Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Regila @ 2005 09 26, 19:29)
Galima perkunropiu kazkur uzveisti.ciobrelis,uolaskele,flioksus,rusmenes,heihera,saulutes,zundos(alpine,pajurine),eraicinu,vaistuciai.Jei yra galimybe karstu metu paliet-imanoma daug augint.

QUOTE(zigzag @ 2005 09 26, 21:26)
Laistant tai tikrai ir atokaitoje galima daug augalų auginti. Bet daug paprasčiau auginti sausrai atsparius augalus. Ypač kai namo aplinka užima nemažus plotus.

AČIŪ 4u.gif jaučiuosi padrąsinta paeksperimentuoti, reikės kažką gražas sugalvoti smile.gif
Atsakyti
Is mano isvardintu augalu,visais galiu aprupinti.
Atsakyti
Na bet ir orai faini simet lauko augaleliams thumbup.gif
Atsakyti
Is Zapyskio medelyno nusipirkau LAVANDULA ANGUSTIFOLIA DWARF BLUE.
Visados maniau, kad levanda yra zole, o cia toks krumiukas. Ar tai tikroji levanda? Kokia jos prieziura?
Atsakyti
Tina,jokios prieziuros.Kai paaugs,issikeros-surisi apjuosus.O daugiau nieko.Juk daugiameciai tam ir yra,kad butu kuo maziau prieziuros.Kambarinius tai reikia palieti apsukineti,o sie auga patys be problemu.Kai bus labai karsta vasara ir ilga laika nelis-paliesi.Kai reiks apravesi,surisi,kai grius i sona.Viskas.Tam daugiameciai ir yra,kad kuo maziau reikalautu prieziuros.Ziemai galesi kokia eglisake uzmest.
Atsakyti
Nu fain smile.gif Kad su visom taip. Man tai atrodo, kad jos silumeges. Bet kaip jau tu patyrusi mane mokai - uzmesiu eglisake tongue.gif
Atsakyti
Sakau,kaip darom mes.Ar mes tiek galetume apdangstyt "tokiai gvardijai augalu"?smile.gif)juk ju ne po viena..Tad,nesirupink siais,tikrai nieko nenutiks.Geriau pasirupink lepesniais,jei tokiu turi.Dengt reikia jukas,knipofijas.Kai kuriu augalu neuzmirst iskast(arizemos,kardeliai,mombretes,acidanteros,frezijos).Kai kas kuos issigudrina apklostyt,kad isbutu neiskastos.Mes kasam.
Atsakyti
norečiau jūsų patarimo g.gif
noriu pasodinti 2-3 vienodus augalus, is kuriu susiformuotu apie 1,5-2 m. gyvatvore. labiau norečiau visažalių augalų.
bet beda ta, kad ta vieta kurioje noreciau ta "tvorele" užauginti yra arti namo sienos, rytinėja pusėja (saulė būna ryte, bet ir tai nelabai daug), be to ten pastoviai būna drėgmė, o žemė - molis (aišku galima geresnės atvežti).
kažkaip vis galvoju apie tujas ar pan. augalus (tiksliai nzn ju pavadinimų blush2.gif ). bet nzn ar jos man negels del mažo saulės kiekio.

gal patartumėt ka pasirinkti ax.gif ?
Atsakyti
Gal tujos ir kiti spygliuociai ir gerai,bet jie ilgai auga.O rezultato juk trokstame tuojau pat..O pasiulyt sunku,kai dar nezinai kas prie sirdies.Visad zaliuojantys dazniau buna spygliuociai.Dar siek tiek pagalvosiu ka butu galima pasiulyti..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2005 10 06, 19:49)
Gal tujos ir kiti spygliuociai ir gerai,bet jie ilgai auga.O rezultato juk trokstame tuojau pat..O pasiulyt sunku,kai dar nezinai kas prie sirdies.Visad zaliuojantys dazniau buna spygliuociai.Dar siek tiek pagalvosiu ka butu galima pasiulyti..

pirkciau jau didesnes tujas ar pan augalus (zinau, kad ju labai ivairiu rusiu yra. vien tuoju, man atrodo kelios yra.) tik noriu, kad ir nelabai brangios butu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ikuska @ 2005 10 07, 08:14)
pirkciau jau didesnes tujas ar pan augalus (zinau, kad ju labai ivairiu rusiu yra. vien tuoju, man atrodo kelios yra.) tik noriu, kad ir nelabai brangios butu.  mirksiukas.gif

yra tokios vadinamos rytinės tujos - kiek teko skaityt ir netgi matyt pas kaimynus, jos kaip tik ir tinkamos rytinei pusei, kur intensyvi vidurdienio saulė neužšviečia, nes nuo saulės jos nudega. unsure.gif O šiaip jos labai gražios, gražesnės už kitas, nes turi geltono atspalvio cool.gif Tik dėl tos saulės baimės jos ir laikomos lepesnėmis. Pasodinus saulėje, jas ypač pavasarį, kai saulė aktyvesnė, rekomenduoja netgi apdengti ar aprišti, kad nenudegtų, nors paskui sako kad atželia, tik kažkuriam laikui prarnda dekoratyvumą. Mačiau kaimynystėj tokias vėlyvą pavasarį apdžiūvusias, ko gero buvo kaip tik nudegę, o vėliau atgavo grožį. thumbup.gif
O dėl kainos, tai gal jos ir brangesnės, bet paieškojus toliau nuo miesto gal pigiau rastum. Mes nemažai augalų pirkom Pilgės medelyne, čia link Pabradės už Nemenčinės - daug pigiau nei aplink miestą, tik tujomis ten nesidomėjau. Jų www yra http://www.sodinukai.lt
Na va tik suabejojau dėl aukščio, ar tik nebus tos rytinės neuakštos rulinės formos. Bet jau čia medelynuose turėtų žinoti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 spalio 2005 - 07:37
aciu Jolaxus, uz rekomendacijas mirksiukas.gif
gal sia savaitgali dar nuleksiu i paroda Green decko. aisku pten pirkti barangu, bet tiesiog pasidairysiu smile.gif
Atsakyti