Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

Aciu 4u.gif
Rozytes is marcipanines pirktines mases,nudazytos maistiniais dazais,niekaip nepavyko isgauti zalios spalvos,tiesa vargau su ta mase,dejau cukraus pudros,kaip parasyta ant dezutes,bet vistiek kazkokia trapi mase gavosi,kocioti jau nejo,tad kiekviena lapuka dariau atskirai.
Atsakyti
Bzivka, kažkada ir aš pradėjau nuo medučio ir žinau kaip knisa skaityti kelias temas apie vieną tortą, kol išsiaiškini, kas su kuo ir kaip daroma, ir galiausiai galva susisuka nuo visų patirčių ir postų, taigi pabandysiu pagelbėti mirksiukas.gif :

Tai kaip suprantu miltu irgi is pradziu deti nereikia? čia supratai teisingai, susidedi visus produktus į bliūdą išskyrus sodą ir miltus, sodą nugesintą sudėsi tik tada, kai gerai įkais tešla (pirštas vos kenčia įkištas) virš garų, tešla suputos (sodą pilk į tešlą kol putoja ir maišyk maišyk maišyk), nusikelsi nuo puodo su garais ir tik tada miltus susidėsi, ir nesusidėk iš karto visų, pasižiūrėk ir kokius dėsi, nuo jų irgi daug kas priklauso, jei nepameluosiu Cipciukas deda Karališkus, aš irgi ax.gif 4u.gif Ir dar norejau paklausti, kai parasyta, kad reikia uzdeti bliuda ant indo su verdanciu vandeniu. Tai ar bliudas turi siekti vandeni ar uztenka, tik kad kaistu nuo garu? bliūdas neturi siekti vandens, visas veiksmas šildymo vyskta ant karštų garų 4u.gif

jei dar kas neaiškaus bus, rašyk čia, mergaitės draugiškos, padės 4u.gif
Atsakyti
sveikos o pas jusu forumas tai nesuprantu kaip i ji patekt normalei blush2.gif blush2.gif nes ejau per ta kita kur tik puosyba ir ten diskutuoti negalima ir radau nuoroda cia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuniuxs @ 2009 07 10, 18:26)
sveikos o pas jusu forumas tai nesuprantu kaip i ji patekt normalei  blush2.gif  blush2.gif  nes ejau per ta kita kur tik puosyba ir ten diskutuoti negalima ir radau nuoroda cia  blush2.gif

yra dar vien tema, kur galima diskutuoti ir jau ten plepam plepam plepam, ne Inočkos kurta, kita, laukiam atvykstant bigsmile.gif va šičia laukiam labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 10 liepos 2009 - 19:13
Labos 4u.gif ,

va mano medutis pagal Cipciuka ax.gif , puosyba gal ir nelabai kokia, siuo metu pigiausia, is darzo, bet skonis pasakiskas thumbup.gif . Beje si torta kepiau antra karta , bet paragavus atrodo kad profesionalo kepta, puikus receptas, beveik neimanoma susimauti.
user posted image
Atsakyti
meducio puosimas neiprastas,bet atrodo tai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
MErginos, šiandiena tepsiu savo tortą...ojoj kaip aš bijau:)))

JAu pasakojau kitoje temoje istorija su tešla..
užvakar buvo ir ne mano diena:(
Gi lygiai 2 val skaičiau medučio paskutines 2 temas:)
Ir įsivaizdavau kad jau viskas man aišku, ir kad apskritai visas kitų klaidas įsidėmėjau ir aš nekartosiu.
Optimistė esu juoda.
Pirma tešla kur porcijos dviem tortams, išėjo lygiai 5 paplotėliai(dydis lėkštės už lipdukus RIMI tos baltos didžiosios).
NA antras kartas nemeluos. TAi vat vakar ėmiausi antro dublio.
Viskas buvo gerai, kol nepradėjau sujunginėti kaitinto cukraus su sviesto ,medaus ir kiaušinio mase....aišku ėmė šokinėti į gabalą, kibti prie šaukšto, tada nusprendžiau ,kad gal geriau tą sviesto medaus masę piltį į degintą cukrų, supyliau ...OK viskas gavosi. Tada atgal galvoju į dubenį gražinsius iš keptuvės...keptuvės rankena buvo netvirta, visa masė ant degančios kaitlentės.Smaradas juodas. Iš to lašo kur liko gavosi 4 blynčikai:)
Iš kurių du sulūžo išimant iš skardos labai trapūs kažkokie šį kartą....
NA kaip seksis tortą surinkti bijau ir pagalvoti ..
Merginos darysiu kremą grietinės 2 dalys 1 dalis grietinėlės. Cukrų jau iš ryto sudėjau į kamerą, želė padariau, slyvų nusipirkau...

KIek lakštų daryti kad būtų didelis ir žinoma patogus pjovimui ir......TOks na kad jau nemenkas , įspūdingas
Čia bus KŪmos(aš būsiu Kūma) tortas krikštynoms. Turiu 5 lakštus 1 kepimo ir 4 antro,iš kurių 2 sulužo į 4 dalis, bet juos gi paslepsiu viduje. TAi ar tepti 9 ar mažiau.
Kiek kremo reikia kad tikrai nei per daug, nei per mažai, kiek šaukštų dėti po kokius 5-6 ???
LABAI PRAŠOM ATSAKYTI
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 07 16, 12:56)
MErginos, šiandiena tepsiu savo tortą...ojoj kaip aš bijau:)))

JAu pasakojau kitoje temoje istorija su tešla..
užvakar buvo ir ne mano diena:(
Gi lygiai 2 val skaičiau medučio paskutines 2 temas:)
Ir įsivaizdavau kad jau viskas man aišku, ir kad apskritai visas kitų klaidas įsidėmėjau ir aš nekartosiu.
Optimistė esu juoda.
Pirma tešla kur porcijos dviem tortams, išėjo lygiai 5 paplotėliai(dydis lėkštės už lipdukus RIMI tos baltos didžiosios).
NA antras kartas nemeluos. TAi vat vakar ėmiausi antro dublio.
Viskas buvo gerai, kol nepradėjau sujunginėti kaitinto cukraus su sviesto ,medaus ir kiaušinio mase....aišku ėmė šokinėti į gabalą, kibti prie šaukšto, tada nusprendžiau ,kad gal geriau tą sviesto medaus masę piltį į degintą cukrų, supyliau ...OK viskas gavosi. Tada atgal galvoju į dubenį gražinsius iš keptuvės...keptuvės rankena buvo netvirta, visa masė ant degančios kaitlentės.Smaradas juodas. Iš to lašo kur liko gavosi 4 blynčikai:)
Iš kurių du sulūžo išimant iš skardos labai trapūs kažkokie šį kartą....
NA kaip seksis tortą surinkti bijau ir pagalvoti ..
Merginos darysiu kremą grietinės 2 dalys 1 dalis grietinėlės. Cukrų jau iš ryto sudėjau į kamerą, želė padariau, slyvų nusipirkau...

KIek lakštų daryti kad būtų didelis ir žinoma patogus pjovimui ir......TOks na kad jau nemenkas , įspūdingas
Čia bus KŪmos(aš būsiu Kūma) tortas krikštynoms. Turiu 5 lakštus 1 kepimo ir 4 antro,iš kurių 2 sulužo į 4 dalis, bet juos gi paslepsiu viduje. TAi ar tepti 9 ar mažiau.
Kiek kremo reikia kad tikrai nei per daug, nei per mažai, kiek šaukštų  dėti po kokius 5-6 ???
LABAI PRAŠOM ATSAKYTI

jei nori tikrai didelio tepk is tu visu 9 lakstu. as viena tepusi esu is 13 lakstu, tai toks storas didelis gavosi ir labai grazus vidus daug sluoksneliu. kas del grietines 2 indeliu ir 1 indelio grietineles tai manau jei ir per daug to kremo tia siulau paprastus sausainius Gaidelis ar ten tapu patu ar dar kokie ten yra sutepti su tuo kremu. labai skanu. as tau patarciau tepti meduti storu kremo sluoksniu nes susigers ta grietine dar i tuos lakstelius tikrai. As bent jau tepu taip: paimu viena lapa sutepu ir einu kazka kito veikti. praeina 10-15 min vel einu kito lapo tepti dar biskeli uzmesdama kremo ant pirmojo. tada lakstai buna suminksteja. Bet cia tik mano nuomone. kuria kitos gali ir nepriimt arba priimt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2009 07 16, 12:06)
jei nori tikrai didelio tepk is tu visu 9 lakstu. as viena tepusi esu is 13 lakstu, tai toks storas didelis gavosi ir labai grazus vidus daug sluoksneliu. kas del grietines 2 indeliu ir 1 indelio grietineles tai manau jei ir per daug to kremo tia siulau paprastus sausainius Gaidelis ar ten tapu patu ar dar kokie ten yra sutepti su tuo kremu. labai skanu. as tau patarciau tepti meduti storu kremo sluoksniu nes susigers ta grietine dar i tuos lakstelius tikrai. As bent jau tepu taip: paimu viena lapa sutepu ir einu kazka kito veikti. praeina 10-15 min vel einu kito lapo tepti dar biskeli uzmesdama kremo ant pirmojo. tada lakstai buna suminksteja. Bet cia tik mano nuomone. kuria kitos gali ir nepriimt arba priimt  mirksiukas.gif

Auksas tu Ingrele...ačiū už tavo patirtį...juk aš netepiau medučio 15 metų...tai man visokia patirtis yra aukso vertės:)
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 07 16, 13:16)
Auksas tu Ingrele...ačiū už tavo patirtį...juk aš netepiau medučio 15 metų...tai man visokia patirtis yra aukso vertės:)

o as tik puse metu kaip pradejau tepti kepti meducius. Mama mano kepe , dabar as kepu bet ir ji padeda. Medutis pats skaniausias man bet deja ne mano MB. jam jau jis nusibodes. Beje i krema as dedu smulkintu riesutu, citrinos rugsteles. man sis kremas pats paciausias.
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2009 07 16, 12:18)
o as tik puse metu kaip pradejau tepti kepti meducius. Mama mano kepe , dabar as kepu bet ir ji padeda. Medutis pats skaniausias man bet deja ne mano MB. jam jau jis nusibodes. Beje i krema as dedu smulkintu riesutu, citrinos rugsteles. man sis kremas  pats paciausias.

Aš dėsiu žele(niekada nesu dėjusi) ir džiovintų slyvų, abrikosų ,persikų bet po nedaug. TAi vat bus 2 pertepimai su žele ir 1 su vaisias, kiti su rugštele ir viskas.
BEt kaip as bijau, ar bus tvirtas, nes 11.00 išvešiu jį iš namų ir jis bus mašinoje iki 16.00 ar neprarugs:( VAje kai kalbu pradeda pilve drugeliai šokti
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 07 16, 13:23)
Aš dėsiu žele(niekada nesu dėjusi) ir džiovintų slyvų, abrikosų ,persikų bet po nedaug. TAi vat bus 2 pertepimai su žele ir 1 su vaisias, kiti su rugštele ir viskas.
BEt kaip as bijau, ar bus tvirtas, nes 11.00 išvešiu jį iš namų ir jis bus mašinoje iki 16.00 ar neprarugs:( VAje kai kalbu pradeda pilve drugeliai šokti

oho ir aisku tai bus sestadienis ane?? ir aisku matei kokie karsciai sestadieni???

vargu ar su vaisiais tuomet gerai bus. na bet is tikruju siuo klausimu as tau nepatareja. niekad nedariau su vaisiais dar ir negaliu pasakyt kaip ten is tikruju
Atsakyti