Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Acacia @ 2006 05 10, 15:41)
Gal galite patarti dėl pievelės? Reikia visą sklypą apsodinti nauja pieva. nežinau, kokią žolytę rinktis (tiesa, dar ir nesikonsultavau su niekuo apie tai).
Draugai kalbėjo apie kažkokią super gerą žolę, kuri yra pati kaip piktžolė - ją pasėjus, nebeauga daugiau jokios kitos piktžolės. Man tai čia iš fantastikos srities, bet gal iš tikrųjų tokia yra?
O jei nėra, tai gal galite patarti kokią nors žolės rūšį - kad būtų kuo tvirtesnė (kieme - du dideli šunys biggrin.gif )...

paskaityk 1-2 ir apie 20 šios temos puslapiuose apie vejos sėklas kalbėta.
O dėl šunų, tai jei jie lakstys laisvai, tai gal ir nenutryps, tačiau jei pririšti tai tikrai vienu maršrutu trypdami ir dar iš paskos grandinę ar kitokį pasaitėlį tampydami vargu ar sugebės žolę išsaugoti, kokia ji bebūtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 05 10, 15:41)
Gal galite patarti dėl pievelės? Reikia visą sklypą apsodinti nauja pieva. nežinau, kokią žolytę rinktis (tiesa, dar ir nesikonsultavau su niekuo apie tai).
Draugai kalbėjo apie kažkokią super gerą žolę, kuri yra pati kaip piktžolė - ją pasėjus, nebeauga daugiau jokios kitos piktžolės. Man tai čia iš fantastikos srities, bet gal iš tikrųjų tokia yra?
O jei nėra, tai gal galite patarti kokią nors žolės rūšį - kad būtų kuo tvirtesnė (kieme - du dideli šunys biggrin.gif )...

Bet kurioj seklu parduotuvej, senukuose ar maximoje yra seklos vejai, svarbiausia kad i sudeti ieitu bent keturiu rusiu zoles, nes jei viena neaugs tai kita augs, vienai gal per sviesu kitai per tamsu. Pas mus pro veja tik kiaulpienes kartais prasimusa, jas nupurskiam lapuociam skirtais chemikalais, o siaip tai veja tanki, zalia grazi.
Tose vietose kur labai pavesis yra speciali sekla daugiau pavesiams.

Atsakyti
Ačiū už atsakymus, pasiskaitinėsiu 4u.gif
Šunys (kol kas tik vienas, antras planuojamas labai greitu laiku) gyvena voljere, paleidžiamas tik kai mes esam namie, tai tikiuosi dėl jų kaltės žolė nenunyks rolleyes.gif
Atsakyti
Kaip manot ar sudigs lubinai iskart i dirva paseti? O kaip daryti su ciobreliu seklom ir tokiu panasiu i gubojas augalu? Noretusi kad iskart is dirvos sudigtu, be daiginimo zaidimu.
Atsakyti
Lubinai turetu sudtgti,Nes jie net kaip laukiniai pakelese auga.Tai gan stiprus ir vislus augalas.

Na o kaip ar jau vasaros vazonai pilni geliu,lauko darzelis ar zydi?
As tai nusipirkau "Tenerifes" gvazdikeliu na labai jau grazus man jie,gal kas auginat ir kazka daugiau zinot apie juos.Kaip islaikyt,kad nenusaltu?Nors jie 2-meciai,bet pernyksciai mano issalo.

Ai ir dar norejau paklausti.Kiek pamenu buvo kalba apie kanas.Tad ir as susigundziau.Ju jau dideliu parduotuveje maciau.Ar ji gyventu jei as i lauka isnesciau ir i zeme pasodinciau?Kaip manot? Na tai vistik ne namie abdorotas augalas,o pilnas chemikalu.
Atsakyti
Na man kažkodėl dabar prdėjo labiau patikti viendienės nei kanai. Juos reikia vis iškasti prieš žiemą, pavasarį vėl sodinti, tingiu terliotis blush2.gif Ir mamai ir anytai motinos dienos proga nupirkau ir pasodinau ankstyvąją ir vėlyvesnę-pilnavidurę viendienę. Kaži jos mėgstančios drėgmę ar nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 05 11, 09:47)
As tai nusipirkau "Tenerifes" gvazdikeliu na labai jau grazus man jie,gal kas auginat ir kazka daugiau zinot apie juos.Kaip islaikyt,kad nenusaltu?Nors jie 2-meciai,bet pernyksciai mano issalo.

Klausyk, o kas tie, tenerifės gvazdikėliai? Aš irgi nusipirkau vienas sėklas Vilmorin firmos - Afrikinės medetkos. Iš paveiksliuko tie patys serenčiai (arba kitaip vadinamos tagetės), tik kad lotyniško pavadinimo nėra, bet daug kalbų pavadinimas užrašytas ir kažkokia kalba užrašyta Tagetes... tačiau nustebino, kad parašyta "žydi kitą pavasarį". Pasėjau, labai gražiai sudygo, lapeliai tikrieji kai pradėjo augti, tai nė trupučio nuo tradicinių serenčių nesiskiria.... ir susimąsčiau, ar čia jie ir nepražys šią vasara g.gif gal kas esat susidūrę su šituo stebuklu? spalva nuo tradicinių serenčių skiriasi - šitie paveiksliuke tokios lyg ružavos-oranžinės spalvos.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2006 05 11, 09:00)
Na man kažkodėl dabar prdėjo labiau patikti viendienės nei kanai. Juos reikia vis iškasti prieš žiemą, pavasarį vėl sodinti, tingiu terliotis  blush2.gif  Ir mamai ir anytai motinos dienos proga nupirkau ir pasodinau ankstyvąją ir vėlyvesnę-pilnavidurę viendienę.  Kaži jos mėgstančios drėgmę ar nelabai  g.gif

As irgi siemet ismeciau savo kanus, o tai neturiu kur deti per ziema, susalo jie pas mane garaze. O viendienes, tai puikumelis, jokio rupescio, pas mane tai labai dregna, bet nieko auga ir zydi jos ax.gif
Atsakyti
Tenerifes gvazdikeliai labai panasus i sumazintus tikrus gvazdikus.Tai dvimetis augalas.Buna svelniai violetines, l.tamsiai raudonos ir baltos spalvos.Ugis mazdaug 20-30 cm.
Na del Jolaxus Afrikiniu medetku nieko negaliu pasakyti.Bet tagetes ir yra senieji mociuciu gvazdikiukai.O ju tai visa gausybe visokiu.Na problemu neturejau su jeis tai nieko negaliu pasakyti.
Bet einu i darba sendien tai galesiu paziureti gal rasiu koki info apie tavo stebukla.Ar gal bent jau kolegos ka zino.
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 05 11, 09:47)

Na o kaip ar jau vasaros vazonai pilni geliu,lauko darzelis ar zydi?

Vakar buvau siltnamiuose, nusipirkau gelyciu: pelargoniju svyranciu raudonu pilnaviduriu, sprigiu dideliais ziedais, ziliu svyranciu, bakopu. Paeksperimentuosiu, nes visada loveliuose ant tvoros ir balkone augindavau surfinijas arba petunijas, pati sedavau arba pirkdavau mazus daigelius anksti pavasari, dabar tai pirkau tokius paaugintus. Kainos nuo 2-3 Lt. uz krumeli, nezinau kaip siom dienom turguj ar kur kitur kainuoja. Viskas vazoneliuose, dabar isnesiau i lauka bet nakciai reiks parsinesti kad nesusaltu.
Bakopu neauginau, kazin labai reikia sauletos vietos ar gali buti pvz. tik rytine saule???

Atsakyti
o aš prie Senukų, Ukmergės g. "pasiganiau" tarp gėlių lauko prekyboj. nusipirkau keletą margenių, nes šiemet sėjau, norėdama gėlynui ryškesnio akcento, tačiau kažkodėl nesudygo blink.gif lauko prekyba dar tik prasidėjus, tai pasirinkimas neblogas, neišrankioti gražiausi augalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 05 11, 08:47)

Ai ir dar norejau paklausti.Kiek pamenu buvo kalba apie kanas.Tad ir as susigundziau.Ju jau dideliu parduotuveje maciau.Ar ji gyventu jei as i lauka isnesciau ir i zeme pasodinciau?Kaip manot? Na tai vistik ne namie abdorotas augalas,o pilnas chemikalu.

Nemaciau, gal kas jau ir atsake.... bet kanos labai bijo salnos...gal palauk kol praeis salnu tikimybe.... Arba teks pridengti, kap pranes salnas smile.gif
Apie kanas http://www.rojaussod...snis.php?id=493

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2006 05 02, 16:04)

Tai kai cia uzeini...neber kada i lauka eit ... doh.gif O mes kaip tik bandom sena plaukimo baseina paversti vandens telkinuku su kriokliuku, lelijom, zuvytem...
Atsakyti