Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

Na tai ir sugalvojau temą įdomiai diskusijai g.gif tiesiog noriu išgirsti jūsų nuomonę apie tuos "svetimus" vardus... Man tai jau nuo jų tiesą sakant negera kitą kartą pasidaro, toks jausmas, kad Lietuvoje nebelikę gražių vardų doh.gif ... Kažkokia kvaila mada vaikus vadinti:Amandomis, Rozauromis, Vanesomis, Grantais, Džordanomis (jei žinote daugiau galite pratęsti sąrašiuką)... (Sakydama svetimus neturiu omeny tarptautinių.)
Atsakyti
man is tavo isvardintu Amanda, Grantas ir Vanesa yra be galo grazus vardai wub.gif
didele dalis is serialu vardu tampa kaip mada ir imi girdeti vis daugiau ir daugiau tokiu vardu, po kiek laiko, net nebejusdamas to didelio skirtumo nuo visisko lietuvisko vardo, taciau kiekvienas turi savo nuomone 4u.gif negalima teigti, kad tai yra gryna nesamone. kiekvienam Dievas dave prota ir tegu vadovaujasi juo kaip ismano smile.gif
Atsakyti
Iš didelio rašto- išeina iš krašto ax.gif . Žmonės iš mandrumo tokių nesąmonių prigalvoja/prisiskolina iš serialų (ar dar velniai žino iš kur), kad siaubas..Ir įsitikinau, kad neišsilavinę dažniausiai ir parenka tokių "perliukų", kaip Amanda, Rozaura, Kevinas cool.gif
Atsakyti
daug kartu kartojau, ir dar pakartosiu: pripratimo reikalas. Luisas gal ir rezia ausi, bet Marijus tai jau gerai -- niekam nekliuva. Kevinas blogai, o Ernestas patinka. kur cia logika?
o ausi rezianciu ir lietuvisku surast galima, uztenka tik kalendoriu perverst.
Atsakyti
Klaudija, Šarlotė, Kamila, Adriana, Vesta, Ema, Nikolė...
Atsakyti
Man buvo keista, kad berniuką (vilnietį) pavadino Džonu. blink.gif Juk tai tas pats Jonas, tik angliškas variantas. Arba keistas vardas Jordanas - vis norisi ištarti "Džordanas" doh.gif
Atsakyti
Na, man rėžia ausį tokio tipo vardai kaip: Demijanas, Entonis, Vanesa ir pan. Lietuviškai man jie visai neskamba schmoll.gif
Atsakyti
Žinau mamytę, kuri savo dukrą pavadino EMERITA smile.gif , tai yra "pensininke" (lenkų k.) ax.gif
Atsakyti
Lėja, Mėja, Fėja, Tėja.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2005 08 23, 12:29)
Iš didelio rašto- išeina iš krašto  ax.gif . Žmonės iš mandrumo tokių nesąmonių prigalvoja/prisiskolina iš serialų (ar dar velniai žino iš kur), kad siaubas..Ir įsitikinau, kad neišsilavinę dažniausiai ir parenka tokių "perliukų", kaip Amanda, Rozaura, Kevinas  cool.gif

Mano vidurineje buvo mergaite Amanda, o jos tevai yra chirurgai, labai issilavine zmones. Tad vis tik ar tik ne tokiu rasliavu autoriai bent jau turetu but isitikine ka raso, o ne tik , kad "bele" parasyt

Niekada nezinojau, kad Grantas serialinis vardas doh.gif man vardas normalus 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Staarm: 25 rugpjūčio 2005 - 09:09
labiausiai pašiurpau, kai kieme žaidžiančią mergaitę mama pašaukė Alondros vardu schmoll.gif: prieš kelis metus rodė tokį meksikietišką serialą su raudonplauke aktore....

Man ausis rėžia beveik visi čia išvardinti vardai-, Kevinai, Grantai, Mėjos, Mijos, Lėjos, Pijos, Armandai ir t.t dabar tiesiog nebesumąstau greitai, bet pastebėjau tendenciją, kad kuo toliau, tuo ,,gražiau" blink.gif greit patapsim kita šalimi, bet tik ne Lietuva....
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 08 25, 09:25)
labiausiai pašiurpau, kai kieme žaidžiančią mergaitę mama pašaukė Alondros vardu schmoll.gif: prieš kelis metus rodė tokį meksikietišką serialą su raudonplauke aktore....

Man ausis rėžia beveik visi čia išvardinti vardai-, Kevinai, Grantai, Mėjos, Mijos, Lėjos, Pijos, Armandai ir t.t dabar tiesiog nebesumąstau greitai, bet pastebėjau tendenciją, kad kuo toliau, tuo ,,gražiau" blink.gif greit patapsim kita šalimi, bet tik ne Lietuva....

Tai gal mestelk kelis variantus tau nereziancius ausies g.gif Ne prie vieno sio vardo as net niekada neprisikabinciau. Man kiekvienas ju yra grazus, vienas daugiau, kitas maziau. Tai ka, dabar vadint vaikus visokiom Upem, Ulom, Merkiais, Kaunais, Vilniais, tai tuoj ir pradesim Balbieriskiais vadint ar pan. Nesu pries ir situs vardus, nes jei tinka tevams, tinka ir man.
Atsakyti