QUOTE(kaubojey @ 2009 06 27, 23:09)
Sveikos mamytės!
Skaičiau skaičiau, nagrinėjau jūsų temelę, ir susigundžiau pabandyti iškepti medutį. Lakštai jau iškepę, grietinėlę reikės susiveikti rytoj
.
Man jaučiu, kad labai gerai nesuputojo tešla, kai sudėjau sodą, nes įsivaizduoju nuo jūsų parašymų, kad suputojus, vos ne per kraštus lipa, o man tik šiek tiek padaugėjo masės ir viskas. Ir iš gautos tešlos tepadariau tik 8 blynelius, 22 cm. Mažokai kažkaip, kodėl? Gal kad nesuputoję gerai buvo, tai ir mažiau tešlos gavosi
?
O kokio maždaug storio blyneliai normalūs turi būti? Nes iš pradžių, kočiojau labai plonus, tai iškepus jie gal kokių 3 mm storio gavosi, paskui kočiojau storesnius, tai gavosi 6 mm. Tai kokie geresni? Man tie 3 mm kažkaip jaučiu per ploni..
O šiaip blynelių skonis man patinka, gal šiek tiek tik medus labiau jaustis galėtų, bet svarbiausia, kad ne per saldūs, mat cukraus mažiau dėjau, o ir sodos nesijaučia
!
Tai va, gal kas atsakys į mane dominančius klausimus
. O maždaug kiek laiko reikia grietinėlę laikyti šaldytuve, kad pakankamai atšaltų, kažkur skaičiau, kad galima prieš plakant įdėti 5-10 min į kamerą ir dar indą kuriame plaksiu atšaldyti. O kad įdėsiu želė gabaliukų i grietinėlę, ir tepsiu su želė ją ant lakštų, netrukdys ji susigerti grietinėlei?
Ir gal grietinėlės tepti iš pradžių daugiau šiek tiek, nes besigeriant turėtų sumažėti jos ane? Na ir uždaviau klausimų, gal kiti kiek kvailoki, bet pirmas blynas man, tad nepykit
1. Del sodos. pas mane tai niekas per krastus nelipa
Suputoja ir tiek
Net negaleciau pavadinti, kad labai gausiai
2. Del blyneliu storio- kaip kam patinka. Man patinka plonesni, 3-4 mm jau iskepe, tada nereikia ju sulaistyti papildomai, kad tortas dregnas butu. Jei lakstai storesni, reikia det daugiau grietineles, o ir sulaistyt juos, nes kitaip tortas gausis sausas.
3. Grietinele saldytuve kaip minimum pora valandu reikia palaikyt priglaudus prie sieneles
As kisu i kamera kokioms 10-15 min, kad nereiktu laukti
4. Zele gabaliukai niekaip nekenkia grietinelei, gali drasiai det
5. As grietineles dedu daugiau, nes man taip skaniau, apie 1 cm
nu nepastebejau, kad jos sumazetu
tikiuosi pagelbejau
Sekmingo pirmojo blyno