Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(uolma @ 2006 04 19, 22:09)
Norėjau paklausti ar kam teko iš skintos rožės užveisti rožes, na gal nelabai aš čia nušnekėjau , bet esu girdėjus kad taip galima. Tai gal galite pasidalinti kaip tai daryti. Nes kaip tik turiu dovanotų rožių gražių, tai norėčiau ir sode tokių turėti.  ax.gif

man yra teke. daroma sitaip:
imamas ruzes kotukas su 3 suaugusiais lapais (ir ju pazastyse mieganciais sveikais pumpurais)
pjuvai daroni istrizi (biski smailiau nei 45 laipsniu kampu), virs virsutinio pumpuro 1-1.5 cm, po apatiniu daugiau paliekama.
nuimamas apatinis lapas, virsutiniai du patrumpinami: galima nukirpti kiekvieno lapuko po puse, arba tik galini lapuka nukirpt.
tokie ruosinukai smeigiami i vazoneli istrizai biski (ta prasme, ne staciai) ir apdengiami maiseliu (man labiausiai patiko stiklainiu apvozt: geriau matosi)
o i vazoneli beriamas drenazas, tada ~2/3 trasios zemes ir ant virsaus 1/3 smelio.
smeigiant kotelius nereikia pasekt zemes.
o po to tereikia laistyt, nu ir dar kantrubes
tiesa stiklainio nenuiminekit kol bus sisproge ir issitiese lapukai, tada jau reikia pradet vedint ir pratint prie kito klimato

dar perspesiu, kad tikios rozes maziau atsparios ziemos salciui nei skiepytos i erskecius, taciau, jei nusala tik antzenine dalis, is saknu atauga rusiniai ugliai, o ne vilkugiai (kaip butu su skiepytom).
Atsakyti
Aš taip pat mulčia renku lentpjūvėse. Tiesiog jei matau kad kerta medžius, prisirenku. Skirtumas tik tas, kad nelabai estetiškai dideli gabalai po krumais atrodo.
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2006 04 20, 08:59)
man yra teke. daroma sitaip:
imamas ruzes kotukas su 3 suaugusiais lapais (ir ju pazastyse mieganciais sveikais pumpurais)
pjuvai daroni istrizi (biski smailiau nei 45 laipsniu kampu), virs virsutinio pumpuro 1-1.5 cm, po apatiniu daugiau paliekama.
nuimamas apatinis lapas, virsutiniai du patrumpinami: galima nukirpti kiekvieno lapuko po puse, arba tik galini lapuka nukirpt.
tokie ruosinukai smeigiami i vazoneli istrizai biski (ta prasme, ne staciai) ir apdengiami maiseliu (man labiausiai patiko stiklainiu apvozt: geriau matosi)
o i vazoneli beriamas drenazas, tada ~2/3 trasios zemes ir ant virsaus 1/3 smelio.
smeigiant kotelius nereikia pasekt zemes.
o po to tereikia laistyt, nu ir dar kantrubes
tiesa stiklainio nenuiminekit kol bus sisproge ir issitiese lapukai, tada jau reikia pradet vedint ir pratint prie kito klimato

dar perspesiu, kad tikios rozes maziau atsparios ziemos salciui nei skiepytos i erskecius, taciau, jei nusala tik antzenine dalis, is saknu atauga rusiniai ugliai, o ne vilkugiai (kaip butu su skiepytom).

Dar labai gerai pries sodinant ta ruosini pamirkyti spec. tirpale ar miltukuose, kurie skirti isisaknyjimui. Man visos taip prigijo.
Atsakyti
Labai jums dėkui už patarimus, lėksiu viską dabar susipirkti. bet kelios yra jau truputį su padžiūvusiais lapais, tai jas tikriausiai išmest reikia g.gif Kažkada aš esu bandžiusi šltnamyje po stiklainiu auginti, bet man vis išsprogdavo keli lapeliai ir pradėdavo pūti nuo apačios. matyt kaip minėjai reikėjo pradėt vėdinti. Na bandysim dar kartą. Nežinau kas su manim pasidarė po kiek metų vėl noras užėjo gėles auginti. Jau dabar visa palangė Surfinijų daigų prisodinta ir dar visokių kitokių. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2006 04 20, 11:02)
Aš taip pat mulčia renku lentpjūvėse. Tiesiog jei matau kad kerta medžius, prisirenku. Skirtumas tik tas, kad nelabai estetiškai dideli gabalai po krumais atrodo.

man vyras sakė kad nėra didelių gabalų schmoll.gif reikia pačiai nulėkt pažiūrėt,gyvenam kaime tai sakė jau metai laiko niekam tų žievių neprisireikė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2006 04 19, 21:09)
Norėjau paklausti ar kam teko iš skintos rožės užveisti rožes, na gal nelabai aš čia nušnekėjau , bet esu girdėjus kad taip galima. Tai gal galite pasidalinti kaip tai daryti. Nes kaip tik turiu dovanotų rožių gražių, tai norėčiau ir sode tokių turėti.  ax.gif

As irgi patariu nusipirkti pvz Schulz saknijimosi hormona. Su juo tikrai stebuklingai viskas saknijasi.

O kur tada Kaune ar aplink ji lentpjuve rast?
Papildyta:
Ir dar, as noriu rudu drozliu, tos pirktines lyg dazytos, o is lentpjuves bus sviesios, ar ne? blush2.gif Ir pus greiciau, kai neinpregnuotos. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 04 20, 22:45)
... Ir dar, as noriu rudu drozliu, tos pirktines lyg dazytos, o is lentpjuves bus sviesios, ar ne?  blush2.gif Ir pus greiciau, kai neinpregnuotos. Kaip manot?

na yra skirtingi dalykai lentpjūvėse - aš kalbėdama apie mulčą turėjau omenyje medžių skiedras, kuriomis mulčiavau vieną nemažą šlaitelį, o drožlės jau kas kita. Čia turbūt apie šitas kalbi Aišku lentpjūvėse gal ir jomis gali pasidalinti, tačiau tikrai bus nedažytos, o kaip ten jos laikosi tai kas žino, ypač jei tos smulkios... Galų gale bet kuris mulčas ilgainiui suyra tai vargu ar galima jam kelti ilgaamžiškumo sąlygas g.gif
Atsakyti
Na vakar prisipirkau žemės, drenažo ir to stimuliatoriaus bet jis pas mane rusiškas g.gif 2 tabletės kainavo 4,5 lt. reikia 5 lt/ 1 tabletės. Ir nežinau ar gerai bet pas mane apačioj drenažas ant viršaus substratas o smėlio nepyliau ant viršaus. Uždengiau maišu nes stiklainiu nelabai išeina. Na bus kaip bus.
Atsakyti
Na jus cia apie rozes prasnekot.O gal kuri zinot kaip atsikratyti vijoklinem rozem.
Pjovem,saknis kapojom,nepadeda vistiek atsigauna.O kai kovot pradejom tai net nezinau kokio senumo buvo.Dar susigincijom su vyru,kad cia ne roze.Nes kanienas buvo vos rankom apciuopiamas.As tokios gyvenime nebuvau macius.
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 04 21, 13:14)
Na jus cia apie rozes prasnekot.O gal kuri zinot kaip atsikratyti vijoklinem rozem.
Pjovem,saknis kapojom,nepadeda vistiek atsigauna.O kai kovot pradejom tai net nezinau kokio senumo buvo.Dar susigincijom su vyru,kad cia ne roze.Nes kanienas buvo vos rankom apciuopiamas.As tokios gyvenime nebuvau macius.

O kodel norit atsikratyti g.gif , as noreciau tokios , pasisodinau prie megamojo lango , bet bijau kad po ziemos nieko gero is jo nebus g.gif
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 04 21, 11:14)

O tai iskast neiseina g.gif
Atsakyti
Aciu uz tuos duomenis apie mulca 4u.gif Ir skaiciuokle yra, fainas psl. va tokio noriu tikrai.
dar klausimukas - po kiek laiko, nupurskus rundapu, nudziuva zoles ir jau galima nurauti jas? planuoju daryt kokiu 3 bent purskimus kai sudigs. Kad tikrai nunuodyt. Tik bijau rozems nepakenkt ir rododendrui. O tada mulcuot.
Atsakyti