Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Regila @ 2005 09 18, 17:01)
Mano irgi buvo labai mazos,nesieke tvoreles.Uzdengiau eglisakem ir iki pavasario prabuvo.Joms nieko daugiau nereikia,tik pridengt eglisakem,kad virsunes nenusaltu ir zuikiai nenugrauztu.

Ir dar kad katės šaknų neiškapstytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klarista @ 2005 09 18, 18:44)
Ir dar kad katės šaknų neiškapstytų  smile.gif

Tai kaip supratau man jų ir pririšti dabar nereikia,tik tą kupstelį eglišakėm apdengti.O pavasarį nudengus parišti prie sienelės,kad toliau augtų.
Atsakyti
Visiskai teisingai.Tik jei liaunos sakeles ir salia nera jokios atramos,salia kazka pastatyk,kad sunkios eglisakes nenulauztu liaunu daigeliu.Mano sakeles buvo susmeigtos prie stiklinio siltnamio pamures,tad eglisakes remesi i siltnami(taip daiginau).Sulaukiau keliu lapeliu,tad reikejo islaikyti per ziema..
Atsakyti
Nezinau ar jau laikas perkelt brugmansija i vazona? Dabar lyg silta, bet jeigu vel salnos uzeis g.gif
Atsakyti
Nors dienos dar siltos,naktys jau nebe.Manau netrukus pasirodys vel salnos.Tad,brugmansija jau laikas isodinti i vazona,kibira(pagal jos dydi).As taip pat ryt po darbo vaziuosiu iskasineti,surinkineti tu,kas labiausiai jautrus salciui(savaja egzotika,geles).Iskasiu ir gumbines begonijas,kurias buvau i darzeli isodinus.But dar gaila judint,kadangi apsipylus raudonais ziedais.Bet bus dar gailiau,kai viskas nusals..Tad,kai tik turesi laiko-isodink,nes rudens dienos ir naktys nenuspejamos.Dar buna gerai isodintus i vazona palaikyti lauke(kad apsiprastu).Ir tai,jei nera zadamos salnos.
Atsakyti
mergickos, o ka daryti su jurginais ir kardeliais?
jurginai dar taip graziai zydi ir zaliuoja - argi galima juos tokius iskasineti?
o kardeliai - tai labai menkai siemet zydejo cry.gif tik keli. ir ju lapai dar zali, vienas dar tik zieda leidzia (viskas pas mane paveluotai cry.gif ) - kada juo geriausia israuti?
Atsakyti
Sestadieni ruosiaus i Babtus, paskambinau tai moteriskei, kur cia kazkas telefona dave, bet nieks nedirba. Tai kada nuvaziuot, ir kur ten eit nuvaziavus blink.gif . O as tai noreciau ir krumu, ir medziu ir geliu visokiu, kas ant seiles uzeitu ten pamacius.

Tai tada nuvaziavau i botanikos sodo medelyna ir nusipirkau rododendra. Is pradziu pabandysiu kaip augs, o paskui gal ir daugiau prisisodinsiu.

Bet geriausia, kad ruosiaus brugmansija iskast i vazona, o ji visa su pumpurais tongue.gif Kaip manai Reqila, gal tegul auga dar lauke? Juk silta.
Atsakyti
Zinoma lauke geriau(jei turi galimybe pranesus salnas-inest i siltnami ar ten kur salna nebutu baisi).As savo zadejau iskast,bet nespejau,nes turejau kitu darbu.Be to esu pikta,kad ziedas ne toks ka zadejo paveiksliukas.Maniau net palikti lauke,bet lyg ir pagailo(savo darbo)..Kartais geriau i vazona is anksto pasodint,kad suspetu priprast iki salnu,gyvent vazone.
Atsakyti
Klausykite, gudruolės, patarkit kokius augalus sodinti saulės atokaitoje visai šalia namo? Turiu tokį pietinį namo kampą šalia terasos, kur vasarą visą dieną spigina saulė. Ten ateinantis trinkelių takas link terasos iki namo apibrėžia apie 1.5 m skersmens lanką. Norėjau tą tarpą išpilti skalda ir pasodinti kokį kadagį, kuris nevargtų nuo saulės kaitros, tačiau gal jūs turit kokių kitų pasiūlymų, koks augalas nenugeibtų ir gal netgi gražiai pažydėtų kuriuo nors metu ax.gif Su tais spygliuočiais gal ir paprasta, tačiau norisi ir kažko kito, spygliuočių jau turiu pasodinusi.... Tik nenoriu čia labai aukštų augalų, daugiausiai iki 1.5 m aukščio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 26 rugsėjo 2005 - 15:27
QUOTE(jolaxus @ 2005 09 26, 16:26)
Klausykite, gudruolės, patarkit kokius augalus sodinti saulės atokaitoje visai šalia namo? Turiu tokį pietinį namo kampą šalia terasos, kur vasarą visą dieną spigina saulė. Ten ateinantis trinkelių takas link terasos iki namo apibrėžia apie 1.5 m skersmens lanką. Norėjau tą tarpą išpilti skalda ir pasodinti kokį kadagį, kuris nevargtų nuo saulės kaitros, tačiau gal jūs turit kokių kitų pasiūlymų, koks augalas nenugeibtų ir gal netgi gražiai pažydėtų kuriuo nors metu ax.gif Su tais spygliuočiais gal ir paprasta, tačiau norisi ir kažko kito, spygliuočių jau turiu pasodinusi.... Tik nenoriu čia labai aukštų augalų, daugiausiai iki 1.5 m aukščio g.gif

Ko gero, labai panašioje vietoje tokį kampą turiu ir aš. ax.gif Jame auginu knifofijas ir šliaužiančiąsias gubojas, kartais dar prikaišau raudonų pelargonijų. Pavasarį, kol knifofijos dar nedidelės, žydi gubojos, šioms nužydėjus, suauga ir pražysta knifofijos, o kai jos nužydi - pražysta pelargonijos. Visi šie augalai mėgsta saulės atokaitą.
Atsakyti
Galima perkunropiu kazkur uzveisti.ciobrelis,uolaskele,flioksus,rusmenes,heihera,saulutes,zundos(alpine,pajurine),eraicinu,vaistuciai.Jei yra galimybe karstu metu paliet-imanoma daug augint.
Atsakyti
Laistant tai tikrai ir atokaitoje galima daug augalų auginti. Bet daug paprasčiau auginti sausrai atsparius augalus. Ypač kai namo aplinka užima nemažus plotus.
Atsakyti