Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

QUOTE(Staarm @ 2005 08 25, 09:43)
Tai gal mestelk kelis variantus tau nereziancius ausies  g.gif Ne prie vieno sio vardo as net niekada neprisikabinciau. Man kiekvienas ju yra grazus, vienas daugiau, kitas maziau. Tai ka, dabar vadint vaikus visokiom Upem, Ulom, Merkiais, Kaunais, Vilniais, tai tuoj ir pradesim Balbieriskiais vadint ar pan. Nesu pries ir situs vardus, nes jei tinka tevams, tinka ir man.

nu nzn. viskas šiaip yra reliatyvu. man gražu Grantas, jei jis gyvena pvz Anglijoj ar Vokietijoj...bet Lietuvoj wink.gif gražu Lėja, Mija, bet reiktų pasidomėt ką jis reiškia...bet Armandas blink.gif tiesiog vaikui per daug pretenzingas vardas.
ir pastebėjau, kuo gūdesnis kaimas, tuo vardai mandresni. toks jausmas, kad tėvai vardu stengiasi pabrėšti palikuonio išskirtinumą g.gif nors gi ne vardo keistumas tai duoda wink.gif
Atsakyti
Pirmas principas- visų skoniai skirtingi biggrin.gif čia nesiginčysiu ir nediskutuosiu- rinkit kokius tik norit vardus, bog s vami biggrin.gif

Bet gyvendami Lietuvoje, turime išlikti lietuviais lithuania.gif: bent jau aš taip galvoju, pateisinu tuos nevisai lietuviškus vardus, kai vienas iš tėvų yra užsienietis.....
Man gražūs lietuviški, Vytautas, Gediminas, Kęstutis. Eglė. Ramunė, Jogaila, netgi tie senoviški krikščioniški- Veronika, Mykolas, Antanas, Jonas, Barbora ir t.t
O dabar iš to rašto išeinam iš krašto- prasideda visokių vardų mandravojimai, o gaunasi pišššššš biggrin.gif man regis, tėvai turi saugoti lietuviškumą, pabrėžti savo tautiškumą (žinoma, vardas dar nieko nereiškia, bet tai galėtų būti graži pradžia) smile.gif

pati turiu vardą kilusi iš kitos kalbos ir išvažiavusi į užsienį, kur tokių moterų pilna kaip mano vardais, pasigailėjau, kad manęs tėvai nepavadino Gintare- tikru lietuvišku vardu smile.gif va tada būčiau išskirtinė, originali, o dabar kaži ar įdomu kai nuvažiuoja Pia Mia ir t.t o tokių šimtai...

aišku, jei širdyje nejaučiame patriotiškumo , tai....ką čia bepristuksensi tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 25 rugpjūčio 2005 - 11:07
Kieme girdejau: Джээээээсика, иди сюда rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Staarm @ 2005 08 25, 08:45)
Mano vidurineje buvo mergaite Amanda, o jos tevai yra chirurgai, labai issilavine zmones. Tad vis tik ar tik ne tokiu rasliavu autoriai bent jau turetu but isitikine ka raso, o ne tik , kad "bele" parasyt
Niekada nezinojau, kad Grantas serialinis vardas doh.gif man vardas normalus 4u.gif  .

As nerasau "bele" rasyt, o tu ziuri visiskai nemoki isiskaityt i postus..Ar matai pas mane zodi "dazniausiai". Turbut, kad ne cool.gif

QUOTE(maka @ 2005 08 25, 11:14)
Kieme girdejau: Джээээээсика, иди сюда  rolleyes.gif

Gal ten šunį šaukė laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 25, 10:00)
nu nzn. viskas šiaip yra reliatyvu. man gražu Grantas, jei jis gyvena pvz Anglijoj ar Vokietijoj...bet Lietuvoj wink.gif  gražu Lėja, Mija, bet reiktų pasidomėt ką jis reiškia...bet Armandas  blink.gif tiesiog vaikui per daug pretenzingas vardas.
ir pastebėjau, kuo gūdesnis kaimas, tuo vardai mandresni. toks jausmas, kad tėvai vardu stengiasi pabrėšti palikuonio išskirtinumą  g.gif nors gi ne vardo keistumas tai duoda wink.gif

Mano vaikas kaip tik turi toki varda, net neisivaizduoju, jei jis butu koks Lukas, Matas, Tadas, Adomas, Domas ar pan. Musu vaiko vardas isskirtinis, gana vyriskas, tokio mes ir norejom. As pati turi isskirtini varda, ir tas man visada patiko, dziaugiuosi, kad mane tevai nepavadino kokia Maryte, Barbora, ar ta pacia Gintare. Beje matai ir kaimo nereikia, kad vaikui duoti varda.

Tad vis tik, kad lietuvoje gyvenu, neturiu ir neprivalau duoti varda lietuviska, kad kazkam itikti. O jis serialinis ar ne, man visiskai neidomu, nes nesu ju ziuretoja, bet vis tik pilna vardu juose buna taip vadinamu lietuvisku, nors saknu jie lietuvisku ir neturi.
Vardas yra vardas, ir yra toks koks yra. Tai ne jau, jei kazkam nepatiko, kalti tevai, serialai ar dar velnias zino kas. Kiekvienas vardas yra idomus, savaip grazus, bet va tik tevai nusprendzia kokiu pavadinti, ir cia jau tik ju reikalas, kodel , kokiais motyvais remdamiesi jie pavadino taip vaika.
Jei tureciau dar viena berniuka jis gautu latviska varda, taip pat labai vyriska, skambu ir man labai grazu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Staarm: 25 rugpjūčio 2005 - 21:23
Čia iš serialų temos - Marijų epidemija. (nors neturiu nieko prieš šitą vardą) mirksiukas.gif
Atsakyti
blink.gif oho dioskusijų ŠOU "Nesutinku" doh.gif tikrai nesuprantu, kodėl čia taip puolami vaikų vardai parinkti iš kitų šalių rolleyes.gif Kiekvieno tėvo valia parinkti vardą vaikui tokį, koks jam atrodo tinkamiausias ir visai nevarbu lietuviškas jis ar ne.Nesu priešiškai nusiteikusi prieš vardus iš serialų,nors kartai man juokingai kai kurie jų skamba. ax.gif Man gražūs vardai:Grantas, Armandas, Vanesa. wub.gif Tiesa, neseniai išgirdau vardą mergaitės, tai net suabejojau ar jis iš serialų: KISELA g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAUKVILE: 25 rugpjūčio 2005 - 22:33
Man "svetimi" vardai irgi ne prie sirdies, bet jei tevams patinka, kodel gi ne? As uz pasirinkimo laisve. Manoji laisve tokia, kad niekada neduociau vaikui tokio vardo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 08 25, 11:00)
nu nzn. viskas šiaip yra reliatyvu. man gražu Grantas, jei jis gyvena pvz Anglijoj ar Vokietijoj...bet Lietuvoj wink.gif  gražu Lėja, Mija, bet reiktų pasidomėt ką jis reiškia...bet Armandas  blink.gif tiesiog vaikui per daug pretenzingas vardas.
ir pastebėjau, kuo gūdesnis kaimas, tuo vardai mandresni. toks jausmas, kad tėvai vardu stengiasi pabrėšti palikuonio išskirtinumą  g.gif nors gi ne vardo keistumas tai duoda wink.gif

Ech tai turbut as busiu kaimieciu kaimiete, bet savo vaikui niekada neduociau lietuvisko vardo. O vardai Grantas, Armandas man grazu cia Lietuvoje, ir ne nemastau ar jie butu grazus kitur, jei grazu cia, tai nejau turi but negrazu kitur.

Atsakyti
QUOTE(Staarm @ 2005 08 25, 09:43)
Tai ka, dabar vadint vaikus visokiom Upem, Ulom, Merkiais, Kaunais, Vilniais, tai tuoj ir pradesim Balbieriskiais vadint ar pan. Nesu pries ir situs vardus, nes jei tinka tevams, tinka ir man.

Kaunas vardas tai tikrai yra, esu girdejus ax.gif yra ir ULA, MERKYS, UPE, bet va Vilniaus vardo, tai neteko girdet g.gif biggrin.gif

QUOTE(filifjonka @ 2005 08 25, 10:00)
nu nzn. viskas šiaip yra reliatyvu. man gražu Grantas, jei jis gyvena pvz Anglijoj ar Vokietijoj...bet Lietuvoj wink.gif 

turiu butent toki pavyzdi, Grantas gyvena Anglijoj biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babuska: 25 rugpjūčio 2005 - 22:53
QUOTE(babuska @ 2005 08 25, 23:50)
Kaunas vardas tai tikrai yra, esu girdejus  ax.gif
turiu butent toki pavyzdi, Grantas gyvena Anglijoj  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Lietuvi pazystu, labai grazus vyras wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Eslauda XS @ 2005 08 25, 22:54)
Lietuvi pazystu, labai grazus vyras wub.gif

as turbut ne ta pazystu biggrin.gif nes tas tik 7 metu biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti