Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

As turiu trimeri elektrini.Bet jis man labai ptinka.Prieinu visur,nesunkus,patogus.ir zole ar plonas atugas prie krumu kerta kaip reikiant.O kazkaip ir laidas nemaiso,nes jil labai ilgas ir pats atsivinioja ir susivinioja i spule tad nesimeto kaip gyvatele po pieva.
Atsakyti
QUOTE(BITUTE 27 @ 2006 03 20, 13:04)
Super trinkelių takelis su akmenimis thumbup.gif labai gera idėja.Dar labai norėčiau,kad pasidalintumėte kaip jūs sėjot žolyte,jau nuotraukėlėje nepriekaištingai atrodo thumbup.gif ,nes mums dabar su vyru galvos skausmas doh.gif iš visur renkam informacijos.Labai būčiau dėkinga 4u.gif

ačiū už komplimentus bigsmile.gif
ką apie žolytės sėją galiu pasakyt, tai kad reikia daug ir nelengvai dirbti ax.gif ten turbūt matei pas mus reljefas nelygus, tai teko jį "laužti" , kad gražiai gautųsi nuolydis. Pabandysiu paaiškinti jei žodžiais pavyks kaip tą paviršių tokį lygų padaryt. Mes tai ruošėm ir sėjom gabalais, o ne didelį plotą iš karto. Prie dviejų pagaliukų pririšom tokį netrumpą virvutės gabalą, vieną pagaliuką smeigėm vienam gale, kitą - kitam lauko gale, virvutės lygį pareguliavom tokiam aukštyje, kokio norim pievelės paviršiaus aukščio, t.y. virvutė nebūtinai turi gulėti ant žemės, nes būtent iki jos aukščio tada ir dapylinėjom žemės. Taigi su kitu tokiu pačiu virvutės/pagaliukų rinkinuku užsmeigėm gabalą žemės lygiagrečiai tolyn ir tokiu būdu "atsikirpom" tokią lyg lysvę, kuria ir sutvarkėm, t.y. dapylėm iki virvutės lygio žemė, pasėjom žolę, privolavom su volu ir tada jau "atsikandom dar vieną tokią lysvę, kurios vienas kraštas jau žinomo aukščio, taigi vienas kuoliukų/virvutės komplektas lieka savo vietoj, o kitas perkialiams į neartus dirvonus smile.gif Patyrėm, kad labai plačiai apžioti neverta, nes tada ir sėti ne taip patogu ir voluojant tenkla daug trypti, o tokias apie 1-2 m šniūrais visai sėkmingai galima stumti pirmyn. Ten kur matėsi nuotraukose, tai plotelis buvo sėtas gal kokias 3 savaites, bet į sezono pabaigą kai viskas sužėlė, tai žymės jokios neliko, kad čia ne vienu ypu padaryta.
tikiuosi suprasi vieną kitą žodį iš to, ką čia pribūriau bigsmile.gif
Atsakyti
niu jo..kainos tai neblogos.. na reiks paziureti kur gyvai, mes tai ne su spule keiciama o tik kur zilka apviniojama norim, nes plotas didelis, o ir zole beveik laukine, tai nekas bus su tom spulem. bet ir kina matos skirias iskart.. aciu visom uz patarimus. smile.gif beje, maciau bosch trimeriu, gal zinot kaip jie? kakzaip atrode, kad pygesni, bet gal kokybe skiriasi..
Papildyta:
cia dar klausimėlis jolaxus: kaip prižiūrit žolytę, kad nebūtų kokių piktžolių? ar laistot kuo, ar ravit? kažkaip pas mus tai pienės mėgsta augti.. sad.gif
Atsakyti
Elektrinės "maitinamos" elektra, benzininės - benzinu, o kuo bendzininės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ?
Atsakyti
niu gerai nesijuokit, kai greit rasau, man raides liejas biggrin.gif
Papildyta:
niu gerai nesijuokit, kai greit rasau, man raides liejas biggrin.gif svarbiausia kad suprantam ka viena kitai rasom
Atsakyti
QUOTE(svajoklis @ 2006 03 20, 13:19)
Ziuriu Jus cia taip geranoriskai patirtim dalijates.Tad gal ir man patarsite.
Nusipirkom nama o veja visa samanu okupuota.Kaip tas samanas isnaikinti.Ir ka daryti,kad jos vel nesubujotu?

kaimynas pernai sakė nusipirko vejai trašų, kuriose įmaišyta samanas naikinančių komponentų, tai džiaugėsi, kad gerai susitvarkė veja, bet kartu sakė, kad tokios trašos gerokai brangesnės. Jei pas jus veja sena ir visvien planuosit tvarkyti aplinką, tai jau geriau tą veją išdraskyti ir iš naujo pasėjus tvarkyti, tada nors nebus gaila investicijų. Na, bent man taip atrodo....
Atsakyti
Taip gal ir teisingai jog viska isplesti reiketu,nes tikrai tvarkysim ir gelynus darysiu. Bet tad turbut reiks papildomai zemiu pilti? O kokios seklos geriausiai butu? Na man nereikia Angliskos pieveles.O ir nuokalne vienoj pusej yra.Tad neturiu jokio supratimo apie vejas.Zinau tik,kad pjaut reikia.Ka ir darem senajame name.Tad gal papasakokit kiek placiau apie tai.
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2006 03 20, 14:20)
...
cia dar klausimėlis jolaxus: kaip prižiūrit žolytę, kad nebūtų kokių piktžolių? ar laistot kuo, ar ravit? kažkaip pas mus tai pienės mėgsta augti.. sad.gif

yra toks herbicidas BANVEL, jis naikina plačialapes piktžoles, tokias kaip kiaulpienės, gysločiai ir pan. Aš tuo herbicidu nupurškiu pievele 1-2 kartus per sezoną. Pirkt jo būna prie augalų apsaugos priemonių, būna nedideliais buteliukais ir pagal instrukcijas reikia skiesti vandeniu. Dažnai parduotuvėse herbicidai buna uždaryta tokiose stiklinėse spintose, kad negalėtum laisvai paimti,nes tipo pavojingas daiktas, reikia prašyti konsultantų, kad atrakintų.
nupurškus iš pradžių lyg ir nesimato tokio intensyvaus poveikio, bet per 1-2 savaites tos piktžolės nugleibsta ir dingsta. Tik jei kiaulpienių daug, tai reikia gudyti momentą, kol jos dar neperžydėję
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 20 kovo 2006 - 15:50
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 20, 15:39)
yra toks herbicidas BANVEL, jis naikina plačialapes piktžoles, tokias kaip kiaulpienės, gysločiai ir pan. Aš tuo herbicidu nupurškiu pievele 1-2 kartus per sezoną. Pirkt jo būna prie augalų apsaugos priemonių, būna nedideliais buteliukais ir pagal instrukcijas reikia skiesti vandeniu. Dažnai parduotuvėse herbicidai buna uždaryta tokiose stiklinėse spintose, kad negalėtum laisvai paimti,nes tipo pavojingas daiktas, reikia prašyti konsultantų, kad atrakintų.

Mes irgi naudojame Banvel, visokiom kiaulpienem, gyslociam ir kitom placialapem piktzolems naikinti.
Atsakyti
O kaip jus isnaikinat sena zolyna. O kad pas mus tik samaneles augtu doh.gif Sakiau galim kelias karves isganyti tam savo sabakstyne. Reiks jau tvarkytis. Kaimynas tai ten su kazkokiu traktorium are. Kitas sako reikia nunuodyti ta sena zole. Uzauga tai virs keliu, bent toki radom zolyna, kai nusipirkom doh.gif
Atsakyti
mes tai su kastuvu viska praejom ir kupstus isrinkom. nu vargelio tai oi.. bet nors uztikrinta..
Atsakyti
Jau vien tos minties man karsta.gif swoon.gif
Atsakyti