Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Meda01 @ 2009 04 16, 15:36)
Laba visoms 4u.gif

pas mus kažkoks naujas AD periodas prasidėjo, oda visiškai švari, nei jokio bėrimo ar išsausėjimo, vaikas gražiausias, o kaip kasosi aš jum nemoku apsakyt doh.gif , jau kelinta naktis be miego verysad.gif , niežti jam viską, pilvą, kojas, rankas, kaklą doh.gif , ištisai, net per miegus prašo, kad kasyčiau, naktį tepu kremu, nurimsta kažkuriam laikui, nu niekaip nesuprantu kas čia jam g.gif , drėkinu nei kiek nemažiau, o svarbiausia, kad sakau bėrimo jokio nėra, iš kur tas prakeiktas niežulys, odelė tai graži, balta g.gif, nagučius prieš kiekvieną naktį nudildinu, kad tik nesusidraksytų doh.gif

Manau, kad gali nesinervinti ax.gif Mus daktarka iškart įspėjo - AD gali būti 3 tipų:

1. Berti ir niežtėti.
2. Berti be niežulio.
3. Niežulys be bėrimo.

Tai jums dabar ta stadija. Šiaip sakė galima bandyti pagerti antihistamininų preparatų nakčiai, kad pamiegotų normaliai vaikiuks ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 04 16, 18:16)
Keista  g.gif . Siaip cukriniam diabetui budingas nezmoniskas odos niezulys be jokio berimo, bet mazai tiketina, kad tokiam vaikui cukralige butu. Gal dar po keliu dienu tie berimai islys?  g.gif

Nuuuuuu jauuuuuu.....baikit su tokiom diagnozėm lotuliukas.gif ar neužtenka AD? Niežulys pagrindinis ir stipriausias AD požymis (gali ir neberti). O jeigu prie Ad dar ir visokių nesąmonių prisigalvosim, tai jau "sovsiem" tada -tiesiu taikymu į "vasaros 5" lotuliukas.gif

Beje.... ax.gif Vėl pavasaris....o mes kovojam tik su kažkokiu AD.... ax.gif ne kokia širdelės yda.....ne vėžinis susirgimas.....tik kažkoks menkutis AD....nu beria....nu kasosi....nieko, pasveiks. O dabar tiesiog reikia prižiūrėti odelę....Tai tiek nedaug... ax.gif SU PAVASARIU VISAS MAMYTES IR JŲ VAIKUČIUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 16, 20:31)
O mums ir veidukasgražėja. Ant kūnelio iš vis nei vieno spuogiuko. Valgom bulvę, avižas. Valgėm slyvų tyrelę, bet kai pabėre veiduką ją išėmiau iš raciono - kaži ar galėjo nuo jų berti? Juk juodosios slyvos toks nekaltas reikalas  g.gif ? Gal kas buvot susidūrę?

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 16, 22:07)
g.gif Aš pati šaldiklyje turiu daug trintų su cukrum slyvų ir jas valgiau su blynais .Ir manajai veidukas pabertas, kovoju kantriai  doh.gif Tai gal ir mums nuo slyvų? Nes braškių tai net neliečiu blink.gif

Mums pediatrė leido valgyti tik geltonąsias slyvas g.gif

Šį rytą mano vaikio veidukas buvo stipriai raudonai išbertas. Bet tie bėrimai neiškilūs - braukiant per žandukus pirštais tų bėrimų praktiškai nepajausi. Vakarop kiek aprimo. Jau nebežinau nei ką įtarinėti, jau 7 "įtariamuosius" turiu. Vakar po pertraukos daviau kalakutienos. Gal čia nuo jos taip stipriai išbėrė g.gif , nors veidukas pabertas jau kokia savaitė, tik ne taip baisiai buvo. Ausytės irgi negražios, patrūkinėja. *****, o jau taip gražiai veidukas atrodė. Ir še tau vėl unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 17 balandžio 2009 - 01:00
QUOTE(Granatas @ 2009 04 16, 10:08)
Bandysim AVEENO - gal geriau tiks nei A-derma  g.gif

mes turim kelis visiskai naujus Aveeno prausiklius (pradejau naudoti maudynems muiliukus, ir nuo to laiko sitie taip ir liko stoveti nepanaudoti).
jei dar nenusipirkot, galeciau 'isparduoti' smile.gif

QUOTE(Meda01 @ 2009 04 16, 13:36)
Laba visoms 4u.gif

pas mus kažkoks naujas AD periodas prasidėjo, oda visiškai švari, nei jokio bėrimo ar išsausėjimo, vaikas gražiausias, o kaip kasosi aš jum nemoku apsakyt doh.gif , jau kelinta naktis be miego verysad.gif , niežti jam viską, pilvą, kojas, rankas, kaklą doh.gif , ištisai, net per miegus prašo, kad kasyčiau, naktį tepu kremu, nurimsta kažkuriam laikui, nu niekaip nesuprantu kas čia jam g.gif , drėkinu nei kiek nemažiau, o svarbiausia, kad sakau bėrimo jokio nėra, iš kur tas prakeiktas niežulys, odelė tai graži, balta g.gif, nagučius prieš kiekvieną naktį nudildinu, kad tik nesusidraksytų doh.gif

as jau kelias mamas paskutiniu metu sutikau, kuriu vaikams taip. anksciau bere, o paaugus vaikiukui praktiskai nebeberia, bet uzeina periodai (gal ko netinkamo uzvalgius), kai vaikas labai kasosi visur, nakti negali miegoti.
galvoju, gal cia naujas etapas isauginejant g.gif
o gal AD perauga i kokia kita alergija.. unsure.gif
linkiu, kad butu pirmasis variantas 4u.gif

QUOTE(vasariukė @ 2009 04 16, 14:01)
Neseniai apie skiepus diskutavot, va dar pasiskaitymui (nors gal ir buvo kada nors imesta) http://www.londonozi...com/a-news-9284

nesupratau, kas straipsnio autorius?..

QUOTE(Amica @ 2009 04 16, 23:59)
Šį rytą mano vaikio veidukas buvo stipriai raudonai išbertas.

greiciau vel grazekit 4u.gif
maniske siryt irgi vel su siek tiek pabertais zandukais.
as tai itarineju vynuoges. och, netinka jos mums..bet vis praejus kiek laiko pabandau.. vakar pavalgem, ir neuzilgo prasidejo zandu kasymas, o ryte atsikele ir su paberimais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 17 balandžio 2009 - 07:42
Negaliu patiketi - ta neg. j. druska daro stebuklus! Baisu ir dziaugtis garsiai, bet kad mano zuikiui nublykstu raudoniu degantis, iki zaizdu nudraskytas veidukas be hormonu ar elidelio - taip dar nebuvo paskutinius kelis menesius! Bet mes su ja nesimaudom, o tepames - i indeli virinto vandens imetu ant galo arb. saukstelio druskos, pavilgau vatos gabaleli, nuvalau veiduka ir patepu TS. Ir taip kelis kartus per diena. Sita procedura taikau ir kuneliui ryte ir vakare, sutepu taip slapiai ir ant virsaus TS - ir jau savaite kaip neslapiuoja linkimukai ir baigiu nugydyt uzpakaliuka! O odele kokia glotni buna wub.gif ! Super man sita druska, super thumbup.gif ! Meldziuosi, kad tik nepriprastume ir toks poveikis isliktu visa laika.
Dekui Granatui, kad uzrode 4u.gif . O kur jus pirkot 25 kg? Ir kiek toks kiekis kainuoja?
Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2009 04 16, 18:46)
Mergaites, kur perkate negyvosio juros druska? Susidomejau ir as, gal ir mum ji tiktu. Tik vat mastau kaip reiktu uzgydyti nudraskytas vietas, juk griaus ta druska, kaip ta druska naudojancioms mamytems sekasi spresti sia problema?

Mes Euro vaistinej perkam ir as kaip sykis nudraskytas vietas su ja ir valau - daug greiciau uzgyja thumbup.gif .

Pabandyk, turetu ir jums padeti. Nedaryk stipraus koncentrato - i puse puodelio vandens imesk kelis grudelius ir pavalyk isbertas vietas. Is pradziu turi siek tiek uzrausti, bet po kokiu 10 min. ima blyksti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 17 balandžio 2009 - 09:39
Labas, o mūsų bėrimai apie akutes vėl atsinaujino g.gif Įtariu, kad tai AD pačioj šlykščiausioj vietoj, nes jie susiliejo į vieną didesnę dėmelę ant apatinio voko ir ji tokia sausa. Na ir ką dabar daryt ? JUodoji arbata labiau tinka, kai bėrimukai būna drėgni, nes sausina g.gif Tepalai gali patekt į akis...
Prieš tai skaičiau apie jūsų diskusijas apie vandens su druska žalą akims...TAI KĄ MAN DARYT verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 17, 07:41)
greiciau vel grazekit  4u.gif
maniske siryt irgi vel su siek tiek pabertais zandukais.
as tai itarineju vynuoges. och, netinka jos mums..bet vis praejus kiek laiko pabandau.. vakar pavalgem, ir neuzilgo prasidejo zandu kasymas, o ryte atsikele ir su paberimais..

Ačiū smile.gif , šiandien jau gražiau bigsmile.gif . O jūs kaip? Tikiuosi irgi gražėjate? 4u.gif

QUOTE(ausru @ 2009 04 17, 09:48)
Negaliu patiketi - ta neg. j. druska daro stebuklus! Baisu ir dziaugtis garsiai, bet kad mano zuikiui nublykstu raudoniu degantis, iki zaizdu nudraskytas veidukas be hormonu ar elidelio - taip dar nebuvo paskutinius kelis menesius! Bet mes su ja nesimaudom, o tepames - i indeli virinto vandens imetu ant galo arb. saukstelio druskos, pavilgau vatos gabaleli, nuvalau veiduka ir patepu TS. Ir taip kelis kartus per diena. Sita procedura taikau ir kuneliui ryte ir vakare, sutepu taip slapiai ir ant virsaus TS - ir jau savaite kaip neslapiuoja linkimukai ir baigiu nugydyt uzpakaliuka! O odele kokia glotni buna  wub.gif ! Super man sita druska, super  thumbup.gif ! Meldziuosi, kad tik nepriprastume ir toks poveikis isliktu visa laika.
Dekui Granatui, kad uzrode  4u.gif . O kur jus pirkot 25 kg? Ir kiek toks kiekis kainuoja?
Papildyta:

Mes Euro vaistinej perkam ir as kaip sykis nudraskytas vietas su ja ir valau - daug greiciau uzgyja  thumbup.gif .

Pabandyk, turetu ir jums padeti. Nedaryk stipraus koncentrato - i puse puodelio vandens imesk kelis grudelius ir pavalyk isbertas vietas. Is pradziu turi siek tiek uzrausti, bet po kokiu 10 min. ima blyksti.

*****, užsidegiau ir aš lotuliukas.gif . Ausru, o kaip konkrečiai vadinas ta druska, kurią perki? Kaip užrašyta ant pokelio ir koks kiekis? Kaina? Aš dabar galvoju gal man pabandyti mažiui su Torreviejoje garsaus Druskų ežero vandeniu bėrimus patepti g.gif . Bet tas vanduo bais sūrus, jau ant žaizdų tai šiukštu negalima, nes tikrai grauš. Esu bandžius sau prieš pora metų. O šiaip tai žmonės labai važiuoja prie to ežero - semiasi vandenį, tepliojasi to ežero purvu.

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 17, 09:58)
Labas, o mūsų bėrimai apie akutes vėl atsinaujino g.gif Įtariu, kad tai AD pačioj šlykščiausioj vietoj, nes jie susiliejo į vieną didesnę dėmelę ant apatinio voko ir ji tokia sausa. Na ir ką dabar daryt ?  JUodoji arbata labiau tinka, kai bėrimukai būna drėgni, nes sausina g.gif Tepalai gali patekt į akis...
Prieš tai skaičiau apie jūsų diskusijas apie vandens su druska žalą akims...TAI KĄ MAN DARYT verysad.gif

Aš gausiau vaiką ištepu kai užmiega, ypač veiduką. Tuomet dvi tris valandas ramiai miega, niekur nesitrina. Gal bandyk tepalais, kremais tepti užmigus?
Atsakyti
Sveikos mamytes, musu dukrytei (dabar 2men)pasireiske AD pozymiai, kol kas tik pradedu dometis kaip gydoma ir gyvenama su juo siais laikais, nes MB turi nesunkia forma, karts nuo karto paberia, laukiam eileje pas alergologus, (jos kaip zinote ilgos) tuo tarpu reikia kazkaip drekinti ir riebinti odele. Todel norejau paklausti, ka jus vadinate TS? ir ar tokiems leliukams jis tinka vartoti? kol kas maudau lakisiuje, bet paskaicius matau kad nenaudojate jo, kodel? labai aciu is anksto uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2009 04 17, 10:58)
Sveikos mamytes, musu dukrytei (dabar 2men)pasireiske AD pozymiai, kol kas tik pradedu dometis kaip gydoma ir gyvenama su juo siais laikais, nes MB turi nesunkia forma, karts nuo karto paberia, laukiam eileje pas alergologus, (jos kaip zinote ilgos) tuo tarpu reikia kazkaip drekinti ir riebinti odele. Todel norejau paklausti, ka jus vadinate TS? ir ar tokiems leliukams jis tinka vartoti? kol kas maudau lakisiuje, bet paskaicius matau kad nenaudojate jo, kodel? labai aciu is anksto uz atsakyma 4u.gif

Mums po jo situacija tik pablogėjo.Bet čia tik mano vaikui.Kaip kitoms mamytėms ,nežinau.Mes maudėm balmandolio aliejuje.Kitoms netiko,mums buvo gerai.O TS tai taukmedžio sviestas.Kitos mamytės daugiau parašys apie jį.Bet iš savo patirties galiu pasakyti,kad kuo greičiau pradėsit drėkinimą,tuo bus geriau.Na mes pradėjom nuo cutibazos,bepanteną veidukui ir rankytėms naudojau,bandėm Iwostino losjoną,dabar tepamės su Biodermos Atoderm PP.Turit bandyt,nes ne viskas tinka.Pavyzdžiui maniškiui visai netiko decubalis,iwostino kremas,vitelos kremas ( kas iš Marijampolės,galėčiau duot pabandyt,dar savo rankom nepradėjau naudot biggrin.gif ,kitus likučius tepu),exipialio kremas.Aišku,geriausia būtų natūralios priemonės,bet jei nėra,tai geriau tept kuo nors,nei iš vis nedrėkint.
Prisiskaičiau apie jūsų patirtį su druska,jau lėksiu ir aš pirkt.O kažin galima ja plauti barzdą,jei ant jos yra tokių žaizdukių?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 17, 10:19)
*****, užsidegiau ir aš  lotuliukas.gif . Ausru, o kaip konkrečiai vadinas ta druska, kurią perki? Kaip užrašyta ant pokelio ir koks kiekis? Kaina? Aš dabar galvoju gal man pabandyti mažiui su Torreviejoje garsaus Druskų ežero vandeniu bėrimus patepti  g.gif . Bet tas vanduo bais sūrus, jau ant žaizdų tai šiukštu negalima, nes tikrai grauš. Esu bandžius sau prieš pora metų. O šiaip tai žmonės labai važiuoja prie to ežero - semiasi vandenį, tepliojasi to ežero purvu.

Vaistinej paprasiau negyvosios juros druskos, na ir mums dave tokia - Negyvosios juros mineraline druska "MINERAL CARE". Raso, kad is Izraelio. Siaip tai ji daugiau karti nei suri.
Papildyta:
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 04 17, 09:58)

Diskusija vire apie zala akiu gleivinei, nes maudantis leliukai daro tesku tesku smile.gif ir prisipila pilnas akis. O jei pabandytum su pavilgyta apysause vatuke akiu vokus pavalyti, tai manau nekenktu. Pasidaryk labai silpnos koncentracijos tirpaliuka (keli grudeliai stiklinei vandens) ir pabandyk. As tai su taukmedziu apie akis tepu - tas tai jau tikrai niekam nekenkia.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 04 17, 10:19)
Kaina?

Apie 11 Lt
Papildyta:
Va dar ka ant pokelio raso:
"Gryna Negyvosios juros druska is daugiau nei 40 mineralu. Si druska suteikia odai gyvybingumo ir padengia ja ploneciu sluoksniu, kuris issaugo dregme. Ramina ir palaiko naturalu odos elastinuma."

Tik vat biski suneramino, kad raso "maudykites mazdaug 15-20 min., o paskui gerai nusiplaukite po dusu" g.gif g.gif g.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 17, 08:48)
Negaliu patiketi - ta neg. j. druska daro stebuklus!

kodel negali patiketi smile.gif - taigi beveik visur raso apie druskas ir AD. matomai, daug kam tinka.
smagu, kad jus atradot dar viena jums tinkancia priemone thumbup.gif 4u.gif

tik del grauzimo, tai, matyt, jusu vaikuciai labai jau kantrus biggrin.gif
man neg juros druska pazeistos odos vietas grauzia lygiai taip pat kaip bet kuri kita druska smile.gif (net neg juros purvas, kuriame naturaliai yra ir siek tiek sios druskos, grauzia, jei pasidarau su kuo kauke).
o ir raso, kad mazulytes druskos daleles patenka i pazeista oda ir ilgai skauda, nes jas nebetaip paprasta isplaut.
tai as nesiryztu bandyti praust su druska Gretos veido g.gif gal irgi susigundysiu, skaitydama apie jusu sekmes... thumbup.gif biggrin.gif

QUOTE(kistex @ 2009 04 17, 09:58)

sveikute prisijungus.
atsakymus i siuos klausimus ir dar daugiau turetum nesunkiai rasti temeles pirmam puslapyje smile.gif
Atsakyti
Oij mamos kaip aš tikiuosi, kad mes jau išaugam tą nelemtąjį AD doh.gif , neberia jau senokai mūsų 3 tfu, valgom, geriam viską, išskyrus karvės pieną, tik tas nelemtas niežulys nepalieka doh.gif , labai laukiu vasaros, saulės, manau tikrai turėtų būt geriau, ko labai labai linkiu visų mūsų vaikučiams 4u.gif
Dar niekad nebandžiau maudyt avižų piene, tai susigundžiau, važiuosiu ieškot to pieniuko ax.gif
Atsakyti
verysad.gif Mano entuziazmas jau perdege verysad.gif - http://www.sinelite.lt/index.php?id=20
"Negyvosios jūros druska - tai 100 proc. ekologiškai švarus ir natūralios kilmės produktas. Bendras Negyvosios jūros druskos vonių poveikis nusakomas sekančiai: organizmas absorbuoja druskas per odą ir kraujo kapiliarus, skiriantis histaminui ir jonams. Fizinis ir cheminis poveikis pasireiškia per poveikį vegetacinei nervų sistemai, kuri veikia endokrinines liaukas, o per jas – vidaus organus (streso poveikis). Taikant biologinę terapiją yra pasveikstama dėl šių pokyčių organizme bei organizmo apsauginių pajėgumų mobilizavimo.

Gydymo druskos voniomis sėkmę galima aiškinti ir tokiu būdu: cheminės, mineralinės medžiagos, esančios druskoje, odos kapiliarus veikia kaip elektrolitai, o smulkiąsias arterijas – per odoje esantį histaminą, adenilo rūgštis ir acetilcholiną. Šio proceso metu odoje ir kituose audiniuose vyksta jonų mainai. Todėl druskos vonios fiziniu-cheminiu būdu stimuliuoja vegetacinę sistemą bei užkerta kelią adrenerginėms simpatinėms reakcijoms, dėl kurių pasireiškia ūmūs spazmai, kaip, pavyzdžiui, sergant lėtiniu reumatizmu.

Paveikta vegetacinė sistema t.p. įtakoja vidaus endokrininius organus, liaukas ir normalizuoja medžiagų apykaitą bei visus kitus gyvybinius procesus. Veikdamos visą organizmą, vonios pasižymi stimuliuojančiu ir stresiniu poveikiu. Dėl to mobilizuojami apsauginiai organizmo mechanizmai ir galutinai pasveikstama. Šie stresai po keleto vonių atpažįstami iš bendro silpnumo, kartais – iš širdies veiklos reakcijų. Tokiais atvejais pacientas turėtų būtinai 2-3 dienas poilsėti nuo druskos vonių."

Galvoju ar man pasivaideno siryt ar mano zuikio sirdute labai jau smarkiai plaka. verysad.gif Ir kur mano protas! verysad.gif Juk net sanatorijose mineralines vonias ne visiems skiria, nes jos stimuliuoja kraujotaka ir sirdies veikla. Kaip as cia tik dabar susiprotejau blink.gif . Teks grizti prie hormonu ir elidelio verysad.gif . Paskaitytu kokia gydytoja, kokius mes cia per eksperimentus su savo vaikais darom - jauciu pakraupus butu. verysad.gif
Atsakyti