emiau girdeti jo sirdutes plakima!
Granatas, o tai ka tu darai savo vaikui, maudydami ji 250g mineralines druskos vonioje (SUAUGUSIO DOZE!) ir dar tokiu daznumu, yra is viso sunkiai suvokiama. Jeigu tu ir dabar nesuvoksi, kad gali pakenkti savo mergytei, tai telieka pasakyti "ATLEISK JAI VIESPATIE, JI NEZINO KA DARO".
QUOTE(Amica @ 2009 04 18, 02:06)
Ausru, o aš nieko labai blogo neįžiūriu ir nelabai suprantu kodėl tu taip baisiai sunerimai . Juk galima maudyti pvz tik kartą savaitėje ir dėti labai mažai tos druskos. Juk ir masažai ne visiems tinka. Jei jau taip pažiūrėti, tai prie visko galima prisikabinti
Vat butent Amica, vat butent - karta savaiteje ir su labai mazu kiekiu . O sunerimau, kad uzpumpinau savo vaiko sirdele kaip beprote. Taip kaip dariau as - tepti vaika kelis kartus per diena - tas pats, kas nupirkti pakuote vitaminu 3 menesiams ir sugirdyti juos per savaite . Prisiskaiciau jaunu nepatyrusiu mamyciu patarimu pries tai nepatikrinus informacijos patikimumo ir vat kas gavosi. Nu nieko, tikiuosi laiko atsitokejau .
Papildyta:
Amica, o ko tu nemiegi taip velai? Primink, koks tarp LT ir Ispanijos laiko skirtumas?