[quote=Jurgita&P,2006 04 01, 23:27]
Na gal dar pasirodys. Mano tai vieni sudaigaiskiti gumbai be, bet lauke visos sudygsta. Is kur esi jei ka tuo geru galiu pasidalinti. Bet as iskart lauke sodinu, namie nesodineju. Ai pernai tai siltnami pasodinau tai kai galutinai baigesi salciai tada lauke jau su lapais. O siaip sumetu gumbus ir isdygsta, o rudeni vel nukasu.
[/quo
o kaip pas jus žiemoja? man sakė kad rudeny iškasi ir reikia sodint į indus .ir sustačius rūsy laikyt ne taip
Aš kanus per žiemą laikau sandėliuke, o pavasarį susodinu į vazonus ir išnešu į lauką, kai jau nėra šalnų. Ir viskas čiki
Maniskiai florexlitiniai irgi nosies nekisa is zemes.
o aš va pasidžiaugsiu, kad "atradau" tą augalą, apie kurį kažkada šitoj temoj klausinėjausi - bordiniais lapais, kontrastiniams želdiniams. Skaitydama vieną gėlynų žurnalą radau, kad su pilka žile labai tinka celozija ir tikrai gi pasirodo yra celozijų bordiniais lapais ir miestų želdynai dažnai derinant šias dvi gėles būna apželdinti. Pasisėjau po didesnę dėžutę ir žilės ir colozijos ir bandysiu jei sėkmingai suvešės pasisodinti kokiais ornamentais ar juostomis. Va radau kaip ta bordinė celozija atrodo, o žilę gal jau visos pažįstat. Nors ir celozija atrodo nenaujas augalas, gal tik atsirandant naujiems užmirštami senesni klasikiniai augalai
Sveikutes.
Ar priimsit naujoke?
Isirenginejame nama ir man labai rupi sutvarkyti aplinka. Apie visokius augalelius neturiu zalio supratimo. Dar prasau vyro, kad pastatytu siltnami.
Prasau pagalbos. Gal kas zinote kur Kaune galeciau kreiptis, kad kas nors pakonsultuotu kur ir kokius augalus aplinkoje sodinti.
Is anksto dekoju.
Ar priimsit naujoke?
Isirenginejame nama ir man labai rupi sutvarkyti aplinka. Apie visokius augalelius neturiu zalio supratimo. Dar prasau vyro, kad pastatytu siltnami.
Prasau pagalbos. Gal kas zinote kur Kaune galeciau kreiptis, kad kas nors pakonsultuotu kur ir kokius augalus aplinkoje sodinti.
Is anksto dekoju.
QUOTE(Skila @ 2006 04 03, 12:09)
Sveikutes.
Ar priimsit naujoke?
Is anksto dekoju.
Ar priimsit naujoke?
Is anksto dekoju.
sveika, Skila, visos me kažkada buvom naujokės junkis, skaityk, rašyk ir rasim apie ką paplepėti. o ką ir kaip sodinti tai vien šitą temą paskaitinėjus rasi nemažai, dar kažkur yra likusi seniau uždaryta šitos temos pradžia, taigi sėkmės
QUOTE(GRAIKIJA @ 2006 03 23, 11:59)
ti vat, as ve su tom zoliapjovem visokiom.. apziurineju seile varvinu o kainos kandziojasi. gal kuri zinot, kur galima naudotu geru nusipirkti ir aisku pigiau nei naujos. benzinine savaeige galinga paprasat, ir benzinine trimeri galinga.. ar visos naujas pirkot? as ir uz nauja, nes ir garantija ir daliu keist nereikia iskart, nu bet kur tik geresne ir kaina apie 1000.. tai nenesa musu kisene net 5 susisdejus..
na va dar pasidžiaugsiu - ką tik ERBI nusipirkau elektrinį trimerį - 39 Lt, gal naudotas kokį vieną kartą, nes net tas apsauginis "bliūdelis" nebūta uždėtas, prasukta turbūt be jo pabandymui, bet davė 15 d. garantiją, tai reikės kažkur išbandyti, tik kad žolės dar nėra pjovimui tinkamos
dar ten yra apie 100 lt kainuojančių akumuliatorinių Black & Decker trimerių, bet jie brangesni ir ne tokie galingi ir dar yra žoliapjovių su oro pagalve irgi kaina apie 100 Lt.
Taigi sodininkės daržininkės galit pasidairyt, ten prekės būna neblogos, daugiausiai iš Skandinavijos, tai jei ir Kinijoj gamintos, tai ne trečiųjų šalių rinkai skirtos.
Dar už 6 Lt pagriebiau tokį vazonėlį įdomų - imitacija išgremžto akmens, toks neapibrėžtos formos blynas su ertme žemei ir su skyle dugne, žodžiu fainas dalykėlis kokiai gėlytei terasoj ar prie baseinėlio pasodinus pastatyti.
Papildyta:
QUOTE(XMamaX @ 2006 04 03, 15:38)
Prieš savaitę buvau kaime, ir įsivaizduojate, jau žydėjo snieguolės!
pavasariu pakvipo
tavo kaimas turbūt kur nors Dzūkijoj
Prieš savaitę buvau kaime, ir įsivaizduojate, jau žydėjo snieguolės!
[
pavasariu pakvipo
[/quote]
Mano kaimas - šalies pietuose Suvalkijoje!
pavasariu pakvipo
[/quote]
Mano kaimas - šalies pietuose Suvalkijoje!
O Kaune tokios panasios parduotuves nera?
Pas mus irgi snieguoles zydi. Jei pasviestu saulute, tai ir zibutes savo galvytes isskleistu. Kaip saunu nerealiai. Nejaugi jau...