QUOTE(uolma @ 2006 04 19, 22:09)
Norėjau paklausti ar kam teko iš skintos rožės užveisti rožes, na gal nelabai aš čia nušnekėjau , bet esu girdėjus kad taip galima. Tai gal galite pasidalinti kaip tai daryti. Nes kaip tik turiu dovanotų rožių gražių, tai norėčiau ir sode tokių turėti.
man yra teke. daroma sitaip:
imamas ruzes kotukas su 3 suaugusiais lapais (ir ju pazastyse mieganciais sveikais pumpurais)
pjuvai daroni istrizi (biski smailiau nei 45 laipsniu kampu), virs virsutinio pumpuro 1-1.5 cm, po apatiniu daugiau paliekama.
nuimamas apatinis lapas, virsutiniai du patrumpinami: galima nukirpti kiekvieno lapuko po puse, arba tik galini lapuka nukirpt.
tokie ruosinukai smeigiami i vazoneli istrizai biski (ta prasme, ne staciai) ir apdengiami maiseliu (man labiausiai patiko stiklainiu apvozt: geriau matosi)
o i vazoneli beriamas drenazas, tada ~2/3 trasios zemes ir ant virsaus 1/3 smelio.
smeigiant kotelius nereikia pasekt zemes.
o po to tereikia laistyt, nu ir dar kantrubes
tiesa stiklainio nenuiminekit kol bus sisproge ir issitiese lapukai, tada jau reikia pradet vedint ir pratint prie kito klimato
dar perspesiu, kad tikios rozes maziau atsparios ziemos salciui nei skiepytos i erskecius, taciau, jei nusala tik antzenine dalis, is saknu atauga rusiniai ugliai, o ne vilkugiai (kaip butu su skiepytom).