Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

Jei gyvenate ne Lietuvoje,zinoma "kitokie "vardai tinka,bet Lietuvoje...manau turime ir savu graziu vardu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pangasija @ 2005 08 23, 21:48)
daug kartu kartojau, ir dar pakartosiu: pripratimo reikalas. Luisas gal ir rezia ausi, bet Marijus tai jau gerai -- niekam nekliuva. Kevinas blogai, o Ernestas patinka. kur cia logika?
o ausi rezianciu ir lietuvisku surast galima, uztenka tik kalendoriu perverst.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(feme @ 2010 07 15, 16:43)
Jei gyvenate ne Lietuvoje,zinoma "kitokie "vardai tinka,bet Lietuvoje...manau turime ir savu graziu vardu... mirksiukas.gif

thumbup.gif:
Atsakyti
Del keisto vyrisko vardo karta teko ir man susigesti biggrin.gif , susipazinau su vaikinu, kuris prisistate Vainiumi, tai is pradziu nesupratau ar tai vardas ar pavarde, tada tiesiai ir paklausiau, jis kiek nustebo del mano nesupratingumo ir atsake, jog tai jo vardas, pasijutau visiska kvaisa 4u.gif
Atsakyti
iš mano aplinkos pastebėjimas: tipinius muilo operų, užsieninius t.y. tarptautinius bet angliška versija vardus duoda jaunos nesusitupėjusios mamytės (iki 20-23 m.) arba šiaip nesusitupėjusios su didelėm pretenzijom nežinia į ką. Ne vieną kartą esu gavusi paaiškinimą "kad užsieniečiai suprastų" doh.gif Kvailesnio argumento nesu dar girdėjus lotuliukas.gif Staigiai prisiminiau tik pvz Gabriela (nors t.b. Gabrielė- ir tėvas ir motina tikri lietuviai, juo labiau nesiruošiantys emigruot). Jokia kita tauta manau taip nelenda užsieniečiams į.... Juk pats parasčiausias vardas Monika rancūziškai nemokančiam būtų sudėtinga skaityt ar Migelis, Chuanas ispaniškai.
Retas vardas yra retas - ar jis senoviškas ar tik pas mus retas, visada bus už ir prieš. Juk kažkada Vėjas - pas mus sukeldavo nuostabą "negi vaikui toks vardas" - o dabar įprasta ausiai ir niekas nekreipia dėmesio. Bet kartais tai išeinama už krašto, svarbu kad kitaip ne taip kaip visi
Atsakyti
QUOTE(Pichouette @ 2008 12 04, 14:30)
Pas mus kaime sakinio nesugebantys teisingai suregzti veikejai dukra pavadino Atene,tai sakysit cia ne primityvumas??? Ka gali  prod.Krivickas to negali sau leisti kaimietis nuplysusiais autais.
Kolege svaisciojo apie sunaus varda Sema, bet jos psichika siek tiek slubuoja.
Man is tiesu geda pasidaro,kai lietuviai gyvenantys cia, Lietuvoje, ima drabstytis kazkokiais negirdetais vardais. 100% pirmuonys su inteligencijos (nebutinai universitetinio issilavinimo) stoka. doh.gif

O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą? mirksiukas.gif
Šiaip, primityvumas mano akimis apskritai duoti vaikui vardą, turintį nevienareikšmiškų istorinių prasmių ir krūvio, ir nesvarbu, kas jis, prodiuseris ar kaimietis.
Atėnė, gal ir skamba visai nieko, bet, praprusę žmonės žino, kad ji ne tik išminties (kas šaunu), bet ir karo deivė ir apskritai, graikų mitologijoje ji gan nuožmus, pavydus ir kerštingas personažas. Va ir reikia pamąstyt, ar norit savo vaikui tokio, kaip čia pasakius, apibūdinimo? Lukrecija gal irgi kam "nenuvalkiotai ir originaliai" atrodys, bet... istorinė paleistuvė jau nebeatrodo gražu.
Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu doh.gif - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube doh.gif Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba mirksiukas.gif
Sutinku 100 proc, kad kuo įmantresnis vardas, tuo mažiau inteligencijos (Aironus, Viljamus, Patrikus, kaip taisyklė, mačiau augant proletariate, šiukštu, neįžeidžiant žmonių, dirbančių fizinį darbą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 29 liepos 2010 - 16:25
Labai idomu, kad kai kurie man kasdieniskai skambancius vardus kaip Amanda ar Armandas (beje, mano dedes toks vardas) ivardija kaip siaubingai neiprastus.

Mano mamos vardas Lolita, gal kam nors irgi labai neiprastas muilo operu vardas pasirodytu, bet as dar pazistu pora Lolitu panasaus kaip mano mamos amziaus.

Mano vyras ne lietuvis ir mes ne Lietuvoje gyvename, tai renkame varda, kad abieju kalbomis graziai skambetu, pvz, mergaite zadam pavadinti Sabrina. Jei gyvenciau Lietuvoje ir vyras butu lietuvis, tikrai noreciau pagonisko lietuvisko vardo, bet gyvenant uzsienyje norisi, kad jos vardas butu visiems suprantamas.

Man siaip nepatinka, kad dabar Grantu (o kiek sunu tokiu vardu zinau!), Marku, Dzonu ir pan. pasipyle, man negrazu kai prie tipiskai anglisko vardo prikabina lietuviska galune. Kita vertus, gal reikia man tiesiog prie ju iprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2010 07 29, 17:24)
O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą?  mirksiukas.gif 
Šiaip, primityvumas mano akimis apskritai duoti vaikui vardą, turintį nevienareikšmiškų istorinių prasmių ir krūvio, ir nesvarbu, kas jis, prodiuseris ar kaimietis.
Atėnė, gal ir skamba visai nieko, bet, praprusę žmonės žino, kad ji ne tik išminties (kas šaunu), bet ir karo deivė ir apskritai, graikų mitologijoje ji gan nuožmus, pavydus ir kerštingas personažas. Va ir reikia pamąstyt, ar norit savo vaikui tokio, kaip čia pasakius, apibūdinimo? Lukrecija gal irgi kam "nenuvalkiotai ir originaliai" atrodys, bet... istorinė paleistuvė jau nebeatrodo gražu.
Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu doh.gif  - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube doh.gif  Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba  mirksiukas.gif 
Sutinku 100 proc, kad kuo įmantresnis vardas, tuo mažiau inteligencijos (Aironus, Viljamus, Patrikus, kaip taisyklė, mačiau augant proletariate, šiukštu, neįžeidžiant žmonių, dirbančių fizinį darbą).

Kaip pirstu i aki drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praline: 07 rugsėjo 2010 - 16:39
QUOTE(Erendira @ 2010 07 29, 17:24)
O negali būti, kad tie kaimiečiai, pavadinę dukrą Atėne, augina dar ir Donetą?  mirksiukas.gif 
Nejau niekas nebeprisimena laikų, kai buvo nešiojami marškinėliai su mūsų dar nemokamų kalbų užrašais, kurie, geriausi atveju, būdavo šaldyta žuvimi prekiaujančios firmos pavadinimas, o blogiausiu doh.gif  - pati esu mačiusi, kai viename Ispanijos klube buvo dalinami marškinėliai su gan riebiu keiksmažodžiu - na, tokios dovanėlės for fun, patys marškinėliai labai net simpatiški, tai lietuvaitės nešiojo juos ir ne klube doh.gif  Panašiai ir su vardais - maža to, kad gražiai skamba  mirksiukas.gif 

Arba KLAUDIJA - skamba gražiai, o reiškia šluba doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *melissa*: 07 rugsėjo 2010 - 21:20
o mum labai gražus vardas Lolita nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 19, 00:02)
o mum labai gražus vardas Lolita  nestuke.gif

Mano mamos toks vardas smile.gif Bet man reiksme nepatinka - sopulingoji, kenciancioji.
Atsakyti
QUOTE(JaunojiNėštukė @ 2010 10 18, 23:02)
o mum labai gražus vardas Lolita  nestuke.gif

Labai gražus wub.gif
O aš vaikų žurnale perskaičiau mergaitės vardą Dilaila rolleyes.gif Nu jau labai labai mandras rolleyes.gif
Atsakyti