QUOTE(Neapsisprendusi @ 2005 08 26, 09:08)
Na ir uzsieny siaip masine "durnu vardu" lyga prasidejo

Na pvz. Gwyneth Paltrow, kuri pavadino savo dukra Apple jei neklystu ... Na nzn, pavadinti savo dukra Obuoliu ( na gerai net ir Obuoliuku) -man nelabai vykusi ideja
Yra toks vardas April (kas nežino - angl. mėnuo balandis), tariamas Eipril. Man labai labai gražu (skambesys), nors prasmė keistoka (kaip su tuo obuoliu). Savo mergaitei neduočiau tokio vardo, bet tik todėl, kad ji xxx-iūtė. O prie kokios angliškos pavardės man labai gražu.
QUOTE(Linux @ 2005 08 28, 23:20)
Manau, visi tevai, rinkdami savo vaikui varda, vadovaujasi skirtingais kriterijais, skirtingai tuos vardus girdi, skirtingai suvokia ju parsme ir zavesi. As visada galvojau, kad neduosiu savo vaikui "reiksminio" vardo. Be abejo visi vardai turi prasme ir reiksme, bet kai kuriu reiksme "veinareiskmiska". Pvz., Dziuljeta. Isgirde si varda pasamonej kuriam sekpyriskai romatiska paveiksleli. Ir kokia gi tu Dziuljeta, jei, kol apie tave apeisi, dvi barankas suvalgyti suspesi. Arba Azuolas. Koks gi tu Azuolas, jei snarglys iki keliu ir ugio tu zemutis. Tuomet vardas salia savo "seiminko" juokingai skamba. Bet kartais buna ir labai zaviu atitikimu.
O, kaip jau buvo pastebeta, tie lietuviski vardai irgi tik saliginai lietuviski. Visi noretu sakyti, kad Jonas, Petras ir Mykolas tai jau baisi lietuvybe. Bet gi ne.
Gimus vaikui negali žinoti, ar ji atitiks Džuljetos "standartus", ar labiau tiks kokia nors Vyrė-mūrė-ąžuolė. Ir nepulsiu aš parintis, kaip čia tas mano vaikas atrodys, juo labiau, kad skirtingiems žmonėms - skirtingos asociacijos. Tą supratau, kai rinkom su vyru vardą savo berniukui. Nepatikėsite - nuo vaikystės pažįstamas kamynas girtuoklis - daug stipresnė asociacija, negu vardo reikšmė, pateikiama vardyne.
Beje, Klaudijus turi reikšmę "šlubas". Ar tą prisimeni, kai žiūri filmecą su Klaudija Kardinale? Ir Napoleonas buvo žemutis, tik snarglys turbūt iki kelių nekabojo. Beveik visi vardai turi konkrečią reikšmę, tik daugelio mes nežinome, todėl jos tarsi nekliūna.....
QUOTE(baltic*girl @ 2005 08 29, 06:16)
Idomu, ar sis vardas yra grynai lietuviskas

Nes moteriskas vardas "Audra" yra prancuziskas, o as visad laikiau ji lietuvisku.
Visada galvojau, kad Audronės trumpinys, įprastas lietuvaičių ausiai ir patogus liežuviui.... Gal konkretizuotum, iš kokio prancūziško kilęs Audra?
Серьёзное лицо-это ещё не признак ума. Все самые большие глупости в мире делались именно с этим выражением лица...