Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 10, 09:08)
o kruopu kosiu mes mazai valgom  g.gif  pagrindinis maistas - iv darzoves su iv mesa. pusryciams - vaisiai su sausais pusryciais ar trapuciais ir ryziu pienu. kruopu koses valgom tik pora kartu i savaite ir dazniausiai ryziu, kukuruzu arba quinoa.

Pasidalink, kokius pusrycius valgote? As mastau gal saviskei pasiulyti corn-fleiksu (be priedu), uzpiltu misinuku... Kvieciams mes alergiskos. Mamos, meskit ideju...Nes mes ryte ir vakare valgome koses (verdu ruginiu, mieziniu, grikiu, ryziu, avizu dribsnius).
As cia sumasciau pabandyt siandien duoti putpeles kiausimio tryni...Sakau gal kiausiniams nealergiska, tai bandytume koki karta i savaite virta kiausini pusryciams suvalgyt su juoda duonyte. Neisivaizduoju kaip paivairinti pusrycius doh.gif

Aplamai dabar tiek laiko praleidziu parduotuvese nagrinedama etiketes doh.gif Todel mamu patarimai mitybos klausimais yra aukso verti 4u.gif

QUOTE(grateful @ 2009 04 10, 12:50)
Laba diena mamytės  4u.gif
Galiu pasidalinti mintimis apie šiuos skiepus. Mūsų mažylio gydytoja kaip tik rekomendavo skiepyti nuo vėjaraupių, nes ji mačiusi atvejų, kai atopiniu dermatitu sergantis vaikas suserga vėjaraupiais-kūnelis vos ne atvira žaizda. Juk ir šiaip niežti  unsure.gif Mes nusprendę skiepyti. Gal kitos mamos turi kitos patirties.
O kur perkate ryžių pieną? Ar jų būna prekybos centruose?  blush2.gif

As siaip labai nusistacius pries tuos visus naujoviskus skiepus (nuo roto, vejaraupiu ir pan), bet jauciu nuo vejaraupiu reiketu paskiepyt BUTENT del sitos priezasties g.gif

Dar tokks klausimas del vilnos. Ar vilnos pageidautina nedeveti ant nuogo kuno, ar vengti net ir ant maikutes? Ar cia daugiau stebeti pagal vaika? As pati daug mezgu mazajai, bet renkuosi pusvilne, merina, siuliukus kurie nekanda, bet yra silti..

Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 10, 13:04)
mes lygtai  biggrin.gif sirge vejaraupiais ...
visi apziurineje gydytojai tik kraipe galva - ir spejo, kad 'gal kokia idomi mazu leliuku vejaraupiu forma'.. visi simptomai kaip vejaraupiu, tik tas berimas toks siek tiek kitoks, nors panasus..
zodziu, iki dabar nezinom, ar sirge ar ne  biggrin.gif
buvo pakankamai nedaug spuogiuku ir tik ant kunelio (ant kurio tuo metu AD jau nebuvo), tai nepastebejau jokio pasunkejimo del AD. atvirksciai - ligos metu AD praktiskai buvo dinges.

Visu pirma, yra tyrimas nustatyti vejaraupiu antikuniams. Vadinasi berods Zoster varicella.

O kokie berimai pas jus buvo? Ar buvo plaukuotoje galvos dalyje?Tai-pagrindinis vejaraupiu pozymis.

Mus po Egipto kaip isbere, galvojom vejaraupiai. Nes pabere tokiais kaip uodu ikandimais, tokie vandeningi spuogiukai, bet puslyciu kaip ir nebuvo. Kiekvienas spuogelis keliu dienu begyge nublankdavo. Grybe mums diagnozavo 99% vejaraupius, uzsakem ta tyrima. Bet man kilo itarimas, kad nera berimo plaukuotoj daly, o isbertas stipriau vienas zandas, rankytes, viena koja (keli spuogiukai), ausys. Pilvas buvo svarus. Juk per vejaraupius beria daugmaz tolygiai. Aisku, tyrimas buvo neigiamas. Iki siol taip ir nezinau kas tai per berimai buvo. As itariu stafilokokus, nes patepliojus Fucidinu berimai sugijo zymiai greiciau...Be to, skaiciau, kad kokai labai dazni atopines odos "sveciai".
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif ,

Mortele stiprybės jums daug daug console.gif gulėjom ir mes kartą su odos stafilokoku infekcinėj, mažiui buvo 2 mėn., tai nenoriu prisimint doh.gif , didžiausiam priešui nelinkėčiau....
Kur yra pirkt tų bakterijų Floracare g.gif , gal ir buvo rašyta, bet neužfiksavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 04 10, 13:14)
Dar tokks klausimas del vilnos. Ar vilnos pageidautina nedeveti ant nuogo kuno, ar vengti net ir  ant maikutes?  Ar cia daugiau stebeti pagal vaika?

Reikia stebėti kaip odelė reaguoja. Aš rengiu tik medvilne, ypač tuos drabužius, kurie glaudžiasi prie kūno mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grateful: 10 balandžio 2009 - 14:32
Sveikutes 4u.gif

aciu uz palaikyma ir gerus zodzius 4u.gif laikysimes, tikiuosi tokiu grozybiu kaip buvo nebebus, tfu tfu tfu... na berimas, sausumas, bet bent jau ne slapias kaklas kojos doh.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 09, 22:15)
Nesigąsdink  smile.gif
Yra juoda ruginė Gurmanų duona, be mielių kepta. Būna IKI parduotuvėse. Taip pat būna suomiški ruginiai duoniukai, saviškiui perku tokius.
Dievulėliau... Skaičiau ir savo akimis netikėjau  unsure.gif . Neužtenka, kad dermatitas, tai dar  unsure.gif . O kaip AD pas jus dabar? Sveikit kuo greičiau  4u.gif . Stiprybės tau, Mortele  4u.gif

aha, as ta duona pries 2 metus atradau thumbup.gif man ji is juodu pati pati... dukrytei pradzioje dziovindavau ir vietoje dziuveseliu duodavau... iki siol patys perkam, o dabar kai as "ant dietos" tai tik ja ir valgau mirksiukas.gif

su tuo AD tai, kaip rasiau, po pirmu antibu oda net nebeisberta buvo, nekalbant jau apie kokias nors demes, buvo tik smarkus sausumas, isbere nuo antru antibu kuriuos del plauciu leido, nes nieks nepagalvojo, kad gali doh.gif o is kur man zinoti, kai antibus pirma kart jam dave... tai vat dabar pasekmes turim - tuos paberimus, nors lyg kojos ir pilvukas po truputi svieseja, veidukas dar laikosi... sausumas smarkus dar islikes - tepu, tepu... tik niesti jam tai veida kasosi, kai nurengiu tai kitur griebia kur gali doh.gif nagus vis kerpu, kad nenusidraskytu, uzmiega neramiai...

man dar siek tiek neramu del to sausumo, kad jis toks stiprus, gal vistik TS maziukui mazoka, na as dar laukiu, nes gali buti, kad oda lupasi ir po kiek laiko tik susitvarkys... dermatologe sake, kad laai didelis sausumas gali iki menesio testis, tada jau turetu buti geriau

QUOTE(ausru @ 2009 04 09, 21:30)
Klausyk, Mortele, as taip dabar galvoju kur jus tu stafilokoku tiek prisigaudet?  g.gif Ar tik ne ta karta ligoninej, kai del alergijos gulejot? Man tai kazkaip atrodo, kad karta papuolus i ligonine susirinksi visus imanomus virusus ir bakterijas.

O ketotifenas zinok neblogas vaistas - bent jau mes tai nors koki poveiki su juo matom, ne taip kaip su zyrteku ar tavegiliu - 0 sveiku budavo.

O duodi dabar savo maziui kokiu geruju bakteriju? Juk po sitiekos antibiotiku jo zarnyno gleivine sausa kaip popierius liko, nei vienos gerosios bakterijos ten nei su ziburiu nerasi. Jei dar nieko neduodi, tai pirk greiciau Floracare ir girdyk. Su kitokiom bakterijom gali nei neprasideti, nes ten bakteriju nerasta. Galiu patarti kaip girdyti - po puse maiselio ryte ir vakare ir sugerti reikia visa pakuote, kad uztvirtinti ten tas bakterijas - Vaivarienes patarimas. Mums labai pasiteisino - susireguliavo tustinimasis zuikio ir oda pagrazejo. O kad pas jus skyletas zarnynas tai faktas, nes kitaip tiek stafilokoku nebutu prisiveise. Tai floracare jums verkiant reikia.

o kas dabar zino, kur - kaip sakoma "posle draki kulakami niemasut" o gal jau ju turejom, tik pradejo tept antibijotiku ir nerado, nors odos paseli eme... o gal mum ten sloga puline koja pakiso... na teoriskai, 80% zmoniu ji nosyje turi, tik vat kodel jis viena diena daugintis pradeda, nezinia... na pliusas tik tas buvo, kad mes vieni palatoje visa laika buvom... o plauciu infekcija tai itariu musu kainynas infekcinej "padovanojo", kuris pats po 4 dienu namo isvaziavo kosedamas... bet daugiau nieko mums nebepagulde...

del ketitofeno dekui, supratau, kad tik pasaliniu labai jau nemazai turi, reikes dar vaistineje pasiskaityti 4u.gif

na kadangi vaistai leidziamu buvo, tai netaip jau ten ir blogai tame zarnyne, as girdziau Gefilus plius... del Floracare, tai as jam buvau davusi dar pries alergologini, po ju maziukui pablogejo, bet dabar zinok, ar tikrai tos floracare ar jau stafilokokas siautejo g.gif o galit daugiau apsviesti, kodel kituose produktuose nera tu bakteriju g.gif matyt kazkada jau diskutavot, praleidau...
ir kai po puse maiselio ryte vakare duodi, tai 8 dienu kursas i 16 dienu issitesia g.gif ar duodi 8 dienas kaip priklauso ir sunaudoji puse pakuotes, o paskui vel 8 kartoji...

Floracare pirkti seimos vaistinese buna... gedimino pr. toj kur anksciau visa para dirbo... o siaip yra importuotoju vaistine salia lukiskiu aikstes, jei nuo saugumo ziureti, tai po desine puse toj gatveje link upes einant, tiksliai nepasakysiu blush2.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
mano maziukui irgi nustate atopini dermatita verysad.gif
Visas veidukas isbertas. Labai kasosi, net gaila vaiko. As pati turiu sia bjaurybe tai matyt ir vaikui genetiskai persidave verysad.gif
Kolkas jokiu hormoniniu ar su antibiotikais tepalu neskyre, nes dar visai maziukas. tik 5men, tad bandome paprastais tepalais tepliotis, bet.... nieko gero. O ir nerandame sukelejo.
Turime itarima, kad darzoves netinka, nes kai vaikas viduriavo, daviau tik ryzu, tad buvo pagereje, o kai pradejome vel darzoves ragauti, pradejo ir berti. Dar pykstames su saule verysad.gif Tokie buvo grazus orai, norejosi tik lauke vaika laikyti, bet... 20min lauke ir veidukas "dega". Liepe daktare nusipirki URIAGE kremuka nuo saules. tai ziursime.
Nors vakar visa diena namie prasedejome, bet nei is sio nei is to vaika isbere. Tad dabar visiskai nebesuprantame kas cia alergizuoja. O apie kaskokius tyrimus, sake, dar anksti galvoti.
Nezinau,gal misinuko pakeisti. Taciau preita sav isitikinau, kad nuo jo vaikui alergija nepaumeja......
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 10, 16:50)
sveikos mamytes,
mano maziukui irgi nustate atopini dermatita verysad.gif
.........................
Nezinau,gal misinuko pakeisti. Taciau preita sav isitikinau, kad nuo jo vaikui alergija nepaumeja......

Na...atopinis dermatitas ir alergija yra dvi skirtingos ligos. Kokia atopinio dermatito priežastis - mokslas dar nežino ir spėjimai yra hipotezių lygyje. Aišku viena, kad tai genai+ aplinkos faktorių derinys. Pablgėjimai labai dažnai neturi priežasties. Tai yra labai būdinga AD - banguoti, t.y. tai geriau, tai blogiau. Esmė - susirasti tinkamą emolientą ir juo drėkinti odą taip dažnai, kaip reikia. Šiaip labai gerai atopinę odą veikia avižos (kam tinka). Mes perkam A-derma Exomega kremą ir pilam į vonią avižų pieną. Kitos mamytės naudoja taukmedžio sviestą (nerafinuotą). Žodžiu, reikia ieškoti tinkamos priemonės.

O AD sergančius vaikučius gali dar kamuoti ir alergija. Čia jau aišku, reikia ieškoti priežasčių - t.y. alergenų (pienas, kiaušiniai, riešutai, citrusai, katinas, namų dulkių erkės ir t.t.).

Tai va. Čia trumpai. blush2.gif ax.gif

Beje mums veidukas degė apie 3 savaites, kol nepradėjom bandyti A-derma. Labai pablogino situaciją excipial losjonas su šlapalu.Mums visai netiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Granatas: 10 balandžio 2009 - 16:06
Granatas, padaryk vietos savo pasto dezutej 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 10, 17:31)
Granatas, padaryk vietos savo pasto dezutej  4u.gif

blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ale tiksliai lotuliukas.gif jau padariau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2009 04 10, 12:34)
Zn akims yra tikrai labai kenksmingas. Ir juo akių srityje tepti tikrai negalima  schmoll.gif Mes irgi turime bėrimų šioje srityje. Mums juos puikiausiai nuiima A-derma. Tai manau, kad tiesiog pasidrėkinkit jums įprastu drėkikliu. gal užteks?

Aš turiu A-dermos lankstinuką, jame daug prirasyta, kas labiau tiktų g.gif :

Dermalibour , priešuždegiminis kremas.Rašoma:
Mink6tina, ramina ,regeneruoja odą. Turi priešužd.,antisept.,antibakt. poveikį. Naudojamas atsiradus kontaktiniam dermatitui apie burną ir akis.............Sudėtis-Rhealba ekstr.3%,glicerinas 4%,cinko oksidas 7% , vario sulfatas 0,2%, ir kt.

Kremas EXOMEGA ramina, minkština odą, malšina uždegimą, mažina niežėjimą, pleiskanojimą, atstato drėgmę ir nat. odos apsaugą.Sudėtis; avižų Rhealba ekstr. ir Omega 6 riebiosios rūgštys3,25 %, glicerinas5% ir kt.
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 10, 09:08)
nepatogumas tas, kad kolkas pagrinde jai gaminu atskirai.

o kruopu kosiu mes mazai valgom  g.gif  pagrindinis maistas - iv darzoves su iv mesa. pusryciams - vaisiai su sausais pusryciais ar trapuciais ir ryziu pienu. kruopu koses valgom tik pora kartu i savaite ir dazniausiai ryziu, kukuruzu arba quinoa.

Aš tik atskirai gaminu mažiui, nieko iš bendro katilo neduodu, nebent paragauti mažą kąsniuką.

Oho, tai jūs labai mažai kruopų valgote. Aš per dieną po du kartus kruopų košes verdu g.gif . Pvz ryžiai su bananu ir miežinių/ruginių dribsnių košė su moliūgu ir cukinija arba kaliarope. Parašyk bent vienos dienos Gretos meniu, įdomu labai 4u.gif . O kukurūzų košės aš išvis neduodu, nematau aš pas mus atskirai kad būtų kukurūzų košė, vis su visokiais priedais ir kitom kruopom maišyta. O vat apie sausus pusryčius tai man net minties nebuvo g.gif . Ar yra specialiai kažkokie vaikams ar tiesiog perki ekologiškus ir tiek? O ką perki LT? Ar vežiesi iš UK Gretai?

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 10, 10:32)
Aš,tai sausų pusryčių kol kas nedaviau,bet manu visai jam  patiktų g.gif
Gal kuri mamytė gali kokius parekomenduot ax.gif

Na vat ir man įdomu bigsmile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 10, 10:49)
ne, piena perku. irgi is to pacio skyriaus - alergiskiems zmonems - is kur ir produktus be gluteno smile.gif galima ir paciai galimtis  drinks_cheers.gif tik tiek kad i ta parduotuvini dar vitaminu ideta.

Bet pas jus pasirinkimas nemažas tokios produkcijos. Pas mus nėra tiek unsure.gif . Ryžių pieno išvis nesu mačius g.gif

QUOTE(mamucis @ 2009 04 10, 13:14)
Dar tokks klausimas del vilnos. Ar vilnos pageidautina nedeveti ant nuogo kuno, ar vengti net ir  ant maikutes?  Ar cia daugiau stebeti pagal vaika? As pati daug mezgu mazajai, bet renkuosi pusvilne, merina, siuliukus kurie nekanda, bet yra silti..

Aš rengiu tik medvilniniais, jokios vilnos. Tiek apatiniai, tiek viršutiniai rūbeliai iš medvilnės. Kojinytes tik su trupučiu poliestero maunamės.

QUOTE(Mortele @ 2009 04 10, 14:58)
man dar siek tiek neramu del to sausumo, kad jis toks stiprus, gal vistik TS maziukui mazoka, na as dar laukiu, nes gali buti, kad oda lupasi ir po kiek laiko tik susitvarkys... dermatologe sake, kad laai didelis sausumas gali iki menesio testis, tada jau turetu buti geriau

Mortele, o nebandei tuo kremu tepti? Nes mums irgi buvo mažai TS tuo metu, o va dabar tfu tfu tfu, pilnai užtenka tik TS.

QUOTE(Meduvė @ 2009 04 10, 15:50)
sveikos mamytes,

Norėjau rašyti, bet žiūriu Granatas visas mano mintis jau surašė biggrin.gif , tad man belieka tik drinks_cheers.gif su Granatu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 04 10, 12:14)

Visu pirma, yra tyrimas nustatyti vejaraupiu antikuniams. Vadinasi berods Zoster varicella.

O kokie berimai pas jus buvo? Ar buvo plaukuotoje galvos dalyje?Tai-pagrindinis vejaraupiu pozymis.

oi, nedaro pas mus jokiu tyrimu tokiais atvejais - is kur tokia prabanga biggrin.gif
vaikiskos infekcines ligos savaime praeina.. del tokiu nieku ligoniniu personalo netrukdo biggrin.gif

labai idomios mintys 4u.gif ne, plaukuotos dalies lyg nebere. bet sake, kad tuo metu daug vaiku iki 1 metu amziaus su tokiais spuogais ateidavo, zodziu kazkas tokio siautejo... su tokiais paciais simptomais.
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 04 10, 14:58)
na kadangi vaistai leidziamu buvo, tai netaip jau ten ir blogai tame zarnyne, as girdziau Gefilus plius... del Floracare, tai as jam buvau davusi dar pries alergologini, po ju maziukui pablogejo, bet dabar zinok, ar tikrai tos floracare ar jau stafilokokas siautejo  g.gif o galit daugiau apsviesti, kodel kituose produktuose nera tu bakteriju  g.gif matyt kazkada jau diskutavot, praleidau...
ir kai po puse maiselio ryte vakare duodi, tai 8 dienu kursas i 16 dienu issitesia  g.gif  ar duodi 8 dienas kaip priklauso ir sunaudoji puse pakuotes, o paskui vel 8 kartoji...

Nesvarbu geriami antibiotikai ar leidziami - uzmusa organizme visa kas gyva ir nesirenka ar geroji bakterija ar koks auksinis stafilokokas. Jeigu butu kitaip - tuomet jie tiesiog neveiktu.
Mums homeopate Vaivariene patare pratesti foracare kursa iki 16 dienu, tam kad gerai uztvirtinti nauju bakteriju kolonijas. Gerem po puse maiselio ryte/vakare. Is pradziu 4 dienas gerem vien tik maiselius Nr.1, po to 4 dienas - Nr.2 ir taip toliau.

Ir nemanau, kad floracare galetu alergizuoti, gal paprasciausiai sutapo su pablogejimu. Kai sudaviau pirma maiseli, man irgi pasirode, kad labiau isbertas, bet tai tebuvo sutapimas. Atidziai sekiau vaika viso floracare kurso metu ir palaipsniui oda tik grazejo.

O Gefilus Plus jusu atveju jau per paprastas, nes jame tik vienos rusies bakterijos, o jums jau reikia istisa civilizacija atkurti smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 10 balandžio 2009 - 20:42