Pasejus ir pragrebliavus reikia dar karta suvoluoti, kad vejas neispustu seklu arba kad vanduo neisplautu, tada man atrodo ir nebutu tu lopu tusciu
aga.. vat i pagalvojau dabar taip.. na nieko, mes da l daug paprastos pievos turim, tai dar bus progu pasitaisyti. nes nei pinigine, nei jegos neisnesa visko vienu kartu sutvarkyti
Papildyta:
ai o tiesa, kaip jus sejat? mum tai patare su smulkiu biriu smeliuku sumaisyti ir tada na ir matos kur seklos byrejo ir pasiskirsto tolygiau. o ka manot apie dobiliuku baltu seklu sumaisyma su zole? jie man l grazus, na kai nupjauni zolyte, taip l maloniaii kazkaip buna. o ir pjauti vieni juokai. tik kai zydi biskiuka biciu baisoka kad neuzmintum ir vaizda zalios pievos gadina.
Papildyta:
ai o tiesa, kaip jus sejat? mum tai patare su smulkiu biriu smeliuku sumaisyti ir tada na ir matos kur seklos byrejo ir pasiskirsto tolygiau. o ka manot apie dobiliuku baltu seklu sumaisyma su zole? jie man l grazus, na kai nupjauni zolyte, taip l maloniaii kazkaip buna. o ir pjauti vieni juokai. tik kai zydi biskiuka biciu baisoka kad neuzmintum ir vaizda zalios pievos gadina.
QUOTE(GRAIKIJA @ 2006 03 21, 08:49)
...o jei naikinat tuo skysciu zole, tai gaunas kad kone vasar galim set bus tik.. nes gi suzelia tikj normaliai atsilus ir palyjus.. ane?bet ar tada nenukeps zole?
Papildyta:
o cia dar ne i tema, gal kas pakrante turit ir zinot, kaip is vandens zoles isnaikinti? dugnas pas mus tai zvyras, bet nu kad apauges baisiai.. visia smagu butu kada maudykle isirengus..
Papildyta:
o cia dar ne i tema, gal kas pakrante turit ir zinot, kaip is vandens zoles isnaikinti? dugnas pas mus tai zvyras, bet nu kad apauges baisiai.. visia smagu butu kada maudykle isirengus..
kai žolė jau pasėta, tai tada patartina naikinti su BANVEL'u plačialapes piktžoles, nes šitas herbicidas vejos žolių negadina. o ROUNDUP'as tinka tik prieš visą sėją išnaikinti bet kokiai žolinei augmenijai.
dėl vandens pakrančių augalų, tai čia ko gero vargu ar yra kažkokių priemonių teko skaityt kad dumbliams naikinti tai būna kažkokie bakterijų priedai tvenkiniams, bet jei pas tave ne dumbliai, o normali augmenija, tai ko gero teks prarauti mechaniniu būdu ir jei intensyvii maudysitė ir trypsit, tai natūraliai toj vietoj neturės salygų augalai vešėti prisimenu vaikystėje prūdą kaime, tai kol maudydavomės smilgos ir neaugo, o kai ūgtelėjom ir apleidom maudynes, tai greit užžėlė
Papildyta:
QUOTE(GRAIKIJA @ 2006 03 21, 09:21)
...ai o tiesa, kaip jus sejat? mum tai patare su smulkiu biriu smeliuku sumaisyti ir tada na ir matos kur seklos byrejo ir pasiskirsto tolygiau. o ka manot apie dobiliuku baltu seklu sumaisyma su zole? jie man l grazus, na kai nupjauni zolyte, taip l maloniaii kazkaip buna. o ir pjauti vieni juokai. tik kai zydi biskiuka biciu baisoka kad neuzmintum ir vaizda zalios pievos gadina.
na yra tokia technologija literatūroje minima, tačiau man kažkaip ant juodos žemės matėsi ir taip sėklos, ką ten jau žaisti
dėl dobilų - skonio reikalas. Neprisimenu dabar ar baltieji taip pat kaip raudonieji plečiasi ūgliais palei žemę, tai ilgainiui jie veją gali ir nustelbti, o jų kilimas, ypač pasenęs, nėra toks malonus kaip paprastos žolytės. Bet jei patina, tai bandyk, kiekvienas gi sau darom ir pagal save
QUOTE(Tina* @ 2006 03 20, 19:54)
O kad plastmasinis vazonas gerai bus? As pries juos siek tiek nusiteikus, bet pagalvojau negu as cia dabar pirksiu keramika trumpam laikui.
As kanus sodinu i plasmasinius vazonus. Manau, kad neilgam, tai nieko tokio
gal galit kanu nuotraukyte imesti? taip graziai kalbat apie juos l idomu, kaip atrodo.
QUOTE(Tina* @ 2006 03 20, 15:55)
O kaip jus isnaikinat sena zolyna. O kad pas mus tik samaneles augtu Sakiau galim kelias karves isganyti tam savo sabakstyne. Reiks jau tvarkytis. Kaimynas tai ten su kazkokiu traktorium are. Kitas sako reikia nunuodyti ta sena zole. Uzauga tai virs keliu, bent toki radom zolyna, kai nusipirkom
Jeigu tas senas žolynas ne usnys, balandos, o kokios nors varpinės žolės - tai labai neblogai susikultūrina savaime - nuolat tą pievą šienaujant. Pas mus buvo apie 20 a tikros karvių ganyklos, bet pastoviai kas pora savaičių ar dar dažniau pjaunant su žoliapjove - pievutė tapo visai kultūringa - kažkaip išnyko visi kupstai ir auga tik tos reikalingos žolės, kurios pakenčia dažną pjovimą. O varpines žoles ir dobiliukus galima įsėti ir į nesuartą žemę t.y. tiesiai į tokią pievą ir taip pagerinti jos vaizdą. Aišku ta pievutė neideali - bet toks variantas manau visai tinka dideliems plotams kai nėra galimybės į aplinką investuot didelius pinigus
gali būti ir tokia:
oho kaip grazu...
Na as vel ilysiu su savo samanom.Kiek supratau,kad kai visa zole islkasiu,tada reikes kazkaip nurugstinti zeme.Kiek girdejau nurugstinimui tinka kalkes ir pelenai,ar tai tiesa? O kai juos isbersiu ar reikia vel sumaisyt su zemem juos?Nes jei logiskai mastant tai gi vejas gali viska ispusti?Patarkit prasau man zaliai,kaip cia geriau tureciau daryti.
būna prie trąšų pirkti kalkinimui skirtų dolomitmilčių ir pan. aš tai patarčiau įterpti tuos dalykus ir geriausia turbut tiktų išsinuomoti iš įrankių nuomos firmos benzininį kultivatorių. Tai panašus į žoliapjovę aparatas, kuris turi tokius dantis ir su jais ropodamas per žemę ją labai neblogai išpurena. Tik velėnos tai nepurens, tačiau jei anksčiau ta žemė bus suarta tai labai puikiai ir išpurens grumstus ir įterps visus miltelius, mes praėjusią vasarą turėjom tą aparatą pasiėmę, labai patiko
Jo tai ,kad pas mus tokiu aparaciuku niekas nenuomoja.O ir su traktoriu ten nelabai prakultivuosi,medziai maisys.Tad lieka vienas varijantas,kaip senais laikais zmones su kastuvais darbavosi. bus mano parduota vasara.
QUOTE(svajoklis @ 2006 03 21, 10:37)
Jo tai ,kad pas mus tokiu aparaciuku niekas nenuomoja.O ir su traktoriu ten nelabai prakultivuosi,medziai maisys.Tad lieka vienas varijantas,kaip senais laikais zmones su kastuvais darbavosi. bus mano parduota vasara.
Sėkmės, kantrybės ir jėgų Pavasarį taip greitai viskas vyksta - auga, džiūsta ir kietėja, kad o-jo-joi Tik patingėk, kiek laiko, ir viskas apauga piktžolėmis, žemė sukietėja... Iš patirties žinau Ir su tais gėlynais.... Oi kaip visko norisi.... O darbo, darbo... gerai jei žemė itin gerai paruošta, bet pikžolės ir su žemėm, ir su mėšlu, ir su nekokybišku kompostu dauginasi. Grožis, aišku, atperka, ir į amžiną žemės purenimą ravėjimą reikia su filosofija žiūrėti...