Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(jolaxus @ 2006 02 21, 10:03)

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Gal kuriai yra teke daiginti ir auginti kobejas? As zadu pabandyt. Ar verta? Ar idomus augalas?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 02 24, 22:24)
Gal kuriai yra teke daiginti ir auginti kobejas? As zadu pabandyt. Ar verta? Ar idomus augalas?

Esu auginusi kobėjas, tačiau jos mėgsta šilumą ir saulę. Vienais metai, kai buvo šilta, tai gražios buvo, o pernai ir užpernai net nepražydo... O šiaip tai labai sparčiai augantis augalas ir esant palankiom sąlygom kopia apie 2 m. į viršų ir gražiai žydi - dieliais žiedais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XMamaX: 25 vasario 2006 - 16:23
QUOTE(XMamaX @ 2006 02 25, 16:22)
Esu auginusi kobėjas, tačiau jos mėgsta šilumą ir saulę. Vienais metai, kai buvo šilta, tai gražios buvo, o pernai ir užpernai net nepražydo... O šiaip tai labai sparčiai augantis augalas ir esant palankiom sąlygom kopia apie 2 m. į viršų ir gražiai žydi - dieliais žiedais.

O tos kobejos vijokliniai augalai g.gif
Atsakyti
Taip. http://www.rojaussod...snis.php?id=974
Atsakyti
Na niekada nebandydavau kobėjų išlaikyti per žiemą, ir jeigu antrametės žydi gausiau nei pirmametės - tai tikrai labai gražios vijoklinės gėlės.

Gal kas turit pernykščių kobėjų? Norėčiau atžalos 4u.gif
Atsakyti
Vakar buvau Senukuose, tai jau pardavineja surfiniju ir kt lauko geliu sejinukus. Nusipirkau surfinija tokia idomia.
O kobejas manau jau irgi laikas set norint sulaukt ziedu. Pokely radau tik tris tokias keistas seklas, taciau ju turbut uztektu visam namui apzeldint tongue.gif
Atsakyti
sveikos mielosios, o as noreciau patarimoka apsodinti mazai sauletoje vietoje ir priemosio zemej,kad zydetu bent jau puse vasaros blush2.gif
Papildyta:
pamirsau pasakyti,kad noreciau neipatingai aukstu geliu.
Irdar klausimelis, pasodinu narcizus pavasari jie zydejo, pervasara as ju nekasiau,norejau kad didesni kelmai susidarytu,nes pas mano mama taip yra. Pereita pavasari isdygo du, veliau tarpuose sodinau astras,ir kai ravejau radau apgrauzda viena svoguna,o kiti visai dingo,kas atsitiko? g.gif Ar galiu vel tensodinti
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2006 02 26, 21:33)
sveikos mielosios, o as noreciau patarimoka apsodinti mazai sauletoje vietoje ir priemosio zemej,kad zydetu bent jau puse vasaros  blush2.gif
Papildyta:
pamirsau pasakyti,kad noreciau neipatingai aukstu geliu.
Irdar klausimelis, pasodinu narcizus pavasari jie zydejo, pervasara as ju nekasiau,norejau kad didesni kelmai susidarytu,nes pas mano mama taip yra. Pereita pavasari isdygo du, veliau tarpuose sodinau astras,ir kai ravejau radau apgrauzda viena svoguna,o kiti visai dingo,kas atsitiko? g.gif Ar galiu vel tensodinti

Matyt peles ar kurmiai apgrauze. Geriau po žydėjimo kai lapai pagels, svogūnėlius iškasti, kad jie pailsėtu. O rudeni iki šalnu vėl pasodink. Tada pavasari tikrai sulauksi didesnių žiedų. Aš patarčiau kuriam laikui pakeisti sodinimo vieta.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 02 26, 12:35)
Pokely radau tik tris tokias keistas seklas, taciau ju turbut uztektu visam namui apzeldint  tongue.gif

Na jeigu visos trys sudigs ir vasara bus šilta tai pusė namo tikrai apželdinsi. Kai aš sėjau tas tris sėklas, išdygo dvi.
Atsakyti
Reiks matyt kazkokia tvorele pirkt ar gamint, nes namo zeldint leidimo tikrai negausiu. O ir siaip gal nekaip atrodytu tongue.gif
Vakar jas pasejau. Ar tiesa, kad sudygimui nereikalinga sviesa? Reikia tik dregmes ir silumos. Dabar ta siltnamiuka laikau vonioj tamsoje.
Atsakyti
Kobėjas reiktų pamirkyt šiltame vandenyje,tada sėklų daigumas būtų geresnis.Jos pakankamai brangios,tad kiekvienas daigelis,sėklelė brangi.Aš esu mirkiusi prieš sėjimą.Esu vyniojus į drėgną audinio skiautę ir taip daiginus.Jei taip palyginimui-dygsta greičiau.Sėjus tiesiai į žemę kelios ir nesudygo.
Atsakyti