QUOTE(filifjonka @ 2005 08 25, 10:00)
nu nzn. viskas šiaip yra reliatyvu. man gražu Grantas, jei jis gyvena pvz Anglijoj ar Vokietijoj...bet Lietuvoj

gražu Lėja, Mija, bet reiktų pasidomėt ką jis reiškia...bet Armandas

tiesiog vaikui per daug pretenzingas vardas.
ir pastebėjau, kuo gūdesnis kaimas, tuo vardai mandresni. toks jausmas, kad tėvai vardu stengiasi pabrėšti palikuonio išskirtinumą

nors gi ne vardo keistumas tai duoda
Mano vaikas kaip tik turi toki varda, net neisivaizduoju, jei jis butu koks Lukas, Matas, Tadas, Adomas, Domas ar pan. Musu vaiko vardas isskirtinis, gana vyriskas, tokio mes ir norejom. As pati turi isskirtini varda, ir tas man visada patiko, dziaugiuosi, kad mane tevai nepavadino kokia Maryte, Barbora, ar ta pacia Gintare. Beje matai ir kaimo nereikia, kad vaikui duoti varda.
Tad vis tik, kad lietuvoje gyvenu, neturiu ir neprivalau duoti varda lietuviska, kad kazkam itikti. O jis serialinis ar ne, man visiskai neidomu, nes nesu ju ziuretoja, bet vis tik pilna vardu juose buna taip vadinamu lietuvisku, nors saknu jie lietuvisku ir neturi.
Vardas yra vardas, ir yra toks koks yra. Tai ne jau, jei kazkam nepatiko, kalti tevai, serialai ar dar velnias zino kas. Kiekvienas vardas yra idomus, savaip grazus, bet va tik tevai nusprendzia kokiu pavadinti, ir cia jau tik ju reikalas, kodel , kokiais motyvais remdamiesi jie pavadino taip vaika.
Jei tureciau dar viena berniuka jis gautu latviska varda, taip pat labai vyriska, skambu ir man labai grazu