Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

tongue.gif ojojoj...
mergaitės, man tiesiog visai nepriimtini tie naujai plūstantys užsienietiški vardai... nu neskamba ant mano lietuviško liežuvio tongue.gif sukelia lengvą šypsnį ir tiek.
ir nesakau, kad mane senoviniai lietuviški vardai irgi veža.
gražiai man skamba Jonas, Rokas, Greta, Rūta ... na tiesiog, kas yra paprasta, lengva ir gražiai skamba.
Atsakyti
Mūsų rajoniniam laikrašty kas mėnesį spausdina tą mėnesį rajono metrikacijoje užregistruotus vaikučius, tai va paskutiniam sąrašiuke buvo Iraida. Čia tai tikrai iš serialo, kurį pati žiūrėjau, paskui atsibodo. Nu ką žinau gražus vardas, nors ir gana keistai skamba. Ir dar iš tokių negirdėtų buvo Armanda, Armina, Arminta, Sindė, Samanta ir netgi Britnė doh.gif , nu paskutis variantas tai topinis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 26 rugpjūčio 2005 - 09:10
QUOTE(Staarm @ 2005 08 25, 09:43)

Staarm, 25 Rug 2005 - 09:43, para�ė:

Staarm, 25 Rug 2005 - 09:43, para�ė:

Tai gal mestelk kelis variantus tau nereziancius ausies  g.gif Ne prie vieno sio vardo as net niekada neprisikabinciau. Man kiekvienas ju yra grazus, vienas daugiau, kitas maziau. Tai ka, dabar vadint vaikus visokiom Upem, Ulom, Merkiais, Kaunais, Vilniais, tai tuoj ir pradesim Balbieriskiais vadint ar pan. Nesu pries ir situs vardus, nes jei tinka tevams, tinka ir man.

Tai gal mestelk kelis variantus tau nereziancius ausies  g.gif Ne prie vieno sio vardo as net niekada neprisikabinciau. Man kiekvienas ju yra grazus, vienas daugiau, kitas maziau. Tai ka, dabar vadint vaikus visokiom Upem, Ulom, Merkiais, Kaunais, Vilniais, tai tuoj ir pradesim Balbieriskiais vadint ar pan. Nesu pries ir situs vardus, nes jei tinka tevams, tinka ir man.

Na ir uzsieny siaip masine "durnu vardu" lyga prasidejo g.gif Na pvz. Gwyneth Paltrow, kuri pavadino savo dukra Apple jei neklystu ... Na nzn, pavadinti savo dukra Obuoliu ( na gerai net ir Obuoliuku) -man nelabai vykusi ideja
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendusi @ 2005 08 26, 09:08)

Neapsisprendusi, 26 Rug 2005 - 09:08, para�ė:

Neapsisprendusi, 26 Rug 2005 - 09:08, para�ė:

Na ir uzsieny siaip masine "durnu vardu" lyga prasidejo  g.gif Na pvz. Gwyneth Paltrow, kuri pavadino savo dukra Apple jei neklystu ... Na nzn, pavadinti savo dukra Obuoliu ( na gerai net ir Obuoliuku) -man nelabai vykusi ideja

Na ir uzsieny siaip masine "durnu vardu" lyga prasidejo  g.gif Na pvz. Gwyneth Paltrow, kuri pavadino savo dukra Apple jei neklystu ... Na nzn, pavadinti savo dukra Obuoliu ( na gerai net ir Obuoliuku) -man nelabai vykusi ideja

Jei ji taip pavadino, tai tik jos reikalas, man tai visiskai netrukdo, vis tik ne mano reikalas, kas , kaip ir kodel vadina. Gal jai labai patiko obuoliai, tai norejo lakstanti salia tureti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(babuska @ 2005 08 25, 22:50)

babuska, 25 Rug 2005 - 22:50, para�ė:

babuska, 25 Rug 2005 - 22:50, para�ė:

Kaunas vardas tai tikrai yra, esu girdejus  ax.gif yra ir ULA, MERKYS, UPE,  bet va Vilniaus vardo, tai neteko girdet  g.gif  biggrin.gif
turiu butent toki pavyzdi, Grantas gyvena Anglijoj  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Kaunas vardas tai tikrai yra, esu girdejus  ax.gif yra ir ULA, MERKYS, UPE,  bet va Vilniaus vardo, tai neteko girdet  g.gif  biggrin.gif
turiu butent toki pavyzdi, Grantas gyvena Anglijoj  biggrin.gif  mirksiukas.gif

a.a. Vilnius Paleckis. Pasiieškok per google apie Paleckių klaną. Vilniui žuvus,S.Neris eilėraštį parašė ( atrodo, žinai, starost' ne radost', atmintis gali ir pavest smile.gif ). Manau, ir daugiau yra, bet aš kitų konkrečiai nž.
Atsakyti
Visi tie vardai man skamba visiškai vienodai - Chorchė-Balbinas! Negirtas nesuprasi alc.gif O jei rimtai, tai vardai - mados reikalas. Keistai skamba ne tik šie naujieji, bet ir mūsų prosenelių: Agota, Morta ir t.t. g.gif Tiesiog renkant vardą reikėtų pagalvoti, kaip vaikas jausis su tuo vardu, kaip mokykloje pravardžiuos. Pvz. kažkur čia skaičiau, kad Pijus (l. gražus vardas) kažkam asocijavosi su pijoku.
O tikrų lietuviškų vardų labai maža ir visi jie pagoniški laikų. Patys tikriausi lietuviški vardai: Traidenis, Treniota... Ar nerėžia ausies? wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Neapsisprendusi @ 2005 08 26, 10:08)

Neapsisprendusi, 26 Rug 2005 - 10:08, para�ė:

Neapsisprendusi, 26 Rug 2005 - 10:08, para�ė:

regis Viktorija Bekhem pavadino bent jau du savo vaikus vardais miestų, kuriuose jie buvo pradėti (skaičiau straipsnį)- sūnus Bruklinas, kitas irgi kažkoks įdomus biggrin.gif

Staarm, neperežyvaj, kokį vardelį turi tavo sūnus tokį, kokie vardai tau patinka- tokie, niekas čia nesmerkia....tiesiog labai smarkiai reaguoji wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 26 rugpjūčio 2005 - 10:50
QUOTE(Cikadelė @ 2005 08 26, 10:50)

Cikadelė, 26 Rug 2005 - 10:50, paraÅ�Ä—:

Cikadelė, 26 Rug 2005 - 10:50, paraÅ�Ä—:

Staarm, neperežyvaj, kokį vardelį turi tavo sūnus tokį, kokie vardai tau patinka- tokie, niekas čia nesmerkia....tiesiog labai smarkiai reaguoji wink.gif

Mano manymu, maniskio vardas super grazus, labai vyriskas, ir jo reiksme labai jau vyriska. O nuomoniu yra visokiu, kas grazu vienam, kitam gali but baisu. Man tikrai darosi keista, kai vardu temose atrodo is paciu normaliausiu vardu issidirbineja. As ne minutes nesuabejojau savo vaiko vardu, ir net neisivaizduoju, kad galetu but kitoks. Man patinka idomus, ne masiniai vardai, nors Latvijoje mano berniuko vardas butu beveik masinis, Vokietijoje ju taip pat pilna, o Lietuvoje ju yra, bet ne tiek jau ir daug.
Beje pasirodo jis yra serialinis, bet man tas maziausiai rupi. Zinau, kad jis buvo seriale "Anciukas Bete" nes ta suzinojau butent is drauges. Ir man keistas nusistatymas yra pries vardus, as taip pat neduociau niekada lietuvisko vardo, bet jokiu budu nesu pries juos nusistacius, nes kaip minejau, as tik uz isskirtinius vardus, o vardai jie visi vienaip ar kitaip grazus.
Atsakyti
O as noreciau savo vaikus pavadint Vykintu, Tautvydu ir Justina
seni grazhus vardai, ir trumpiniai normalus gaunasi. Ir ner pre ko kabinetis ar pravardzhiuot kaip nors negrazhiai...
...Pusesere savo sunui dave Arijaus varda, ish pradzhiu reze ausi, dabar jau pripratom. Uzhaugs bus Aras, visai grazhu smile.gif
Atsakyti
Ką tik perskaičiau, kad šiandien savo vardadienį švenčia Zefirinas biggrin.gif Kaip jums toks vaiko vardas? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
na vat as galiu pratesti tu serialiniu vardu sarasa :
jose armandas
liusija
raulis
nolveiga
patricija(na ne visai serialinis)
romualdas
lisete
visete
visente
eva
anhela
kami
o dar girdejau kad vietoj paprasto vardo kristina kai kurie ji pavercia anglisku: cristhina, na priprasti galima, bet dar viena keista varda girdejau - bofumualdas doh.gif hmmmm keistokas vardas...
Atsakyti
QUOTE(Ryžulia @ 2005 08 26, 15:24)

Ryžulia, 26 Rug 2005 - 15:24, paraÅ�Ä—:

Ryžulia, 26 Rug 2005 - 15:24, paraÅ�Ä—:

Ką tik perskaičiau, kad šiandien savo vardadienį švenčia Zefirinas biggrin.gif  Kaip jums toks vaiko vardas? biggrin.gif  biggrin.gif

Ką tik perskaičiau, kad šiandien savo vardadienį švenčia Zefirinas biggrin.gif  Kaip jums toks vaiko vardas? biggrin.gif  biggrin.gif

Savotiskas ... negrazus biggrin.gif
Atsakyti