Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Amica @ 2009 04 11, 01:36)
Aš kažkaip blynų mažiui nekepu  g.gif , nors gal ir galima jau būtų, vis gi 1,4mėn su trupučiu  . O kokius blynus tu kepi? Iš kvietinių miltų?

Sausus pusryčius tai galėčiau duoti vaikui tik kai vyras nemato, nes jam tie sausi pusryčiai tai kaip kokia kombikorma  , nu nepripažįsta jis jų už normalų maistą  . Daddygirl, jei užtaikysi LT kokių normalių sausų pusryčių, mestelk nuotrauką eterin
Apie tas quinoa kruopas jau esi rašius, bet aš pas mus čia irgi tokių neužtikau dar  . Jei LT užtiksi - duok žinią   . O tu sorų košę duodi? Lęšius verdi?

Oho kiek daržovių   . Aš maximum esu turėjus 7 rūšių, na, jei bulvę irgi skaičiuoti, tuomet 8   . Daddygirl, papildyk mano sąrašą tomis daržovėmis, kurių pas mane nėra, o jūs naudojat:
moliūgas, cukinija, poras (dedu vieną nedidelę riekutę), kopūstas, brokolis, kalafioras (dviejų rūšių perku), kaliaropė, bulvė.

Kiek daržovių dedi į vieną košę? Anksčiau maišydavau 5-6 rūšis į vieną košę, paskui mama suabejojo, kad gal per daug  , tai dabar dedu 4-5. Gal irgi per daug?

as neturiu griezto valgymo grafiko, matai...tik kaip taisykle dukart savaitej duodu riebia zuvi.
blynus irgi kepu labai retai - gal karta i menesi. idedu siek tiek kvietiniu miltu, kukuruzu miltu, dar kokiu tuo metu turiu.
nu gal tikrai kose sveikiau nei sausi pusryciai smile.gif bet jie greiciau smile.gif be to musiskiu sudetis tik tokia: ekologiskai uzauginti kukuruzai ir ryziai, druska.

as tikrai imesiu, jei ka idomaus lietuvoj rasiu, bet bijau, kad is manes prasta bus patareja unsure.gif nu nieko as nerandu cia verysad.gif vietines merginos greiciausiai daug daugiau gales patarti. mane nervina, kad cia turi vaikscioti po visus prekybos centrus is eiles biggrin.gif biggrin.gif as tingine pripratus viska viename nusipirkti ax.gif o cia visus turejau apeiti kol arbatos be kofeino radau doh.gif biggrin.gif
sausu pusryciu isvis neradau tokiu, kuriuos Gretai duociau - visu toookia turtinga sudetis.. doh.gif
nerandu ir musu saldziuju darzoviu verysad.gif Greta taip nevalgo man cia kosiu, pripratus prie saldziu, siaubas... vis daugiau cia valgo maisto nuo musu stalo doh.gif unsure.gif

del kosiu, verdu kartais ir lesius, ir kitokias, bet super retai. greiciau imetu kruopu i darzoviene. kazkaip nesu fane vien kruopiniu kosiu g.gif

tai kad ir tavo sarase daug darzoviu, as tas ir naudoju, dar plius kelias. turiu visas kurias tik prekybos centre parduoda biggrin.gif
saldusis moliūgas, cukinija, poras, pastarnokas, saldzioji bulve, spinatai, kopūstas, brokolis, kalafioras, bulvė, ridikeliai, burokai, pomidorai, agurkai, salotos, briuselio kopustai, baklazanai, avokadas, sparagines pupeles, kukuruzai (dvejopi), zirneliai, pupeles... tikrai pamirsau keleta, nu bet mazdaug biggrin.gif

as is daug darzoviu verdu.. ax.gif o kodel sakai reikia tik is keliu?
butinai visada dedu pastarnoka, saldu moliuga ir saldzia bulve - nuo ju kose skani.

QUOTE(ausru @ 2009 04 11, 08:41)
Va cia gal - https://www.aidancep...ngredients.html . Kaip manai, cia jau pilna sudetis ar ne?

labai itariu, kad ne smile.gif
aplamai jei man neatrodo patikimi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 11 balandžio 2009 - 13:09
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 11, 13:07)
sausu pusryciu isvis neradau tokiu, kuriuos Gretai duociau - visu toookia turtinga sudetis..  doh.gif

As kaip tik ir norejau klausti kaip tu ten Gretai tuos sausus pusrycius duodi, nes pas mus tai be kruvos e-.... nerasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 11 balandžio 2009 - 13:24
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 11, 13:07)
saldusis moliūgas, cukinija, poras, pastarnokas, saldzioji bulve, spinatai, kopūstas, brokolis, kalafioras, bulvė, ridikeliai, burokai, pomidorai, agurkai, salotos, briuselio kopustai, baklazanai, avokadas, sparagines pupeles, kukuruzai (dvejopi), zirneliai, pupeles... tikrai pamirsau keleta, nu bet mazdaug  biggrin.gif

as is daug darzoviu verdu..  ax.gif o kodel sakai reikia tik is keliu?
butinai visada dedu pastarnoka, saldu moliuga ir saldzia bulve - nuo ju kose skani.

Oho bigsmile.gif , tai jūs tikrai labai daug daržovių valgote. Aš bijau duoti pomidorų, ridikėlių, baklažanų. Šparaginės pupelės ir šaldyti žirneliai kažkada buvo pas mus meniu, bet netiko, o daugiau ir nebandžiau duoti. Va gal avokadą reikia pabandyti g.gif , nes jame tikrai labai gausu visokių gėrybių. O kaip jį duodi? Aš kai sau, tai būna tepu ant duonos vietoje sviesto. Apie špinatus girdėjau, kad su jais reikia atsargiai, nes jie kaupia negerumus savyje. Tai kažkaip ir neduodu g.gif . Na, reikės dar kažką iš daržovių į meniu pridėti smile.gif

Na, sako, kad nereikia maišyti labai daug komponentų į vieną patiekalą, o kaip čia su tomis daržovėmis tai ir nežinau g.gif . Aš va niekada nesu saldžiosios bulvės bandžius, reikės pasidairyti pardėje.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 11, 08:56)
Dar karta permetu tema ir susiidomavau pas kokia patekot? Parasyk i az, jei viesai nenori  mirksiukas.gif

Pas tą pačią, pas kurią ir Jūs lankotės mirksiukas.gif

Dėl skiepų - vaikas turi visus skiepus, kruie privalomi pagal skiepų plana, papildomai dar nuo erkinio encefalito. Daugiau nuo nieko neskiepijau ir nesiruošiu. Tiesa - reakcijos niekada į jokį skiepą nebuvo mirksiukas.gif Neskiepyti nedrįsčiau.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 11, 14:07)
aplamai jei man neatrodo patikimi  ax.gif

Aš tikrinau net patentus Terrasil. Ten esmė yra tetrasilvertetroksidas - t.y. 4 atomai sidabro ir 4 atomai deguonies. Ir žiūrėti reikia čia:

http://www.naturalec...com/science.htm

Ten paaiškinta kaip veikia keturvalentis sidabro oksidas. Čia esmė yra sidabro okside, o ne jojoboj ar bičių vaške ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dautan @ 2009 04 11, 21:23)
Pas tą pačią, pas kurią ir Jūs lankotės mirksiukas.gif

Dėl skiepų - vaikas turi visus skiepus, kruie privalomi pagal skiepų plana, papildomai dar nuo erkinio encefalito. Daugiau nuo nieko neskiepijau ir nesiruošiu. Tiesa - reakcijos niekada į jokį skiepą nebuvo mirksiukas.gif Neskiepyti nedrįsčiau.

Mes irgi skiepijamės blush2.gif ax.gif Žadame ir nuo vėjaraupių skiepytis. O nuo erkinio encefalito BŪTINAI.

Manyčiau nereikia pulti į kraštutinumus - visai nesiskiepyti arba skiepytis nuo visko, kokios tik yra vakcinos. Ligų prevencija yra reikalinga. Kažin kuri mama norėtų turėti neįgalų vaikelį po erkinio encefalito?

O filmai ir kt.....pažiūrėkit filmą apie antibijotikus... blink.gif gyvenime nenorėsit jų duoti...bet būna situacijų kai reikia....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Granatas: 11 balandžio 2009 - 22:26
QUOTE(Granatas @ 2009 04 11, 22:31)
Žadame ir nuo vėjaraupių skiepytis. O nuo erkinio encefalito BŪTINAI.

Manyčiau nereikia pulti į kraštutinumus - visai nesiskiepyti arba skiepytis nuo visko, kokios tik yra vakcinos. Ligų prevencija yra reikalinga. Kažin kuri mama norėtų turėti neįgalų vaikelį po erkinio encefalito?

Nesu kategoriškai prieš skiepus, bet... Yra ligų, kuriomis geriau vaikui persirgti natūraliai ir tokiu būdu įgauti natūralų imunitetą (kad ir vėjaraupių skiepas (viena mama gulėjo su vaiku ligoninėje dėl vėjaraupių, tai pasakojo, kad beveik visi skyriuje gulėję vaikai su vėjaraupių diagnoze, buvo skiepyti blink.gif ), mergaitėms - raudoniukė, nes tik natūraliai ja persirgus imunitetas bus perduotas tos mergaitėms būsimiems vaikams). Juokingas man atrodo skiepas nuo gripo, kai kasmet būna vis kita atmaina. Draugės mergaitei po pirmo skiepo buvo žiauri reakcija, vaikas vos ne alpo, visas kūnelis suglebo, atrodė, kad miršta, gydytojai patys buvo išsigandę tokios reakcijos. Ir ką manot? Patys gydytojai pasakė, kad geriau mergaitės toliau aplamai nebeskiepyti blink.gif . Ir auga va neskiepyta smile.gif . Beje, aš taip pat esu girdėjus gydytojų nuomonių apie skiepus, tik pašnibždomis. Ir tų gydytojų vaikai auga neskiepyti. Mano mažius skiepytas visais privalomais iki 15mėn. MMR skiepu neskiepijau ir kol kas nežadu. Nežinau ką darysiu su 18mėn skiepu, o jis artėja. Sveika kitos draugės mergaitė labai sunkiai pernešė šį skiepą, o praėjus 5mėn po skiepo mergaitę netikėtai ištiko generalinė alergija - sutino visas kūnas ir taip baisiai, kad buvo sunku atpažinti vaiką. Pediatrė, kuriai draugė nuvežė parodyti mergaitę, persigandus liepė nepaisant leistino greičio kuo skubiau vežti vaiką į ligoninę, nes, pasak jos, jei sutins vaiko gerklė, mergaitė gali uždusti. Ligoninėj vaikas buvo paguldytas stebėjimui, leido vaistus. Nei nuo ko, nei dėl ko visa tai įvyko - niekas paaiškinti nesugebėjo. O gal tai galėjo būti paskutiniojo, taip sunkiai pernešto skiepo pasekmė? Kas tą tvirtai paneigs? Mano vyresnėlio pediatrė prieš kiekvieną skiepą liepdavo iš vakaro sugirdyti tavegilio, nesvarbu, kad AD jau buvome išaugę. Vyresnėlis turi visus privalomus skiepus, sunkių reakcijų nebuvo. Mažius irgi, sakyčiau, normaliai skiepus pernešė, bet vat dabar, kai priėjome 15mėn skiepą, kažkas manyje pasakė jam Stop. Matysim kaip bus toliau, ką kalbės mano širdis ir ką patars protas g.gif . Kol kas turiu nuostatą neskiepyti iki tol, kol neišaugsim AD.
Atsakyti
Su šv.Velykom visas mamytes ir vaikučius 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Su Šv. Velykom smile.gif . Visoms mamytėms giedrios nuotaikos, šypsenos veide, sveikatos ir sėkmės visur ir visada 4u.gif , o mūsų mažiams - sveikatos sveikatos ir kuo greičiau atsikratyti to AD 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 12 balandžio 2009 - 13:09
Su sv Velykom jus ir jusu vaikucius wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2009 04 11, 21:31)
Aš tikrinau net patentus Terrasil. Ten esmė yra tetrasilvertetroksidas - t.y. 4 atomai sidabro ir 4 atomai deguonies. Ir žiūrėti reikia čia:

http://www.naturalec...com/science.htm

Ten paaiškinta kaip veikia keturvalentis sidabro oksidas. Čia esmė yra sidabro okside, o ne jojoboj ar bičių vaške  ax.gif

supratau 4u.gif
labai normalu, kad skirtingiems zmonems apeliuoja skirtingi produktai, ir todel skirtingus perka. juk sitokia didziule tokio tipo produktu pasiula - visu isbandyt neimanoma, tenka issirinkti.
as sito nepirkciau, bet grynai remiantis asmenine patirtim, nuojauta ir pan. (produkto apibudinime skambios frazes priestarauja ju smulkiam sriftui, yra klaidinanciu ir netiksliu teiginiu... be to mums netiko nei koloidinis sidabras nei jojoba smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 04 11, 19:23)

Jums gerai, kad skiepai neturi itakos AD thumbup.gif
O man po antrojo (3,5 men) skiepo salia baimes neskiepyti atsirado antra baime - skiepu pasekmiu. Ir antroji kolkas didesne uz pirmaja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 11, 23:57)
Nesu kategoriškai prieš skiepus, bet... Yra ligų, kuriomis geriau vaikui persirgti natūraliai ir tokiu būdu įgauti natūralų imunitetą (kad ir vėjaraupių skiepas (viena mama gulėjo su vaiku ligoninėje dėl vėjaraupių, tai pasakojo, kad beveik visi skyriuje gulėję vaikai su vėjaraupių diagnoze, buvo skiepyti  blink.gif ), mergaitėms - raudoniukė, nes tik natūraliai ja persirgus imunitetas bus perduotas tos mergaitėms būsimiems vaikams). Juokingas man atrodo skiepas nuo gripo, kai kasmet būna vis kita atmaina.

drinks_cheers.gif
Pries 4 metus pirma karta gyvenime pasiskiepinau nuo gripo ir dar niekada gyvenime nebuvau taip sunkiai sirgus kaip tais metais. Buvo ne siaip sau gripas, o gripas su komplikacijom. Viena po kito pakeiciau 3 antibiotikus, kelis menesius prasedejau "ant biuletenio", niekaip nekrito temperatura, isiveise kazkokia plauciu mikoplazma. Kai prisimenu, tai net sunku patiketi, kad man taip buvo. Prakeikiau ta diena, kai pasiskiepinau. Tada, beje, dar buvau nesidomejusi kas is tikruju per daiktas tie skiepai yra. Samoningumas atejo tik veliau. Beje, nuo tada jokiu daugiau skiepu ir per paskutinius 4 metus antibiotiku gerti neteko - jei ir griebia koks virusiukas - uztenka homeopatiniu.

Dabar labai gailiuosi, kad leidau eksperimentuoti su savo mazyliu. Per velai atsitokejau ir jau 6-to menesio skiepo mes negavom. Amica teisi, labai daznas gydytojas savo vaiku neskiepina, bet garsiai apie tai netrimituoja. Idomu kodel, ar ne? Ar skiepai skirti tik nemastancioms aviu bandoms?
Atsakyti