Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XII tema

QUOTE(Granatas @ 2009 04 09, 18:45)
Parašiau....bet gal galit nors pasakyti, ar tas TS turi būti minkštas ar kietas?  g.gif  blush2.gif Ir kokios spalvos? kaip kvepia?  g.gif

Aš turiu iš Daddygirl TS
Kietas, tarp rankų pašildytas greit suminkštėja, gelsvas, smirdukas- bobučių kamara(mano nosiai) biggrin.gif Bet aš vistiek juo tepuosi veiduką ax.gif O bvaikas leidžiasi tepamas tik kūną, veido neleidžia, jam nepakeliamai smirda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Granatas @ 2009 04 09, 16:45)
Parašiau....bet gal galit nors pasakyti, ar tas TS turi būti minkštas ar kietas?  g.gif  blush2.gif Ir kokios spalvos? kaip kvepia?  g.gif

Kambaryje laikomas yra gana minkštas, bet ne skystas, gana lengvai tepamas. Spalva nevienalytė, galima įžvelgti baltos, gelsvos, žalsvos. Turi specifinį kvapą, kuris man primega šviežiai nupjautos žolės kvapą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 09 balandžio 2009 - 18:06
Sveikutes 4u.gif

aha, pasiilgot g.gif malonu lotuliukas.gif mes tik siandien is ligonines, po 2.5 sav, is... infekcines doh.gif kaip gera namie rolleyes.gif

zodziu, kai kazkada senai parasiau, apsividuriavo ir apsiveme mazasis ir taip kokius 4 kartus, nublogo tiesiog akyse... susikrovem manatkes ir i primemo sk. jau jauciau kad gulsim... aisku iskart laselines... n tyrimu, kraujas tragiskai logas, o jis ten visiems sypsosi, sneka, del tokios salyginai geros bukles ir laukiant atsakymu vaistu neskyre, po 3 dienu pirmas atsakymas - zarnyno auksinis stafilokokas, taip pat itara odos ir net kraujyje auks. stafilokoka, bet ju tyrimai dar eileje, gydymas gentomicinas, oda grazeja "ant akiu", gavom atsakyma - odos auks. staflokokas irgi yra... viskas butu gerai, bet tempa kyla taip palaipsniui dienomis... iesko kas - inkstai "svarus", LOR viskas gerai, plauciai neduna... turetu israsyti, tempa kyla iki 38.8.. del visa ko, ta diena kai turetu israsyti, padaro plauciu nuotrauka - keli infekcijos zidiniai, uzdegimo dar nera, bet jau netoli... nu ka kiti antibijotikai verysad.gif taip ir praleidom tas 2.5 sav... kraujo atsakymas - nera...
zinokit as taip ten pavargau... gerai, dar savaitgaliais pora pusdieniu anyta buvo isleidusi namo mane, bent nusiprausiau kaip zmogus, dukryte ir MB pasidziaugiau, trumpam aisku, bet vistiek fainai...

nu kolkas tiek is musu...

a tiesa, mamytes o ka manot apie ketitofena, mums ji alergologe ale "skyre", dar nepirkau, sakiau pasitarsiu g.gif

jo ir su primaitinimu pas mus taip isejo, kad iki siol su pienuku gyvenam... ta diena kaip ligoninej atsidurem, buvo pirma bandymo primaitinti diena... nu tai laikinai meciau ta reikala... ryt vel pradesim...
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 04 09, 21:32)
zinokit as taip ten pavargau... gerai, dar savaitgaliais pora pusdieniu anyta buvo isleidusi namo mane, bent nusiprausiau kaip zmogus, dukryte ir MB pasidziaugiau, trumpam aisku, bet vistiek fainai...

nu kolkas tiek is musu...

4u.gif labas, laikykitės .
Įsivaizduoju kaip išvargina ligoninė, o jei dar maža dukrytė liko namuos, tai išvis doh.gif

O aš dažnai randu pabėrimus apie akytes- apatinis , viršutinis vokiukas .
Niekad nerašiau, bet tai nutinka gan dažnokai g.gif Tokioj vietoj niekuo negalima tept, vienintelis dalykas, juodaja arbata pravalau ... Šiandien surizikavau patept labai atsargiai, Po zink, bet daugiau nebetepsiu, nes visą vakarą bėgo ašarytė verysad.gif , tik suerzinau ir viskas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 04 09, 12:32)
a tiesa, mamytes o ka manot apie ketitofena, mums ji alergologe ale "skyre", dar nepirkau, sakiau pasitarsiu  g.gif

Mes naudojam ji kaip sudedamąją dalį pagaminamam kremukui - gydytoja taip išrašė, nes maciau, akd ji tik nuo 6 mėn. skiria. Šiaip tas tepaliukas mums "nerealiai" padėjo.
Kiek klausiau alergologės sakė, kad per oda mažiau pasisavina, taip sumažinamas kenksmingas poveikis vidaus organams, inkstams, skrandžiui. Kiek apie patį vaistuką skaičiau, tai mačiau kad prie jo nepriprantama, už tai jis mėgstamas alergiukų.
Atsakyti
QUOTE(vaidasqrt @ 2009 04 09, 10:26)
Kalbejot apie niezuli. Vat sitas tapo didziausia problema. Ypac naktimis. Negalime miegoti, verkiam. Ar tik geriami raminami vaistais Zyrtek, Tavegilis ir kiti is tos serijos nuo niezejimo? Pasidalinkit patirtimi, kas padeda jusu vaikuciams nuo niezejimo sad.gif

bent jau ZYRTEC tai asmeniškai mums tikrai nesumažino niežulio schmoll.gif

QUOTE(vaidasqrt @ 2009 04 09, 11:57)
Kai vaikas kasosi labai nakti, ka darot? As kazkaip vis svelniai glostau, pradedu maitinti savo pienuku, patepu, palaikau svelniai rankytes. Bet jau noriu po truputi baigti maitinima (si menesi sueis 1.5 m). Tai turbut raminti reikes kitaip. Gaila, kad tas niezulys neleidzia miegoti normaliai.

dažniausiai laikom rankytes verysad.gif vieną aš apsikabinu, kitą vyras arba aš miegu jį apsikabinus ir prilaikydama rankas. taip pat atsikėlus tepu kuo nors, bet čia individuliai, nes pati klausiau ką daryt, kaip sumažint tą prakeiktą niežulį verysad.gif

QUOTE(Granatas @ 2009 04 09, 17:45)

pirmasis, kurį buvom užsisakę iš Daddygirl buvo daug kietesnis nei dabartinis. šis daug maloniau tepasi, minkštesnis ir netgi geltonesnis... na o kvapas... aš pripratau, visai nieko, nors specifinis toks, o kitiems sakė smirda doh.gif

Mortele laikykitės console.gif kaip gaila, kai mažiukai šitaip kankytis turi verysad.gif stiprybės jums abiem mirksiukas.gif kai mamytė stipri ir nepalūžta ir vaikui lengviau iškęst mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 09, 20:53)
Mes naudojam ji kaip sudedamąją dalį pagaminamam kremukui - gydytoja taip išrašė, nes maciau, akd ji tik nuo 6 mėn. skiria. Šiaip tas tepaliukas mums "nerealiai" padėjo.
Kiek klausiau alergologės sakė, kad per oda mažiau pasisavina, taip sumažinamas kenksmingas poveikis vidaus organams, inkstams, skrandžiui. Kiek apie patį vaistuką skaičiau, tai mačiau kad prie jo nepriprantama, už tai jis mėgstamas alergiukų.

Gal daugiau ka nors apie ta kremuka gali papasakot? Gal zinai kokiu santykiu ten ta ketotifena deda? Kokios kitos sudedamosios dalys? Pirma karta girdziu, kad toks variantas imanomas, bet tikrai labai sudominai. Mes jau visa menesi kaip ketotifena geriam ir taip pat neramu del poveikio vidaus organams.
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 04 09, 19:32)
- zarnyno auksinis stafilokokas, taip pat itara odos ir net kraujyje auks. stafilokoka, bet ju tyrimai dar eileje, gydymas gentomicinas, oda grazeja "ant akiu", gavom atsakyma - odos auks. staflokokas irgi yra...

a tiesa, mamytes o ka manot apie ketitofena, mums ji alergologe ale "skyre", dar nepirkau, sakiau pasitarsiu  g.gif

Klausyk, Mortele, as taip dabar galvoju kur jus tu stafilokoku tiek prisigaudet? g.gif Ar tik ne ta karta ligoninej, kai del alergijos gulejot? Man tai kazkaip atrodo, kad karta papuolus i ligonine susirinksi visus imanomus virusus ir bakterijas.

O ketotifenas zinok neblogas vaistas - bent jau mes tai nors koki poveiki su juo matom, ne taip kaip su zyrteku ar tavegiliu - 0 sveiku budavo.

O duodi dabar savo maziui kokiu geruju bakteriju? Juk po sitiekos antibiotiku jo zarnyno gleivine sausa kaip popierius liko, nei vienos gerosios bakterijos ten nei su ziburiu nerasi. Jei dar nieko neduodi, tai pirk greiciau Floracare ir girdyk. Su kitokiom bakterijom gali nei neprasideti, nes ten bakteriju nerasta. Galiu patarti kaip girdyti - po puse maiselio ryte ir vakare ir sugerti reikia visa pakuote, kad uztvirtinti ten tas bakterijas - Vaivarienes patarimas. Mums labai pasiteisino - susireguliavo tustinimasis zuikio ir oda pagrazejo. O kad pas jus skyletas zarnynas tai faktas, nes kitaip tiek stafilokoku nebutu prisiveise. Tai floracare jums verkiant reikia.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 04 09, 13:21)
Amica, zinok nugasdinai tu mane su ta celiakija  blink.gif .

Nesigąsdink smile.gif

QUOTE(mamucis @ 2009 04 09, 14:15)
Tai Norfoj radau lenkiskus ruginius duoniukus be kvieciu  drinks_cheers.gif Siandien surizikuosiu duoti dziuvesiuka ir ziuresiu....

Yra juoda ruginė Gurmanų duona, be mielių kepta. Būna IKI parduotuvėse. Taip pat būna suomiški ruginiai duoniukai, saviškiui perku tokius.

QUOTE(Mortele @ 2009 04 09, 19:32)
Sveikutes  4u.gif

Dievulėliau... Skaičiau ir savo akimis netikėjau unsure.gif . Neužtenka, kad dermatitas, tai dar unsure.gif . O kaip AD pas jus dabar? Sveikit kuo greičiau 4u.gif . Stiprybės tau, Mortele 4u.gif
Atsakyti
mes jau megaujames viesnage Lietuvoje thumbup.gif
skaitineju dabar - idomiomis temomis plepejote smile.gif

QUOTE(Amica @ 2009 04 07, 13:14)
O tai kaip ji tą pastą išskalauja, nenuryja? Maniškis aplamai nesiduoda dantų valyti  , būna kelias dienas negaliu išvalyti arba tik krūminukus pratrinu ir vsio. Dabar iltys eina, tai prie burnos išvis nesileidžia nei prisiliest  . Vakar ir tempa pakilo, virkavo visą pusdienį net su papu dantyse  . Šiaip tai ta pasta mane domina, imčiau, bet įsivaizdavau, kad dar per anksti tokiems mažiems su pasta valyti 

Nezinau, kaip geriau, nes vaika turiu tik viena - praktikos nedaug ax.gif
Remiausi rekomendacijomis.. o pas mus rekomenduoja pradeti su pasta valyti dantukus nuo 6 men. Kad vaikas kuo maziau nurytu naudoti jos super mazai. O svarbiausia, naudoti pasta be fluorido, nes del jo ir pavojinga pasta ryti. Aplamai, jei pasta pilnai naturali, manau, ne didele beda jei daza dalelyte ir nusiryja.. g.gif
O nemegsta valytis tai beveik visi vaikiukai.. bet ka daryt.. unsure.gif Juk raso, kad tos apnasos labai blogai - jos tures itakos net antru (nuolatiniu) dantuku formavimuisi.

QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 04 08, 10:18)
Daddygirl ką mes be tavęs darytume ir be tavo TS. Tu tikras stebuklas. Ačiū tau labai,kad tu esi

pasimetus as po tokiu zodziu blush2.gif
belieka atsakyti komplimentais Tau ax.gif 4u.gif biggrin.gif taip rupestingai seki tema, palaikai visas, jungi, organizuoji - nuo pat atejimo i sita tema - didele didele saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif
(jau seniai tai pastebejau, ir turbut ne as viena mirksiukas.gif )

QUOTE(mamucis @ 2009 04 08, 11:45)
Permeciau sudeti, kuri pateikta lankstinuke. Tai kremuose visuose  parafino aliejus-ar ne tas pats vazelinas????

taip, tai irgi mineralinis aliejus

QUOTE(Granatas @ 2009 04 08, 15:59)
O pirmam puslapy perskaičiau apie gliuteną....bet niekur daugiau sąsajų su AD nerandu.... g.gif tai kaži įtakoja ar ne? 

Neužmėtykit kiaušiniais.... bet šiandien į vonią supyliau pokelį avižų pieno... : Juk A-derma irgi su avižų ekstraktu...

avizos i vonia daug kam tinka... tik as pries tai neisbandzius ant mazo odos lopinelio nepilciau i vonia viso pokelio mirksiukas.gif

del gluteno... as taip isivaizduoju, gal geriau jo vengt AD turintiems... arba bent kiek imanoma mazint jo suvartojama kieki..
juk visur taip rekomenduoja g.gif

o ir jo netoleravimas gali labai ivairiai pasireiksti - pilvo putimu, nuovargiu, nuotaiku kaita ir pan. zodziu, toks sunkiai atsekamas. daznai pataria taip: isimkit glutena is dietos, jei geriau jausites, tai reiskia jo netoleruojate.. g.gif zodziu, nera lengvai apciuopiamas dalykas.

tik susidariau vaizda, kad daugumai be jo geriau - jis apkrauna organizma.. o musu vaikams tuo labiau g.gif

as visokius sausainiukus, sausus pusrycisu perku be gluteno.. sakykit, o kur lietuvoj ju nusipirkt? visuose prekybos centruose buna?

QUOTE(Egliukazzz @ 2009 04 08, 19:42)
Paskaičiau kaip jūs dėl kasymosi rašot, o kaip manot ar mano 6 mėn. vaikinas kasytųsi jei niežtėtų, nes kol kas nebuvau pastebėjus, kad tai darytų

matyt neniezti thumbup.gif mums irgi nenieztejo ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 04 09, 23:48)
as visokius sausainiukus, sausus pusrycisu perku be gluteno..

Pas mus yra produkcijos be gliuteno, bet kaina.... Kelis kartus didesnė nei tokio paties produkto su gliutenu doh.gif . O kaip pas jus Anglijoje su tokių produktų kainomis? O vat ar yra produktų be gliuteno LT ir man įdomu g.gif

Daddygirl, dėl muilų viskas ok, pasiimsim po švenčių mirksiukas.gif . O va pastos tai 2 pakuotes paimsiu kad ir birželio mėn. smile.gif
Papildyta:
Beje, Daddygirl, o kaip tada su košėmis? Kaip dažnai duodi Gretai avižinę ir kitas košes, turinčias gliuteno?
Atsakyti
4u.gif sveikos!
wink.gif smagu, kad nepamirštat . Aš tai kasdien užeinu čia pažiūrėt, kaip kam sekas 4u.gif . Mum - gėryn jau kuris laikas ax.gif , tai tyliu - kad "nepabaidyt" ( blush2.gif ) - tikrai labai patenkinta esu homeopatija - bet kantrybės tam LABAI daug reik doh.gif - gydomės visa šeima homeopatiškai. Dičkė valgo jau beveik viską, sureaguoja tik į per didelius kiekius kokio nelabai sveiko maisto (pvz., daugiau nei du šokoladiniai saldainiai vienu metu, pyrago gabaliukas didesnis (net ir jį jau valgom bigsmile.gif ), sausainiai kokie "pagerinti" vis dar suveikia, vištiena, grikiai vis dar netinka). Mažutė labai sureagavo į pusmečio skiepą doh.gif .. galvojau, kad jis mum bus paskutinis iki dviejų metukų kokių, ale dabar jau apsisprendėm, kad daugiau neskiepysim,net pediatrė sutiko, kad nerizikuos mūs vaiko skiepyt, sako, nebent,jei patys norėsit, tai centre skiepykitės, kur priežiūra po skiepo būt rolleyes.gif - ale ačiū jau, nea schmoll.gif - tai va, po jo ir atsigavinėjam - geriam homeopatinius.
Tiek pas mus žinių. Laukiu myto labai cool.gif
4u.gif
Atsakyti