Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu, 63 tema.

QUOTE(ChinChin @ 2009 04 02, 16:24)
hm... o ka, reminti su stiklu yra blogai? blush2.gif biggrin.gif o kaip tada "teisingai"? ax.gif
beje, ant lino jauciu siuvineti negalesiu, nes parsisiunciau ir kai pamaciau smulkuma blink.gif doh.gif berods 32 counto bet na... net nematau kur adata besti kad kryzelis butu verysad.gif
Papildyta:
ir be to as irgi mazgus risu, nes man tiesiog nepatogu yra siuvineti taip, kai siulai gali is adatos islisti... o kai surisu mazgeli (cia siuvinejant 2 gijom) tada neislenda, nes vienam gale mazgas, kitam tiesiog perlenkimas siulo ax.gif

"Teisingai" yra be stiklo mirksiukas.gif

O ant lino reikia siuvinėti per du siūliukus. Jei tavo linas 32 ct, tai kryžiukų dydis maždaug atitinka 16 Aidą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergaiciukas @ 2009 04 02, 16:19)
O aš šiandien į namus gavau anglišką siuvinėjimo žurnalą - tai irgi džiaugiuosi neatsidžiaugiu biggrin.gif Štai tokį gavau:
user posted image

O cia gal is uzsienio uzsiprenumeravai kazkaip? g.gif
Atsakyti
turiu DMC siuliuku pardavimui, jei kam reikia, rasykit az 4u.gif
Atsakyti
Pasirodysiu ka dabar siuvineju blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Reminu be stiklo - kadangi visus darbus reminam patys namuose, tai stiklo neuzsakineju papildomai - na mano planuose yra isiuvineta kazka grazaus virtuvei - tai be stiklo niekaip neisivaizduoju schmoll.gif, o kas liecia mazgelius blogojoj pusej - tai dar mokyklos laikais kai mokytoja mokino siuvineti, grieztai niu niu niu ax.gif kas panarpliodavo, tam 2 - va tai ir visam laikui jau zinau kad taip negalima lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o cia sitiek jau vargelio nuvargau, dar schemoje truko keliu eiluciu - tai truputis mano savivales, ir siulai pusiau konvertuoti pusiau rinkti - tiesiog sedevras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2009 04 02, 15:03)
Gal dar mazgai mazgus ir rėmini su stiklu?  lotuliukas.gif

Aš irgi pusinį siuvinėju atvirkščiai. Ir vis dar mazgus mazgau kai kada kai tingiu kaišioti  biggrin.gif Bet už tai perėjau į aukštesnį lygį ir siuvinėju be rėmo  biggrin.gif Ir nemėgstu BS  doh.gif

Bet žinai, galim lažintis, kad net ir "neteisingai" darant, darbeliai ne prastesni už "teisinguosius"  4u.gif Pagaliau, kas gali pasakyti, kas yra teisinga ir kas ne, kai kalbama apie hobį? Kaip patinka taip ir darai  cool.gif Ot, pafilosofavau...  lotuliukas.gif

Nu, prisijungsiu prie pokalbių apie teisingumą smile.gif

Pusinį kryželį dariau dar tik kartą, kai siuvinėjau metrikiuką. Irgi jį padariau į kitą pusę, nei viršutinis siūlas. Bet, kad į tą pusę buvo pasviręs ir schemoje... Siuvinėju be rėmo, bet žadu pabandyt vėl su rėmu siuvinėt ir palyginti ar yra skirtumas...

O dėl to, kad kas teisinga ir kas ne, labai sutinku. Tai nusprendžiama individualiai 4u.gif Man dažnai norisi daryti priešingai, nei reikia blush2.gif Bet taip pat siekiu kokybiškumo, tai kitų patirtys man labai vertingos 4u.gif Tarkim, pirmąjį darbelį prieš daug metų siuvinėjau labiau žiūrėdama išvirkščios pusės... man visada labai svarbu yra, kad visur būtų gražu. Tai ir stengiausi, kad siūliukas gultų eilutėmis, o kryžiukus dariau į tą pusę, kaip pavyko... blush2.gif Nes man neatrodė svarbu, kad kryžiukai gultų į vieną pusę... blush2.gif Tik pasiskaičiusi jūsų visų supratau, kad kryžiukai negali gulti kaip papuola... Ir mazgus rišau... Dabar neberišu biggrin.gif

Dėl rėminimo be stiklo - sutinku visu 100%. Tik bėda, kad tas rėminimas gana brangus... Pačiai rėminti pigiau, bet be stiklo gal nelabai pavyktų. Na, nežinau, dar nebandžiau, bet nusipirkau visai gražius rėmelius, tačiau jie su stiklu...

QUOTE(ChinChin @ 2009 04 02, 16:24)
beje, ant lino jauciu siuvineti negalesiu, nes parsisiunciau ir kai pamaciau smulkuma blink.gif doh.gif berods 32 counto bet na... net nematau kur adata besti kad kryzelis butu verysad.gif

Aš kažkada siuvinėjau ant lietuviškos labai smulkios drobės... kryželiai tokie pailgi gavosi ir paveiksliukas toks ištęstas.. bet, kad nematyčiau kur durti - tai neįsivaizduoju... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 02 balandžio 2009 - 17:27
QUOTE(Metija @ 2009 04 02, 17:26)
... bet nusipirkau visai gražius rėmelius, tačiau jie su stiklu...

Stiklas juk nepriklijuotas? Tiesiog ji isimk ir viskas
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2009 04 02, 18:42)
Stiklas juk nepriklijuotas? Tiesiog ji isimk ir viskas

Tą tai suprantu, bet su stiklu man kažkaip patikimiau atrodo. Na, manau, kad pačiai rėminant sudėtinga išcentruoti, sutvirtinti viską, o stiklas atrodo patikimiau viską suspaus... Aš seniai esu rėminus be stiklo, bet labai jau netvirtai ten viskas laikėsi... Tai ir nugrūdau tą paveikslėlį, kad net neberandu... Galvoju, kad gal su stiklu tvirčiau būtų... bet gal klystu blush2.gif Išimti stiklą tai galiu, bet kaip padaryti taip, kad viskas būtų tvirta? Klijuoti medžiagą prie kartono? O gal tas stiklas iš tiesų nesuteikia tvirtumo... (Nu, blondiniški klausimai blush2.gif )
Atsakyti
pabandysiu ir as idedi ka jau issiuvinejau:
user posted image
su remu....foto ne kokia, stiklas mete atspindi, bet matosi pats vaizdas:
user posted image
Dabar neseniai baigiau dideli ereli....nuotraukoje dar be galvos ir be seseliu...siuo metu jau ruosiamas ireminti, kai ireminsiu butinai nufotkinsiu, galesiu pramesti i foruma.....
Si darba labai patiko siuvineti, greitai ir labai grazus ir isdidus paukstis....
user posted image
Dabar vel ieskau idomesniu schemuciu su graziais gamtovaisdziais, ispudingais arkliais, ar angelais...jei turit tokiu labai buciau dekinga jei pramestumet man i emaila: impgie78@gmail.com
Is anksto Labai labai jums aciu... wub.gif
Atsakyti
va mano paskutinis darbelis ir tai ka dabar siuvineju smile.gif
user posted image
user posted image
Papildyta:
atsiprasau kad kokybe nekokia ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuchiux: 02 balandžio 2009 - 18:44
Kokios grožybės. wub.gif Gamtovaizdžiai mano silpnybė. O jei dar jūra, tada jau fsio, man būtinai reikia.
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2009 04 02, 16:31)
O ant lino reikia siuvinėti per du siūliukus. Jei tavo linas 32 ct, tai kryžiukų dydis maždaug atitinka 16 Aidą  mirksiukas.gif

tai taip, sita zinau, bet kai turiu aida 18 ir ta lina, tai man ant 18 bent jau matosi kur adata ibesti - skylutes matosi, o linas eina kaip visai vientisa medziaga - matyt kol nepradesiu siuvineti niekaip nesuprasiu kaip tai imanoma doh.gif biggrin.gif
Atsakyti