Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2006 04 24, 07:57)
nupurškus raundapu žolės nudžiūva maždauga per 1-2 savaites. Apie kultūrinius augalus reikia labai labai atsargiai - herbicidas veikia per lapus ir jei klius kultūriniams augalams tai tikrai gali liūdnai baigtis. Užtat ir rekomenduoja juo purkšti kai nevėjuota, kad vėjas nesklaidytų purškiamos srovės kur nereikia. Vistik aš manau, kad prie pat reikalingų augalų verta išravėti, o ne purkšti, g.gif  purškimas labiau tinka, kai reikia didelius plotus įdirbti unsure.gif

Na tai jei tas Rundapas veikia per lapus, tai ar nereikia palaukti, kol viskas išdygs, ir tik tada purkšti?
Turime didelį plotą kažkada buvusių lysvių, netvarkytų daugiau nei metus. Dabar kažkaip reikia viską išnaikint ir pievutę užsėt, bet galvojau reikia laukti kol viskas išdygs... Ar jau dabar bėgt į parduotuvę rundapo pirkt? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 04 24, 11:58)
Na tai jei tas Rundapas veikia per lapus, tai ar nereikia palaukti, kol viskas išdygs, ir tik tada purkšti?
Turime didelį plotą kažkada buvusių lysvių, netvarkytų daugiau nei metus. Dabar kažkaip reikia viską išnaikint ir pievutę užsėt, bet galvojau reikia laukti kol viskas išdygs... Ar jau dabar bėgt į parduotuvę rundapo pirkt?  doh.gif

Tai aisku, kad jis veiks tik per suzaliavusius lapus, o ne per sudziuvusius stabarus mirksiukas.gif Manau, kad dar reikia palaukti su Randapu.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 04 24, 12:58)
Turime didelį plotą kažkada buvusių lysvių, netvarkytų daugiau nei metus. Dabar kažkaip reikia viską išnaikint ir pievutę užsėt, bet galvojau reikia laukti kol viskas išdygs... Ar jau dabar bėgt į parduotuvę rundapo pirkt?  doh.gif

tik taip - kai viskas sudygs. tik belaukdama nelauk kol ir sužydės lotuliukas.gif
Atsakyti
Na tai gerai smile.gif
Čia paskaičiau, kad jau pats laikas purkšti, ir išsigandau smile.gif
Matyt kažką ne taip supratau.
Atsakyti
QUOTE(iride @ 2006 04 24, 12:56)
Pas mus palei tvorą yra smėlio ir žemės mišinys, kaip įsivaizduoju, kažkas panašaus į alpių dirvožemį  biggrin.gif . Kitoje vietoje ruošiuosi statyti pavėsinę, tai reikės nukasti žemių, kurias supilsiu į alpinariumo vietą, 7-8 įv.stambumo akmenys ir viskas. o jei išplaus tada nežinau. Skaičiau, kad kiti labai rimtai ir tuos akmenis įstato, bet nedarysiu taip. O dėl tų augalų ir norėtųsi, kad prie tų akmenų visąlaik kažkas žaliuotų , žydėtų, kiek mačiau, augalai juostomis ir sodinami. prie pat krašto žydinčios žemaūgės mėlynais, raudonais lapeliais, o kas toliau? To mano alpinariumo tik kokie 2 kvadratai tebūtų, o fantazijos visai neturiu tokiems dalykams. Man svarbu, kad būtų gražu...

As kazkur skaicius kad po apacia reikia molio, gal dar zvyro, neatsimenu g.gif Mes visada Kaune zemkej toj parodoj pasidairom, arba Senukuose kai buna augalu muges, visokiausiu pasiziuri ir nusiperki kokie patinka.
Pas mane dabar pakampese yra keli kadagiai tai juos pasodinsiu, vienas gulscias kito pavadinimo nezinau kazkoks melsvas, bet del akcento reiktu kazkokio netamsaus pvz. baltoji egle sviesiom virsunelem, ju yra ivairiu rusiu, bet kiek zinau labai nukencia nuo katinu, jei apdaro tai ta puse ir nugelsta, butinai erikas sodinsiu tokie krumeliai labai panasus i Virzius , irgi turiu balta ir bordava, dabar kaip tik zydi, sako virziai liapiesni. Baltais ziedukais anksti zydi viszale rudgrudele toks krumelis apie 20 cm aukscio tipo samana turbur. Dar turiu argentinine kortaderija tokios smilgos monstres, ilgos baltos kaip sluotos, ziedynai rudeni, net nezinau ar i alpinariuma tiktu nes aukstos zmogaus ugio, bet as priderinciau irnesakyk.gif. Aisku neapsieiciau be tokiu lobeliju zydi visa vasara, citrininis ciobrelis - samana, yra ir paprastas, bet citrininis toks i geltonuma tai ryskiau matytusi. Manau reikia rinktis is ivairiu samanu tipo arba zemu gelyciu. Tai va tiek as ir ismanau mastau.gif
Viska uzpilti galima medzio zievem, mulcas ar kaip vadinasi, parsiduoda ivairiu spalvu, neleidzia augti piktzolem, bet kad mano vaikai ji gali po visa kiema isnesioti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Romeo @ 2006 04 24, 11:13)
Nu labai grazu wub.gif
O ka cia jau dabar lauke taip zydi?

Čia pernai vasarą. Turėjau fotoaparatą po ranka, tai ir nufotografavau, labai gražu pasirodė. O šiandien atsitiktinai radau ir nusprendžiau visom parodyti ax.gif .
Atsakyti
gal kas norit plaukiojančių burbulų baseinams su saulės baterijomis (atrodo kadaise buvom čia kažkur apie tai užsiminę) - lėkit į Thomas Philips. Pašilaičiuose buvau, yra po 35 Lt. Gal ir kitur turės smile.gif
vokiškai nesuprantu, bet patiko pavadinimas ant dėžutes: kažkos "kugel...." tipo, kugelis biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas auginat kanas, šiemet pirmą kartą nusipirkau gumbų ir pasodinau į indelius, tai kažkokiu lyg pelėsiu, lyg puvėsiu pasidengė, o ir vieną pumpurėlį beprasikalantį radau, gal kartais pradės augti tie augaliukai g.gif Kaip jas reikia auginti?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 04 24, 14:44)
gal kas norit plaukiojančių burbulų baseinams su saulės baterijomis (atrodo kadaise buvom čia kažkur apie tai užsiminę) - lėkit į Thomas Philips. Pašilaičiuose buvau, yra po 35 Lt. Gal ir kitur turės smile.gif
vokiškai nesuprantu, bet patiko pavadinimas ant dėžutes: kažkos "kugel...." tipo, kugelis biggrin.gif

"Kugel" vokiškai rutulys mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakot virziai uz erikas lepesni? g.gif Kazin... Kazkur skaiciau, kad erikos vos ne kambarines. Ir pas mane viena po ziemos tokia keista, tie visi ziedukai tokie kaip nudziuve, bet nenukrite. Ar normalu? Ar jau jai viskas?
Atsakyti
Pas mane dabar pakampese yra keli kadagiai tai juos pasodinsiu, vienas gulscias kito pavadinimo nezinau kazkoks melsvas, bet del akcento reiktu kazkokio netamsaus pvz. baltoji egle sviesiom virsunelem, ju yra ivairiu rusiu, bet kiek zinau labai nukencia nuo katinu, jei apdaro tai ta puse ir nugelsta,

O nėra kokių priemonių nuo katinų? Neįsivaizduoju nė pati, kas tai galėtų būti, bet ką gali žinoti, gal jau kas ką nors prigalvojo g.gif . Pas mus gali iškilti tokia problema. Ir dar, ar tas kadagys augdamas neužgoš to alpinariumo?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iride: 24 balandžio 2006 - 19:01
Kanu nereikia per daug lieti.Siuo metu pas mus sudeti dezese ir sios stovi arciausiai saules spinduliu,kad juos pazadintu.Laistyt nelaistom,tik apipurskiam vandeniu,kad neperdziutu.Praejus salnu pavojui-sodinsim i zeme.Jei planuojama auginti vazone-reikia pasirinkti didesni.Ideti geros,maistingos zemes ir pasodinti.Prieziuros kaip ir nera..
Turiu bordo,zaliais lapais.Jei kas pageidaujat-sekmadieni galiu i Vilniu atvezti.
Atsakyti